Anathema revine in Romania in cadrul ARTmania Bucharest Blast!

24 Octombrie 2017
Bucuresti - Arenele Romane
Pret: 90 - 150 lei

23.10.2017

Anathema la Bucuresti: Program si reguli de acces

Concertul ANATHEMA si Alcest va avea loc pe marti, 24 octombrie 2017, de la ora 19:00, la Arenele Romane si face parte din turneul european de promovare al celui mai nou album al formatiei: The Optimist! Alaturi de Anathema, pe scena vor urca francezii de la Alcest, pionierii subgenului muzical "blackgaze". 

Concertul ARTmania Bucharest Blast va avea loc in cort incalzit, care are o capacitate de 1.800 de locuri.

Programul ARTmania Bucharest Blast 2017, editia a 2-a:

Open doors - 19:00

Alcest - 19:30

Anathema - 21:00

Reguli generale de acces: 

Regulile de acces urmeaza standardele internationale pentru astfel de evenimente. Participantii sunt rugati sa le respecte pentru a evita orice neplacere din timpul desfasurarii evenimentului.

Accesul publicului in Arenele Romane va fi permis incepand cu ora 19:00. 

Din motive de securitate, participantii vor trece printr-un filtru de control corporal sumar.

Posesorii tuturor biletelor si invitatiilor vor intra dinspre Parcul Carol I. 

In cadrul evenimentului vor fi amenajate o zona de acces si iesiri de urgenta marcate corespunzator. Participantii la eveniment sunt rugati sa respecte masurile de aparare impotriva incendiilor stabilite de organizatori si sa urmeze instructiunile personalului calificat pentru evacuare in caz de urgenta.

Bilete:

Toti spectatorii, indiferent de varsta, trebuie sa prezinte un bilet sau o invitatie valabila. 

Biletele, in valoare de 150 lei/ bucata, se gasesc in format electronic www.iabilet.ro si fizic, in magazinele din retelele iabilet.ro.

Organizatorii pot garanta validitatea unui bilet doar daca a fost achizitionat in mod direct de la ARTmania, de la unul dintre punctele de vanzare sau de la reprezentanti autorizati: Eventim, MyTicket, Kompostor, IaBilet. Participantii sunt rugati sa verifice integritatea si validitatea biletelor achizitionate in momentul receptiei, reclamatiile ulterioare nefiind acceptate. 

Bilete la intrare: La intrarea principala vor fi disponibile spre vanzare bilete, in limita locurilor disponibile, in valoare de 150 de lei/ bucata.

Varsta:

Accesul tinerilor participanti cu varste cuprinse intre 7 si 18 ani se realizeaza in baza unui bilet valid si este permis doar daca sunt insotiti de o persoana adulta cu un bilet valid.

Accesul copiilor sub 7 ani este gratuit daca sunt insotiti de un adult cu un bilet valid si cu o copie a unui act doveditor a varstei copilului. Parintii sau insotitorii sunt responsabili pentru siguranta copiilor, organizatorii nefiind responsabili pentru eventualele incidente. Este recomandata purtarea castilor de protectie sau a dopurilor de urechi pentru copiii sub 10 ani. Organizatorii nu incurajeaza prezenta copiilor foarte mici la astfel de evenimente, unde limita de decibeli ar putea crea efecte negative asupra auzului copiilor, motiv pentru care este interzis accesul cu carucioare pentru copii. 

Obiecte permise:

Este permis accesul cu binocluri in zona tribunelor, casti sau alte mijloace de protectie auditiva, lanturi de portofel cu greutatea mai mica de aproximativ 200 de grame, accesorii vestimentare specifice (cu exceptia celor care pot fi considerate obiecte contondente), telefoane mobile, camere foto compacte, pancarte din hartie sau panza dedicate conceptului de eveniment, dar fara bete.

Obiecte interzise:

Este interzis accesul in zona de concerte cu camere foto cu obiective detasabile, obiecte contondente, arme, obiecte ce pot fi considerate periculoase, recipiente din sticla, metal, plastic, sticle, alcool sau alte bauturi si alimente din exteriorul zonei de concert, artificii, lampioane, carucioare pentru copii, bannere sustinute de bete, umbrele, scaune, lanturi, animale de companie, substante interzise prin lege, medicamente neinsotite de retetele oficiale. incalcarea acestor prevederi, precum si orice forma de comportament violent pot atrage restrictionarea sau chiar interzicerea accesului in locatia concertelor. Fiecare participant este raspunzator pentru pagubele provocate.

Recomandam participantilor la eveniment sa nu se prezinte la accesul in locatie cu rucsacuri, bagaje sau genti voluminoase, acestea nefiind permise. Nu va exista spatiu de depozitare a obiectelor de valoare sau a obiectelor interzise.

Foto:

Va fi permisa fotografierea folosind dispozitive compacte, mai exact aparatele cu obiective non-interschimbabile si fara a folosi blitzul si nici modul filmare. in caz contrar, supraveghetorii vor interveni pentru a notifica si clarifica posibilele neintelegeri ale restrictiilor impuse. 

Camerele video si orice alte metode de inregistrare video sau audio sunt strict interzise. Este interzisa utilizarea blitz-ului. 

Fotografii acreditati vor avea permis accesul in zona de photo pit pe durata primelor trei piese ale fiecarei formatii, doar insotiti de un reprezentant al organizatorilor. Photo pit = zona special delimitata pentru fotografii acreditati existenta in fata scenei.

Alimente si bauturi disponibile:

Este interzis accesul cu mancare si bautura in perimetrul dedicat evenimentului ARTmania Bucharest Blast din interiorul Arenelor Romane. 

In cadrul ARTmania Bucharest Blast va exista o zona de food special amenajata, care va functiona pe intreaga durata a evenimentului si care va oferi spre comercializare produsele partenerilor evenimentului: bere Beck’s, Jagermeister, hot dog, pop corn, nachos, apa precum si bauturi racoritoare. 

Produsele disponibile in zona de food vor putea fi achizitionate prin plata in numerar sau cu cardul. 

Comercializarea bauturilor alcoolice este permisa numai persoanelor peste 18 ani. Un act de identitate valid este necesar si trebuie prezentat la cerere. 

Parcare:

In zona Arenelor Romane exista locuri de parcare limitate, de aceea este recomandata evitarea folosirii autoturismelor proprii si utilizarea mijloacelor de transport in comun pentru a ajunge la eveniment.

Daca observa incidente, participantii sunt rugati sa se adreseze organizatorilor sau reprezentantilor acestora, acestia fiind la dispozitia lor pentru a mentine buna dispozitie si pentru a evita momentele neplacute. Publicul este rugat sa isi supravegheze obiectele personale, organizatorii nefiind responsabili pentru eventualele pierderi sau furturi. 

Pe timpul derularii evenimentului va fi asigurata asistenta medicala de urgenta si de prim-ajutor. in cazul in care exista persoane care nu se pot deplasa, acestea sunt rugate sa se adreseze unui reprezentant al organizatorilor.

Despre concert:

Concertul Anathema face parte din turneul european de promovare al ultimului album, „The Optimist", lansat anul acesta, pe 9 iunie, sub labelul Kscope Records. Noul disc a fost inregistrat in iarna anului trecut si este descris de trupa drept albumul care va dezvalui unele dintre cele mai intunecate, provocatoare si surprinzatoare piese compuse de Anathema pana acum. 

Cea mai noua melodie extrasa de pe noul album, „Can't Let Go", poate fi ascultata pe urmatorul link:


Anathema este una dintre cele mai cunoscute formatii rock britanice, considerata un adevarat fenomen muzical, care a impus un stil unic, urmat in timp de numeroase trupe tinere.  

Povestea lor a inceput in urma cu peste doua decenii, in 1990 mai exact, cand patru prieteni, fratii Daniel, Vincent, Jamie Cavanagh si John Douglas au hotarat sa formeze o trupa metal. infiintata sub numele de „Pagan Angel", formatia a devenit unul dintre pionierii genului "death doom metal", ce imbina versurile poetice si sunetele melodioase cu secventele vocale intense, riff-urile clasice al genului "doom" si cu aranjamentele muzicale complexe. in timp, trupa a abordat o varietate de cai de expresie muzicala, ca intr-o permanenta cautare, trecand odata cu albumul „Eternity" catre abordari mai melodice si introspective apropiate genului atmospheric rock. Formatia a devenit un nume consacrat al scenei muzicale internationale cu albume precum Serenades (1992), The Silent Enigma (1995), Eternity (1996), Judgement (1999), A Natural Disaster (2003) sau Everything (2007), pentru a le aminti pe cateva dintre ele.

Trupa franceza Alcest, infiintata in 2000, este considerata fondatoarea unui nou subgen muzical, intitulat „blackgaze", ce imbina elemente ale muzicii black metal si sheogaze intr-un sound cu adevarat unic. Traseul artistic a inceput cu albumul „Le Secret" (2005), a continuat cu „Shelter" (2014) si a culminat cu cea mai recenta lansare „Kodama" (2016), cuvant cu dubla semnificatie in limba japoneza: „ecou" sau „copacul vietii". 

Biletele se gasesc in format electronic pe www.iabilet.ro si in reteaua fizica iabilet.ro/retea : Magazinele Flanco, Metrou Unirii 1 langa casa de bilete Metrorex, Magazinul Muzica, Magazinele IQ BOX - Telekom, Cafe Deko, Club Vintage, Club Quantic, Expirat Halele Carol (in intervalul orar: 18:00-22:00), Hard Rock Cafe, Beraria H, Agentiile Perfect Tour, Magazinele Uman si pe terminalele self-service ZebraPay din toata tara.

 

17.10.2017

O saptamana pana la concertul Anathema: mesajul trupei pentru fani

 O saptamana pana la concertul Anathema din cadrul ARTmania Bucharest Blast: mesajul trupei pentru fani, la 23 de ani de la primul lor concert in Romania.

A mai ramas doar o saptamana pana la concertul ANATHEMA, una dintre cele mai cunoscute trupe britanice de experimental, alternative rock. Evenimentul, marca ARTmania Bucharest Blast, va avea loc pe 24 octombrie 2017, de la ora 19:00, la Arenele Romane si face parte din turneul european de promovare al celui mai nou album al formatiei: The Optimist! Alaturi de ei vor concerta si francezii de la Alcest, pionierii subgenului muzical “blackgaze”. 

Anathema are si un mesaj pentru fanii din Romania, carora le-a dat intalnire martea viitoare: “Cum unii dintre voi stiu deja, Romania este un loc special pentru Anathema. Am simtit asta inca din prima saptamana pe care am petrecut-o aici cu ocazia primului nostru concert, in 1994, acum 23 de ani. In tot acest timp am revenit cu placere fie in spectacole dedicate, fie in cadrul unui festival. De fiecare data, am avut parte de o primire calda si sincera din partea voastra si de experiente minunate, cum e cazul celor de la ARTmania Festival. Urmatorul show va fi si mai deosebit, iar locul in care ne vom afla, Arenele Romane, ne va ajuta sa facem asta. Pregatim un concert unic, cu proiectii speciale, cu sunet deosebit si cu un playlist variat. Pe langa piesele incluse pe «The Optimist», lansat in aceasta vara, vom avea si o selectie de melodii de pe alte albume. Vrem sa va avem alaturi de noi pentru a contura impreuna o atmosfera memorabila. Ne vedem curand”. 

Concertul Anathema face parte din turneul european de promovare al ultimului album, „The Optimist”, lansat anul acesta, pe 9 iunie, sub labelul Kscope Records. Noul disc a fost inregistrat in iarna anului trecut si este descris de trupa drept albumul care va dezvalui unele dintre cele mai intunecate, provocatoare si surprinzatoare piese compuse de Anathema pana acum. Frumusetea, intensitatea, drama, linistea, speranta, trimiterile la o dimensiune extra-muzicala, elemente care au reprezentat laitmotivele calatoriei artistice parcurse de trupa de-a lungul timpului, capata o noua profunzime. 

Intregul material discografic este, asa cum Daniel Cavanagh marturiseste, „o calatorie”. „Cantecele sunt nedeslusite. Nu exista o cale corecta sau gresita de a le simti si de a le interpreta. Mesajul fiecarei melodii se va contura in functie de persoana care le va asculta”, adauga Daniel, subliniind dimensiunea cameleonica a noului album, ce pastreaza ruta experimentala adoptata de trupa inca de la infiintare.

Cea mai noua piesa extrasa de pe noul album, „Can't Let Go”, poate fi ascultata mai jos.

Anathema este una dintre cele mai cunoscute formatii rock britanice, considerata un adevarat fenomen muzical, care a impus un stil unic, urmat in timp de numeroase trupe tinere.  

Povestea lor a inceput in urma cu peste doua decenii, in 1990 mai exact, cand patru prieteni, fratii Daniel, Vincent, Jamie Cavanagh si John Douglas au hotarat sa formeze o trupa metal. Infiintata sub numele de „Pagan Angel”, formatia a devenit unul dintre pionierii genului “death doom metal”, ce imbina versurile poetice si sunetele melodioase cu secventele vocale intense, riff-urile clasice al genului “doom” si cu aranjamentele muzicale complexe. In timp, trupa a abordat o varietate de cai de expresie muzicala, ca intr-o permanenta cautare, trecand odata cu albumul „Eternity” catre abordari mai melodice si introspective apropiate genului atmospheric rock. Formatia a devenit un nume consacrat al scenei muzicale internationale cu albume precum Serenades (1992), The Silent Enigma (1995), Eternity (1996), Judgement (1999), A Natural Disaster (2003) sau Everything (2007), pentru a le aminti pe cateva dintre ele.

Trupa franceza Alcest, infiintata in 2000, este considerata fondatoarea unui nou subgen muzical, intitulat „blackgaze”, ce imbina elemente ale muzicii black metal si sheogaze intr-un sound cu adevarat unic. Traseul artistic a inceput cu albumul „Le Secret” (2005), a continuat cu „Shelter” (2014) si a culminat cu cea mai recenta lansare „Kodama” (2016), cuvant cu dubla semnificatie in limba japoneza: „ecou” sau „copacul vietii”.   

Biletele se gasesc in format electronic pe www.iabilet.ro si in reteaua fizica iabilet.ro/retea : Magazinele Flanco, Metrou Unirii 1 langa casa de bilete Metrorex, Magazinul Muzica, Magazinele IQ BOX - Telekom, Cafe Deko, Club Vintage, Club Quantic, Expirat Halele Carol (in intervalul orar: 18:00-22:00), Hard Rock Cafe, Beraria H, Agentiile Perfect Tour, Magazinele Uman si pe terminalele self-service ZebraPay din toata tara.

 

27.07.2017

ARTmania Festival la start!

Cea de-a 12-a editie de ARTmania Festival, din perioada 28 - 29 iulie 2017, isi asteapta participantii cu o serie de evenimente culturale alternative si de activari creative care vor intregi posibilitatile de petrecere a timpului liber dintre concertele din Piata Mare.

Cei pasionati de gastronomie vor putea testa o oferta culinara bogata in zona dedicata din festival, denumita „ART of Food”. Cu ocazia acestei editii a fost creat si smoothie-ul ARTmania, dedicat iubitorilor de bauturi sanatoase.

Pasionatii de tehnologie sau de retele sociale vor putea posta imagini si isi vor putea exprima creativitatea in timp real, folosind hastag-ul oficial al festivalului (#ARTmaniaFestival).

Proiectii de filme. Cinefilii vor putea viziona gratuit filme premiate international, aduse de Transilvania Film: Belgica si Goodnight Mommy. Acestea vor fi proiectate in fiecare zi de festival, de la ora 15:00, in Libraria Habitus din Piata Mica, unde ARTmaniacii amatori de lectura vor avea parte si de reduceri de 10% la carti SF sau fantasy. Detalii complete aici.

Expozitii de arta si vizite la muzee. Pentru ca exprienta culturala sa fie completa, intre concerte, persoanele cu bratara de festival vor putea vizita gratuit numeroase expozitii special pregatite cu ocazia ARTmania si vor avea acces in cele patru spatii expozitionale ale Complexului National Muzeal ASTRA - detalii complete aici.

Expozitia „O UNIUNE TOT MAI STRANSA - Mostenirea Tratatelor de la Roma pentru Europa de astazi", amplasata in Piata Mare, in Cortul „Spatiul European”, va include documente si imagini istorice din arhivele Uniunii Europene, ale Ministerului de Externe Italian si ale agentiei italiene de presa ANSA. Expozitia va putea fi vizitata in fiecare zi de festival, intre 12:00 - 18:00.

Biciclete gratuite pentru participantii la ARTmania festival, powered by Bicicleta Pegas si SIBIO

Toti purtatorii de bratari ARTmania vor avea acces gratuit in Muzeul in aer liber ASTRA. De aceea, Bicicleta Pegas si SIBIO juice bar pun la dispozitie modele Pegas Strada sau Pegas Clasic persoanelor care doresc un drum de vis din Piata Mica pana la muzeu. Punct de pornire: SIBIO juice bar (adresa: Piata Mica nr. 3, Sibiu).

Feedwall cu postari realtime – tehnologie, powered by ZeList Monitor, pentru cei mai conectati fani.

Pe langa participarea la concerte, la expozitii si muzee, la proiectiile de film sau la activitatile creative, pasionatii de tehnologie vor fi incurajati sa-si puna pozele si sa-si exprime creativitatea pe retelele sociale, folosind hastag-ul oficial al festivalului: #ARTmaniaFestival.

Continutul realizat si postat de ei va fi afisat in timp real pe website-ul oficial al festivalului (www.artmaniafestival.ro, sectiunea LiveWall) si pe un ecran din perimetrul festivalului, putand fi astfel apreciat de toti participantii.

GIF Booth, powered by Banca Transilvania

Amatorii de lucruri amuzante vor avea ocazia sa imortalizeze momentele de distractie petrecute alaturi de prieteni cu ajutorul unei cabine care va realiza GIF-uri (imagini animate) pusa gratuit la dispozitia participantilor la festival de Banca Transilvania. La acest GIF Booth, powered by BT, participantii la festival isi vor putea alege melodia trupei preferate de la ARTmania Festival 2017 si vor “canta” pe aceasta melodie singuri sau alaturi de prieteni. In acest timp vor fi pozati si  transformati intr-un GIF.

ARTmania ART of Food

Participantii pasionati de gastronomie vor putea testa o oferta culinara bogata in zona speciala din festival, denumita „ART of Food”. Astfel, cei sositi in Piata Mare din Sibiu se vor putea bucura de un spatiu dedicat preparatelor culinare si bauturilor, disponibile pentru toate gusturile si varstele.

Aproximativ 14 expozanti se vor intrece pentru a rasfata publicul cu unele dintre cele mai savuroase preparate culinare, de la sortimente de inspiratie italieneasca, mexicana sau texana, la noodles, paste, burgeri sau deserturi.

Printre cei responsabili cu incantarea culinara a publicului se numara: Meat Busters, Cimbru (condusa de Chef Nicu Craciun), Eat Street Cluj, Two Chefs Food Truck, Noodle pack, Thai Scoops, Duma's Van, Eat it - Fresh Pasta Truck, Das Grillmobil by Batranu Sas, Maia Ice Cream sau Delicii pe roti.

La capitolul bauturi, pe langa sortimentele intalnite in mod traditional la evenimente, participantii la festival interesati de bauturi sanatoase se vor putea rasfata cu un smoothie special creat pentru acest eveniment de cei de la SIBIO juice bar: smoothie-ul ARTmania!

Reteta super racoritoare a smoothie-ului ARTmania include: pepene rosu, portocale, lime si menta si va fi in ton cu cromatica afisului oficial, pentru a da un plus de identitate festivaliera! Sortimentul va fi disponibil doar pe parcursul festivalului, 27-28-29 iulie 2017.

Concerte alternative (in afara celor sustinute in Piata Mare):

Vineri, 28 iulie 2017, ora 21:00 - concert White Walls in Rock N'Bike Club (adresa: tefan cel Mare nr. 120, Sibiu)

Sambata, 29 iulie 2017, ora 23:30 - AFTERPARTY ARTmania Festival. Concert Etheric & Alpha Q live in Rock, Pub & More (adresa: Str. General Ghe. Magheru nr.45, Sibiu)

La ARTmania Festival 2017, fanii ii vor putea asculta in Piata Mare din vechea cetate a Sibiului pe unii dintre cei mai apreciati artisti ai momentului: Tarja, Lacuna Coil, Riverside, Beyond the Black, You And Me At Six, Devin Townsend Project, Walkways sau Coma.

Programul complet al concertelor din cele doua zile de festival este disponibil aici: https://artmaniafestival.ro/program/

Biletele pentru acest eveniment sunt disponibile online pe www.iabilet.ro si in reteaua iaBilet.ro: Magazinele Flanco, Metrou Unirii 1 langa casa de bilete Metrorex, Magazinul Muzica, Magazinele IQ BOX - Telekom, Cafe Deko, Club Vintage, Club Quantic, Hard Rock Cafe, Agentiile Perfect Tour, Magazinele Uman si pe terminalele self-service ZebraPay din toata tara.

Pentru aceasta editie, ARTmania Festival a pus in vanzare un numar limitat de bilete pe zi, la pretul de 140 lei.

Regulamentul complet al ARTmania Festival 2017 poate fi consultat pe website-ul oficial al festivalului prin accesarea sectiunii “Reguli de acces” (https://artmaniafestival.ro/reguli-de-acces/) din meniul principal al website-ului.

19.07.2017

Muzeul ASTRA, alaturi de ARTmania la editia din 2017 a festivalului!

Artistii mexicani care i-au transformat in himere pe membrii trupei Rammstein aduc lumi fantastice in Piata Mica din Sibiu!

Muzeul ASTRA din Sibiu se alatura Festivalului ARTmania in 2017! Toti iubitorii de cultura care au o bratara ARTmania sau East European Music Conference vor avea, in perioada 27-29 iulie, intrare gratuita in cele patru spatii expozitionale ale Complexului National Muzeal ASTRA.

Editii speciale ale expozitiilor organizate sub girul Muzeului ASTRA vor fi gazduite in Piata Mica, in cladiri pline de povesti si de istorie, cum ar fi Casa Artelor – valorosul Muzeu de Etnografie si Arta Populara Saseasca “Emil Sigerus”, amenajat in fosta hala a breslei macelarior, o cladire mentionata pentru prima data in documente in anul 1370. Artistii mexicani care i-au transformat in Alebrijes pe membrii trupei Rammstein ii imbie pe trecatori, in perioada festivalului, in fermecatoarea Casa Hermes, la Muzeul de Etnografie Universala “Franz Binder”, fosta Casa a Asociatiei Micilor Meseriasi din Sibiu, candva camin pentru personalitati ale vremii, de la comite ai sasilor, la judecatori regali. Muzeul Civilizatiei Populare Traditionale ASTRA din Dumbrava Sibiului, considerat cel mai mare si cel mai frumos muzeu in aer liber din Europa, anunta o adevarata Olimpiada de mestesuguri traditionale, secundata, in Pavilionul Multicultural, de un experiment acustic hipnotizant ce recompune, in cele mai mici sunete, zarva unui targ frematand de viata, cu mesterii lui, de la palarieri si fierari, pana la lemnari, olari sau tesatoare. V-ar placea sa luati pulsul unui targ rascolit de targoveti in cautare de bunatati si animat de negustori care-si lauda marfa? Ar putea ca aceast vis sa para aievea, in cadrul unui proiect multimedia vizionar, initiat si gazduit de Muzeul ASTRA. 

Tarja, Lacuna Coil, Riverside, Beyond the Black, You And Me At Six, Devin Townsend Project si Walkways sunt trupele confirmate pe afisul celei de-a 12-a editii a Festivalului ARTmania din Sibiu. Biletele au fost puse in vanzare in retelele eventim.ro, myticket.ro, iabilet.ro si pe kompostor.ro. In cea de-a doua perioada de pre-sale, pretul unui abonament este de 230 de lei, urmand ca la locatie pretul sa fie de 250 lei.

Pentru a raspunde solicitarilor publicului, ARTmania a pus azi in vanzare un numar limitat de bilete pe zi, la pretul de 140 lei.

