Retrospectiva anilor 2000: Nasum - Human 2.0.

de Buvnitz

Retrospectiva anilor 2000: Nasum - Human 2.0.


Continuam seria 'Retrospectiva anilor 2000' cu un alt album care a scris istorie in ultimul deceniu: Nasum - Human 2.0.

Titlul albumului a aparut in timpul anului 1999 ca referinta la fenomenul Y2K.

Trupa a decis ulterior ca graica albumului sa fie una total diferita de conceptul 'dark' folosit de majoritatea trupelor metal. Desi albumul Inhale/Exhale nu a fost niciodata lansat in Japonia, Relapse Records a reusit sa semneze un contract de distributie cu Ritual Records/Howling Bull pentru Human 2.0.

Formatia se gandea deja la o editie speciala pentru Japonia, intitulata Human 2.01. .

Albumul contine o serie de referinte catre cultura pop. Resistance foloseste un citat in Matrix: "I hate this place. This zoo. This prison. This reality, whatever you want to call it, I can't stand it any longer." Piesa Somedays Dead Is Better foloseste citatul "Welcome to the desert of the real". In "Parting Is Such Sweet Sorrow" extras din filmul The Shawshank Redemption.

Human 2.0. a fost lansat in aprilie 2000 si promovat timp de doi ani printr-un turneu mondial ce a inclus si Japonia.

Mieszko Talarczyk, chitaristul formatiei, a fost ucis in tragiul tsunami din 2004. Trupa s-a destramat un an mai tarziu iar in 2012 s-a reunit pentru o serie de concerte aniversare.



Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: