Artmania Festival 2010 - Serj Tankian, Kamelot, Sirenia, Sisters Of Mercy


Poze de la concert (click pentru a le mări)

Artmania 2010 Artmania 2010 Artmania 2010 Artmania 2010
Adauga si tu o poza

13 August 2010 - 15 August 2010
Sibiu - Piata Mare, Sibiu
Pret: 70 - 180 Ron

O galerie foto cu publicul din cele doua zile ale festivalului ARTmania, desfasurat in acest weekend la Sibiu, poate fi gasita pe METALHEAD accesand link-ul de mai jos. Poze din cele doua zile de concert gasiti de asemenea mai jos. Pozele au fost realizate de Miluta Flueras. 

Artmania 2010: Poze cu publicul

Galerii foto din cele doua zile ale festivalului pot fi gasite dand click pe linkurile de mai jos:

Poze Artmania 2010: Day 1

Poze Artmania 2010: Day 2

Sibiul trebuie vizitat in weekendul 13-15 august pentru ca ARTmania Festival 2010 prezinta Serj Tankian in prim plan pe afis. Instrumente clasice si electrice vor rasuna sambata in Piata Mare din Sibiu in jurul artistului ce a revolutionat muzica rock.

Unul dintre cei mai nonconformisti idoli ai muzicii rock, solistul trupei System Of A Down porneste in cariera solo cu albumul “Elect The Dead”. System Of A Down s-a oprit din cantat in august 2006 cu 16 milioane de exemplare vandute din cinci albume inregistrate. Serj Tankian a ramas in studioul sau din Los Angeles pentru a scrie, inregistra si produce “Elect The Dead”. Un album ce dovedeste calitatile de autor si producator ale unui artist faimos pentru vocea sa, mesajele sale directe si activismul sau dedicat cauzelor umanitare.

“Cat am lucrat la "Elect The Dead", am simtit aceeasi energie ca atunci cand am inregistrat albumul de debut System Of A Down in 1998, senzatia aceea de experiment deschis, in ideea ca “Wow, eu chiar fac asta acum…” Am trait, am mancat si am creat muzica in fiecare zi. Numai gandul ca as putea lucra la o piesa a fost atat de puternic in fiecare dimineata ca nu am fost in stare sa ma concentrez la altceva”.

Alaturi de Serj Tankian pe scena mare vor mai canta si The Sisters Of Mercy (UK), Kamelot (USA), Sirenia (Norvegia) si Dark Tranquillity (Suedia).

 

Programul complet pentru editia din acest an a festivalului ARTmania este urmatorul:

Vineri 13 August:

Scena mare:
The Sisters Of Mercy - 22:10
Kamelot - 20:30
Swallow The Sun - 19:00

Concerte in Piata Mica + in Cluburi:
L.O.S.T. - 13:30
Tiara (Acoustic) - 15:00
ACT (Acoustic) - 16:30
Sign Of Agony
-  00:30 - in Music Pub

Sambata 14 august:

Scena mare:
Serj Tankian - 22:00
Dark Tranquillity - 20:20
Sirenia - 19:00

Concerte in Piata Mica + in Cluburi:
Act - 00:30 - Tribute to Motorhead in Flying Time
Tiarra - 01:30 - in Flying Time
9.7 Richter - 02:30 in Bohemian Flow
Grimus - 00:30 in Music Pub

Sign Of Agony (Acoustic) - 15:00 in Piata Mica
Tiarra - 16:30 in Piata Mica
Grimus (Acoustic) - 20:00 in Piata Mica


Alte Activitati:

Vineri:

13:00 vernisaj: 2005-2009 - ARTmania in imagini @ Centrul de informare Turistica
21:30 Proiectie ASTRA film @ Piata Mica: "Punksters & Youngsters" (FI) 2008
00:30 Ian P. Chris (DE) & Ina Lux Noctis @ Flying Time, SOM Afterparty
00:00 Silviu D. Heavy Hour DJ Set @ Bohemian Flow

Sambata:

16:00 „Ichtys” Paintings by Niklas Sundin (DT) @ Boheamian Flow
14:00 Kai Hahto (STS), Drum Workshop powered by Guitar Shop @ Piata Mica
00:00 Ina Lux Noctis DJ set @ Kultur Cafe Sigi
00:00 Silviu D. Heavy Hour DJ Set @ Flying Time

Duminica:

22:00 Silviu D. Acid Phonic @ Flying Time

Muzee Partenere ARTmania Festival:

Muzeul National Brukenthal orar 10:00-18:00
Galeria de Arta Europeana si Biblioteca Brukenthal, Palatul Brukenthal, Piata Mare 5
Galeria de Arta Romaneasca si Laboratoarele de restaurare, Casa Albastra, Piata Mare 4
Galeria de Arta Contemporana, Tribunei 6
Muzeul de Istorie, Casa Altemberger, Mitropoliei 2
Muzeul de Istorie Naturala, Cetatii 1
Muzeul de Istorie a Farmaciei, Piata Mica 26

Complexul National Muzeal ASTRA orar 10:00-18:00

Muzeul Civilizatiei Populare Traditionale ASTRA – Expozitia in aer liber, Calea Rasinari, Orar: 10:00-20:00 (Targul Creatorilor Populari din Romania)
Muzeul de Etnografie Universala „Franz Binder” – Din cultura si arta popoarelor lumii, Piata Mica 11 (Casa Hermes)
Muzeul de Etnografie si Arta Populara Saseasca „Emil Sigerus”: Cahle transilvane, secolele XV – XIX, Piata Huet 12
Muzeul de Etnografie si Arta Populara Saseasca „Emil Sigerus” : Spatiul de locuit…. Satul transilvanean, Piata Mica 21
Muzeul Civilizatiei Transilvane ASTRA: ”Constructii” expozitie de arta si mestesuguri contemporane norvegiene, Piata Mica 21
Muzeul de Arme si Trofee de Vanatoare, Casa August von Spiess, Scoala de Inot 4

Anul acesta ARTmania Festival prezinta, pe langa cele 6 concerte din Piata Mare, alte 6 concerte cu 6 trupe romanesti de exceptie. De la punk rock pana la melodic death, trecand printr-un tur panoramic al scenei romanesti, cele 6 trupe vor oferi concerte in Piata Mica si in cluburile partenere situate in centrul Sibiului.

Grimus, ACT, L.O.S.T., Tiarra, 9.7 RICHTER si Sign of Agony canta la ARTmania Festival 2010. Concertele vor avea intre 13-15 august pe scena special amenajata  pentru recitalurile acustice ale formatiilor ACT, Tiarra, Sign of Agony si Grimus. Sign of Agony si Grimus vor canta in Music Pub, Tiarra si Act vor urca pe scena din Flying Time iar in Bohemian Flow vor incanta publicul L.O.S.T. si 9.7 Richter.

Accesul in locatiile partenere este permis strict posesorilor de bratari ARTmania obtinute in schimbul biletelor sau abonamentelor la punctele de acces sau de informare amplasate in Piata Mare in perioada 13-15 August 2010.

Avem si un concurs nou pentru voi:

Castiga 2 abonamente la Artmania 2010 pe Facebook !

Cumpara Bilete - Click Aici

 

Nascut in Beirut (Liban) in 1967 din parinti armeni in vremuri tulburi pe scena politica, Serj Tankian a crescut acolo pana in 1975, anul in care a emigrat cu familia in Los Angeles. A absolvit Marketing & Business la California State University si a avut propria afacere: Propriety Vertical Industry Modular Accounting Softare. In acest context a infiintat System Of A Down in 1995 impreuna cu trei prieteni din comunitatea Armeano-Americana.

In zece ani, System Of A Down a devenit una dintre cele mai inventive trupe hard rock din generatia lor. O trupa cu cap, mesaj si ambitia de a evolua neincetat. Contributia adusa de Serj Tankian nu s-a limitat la scrierea versurilor instigatoare si adesea criptice. Artistul si-a valorificat vocea influentata in dezvoltare de muzica traditionala armeana interpretata chiar de tatal sau. Tankian canta intr-o cadenta proprie si personala: o voce abraziva, stridenta, un tunet violent pentru un moment si o secventa de adanca melancolie in urmatorul.

Dupa ce si-au atins obiectivele, membrii System Of A Down au decis sa isi urmeze propriile drumuri. Tankian si-a continuat proiectele cu Axis Of Justice, organizatia fondata impreuna cu Tom Morello, chitaristul Rage Against The Machine si s-a ingrijit de propria casa de discuri, Serjical Strike Records. Si-a oferit vocea si cunostiintele avute in arta remixarilor mai multor artisti, de la Tool si Deftones pana la Wu Tang Clan si Notorious B.I.G. A publicat o carte de poezii: “Cool Garden” (2002); best-seller in categoria poezie. In 2003 a inregistrat un album special impreuna cu renumitul instrumentist Arto Tunboyac—yan sub numele SerArt.

Ar trebui, pana acum, sa fie clar ca Serj Tankian nu este o simpla vedeta.

ARTmania Festival 2010 prezinta sase concerte importante in Piata Mare in zilele de vineri si sambata, dar si evenimente alternative in weekendul 13-15 augsut unde publicul are acces in baza biletelor sau abonamentelor valabile pentru Piata Mare. Biletele si abonamentele sunt disponibile in reteaua magazinelor Germanos, Carturesti, Diverta, Vodafone si online, pe www.eventim.ro si www.myticket.ro adaugand la preturile de mai jos comisionul de ticketing in valoare de 6%. Pana la 30 aprilie, biletele si abonamentele pot fi achizitionate la pretul de 70 RON pe zi si 110 RON pentru abonamente. In perioada 1-31 mai: 80 RON pe zi si 140 RON pentru abonamente. 1 iunie – 12 august: 90 RON pe zi si 160 pentru abonamente. 13-15 august: 110 RON pe zi si 180 RON pentru abonamente.

Actiune cofinantata de Consiliul Local Sibiu prin Primaria si Casa de Cultura a Municipiului Sibiu si de Consiliul Judetean Sibiu in parteneriat cu Lantul hotelier Continental Hotels.

Trupe confirmate pana in acest moment: Serj Tankian (USA), The Sisters Of Mercy (UK), Kamelot (USA), Sirenia (Norvegia) si Dark Tranquillity (Suedia).

In ultimii patru ani pe scena festivalului au fost prezente formatii consacrate: Nightwish, HIM, Opeth, Amorphis, Anathema, Lacrimosa, Tiamat, My Dying Bride sau Within Temptation. Festivalul prezinta concerte in Piata Mare, expozitii si alte actiuni culturale in cetatea medievala a Sibiului.

Mai multe detalii pe www.artmaniafestival.roDacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: bit.ly/METALHEAD-Newsletter

Concerte recomandate:


Înscrie-te la newsletter


Like us on Facebook