RIP Dimebag Darrell: Legendele nu mor niciodata!

de oletqwjmbdgsjlekj ejnfthstagfjksdhd

RIP Dimebag Darrell: Legendele nu mor niciodata!


Astazi Darrell Lance Abbott, fondatorul formatiilor Pantera si Damageplan, ar fi implinit frumoasa varsta de 45 de ani.Dimebag este considerat unul din cei mai buni chitaristi din istoria muzicii metal.

Impreuna cu fratele sau Vinnie Paul a format grupul de glam metal Pantera in 1981. Dar Pantera a cunoscut faima mainstream 9 ani mai tarziu cand, impreuna cu Phil Anselmo ca noul vocalist, grupul a lansat albumul Cowboys from Hell, un album ce avea sa schimbe istoria muzicii metal.

Performantele live si riff-urile legendare il fac pe Dimebag unul dintre cei mai buni si respectati chitaristi din toate timpurile.

La inceputul anilor 2000 situatia nu arata prea bine pentru Pantera datorita certurilor din interiorul grupului. Ca urmare s-au destramat in 2003.

Orice speranta pentru o reuniune legendara si mult asteptata a fost spulberata cand Darrell a fost impuscat pe scena in timpul unui concert sustinut alaturi de Damageplan in Alrosa Villa, Columbus. Atacatorul pe nume Nathan Gale l-a impuscat pe Abbott de cinci ori, inclusiv in cap.

Chitaristul a decedat pe loc.

Desi nu mai este printre noi, mostenirea imensa pe care a lasat-o inca inspira zeci de mii de chitaristi din intreaga lume, atat profesionisti cat si amatori. Astfel Dimebag este nemuritor prin mostenirea lasata, o alta dovada a faptului ca legendele nu mor niciodata!



Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: