Coma: Muzica rock nu este o cauza pierduta (Interviu)

22 Iulie 2013 Buvnitz

Coma: Muzica rock nu este o cauza pierduta (Interviu)

In 26 si 27 iulie, la Gurasada Park, in judetul Hunedoara, se va desfasura cea de-a treia editie a festivalului Route68 Summerfest, cel mai important eveniment muzical open-air din vestul Romaniei. Coma, una din cele mai importante si apreciate formatii ale scenei rock din Romania, va fi si ea prezenta pentru un show de exceptie. Insa pana atunci puteti afla de la Coma ce inseamna undergroundul dar si valorile muzicii rock. Enjoy!

1. Coma este una dintre trupele veterane care au pus bazele underground-ului autohton. Unde se termina underground-ul si incepe comercialul? E loc de succes in ambele situatii?


Nu stiu daca am reusit sa devenim vre-odata mainstream … faptul ca ne facem videoclipuri nu a insemnat neaparat ca suntem comerciali dar clar nu am vrut sa ramanem o trupa care sac ante doar pentru prietenii lor de la bloc . Avantajul ca suntem “undeground”consta in faptul ca nu avem restrictii in ceea ce priveste muzica… pur si simplu o facem pentru ca ne place si facem tot timpul ceea ce ne place musical vorbind… fara compromisuri.

2. La momentul actual underground-ul prospera, drept dovada "invazia" de trupe tinere si talentate. E loc pe piata? Dar pe radio?

Pe piata e loc pentru toata lumea si mai ales acum cand, daca esti bun, ai TOT internetul la dispozitie sa arati cine esti mai ales ca internetul nu are standarde… cu radio e asa si asa trebuie sa fi pe trend cred… ca sa fi bagat in seama

3. Este rock-ul o cauza pierduta sau poti trai din muzica si daca nu te cheama Inna sau Corina?

Rock-ul nu este o cauza pierduta Nu am reusit sa ajungem in punctul in care sa traim din muzica… cred ca nu ne am propus asta cu adevarat. Inca de la inceput muzica a fost pentru noi muzica si nu bani… si incet incet… foaaaarte incet a a juns sa fie si un “+” la salariul de la job al fiecaruia; binevenit de altfel, avand in vedere banii pe care ii toooot bagam in scule de 13 ani

4. Coma isi canta povestea inca din '99. Veti imbatrani pe scena ca Rolling Stones sau v-ati gandit vreodata sa renuntati la muzica si sa va alegeti o meserie mult mai banala... gen ingineri?

Cand nu o sa mai avem timp de muzica probabil ca nu o vom mai face… deocamdata muzica s-a transformat din hobby si rockstar dream-ul, cum era la inceput in oaza de relaxare de dupa munca si alte probleme zilnice… un fumos refugiu creative

5. Ce le-ati transmite celor care spun ca rock-ul nu e muzica ci zgomot?

Ca au ramas in urma si ca they have to open their mind e 2013 si e loc ptr toti nebunii pe pamant … nu iti place ceva, nu asculti.

6. Pe unde calatoreste Coma vara asta?

Am fost la B’estfest, la Guerrilive, Peninsula si acum suntem la Route ‘68 :D si mai apoi pe 10 august o sa fim in Sibiu la ArtMania… si apoi asteptam toamna cu cluburile :D


Concerte recomandate: