Arstidir, Zammorian si Brute in Quantic pe 11 Februarie


11 Februarie 2019
Bucuresti - Quantic
Pret: 20 - 40 RON

 Arstidir este un grup islandez de indie-folk/post-rock cu influente clasice ce vine pentru a doua oara la Quantic sa ne cante din "inima Islandei".

"Daca tanjesti dupa o combinatie intre Sigur Ros si Radiohead, ai gasit ce cauti - "(JER, SLeeping Bag Studios) - poate una dintre cele mai bune descrieri ale soundului deosebit al formatiei, care, cu siguranta, te va face curios sa-i descoperi, asta, daca nu cumva esti deja fan Arstidir.

Formatia s-a infiintat in anul 2008 in orasul Reykjavik din Islanda, atunci cand Daniel Auoussin, Gunnar Mar Jakobsson si Ragnar Olafsson si-au descoperit pasiunea comuna pentru armoniile vocale, toti membrii formatiei performand atat instrumental cat si vocal. Regula de baza pe care au urmat-o, inca din prima zi, este ca piesele nu trebuie conduse intr-o directie data, ci trebuie sa curga in voia lor. Primele piese compuse in formula aceasta au referinte despre natura islandeza si tonurile anotimpurilor, de unde si inspiratia pentru numele formatiei Arstidir, care inseamna anotimpuri in islandeza.

Dupa primele patru luni, au ajuns pe primul loc pe postul national de radio, cu piesa "Sunday Morning". Ulterior Jonas Jensson si Jon Elisson s-au alaturat proiectului cu notele lor de contrabas si pian.

Primul album a fost lansat in 2009 si poarta numele formatiei, "Arstidir". Un an mai tarziu, grupul a devenit sextet, Karl James Pestka si a sa vioara, completand formula cu care au plecat in primul turneu european. in acelasi an, au scos si cel de-al doilea album Svefns og voku skil, produs de prietenul si colaboratorul Olafur Arnalds. In 2014 au pornit o campanie de kickstarter prin care au reusit sa stranga 70000 de dolari, suficient cat sa-i ajute sa scoata cel de-al treilea album, Hvel. Un album in care au depasit zona de confort muzical si au adus note electrice soundului acustic.

Trupa a iesit in evidenta, atunci cand un clip cu ei interpretand imnul islandez intr-o gara de tren a devenit viral. Sesiunea neprevazuta le-a adus colaborari cu formatia suedeza Pain of Salvation si Anneke Van Giersbergen, artista olandeza cu care au si colaborat pentru cel de-al patrulea album, Verloren Verleden.

In momentul de fata, Arstidir inseamna:

Daniel Audunsson (chitara si voce), Gunnar Mar Jakobsson (chitara, chitara bariton si voce), Karl James Pestka (vioara, viola si voce) si Ragnar Olafsson (pian, chitara bariton si voce)

http://www.arstidir.com/

Zammorian este un grup post-psychedelic / progressive post-rock care creeaza muzica, vizualuri si povesti. A fost fondat de un grup de artisti, arhitecti si designeri romani.

Muzica lor instrumentala povesteste, intr-un stil cinematic, despre un univers SF cu dimensiuni ezoterice si cu arcuri narative ce se intind peste secole. In spatele pieselor se afla un mythos complex, nuvele si povestiri scurte si un limbaj vizual distinct. Acestea completeaza si sustin muzica si sunt revelate in timp, uneori in cadrul proiectiilor din timpul concertelor, alteori prin designul posterelor sau pe site-ul zammorian.com.

Show-urile live Zammorian sunt experiente imersive, memorabile, in care muzica si vizualurile (generate live de catre Awkwarizmi) creeaza stari puternice si de introspectie pentru public.

Primul album, The Theory of Absence, urmeaza sa fie lansat in 2019 in doua parti de cate o ora. Primul single de pe ToA, The Great Escape, a fost lansat in noiembrie, online. pe YouTube, Bandcamp si SoundCloud.

Brute - Trupa ce imbina cu succes muzica punk cu accente de grunge si alternativ

Biletele se gasesc in format electronic pe www.iabilet.ro si in reteaua fizica iabilet.ro/retea: Magazinele Flanco, Diverta, Hard Rock Cafe, Cafe Deko, Club Vintage, Club Quantic, Expirat Halele Carol (in intervalul orar: 18:00-22:00), Beraria H, Metrou Unirii 1 langa casa de bilete Metrorex, Magazinul Muzica, Magazinele IQ BOX - Telekom, Agentiile Perfect Tour, Magazinele Uman, sediul librariei Libmag (Bulevardul I.C. Bratianu, nr. 6, Sector 3), Casa de balet si pe terminalele Selfpay din toata tara.

Online pe www.iabilet.ro, puteti plati cu Cardul, prin Paypal, pe factura la Vodafone sau Orange cu plata la sfarsitul lunii sau ramburs cu plata cash prin Fan Courier oriunde in tara.Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: bit.ly/METALHEAD-Newsletter

Concerte recomandate:


Înscrie-te la newsletter


Like us on Facebook