Seri cu muzica buna si dimineti in linistea cherhanalelor, in fosnetul surd al morilor cu cai sau al celor de vant din minunatul muzeu ASTRA, un spatiu magic, care a fost gandit inca din anul 1940, dar care a fost inaugurat, de fapt, in 1963. De atunci, vreme de 54 de ani, ASTRA isi consolideaza, cu minunate povesti, faima nationala si internationala. Patrimoniul muzeului este format din 300 de cladiri si peste 15.000 de obiecte. Cel mai vechi monument din muzeu, o moara hidraulica, a fost adusa in anul 1963 in Dumbrava Sibiului si si-a consolidat faima si statutul emblematic, devenind, in cele din urma, elementul central al siglei muzeului. O parte dintre aceste valori inestimabile vor fermeca, anul acesta, si publicul ARTmania. 

PROGRAMUL MUZEELOR ASTRA IN PERIOADA 27-29 IULIE

 

Casa Artelor – Muzeul de Etnografie si Arta Populara Saseasca “Emil Sigerus”

Adresa: Piata Mica, nr. 21  

Program: miercuri-duminica, 10,00 – 18,00; sambata: intre orele 10.00 – 20.00

”Rosturi si rostiri la sasi”. O lume intreaga poate fi recompusa din mici rostiri in propozitii brodate, inscriptionate sau rostite in momente importante. Organizata pentru a marca aniversarea celor 500 de ani de la declansarea Reformei protestante a lui Martin Luther, Expozitia „Rosturi si Rostiri la sasi” contureaza o lume in care cuvantul accentueaza importanta credintei, concept adunat intr-un vers semnat de Martin Luther pe care il regasim, brodat sau inscriptionat, in tot spatiul transilvanean sasesc, pana in zilele noastre: “O cetate puternica este Dumnezeul nostru”. 

 

Casa Hermes, la Muzeul de Etnografie Universala “Franz Bidner”

Adresa: Piata Mica, nr. 11 

Program: miercuri-duminica: 10,00 – 18,00 

Alebrijes sunt personaje fantastice din folclorul mexican, realizate din carton, hartie, faina si apa care pot fi vazute defiland pe strazile din Mexico City. Anul acesta vom putea vedea aceste creaturi mitice si in Sibiu, mai exact in fata Casei Hermes, unde, in perioada 20 – 26 iulie, patru artizani mexicani isi vor da masura maiestriei, construind o marioneta de cativa metri inaltime. Echipa de artisti invitati la Sibiu si-a castigat faima internationala, printre altele, si pentru ca a realizat, la festivalul Hell&Heaven in 2016, figurinele ce ii reprezinta pe membrii trupei Rammstein. La ridicarea instalatiei de la Sibiu vor participa si voluntari sibieni, iar dupa finalizare, figurina supradimensionata va ramane expusa in holul Muzeului de Etnografie Universala Franz Binder din Casa Hermes. 

In cadrul aceluiasi eveniment, pe data de 26 iulie la ora 16:00, va avea loc vernisajul expozitiei « Este vorba despre Mexic… », care va reuni atat obiecte de etnografie mexicana din patrimoniul Muzeului de Etnografie Universala Franz Binder, cat si obiecte de mic artizanat, aduse de artistii mexicani. 

 

Muzeul Civilizatiei Traditionale din Dumbrava Sibiului 

Adresa : Str. Padurea Dumbrava, nr. 16-20

Program: zilnic 10.00 – 20.00 

Editia din acest an  a Olimpiadei “Mestesuguri Artistice Traditionale” reuneste 260 de participanti, din toate judetele ale tarii, inclusiv Sibiu si municipiul Bucuresti, dar si din strainatate, din Mexic, Republica Populara Chineza, Republica Bulgaria si Republica Moldova. De miercuri, 26 iulie, pana duminica, 30 iulie 2017, micii mestesugari in straiele specifice locurilor de origine, cu varste cuprinse intre 6 si 18 ani, vor insufletii, prin atelierele interactive, gospodariile din Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului. In zilele de vineri, 28 iulie si sambata, 29 iulie, participantii vor demonstra cat de iscusiti sunt in practicarea mestesugului preferat in fata oaspetilor veniti la centrul Sibiu, respectiv la Casa Artelor, in Piata Mica.

Olimpiada “Mestesuguri Artistice Traditionale”– editia a XXII-a –  26 - 30 iulie 2017 gazduieste si tabara de mestesuguri artistice traditionale, editia a VIII-a, 25 iulie – 30 iulie 2017, din cadrul Programului „Fara Limite - Impreuna intru Traditie”, dedicat persoanelor cu dizabilitati, Muzeul in aer liber, Gospodaria de fluierar din Hodac. 

 

Pavilionul Muzeal Multicultural 

Str. Padurea Dumbrava, nr. 16-20  

Program: program: miercuri-duminica 10.00 – 18.00 

Calea minoritatilor etnice – Ateliere, gospodarii intregi, mori cu cai sau de vant, asa cum erau odata, amintind, cu toate, de legendele acestor locuri. Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului expune 18 monumente ce apartin unor minoritati etnice din Romania, fiecare prezentand si ocupatiile traditionale pe care le-au avut proprietarii lor. O premiera, in cadrul acestei expozitii, ar fi faptul ca niciunul dintre aceste monumente nu a fost pana acum prezentat din perspectiva etniei pe care o reprezinta. 

