Thy Veils lanseaza albumul Lumine

de Ana-Maria Gavrila

Thy Veils lanseaza albumul Lumine


"Lumine" este un univers ca o lume de basm, asemenea povestirilor aventuroase si mistice ale protagonistilor si cuprinde 8 piese structurate intr-o ordine conceptuala. Albumul nu pune insa accent pe "erou", ci dezvaluie posibila calatorie in interiorul ascultatorului; atinge notiuni de timp (trecut, prezent si viitor) uneori amestecandu-le intre ele, cat si momente atemporale si suspendate in mister.

Evolutia omului si caile de transformare individuala sunt ideile in jurul carora se formeaza traseul muzical iar "Lumine" este un ghid prin lumea vazuta si nevazuta a creatiei: "Si din a chaosului vai, / Jur imprejur de sine, / Vedea, ca-n ziua cea dentai, / Cum izvorau lumine"

Cu un titlu inspirat din calatoria lui Hyperion, "Lumine" este cel de-al 6-lea album de studio semnat Thy Veils.

Piesa cu care albumul debuteaza, "Within the Ludic Ocean", induce ideea primordialului, a inceputului, a originii, precum Eminescu in a lui Scrisoare I scria "dar deodat-un punct se misca … cel intai si singur. Iata". Urmatoarele doua compozitii traseaza foarte bine drumul, cladesc imprejurari, traiesc vii, maiestuoase si ludice in acelasi timp. iti pastreaza mintea clara pe firul care se parcurge. "My Journey Never Ends" ci se continua cu "Auditore" care intra intr-o sfera de repaos aparent. Mijlocul albumului se asociaza cu prezentul, in care prin "Auditore" si "Many Waters" se observa experientele, contemplativ, timpul se dilata, vanturi vechi si noi strabat usor starea de a fi.

"Nest Choir" este un vis care te duce in viitor, continua o calatorie in subconstient, un moment in care fiinta unificata devine una cu drumul pe care paseste ... cuibul din noi, infinit … iar "All Calling" canta despre echilibrul dintre minte si suflet, despre multumire si recunostinta, demnitate si indemn.

Ultima piesa prinde un vant nou cald si te suie pe norii noctilucenti, te suspenda intr-un spatiu galactic care pulseaza in gol, transcede imaginea si traieste in bataia inimii universului.

"Caci in sine impacata reincep-eterna pace"

Un album variat in forma si abundent in continut, "Lumine" se incadreaza atat conceptual, cat si muzical-stilistic in sfera larga a muzicii de meditatie. Aceasta muzica este menita sa invite ascultatorul la introspectie. Bineinteles, fiecare poate sa obtina in cele din urma alte intelesuri, fata de cei care au creat propriu-zis muzica.

"Lumine" este un album produs de Daniel Dorobantu impreuna cu Manuela Marchis (voce), Petre Ionutescu (flaut, trompeta), Vlad Sturdza (chitara), Alexandru Hegyesi (dulcimer), Octavian Scurtu (ritmuri, efecte de sunet), Ana Telea (chitara), Radu Pieloiu (tobe si percutii), Ionut Dorobantu (chitara), Attila Lukinich (mixaj si mastering), Ciprian Costache (chitara) si Dan Griober (mixaj si productie).

Titlurile pieselor:

1. Within the Ludic Ocean

2. The Calling

3. My Journey Never Ends

4. Auditore

5. Many Waters

6. Nest Choir

7. All Calling

8. Noctilucent



Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: