Artmania Festival are loc in perioada 28-29 iulie la Sibiu


Poze de la concert (click pentru a le mări)

Poze ARTmania 2017 Poze ARTmania 2017 Poze ARTmania 2017 Poze ARTmania 2017
Adauga si tu o poza

28 Iulie 2017 - 29 Iulie 2017
Sibiu - Sibiu
Pret: 150 Lei

11.08.2017

Poze de la ARTmania 2017

Festivalul ARTmania 2017 a avut loc pe 28 si 29 iulie la Sibiu. Fotografiile de la concert pot fi vazute >>AICI<<

Credite Foto: Valentin Diaconescu

31.07.2017

Peste 10.000 de iubitori de muzica rock si de evenimente culturale s-au reunit la ARTmania Festival 2017

Peste 10.000 de iubitori de muzica rock si de evenimente culturale si-au dat intalnire la cea de-a 12-a editie a festivalului ARTmania din Sibiu pentru a se bucura de doua zile de concerte, de evenimente culturale alternative si de activari creative! Fie ca si-au cumparat bilet sau abonament, spectatorii din tara si din strainatate s-au bucurat de prezenta celor mai renumite trupe de rock internationale sau romanesti. 

ARTmania Festival 2017 a inregistrat cinci premiere, trupele Devin Townsend, Riverside, You Me At Six (una dintre formatiile cele mai in voga la nivel international ale curentului new rock), Beyond the Black si Walkways concertand pentru prima data in Romania si devenind personaje din povestea ARTmania! Acestora li s-au alaturat pe scena din Piata Mare alte doua nume consacrate la nivel international, italienii de la Lacuna Coil si mult indragita Tarja Turunen, precum si romanii de la Coma. 

In perioada 28-29 iulie 2017, rock-ul a fost cel care a scris povesti in Sibiu, prin prezenta celor mai cunoscute trupe din strainatate sau de la noi. Astfel, pe langa spectacolele din Piata Mare, iubitorii de muzica au putut participa si la concerte alternative, organizate in diferite pub-uri din Sibiu, precum Pub & More sau Rock N'Bike Club.

Concertele din Piata Mare au fost completate de o varietate de evenimente culturale si de activari creative de care participantii la ARTmania Festival s-au putut bucura gratuit:

Expozitii de arta si vizite la muzee. Pentru ca exprienta culturala sa fie completa, intre concerte, persoanele cu bratara de festival au putut vizita numeroase expozitii special pregatite cu ocazia ARTmania, avand totodata acces si in cele patru spatii expozitionale ale Complexului National Muzeal ASTRA - detalii complete aici. 

Expozitie de fotografie pentru pasionatii de imagini. „O UNIUNE TOT MAI STRANSA - Mostenirea Tratatelor de la Roma pentru Europa de astazi", amplasata in Piata Mare, in Cortul „Spatiul European”, a oferit participantilor ocazia de a vedea documente si imagini istorice din arhivele Uniunii Europene, ale Ministerului de Externe Italian si ale agentiei italiene de presa ANSA.

Proiectii de filme. Cinefilii au putut viziona filme premiate international, aduse de Transilvania Film, proiectii ce au avut loc in Libraria Habitus din Piata Mica. Tot aici ARTmaniacii amatori de lectura au avut parte si de reduceri de 10% la carti SF sau fantasy. 

Zona ART of Food, un spatiu culinar special dedicat pasiontilor de gastronomie a pus la dispozitia festivalierilor o oferta bogata. Aproximativ 14 expozanti s-au intrecut pentru a rasfata publicul cu unele dintre cele mai savuroase preparate culinare, de la sortimente de inspiratie italieneasca, mexicana sau texana, la noodles, paste, burgeri sau deserturi. La capitolul bauturi, pe langa sortimentele intalnite in mod traditional la evenimente, participantii la festival interesati de bauturi sanatoase s-au putut rasfata cu un smoothie special creat pentru acest eveniment de cei de la SIBIO juice bar: smoothie-ul ARTmania! 

Biciclete gratuite pentru participantii la ARTmania festival, powered by Bicicleta Pegas si SIBIO. Toti purtatorii de bratari ARTmania au avut acces gratuit in Muzeul in aer liber ASTRA. Pentru a parcurge un drum de vis din Piata Mica pana la muzeu, doritorii au putut lua gratuit biciclete Pegas Strada sau Pegas Clasic. 

FeedWall cu postari realtime – tehnologie, powered by ZeList Monitor, pentru cei mai conectati fani. Pasionatii de tehnologie au fost incurajati sa-si puna pozele si sa-si exprime creativitatea pe retelele sociale, folosind hastag-ul oficial al festivalului: #ARTmaniaFestival. Continutul realizat si postat de ei a fost afisat in timp real pe website-ul oficial al festivalului (www.artmaniafestival.ro, sectiunea LiveWall), putand fi astfel apreciat de toti participantii.

GIF Booth, powered by Banca Transilvania. Amatorii de lucruri amuzante au putut imortaliza momentele de distractie petrecute alaturi de prieteni cu ajutorul unei cabine care a realizat GIF-uri (imagini animate), cabina pusa gratuit la dispozitia participantilor la festival de Banca Transilvania. La acest GIF Booth, participantii la festival si-au ales melodia trupei preferate de la ARTmania Festival 2017 si au “cantat” pe aceasta melodie singuri sau alaturi de prieteni. Totul a fost inregistrat si transformat intr-un GIF amuzant pe care l-au putut posta apoi online. 

Alaturi de partenerii si de sponsorii care au contribuit la transformarea in realitate a povestii ARTmania din acest an, o echipa de peste 100 de angajati si voluntari ARTmania Festival a lucrat cu pasiune pentru a oferi o experienta inedita publicului dedicat din fiecare zi de festival.

# # #

Despre ARTmania Festival. Platforma dedicata promovarii tuturor formelor de expresie artistica, ARTmania s-a consacrat ca principal promotor regional al proiectelor muzicale contemporane. Marca de prestigiu, cu traditie pe scena culturala regionala, ARTmania si-a conturat propria identitate prin intermediul unui concept indraznet si al unui ambient special - Piata Mare a uneia dintre cele mai frumoase citadele medievale din Estul Europei.  ARTmania exploreaza mereu drumuri noi, capitalizand experienta si prestigiul editiilor anterioare, cand pe scena mare din Sibiu au urcat o serie de trupe importante, de la Nightwish si Serj Tankian, la Die Toten Hosen, Within Temptation, HIM, Tarja Turunen, The Gathering, The Sisters Of Mercy, Lacuna Coil, Republica, Helloween, Poets of the Fall sau Deine Lakaien, printre multi altii.     

# # #

PARTENERI COMERCIALI:  BECK’S, BANCA TRANSILVANIA

PARTENERI: AROC, TAKE A STAND, YOUROPE

25.07.2017

Doua zile pana la startul ARTmaniaFestival 2017!

Colaborare ARTmania Festival-FestiPay: participantii la festival vor putea plati cu carduri FestiPay in interiorul festivalului

Reguli generale de acces pentru public

Vineri, 28 iulie 2017, incepand cu ora 18:00, se deschid portile celei de-a 12-a editii ARTmania Festival, la care iubitorii de muzica si de arta se vor bucura de doua zile de concerte, expozitii, evenimente culturale si de activari creative.    

La ARTmania Festival 2017, fanii ii vor putea asculta in Piata Mare din vechea cetate a Sibiului pe unii dintre cei mai apreciati artisti ai momentului: Tarja, Lacuna Coil, Riverside, Beyond the Black, You And Me At Six, Devin Townsend Project, Walkways sau Coma. 

Programul complet al concertelor din cele doua zile de festival este disponibil aici: https://artmaniafestival.ro/program/

Expozitii de arta si vizite la muzee. Pentru ca exprienta culturala sa fie completa, intre concerte, persoanele cu bratara de festival vor putea vizita gratuit numeroase expozitii special pregatite cu ocazia ARTmania si vor avea acces in cele patru spatii expozitionale ale Complexului National Muzeal ASTRA - detalii complete aici. 

Proiectii de filme. De asemenea, cinefilii vor putea viziona gratuit filme premiate international, aduse de Transilvania Film. Acestea vor fi proiectate in fiecare zi de festival, in Libraria Habitus din Piata Mica, unde ARTmaniacii amatori de lectura vor avea parte si de reduceri de 10% la carti SF sau fantasy. Detalii complete aici. 

Reguli generale de acces la ARTmania Festival 2017 pentru publicul larg  

 

Acces

Accesul publicului in perimetrul festivalului va fi posibil, pe 28 si 29 iulie 2017, in intervalul orar 18:00 - 00:00. Maratonul concertelor din Piata Mare va incepe in fiecare zi de la ora 19:00.

Pentru a intra in spatiul special amenajat pentru festival, publicul trebuie sa prezinte in momentul accesului pe portile festivalului un bilet, un abonament sau o invitatie valabila ce poate fi folosita de o singura persoana, o singura data. 

Acestea vor fi preschimbate in bratara de acces in momentul intrarii in zona de festival si permit intrarea doar in zona de concerte si la evenimentele conexe ARTmania Festival. 

Biletele/ abonamentele/ invitatiile se pot preschimba in bratari si la centrul de informare a festivalului, ce va fi deschis pe toata durata evenimentului. Info Point-ul ARTmania Festival, va fi amplasat vis-a-vis de Muzeul National Brukenthal, Piata Mare, Sibiu si va functiona in fiecare zi de festival, intre orele 12:00 – 00:00 (27-29 iulie 2017).

Purtarea bratarii este obligatorie pe toata durata festivalului, iar aceasta va fi verificata, atat la intrarea in festival, cat si in interiorul acestuia. Ruperea, deteriorarea sau pierderea bratarii anuleaza dreptul de participare si accesul posesorului in festival. Pentru a reintra va fi nevoie de achizitionarea unui nou bilet si preschimbarea acestuia intr-o noua bratara. Bratarile nu sunt transmisibile catre o alta persoana si permit accesul doar in zonele marcate corespunzator.

Participantii la ARTmania Festival sunt obligati sa se supuna controlului corporal sumar si sa permita controlul bagajelor. Participantii trebuie sa detina asupra lor un act de identitate valid pentru a face dovada varstei legale.

Este interzis accesul cu bagaje de mari dimensiuni, ghiozdane sau rucsaci voluminosi, acestia putand fi lasati la punctul de obiecte interzise din festival. Dimensiunile acceptate pentru bagaje sunt 55 x 40 x 20 cm (dimensiunile acceptate si de companiile aeriene pentru bagaje de mana). 

Organizatorii isi rezerva dreptul de a interzice accesul persoanelor violente, aflate intr-o stare avansata de ebrietate sau a participantilor sub 16 ani neinsotiti de un adult. De asemenea, organizatorii isi rezerva dreptul de a nu permite accesul in festival celor care refuza controlul de securitate sau persoanelor care sunt suspecte de punerea in pericol a celorlalti participanti sau a bunei desfasurari a festivalului.

Accesul tinerilor participanti cu varste cuprinse intre 7 si 16 ani se realizeaza in baza unui bilet valid si este permis doar daca sunt insotiti de o persoana adulta cu un bilet valid.

Accesul copiilor sub 7 ani este gratuit daca sunt insotiti de un adult cu un bilet valid si cu o copie a unui act doveditor a varstei copilului. Parintii sau insotitorii sunt responsabili pentru siguranta copiilor, organizatorii nefiind responsabili pentru eventualele incidente. Este recomandata purtarea castilor de protectie sau a dopurilor de urechi pentru copiii sub 10 ani. 

Organizatorii nu incurajeaza prezenta copiilor foarte mici la astfel de evenimente, unde limita de decibeli ar putea crea efecte negative asupra auzului copiilor, motiv pentru care este interzis accesul cu carucioare pentru copii. Exceptie fac doar carucioarele pentru persoane cu dizabilitati.