 

SALA ATELIER, SALA TARG SI SALA CALE

Expozitia, ca experienta multimedia. Sunetul poate fi, uneori, viu, scapat de rigorile reprezentarilor clasice, distante, conventionale, strict documentaristice sau radiofonice. Avand o identitate si o viata aparte, sunetul poate imbraca anumite exponate intr-o aura speciala, imposibil de anticipat in absenta lui. Sala este impartita in cinci arii diferite, fiecare cu povestea ei si cu nebanuitele ei mistere: palarieri, fierari, lemnari, olari sau tesatoare. Montaj sonor sonor se schimba in zona Salii Targ, cu secvente menite sa ilustreze vacarmul motorizat al targului contemporan, ppentru a deveni, spre Sala Cale, un melanj de voci, asa cum se aud ele atunci cand treci printr-un targ. 

Biletele pentru acest eveniment sunt disponibile online pe www.iabilet.ro si in reteaua iaBilet.ro: Magazinele Flanco, Metrou Unirii 1 langa casa de bilete Metrorex, Magazinul Muzica, Magazinele IQ BOX - Telekom, Cafe Deko, Club Vintage, Club Quantic, Hard Rock Cafe, Agentiile Perfect Tour, Magazinele Uman si pe terminalele self-service ZebraPay din toata tara.

18.07.2017

Britanicii care au vandut O2 Shepherd's Bush Empire in doar 3 minute concerteaza la ARTmania!

You Me At Six: “Niciunul dintre noi n-a mai fost vreodata in Romania! Abia asteptam sa ajungem la Sibiu!”

“Asteptam primul nostru concert in Romania! Niciunul dintre membrii trupei nu a mai fost vreodata in Romania. Nici macar in vacanta! Vom folosi aceasta oportunitate pentru a experimenta cat mai mult din cultura acestei tari. Ii asteptam pe toti fanii nostri la Sibiu. Va fi un concert excelent. O buna ocazie sa ne facem si altii fani!”, spun britanicii You Me At Six, care vor canta pentru prima data pe o scena romaneasca sambata, 29 iulie, la Festivalul ARTmania. Staruri ale noului val in Marea Britanie, considerati cea mai buna trupa live engleza, You Me At Six isi anunta, printr-un turneu mondial, cel de-al cincilea album de studio, “Night People”, lansat in luna ianuarie a acestui an.

"In New Music We Trust". You Me At Six a avut un succes urias anul acesta in turneul programat in Marea Britanie. Seria concertelor din primavara a inregistrat un record de vanzari, performanta care i-a urcat rapid pe primul loc in Music Week’s UK Ticket Charts. Uriasul succes a culminat cu un record absolut, inregistrat la concertul de la O2 Shepherd’s Bush Empire, care a fost sold-out in doar trei minute. Si-au castigat reputatia de rockeri plini de forta si sunt recunoscuti drept una dintre cele mai bune trupe live din Marea Britanie. Turneele lor sunt in intregime sold-out, fie ca spectacolul este pe Wembley Arena sau pe O2, sunt invitati in cele mai vizionate emisiuni ale momentului si raman pe primele locuri in topurile statiilor radio. Noul album, - foarte anticipatul “Night People” -, a avut darul de a le aduce inca si mai multa popularitate, consolidandu-le statutul de staruri ale noului val rock britanic. Albumul a fost inregistrat la Nashville, la Black Bird Studios, in colaborare cu faimosul Jacquire King, un producator laureat cu premiului Grammy, colaborator al unor mari artisti, precum Kings of Leon sau James Bay. “Night People” a fost mixat de Andrew Scheps, care s-a ocupat, de-a lungul carierei, de Black Sabbath sau Red Hot Chilli Peppers.

Poze Poze pentru articole - artmania

You Me At Six au un stil inconfundabil, chiar daca unii gasesc in AND-ul lor ceva urme lasate rock-ul american, de la Blink-182, la Incubus sau Thrice, ba chiar si influente pop-country-rock. Toate sunt, insa, redefinite, intr-o abordare personala, plina de forta, contemporana. “Take of Your Colors”, albumul lor de debut, a fost lansat in 2008 si le-a adus o nominalizare pentru titlul de cea mai buna trupa britanica, premiu pe care l-au ratat. Au primit acest titlu in 2011, pentru single-ul “Byte My Tongue”, lansat in colaborare cu Oliver Sykes. Au fost aplaudati in Japonia, in Europa sau in Statele Unite, iar anul culeg laurii pentru cel de-al cincilea album de studio, “Night People”. Un album colorat, variind de la tonuri sumbre, apasatoare, catre nuante senine, pop rock, hard rock si chiar rock’n’roll. Albumul a intrat direct pe locul trei in topurile britanice si pe primul loc in Noua Zeelanda. 

