Concert Coma si Breathelast in Elephant Pub Bucuresti

de Chaos Lore

Concert Coma si Breathelast in Elephant Pub Bucuresti


Joi, 20 octombrie, in Elephant Pub din Capitala are loc un concert al trupei Coma.

In deschidere vor canta cei de la Breathelast.

Concertul incepe dupa ora 21:00, iar pretul unui bilet este de 20 lei.

Coma vor canta pentru prima data intr-o noua formula, dupa ce plecarea lui Calin (chitara) l-a adus in loc pe Sheriff (ex Deathdrive).

La sfarsitul lui 1999 cand scena de rock alternativ de la noi nu avea decat foarte putini reprezentanti, sase tineri din Bucuresti au pus bazele trupei COMA. Prima aparitie pe scena are loc la editia 2000 a StudentFest Timisoara. Urmeaza si primul videoclip pentru piesa „Nu vreau fetito casa” sustinut de numeroase concerte la MCM si Atomic TV. Baietii participa cam in aceeasi perioada la Propaganda Pro FM, Procktetion Festival Cluj-Napoca si la Festivalul Top T Buzau. Dupa ce incheie o intelegere cu cei de al A&A Records, in 2001 apare si primul album Coma - Somn, urmat de cel de-al doilea videoclip, Brusli vs Vandam.

In anii care au urmat, Coma isi restrange activitatea atat din motive subiective, care au tinut de evenimente din viata personala a membrilor, cat si din motive obiective, perioada fiind una dificila pentru genul muzical abordat de catre trupa. Cu toate acestea au ocazia de a canta in deschiderea unor nume foarte mari Sepultura (2003), Soulfly (2004), Deftones (2006), Therapy? (2007)

Dupa o pauza de 5 ani apare un nou material discografic, Nerostitele. Materialul impreioneaza prin complexitatea instrumentala, prin calitatea mixajelor, pastrand insa vechiul sound COMA, maturizat insa dupa experientele live care nu au fost putine. O mare surpriza a fost aparitia lui Bill Gould, basistul de la Faith No More caruia Dj HEFE ii luase la un moment dat un interviu, a participat la inregistrarea piesei Mai presus de cuvinte. Un alt invitat special a fost si Adi Despot de la VdV, cel care apare pe piesa Un loc sa ajung. Nerostitele este de altfel un album al colaborarilor si al experimentelor, piesa Urmarirea avandu-l ca invitat pe hip-hop-erul Brugner. Videoclipul de la piesa Coboara-ma in rai, regizat de Marian Crisan a fost filmat in infrarosu.

Ultimul proiect COMA dateaza din 2008. Coma Light a fost lansat in exclusivitate gratuit pe internet pe METALHEAD.ro si distribuit gratuit cu Revista Sunete. Cele 11 piese unplugged sunt reluari de pe albumele precedente ofera ceva nou fanilor trupei si ii surprind pe cei care ajung sa il asculte intamplator. Desi unplugged, cu exceptia partilor lui dj HEFE, albumul isi pastreaza forta, piesele fiind practic reorchestrate.
Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: bit.ly/METALHEAD-Newsletter

Concerte recomandate:


Like us on Facebook