Cronica Coma la Urban Blast 2

de Morrison

Cronica Coma la Urban Blast 2
A doua seara Urban Blast 2 a inceput cu Dekadens, formatie care abordeaza un stil indie energic si voios, cu diferite influente alternative. Am remarcat in primul rand prestatia solistei, jumatate romanca, jumatate englezoaica, lucru care se vede atat in vestimentatie cat si in atitudinea brittish.

Vocea calda a lui Becky se preteaza foarte bine stilului abordat de ei. La inceput, publicul nu prea stia ce sa faca, dar s-a strans ceva lume in fata scenei si spre sfarsit s-a incalzit atmosfera.
Am incercat sa numar esarfele din multime, dar am renuntat la un moment dat.

Tep Zepi, poate singura formatie de stoner grunge de la noi, s-a urcat a doua pe scena. Au fost primiti cu caldura si nerabdare, baietii clar au fanii lor dedicati care le fredoneaza versurile si le striga numele intre piese.

Au fost ceva probleme cu sunetul, dar acestea au fost depasite destul de repede. Bogdan, solistul, comunica constant cu publicul, iar reactia a fost pe masura. Cover-ul Stone Temple Pilots a sunat foarte bine si mi-a adus aminte de alte vremuri cand tricourile cu formatii grunge erau mult mai numeroase decat acum. Per ansamblu, Tep Zepi au avut un concert reusit si am de gand sa ii mai vad live.

Numarul oamenilor din sala a crescut constant, asa ca la Coma, capul de afis al serii, Suburbia era relativ plina. Dupa un soundcheck la care s-au auzit acordurile piesei Sidef" de Implant Pentru Refuz (ca si la cantarea Coma din Timisoara, de altfel), concertul a inceput cu un dinamism cum n-am mai vazut de mult, nici pe scena, nici in fata ei.

S-a dansat, s-a topait, s-a facut pogo, fiecare s-a manifestat cum a crezut de cuviinta si am avut ocazia sa vad un Wall of Death foarte tare. Insa interventia bodyguarzilor, spre sfarsit, a taiat din buna dispozitie a multora. Altfel, Coma au zguduit Suburbia, dar au avut si momentul de emotie si sensibilitate pe Canta-mi povestea", piesa cantata de public, cu un pic de ajutor din partea lui Catalin (unul din solisti).

Sunetul le-a facut probleme baietilor pe tot parcursul concertului, dar lumea a incercat sa ignore microfoniile si celelalte probleme tehnice. In mod siguri multi din cei prezenti aseara vor veni sa revada Coma pe 14 februarie, tot in Suburbia.

Irina (SK)

O galerie foto a concertului din Suburbia poate fi gasita aici: Galerie foto Coma, Tep Zepi si Dekadens la Urban Blast 2


Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: bit.ly/METALHEAD-Newsletter

Concerte recomandate:


Like us on Facebook