Tarja, Lacuna Coil, Riverside, Beyond the Black, You And Me At Six, Devin Townsend Project si Walkways sunt trupele confirmate pe afisul celei de-a 12-a editii a Festivalului ARTmania din Sibiu. 

Biletele au fost puse in vanzare in reteaua iabilet.ro . In cea de-a doua perioada de pre-sale, pretul unui abonament este de 230 de lei, urmand ca la locatie pretul sa fie de 250 lei.

Pentru aceasta editie, ARTmania Festival a pus in vanzare un numar limitat de bilete pe zi, la pretul de 140 lei.

# # #

PARTENERI COMERCIALI:  BANCA TRANSILVANIA, BECK’S

PARTENERI: AROC, TAKE A STAND, YOUROPE

PARTENERI MEDIA: PARTENERI MEDIA: Rock FM, Zile si Nopti, Adevarul, Forbes, HotNews, Men’s Health, Catavencii, National Geographics, Cosmopolitan, Beau Monde, Agerpres, Radio Romania Cultural, IQ Magazine, Times New Roman, Sunete, Tribuna, Turnul Sfatului, Sibiu 100%, Ora de Sibiu, Stiri de Sibiu, Metropolis, ClujLife, Deezer, Feeder.ro, IConcert, InfoMusic, Traieste Muzica, urban.ro, E-zine, Let’s Rock, Informatia Harghitei, Vinsieu.ro, roevents.ro, anyplace.ro, maximumrock.ro.  

Biletele pentru acest eveniment sunt disponibile online pe www.iabilet.ro si in reteaua iaBilet.ro: Magazinele Flanco, Metrou Unirii 1 langa casa de bilete Metrorex, Magazinul Muzica, Magazinele IQ BOX - Telekom, Cafe Deko, Club Vintage, Club Quantic, Hard Rock Cafe, Agentiile Perfect Tour, Magazinele Uman si pe terminalele self-service ZebraPay din toata tara.

06.04.2017

Anathema revine in Romania in cadrul ARTmania Bucharest Blast!

ANATHEMA, una dintre cele mai cunoscute trupe britanice de alternative, experimental rock, revine la Bucuresti, in cadrul celui de-al doilea eveniment din seria ARTmania Bucharest Blast. Alaturi de ei, pe scena vor urca francezii de la Alcest, pionierii subgenului muzical blackgaze. Show-ul va avea loc pe 24 octombrie 2017, de la ora 19:00, la Arenele Romane.

Concertul Anathema face parte din turneul european de promovare al ultimului album, „The Optimist”, care va fi lansat pe 9 iunie 2017, sub labelul Kscope Records. Noul disc a fost inregistrat in iarna anului trecut si este descris de trupa drept albumul care va dezvalui unele dintre cele mai intunecate, provocatoare si surprinzatoare piese compuse de Anathema pana acum. Frumusetea, intensitatea, drama, linistea, speranta, trimiterile la o dimensiune extra-muzicala, elemente care au reprezentat laitmotivele calatoriei artistice parcurse de trupa de-a lungul timpului, capata o noua profunzime. 

Intregul material discografic este, asa cum Daniel Cavanagh marturiseste, „o calatorie”. „Cantecele sunt nedeslusite. Nu exista o cale corecta sau gresita de a le simti si de a le interpreta. Mesajul fiecarei melodii se va contura in functie de persoana care le va asculta”, adauga Daniel, subliniind dimensiunea cameleonica a noului album, ce pastreaza ruta experimentala adoptata de trupa inca de la infiintare.

Prima piesa extrasa de pe noul album, „Springfield”, poate fi ascultata mai jos:

Trupa franceza Alcest, infiintata in 2000, este considerata fondatoarea unui nou subgen muzical, intitulat “blackgaze”, ce imbina elemente ale muzicii black metal si sheogaze intr-un sound cu adevarat unic. Traseul artistic a inceput cu albumul “Le Secret” (2005), a continuat cu „Shelter” (2014) si a culminat cu cea mai recenta lansare „Kodama” (2016), cuvant cu dubla semnificatie in limba japoneza: „ecou” sau „copacul vietii”. 

Biletele se gasesc in format electronic pe www.iabilet.ro si in reteaua fizica iabilet.ro/retea : Magazinele Flanco, Metrou Unirii 1 langa casa de bilete Metrorex, Magazinul Muzica, Magazinele  IQ BOX - Telekom, Cafe Deko, Club Vintage, Club Quantic, Hard Rock Cafe, Beraria H, Agentiile Perfect Tour, Magazinele Uman  si pe terminalele self-service ZebraPay din toata tara la urmatoarele preturi:

Presale I, acces general (300 de bilete disponibile): 90 lei 

Presale II, acces general (500 de bilete disponibile): 120 lei 

Sale, acces general: 150 lei Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: bit.ly/METALHEAD-Newsletter

Concerte recomandate:


Participanti la concertromcealy
romcealy


Înscrie-te la newsletter


Join the ranks ! LIKE us on Facebook