Doar persoanele de peste 18 ani au dreptul sa achizitioneze alcool sau tigari, de aceea este obligatoriu ca participantii sa prezinte, la cerere, un act de identitate valid.

Este interzis accesul cu orice obiecte contondente sau care pot fi considerate periculoase, arme albe, orice fel de recipiente de sticla (inclusiv sticle de parfum sau de crema) sau metal, spray-uri (inclusiv spray-uri pentru autoaparare), bidoane de plastic, cutii de conserve, cutii de bautura, scaune, normale sau pliabile, banner-e sustinute de bete, lasere, lampioane chinezesti, carucioare, skateboard-uri, trotinete, biciclete, motociclete etc., umbrele/ umbrele pliabile (recomandam utilizarea pelerinelor de ploaie) si orice fel de substante interzise prin lege. Accesul cu medicamente este permis doar in baza retetei medicale aferente. 

De asemenea, este interzis accesul cu alte materiale care pot fi considerate periculoase pentru buna desfasurare a evenimentului  sau care pot pune in pericol buna stare a participantilor.

Accesul cu animale de companie nu este permis in perimetrul festivalului.

Vesti bune pentru pasionatii de fotografie. Este permis accesul cu aparate de fotografiat de orice fel, inclusiv DSLR profesional. Va ramane interzis accesul cu orice fel de trepiede, blitz-uri detasabile, aparate de filmat si alte accesorii, in special de dimensiuni mari. Intrarea cu obiecte de valoare in incinta festivalului sau lasarea lor in grija altor persoane ramane in raspunderea exclusiva a proprietarului. 

Fotografierea este permisa numai fara blitz si fara a deranja bunul mers al evenimentului sau spectatorii prezenti la festival. 

Este interzis accesul cu mancare si bautura in zona de festival. ARTmania Festival va pune la dispozitia participantilor o zona de food special amenajata, care va functiona pe intreaga durata a evenimentului. Astfel, cei sositi in Piata Mare din Sibiu se vor putea bucura de un spatiu dedicat preparatelor culinare si bauturilor, disponibile pentru toate gusturile si varstele.

Plata cu FestiPay

La ARTmania Festival 2017, achizitionarea de mancare si bautura in interiorul festivalului se va face prin sistemul FestiPay. Cardurile Festipay sunt vouchere de cumparaturi electronice, parte a unui sistem de plata confortabil, cashless. 

Cu acestea participantii la festival vor putea plati rapid si usor bauturile si alimentele luate din perimetrul festivalului, in limita sumei disponibile pe card. Cardurile Festipay nu vor fi valabile la punctele de merchandise al festivalului, aici plata efectuandu-se numai in numerar.

Cum se foloseste cardul. Cardul Festipay asigura o modalitate de plata fara numerar, rapida si simpla. Atunci cand se doreste realizarea unei plati, utilizatorul trebuie doar sa atinga terminalul de citire cu cardul sau. 

Suma maxima care va putea fi incarcata pe card va fi de 1.000 de lei. Soldul cardului poate fi incarcat numai in Lei.

Inregistrarea cardului Festipay. Cardul FestiPay este o modalitate sigura, pentru ca orice posesor isi poate dezactiva cardul daca acesta este pierdut, iar soldul existent poate fi transferat pe un card nou. Pentru a putea face aceste lucruri, utilizatorul trebuie sa isi inregistreze cardul in prealabil. Soldul vechiului card va putea fi transferat pe noul card, daca vechiul card a fost inregistrat si a fost anulat anterior. Transferul soldului se efectueaza la punctul (punctele) de asistenta tehnica („Credit Point” din perimetrul festivalului). In momentul transferului soldului, persoana care solicita transferul trebuie sa se identifice cu un act de identitate (carte de identitate, pasaport) si accepta ca datele sale personale vor fi inregistrate (nume, adresa, num[rul cartii de identitate sau pasaport numarul ..., numar de telefon).

Cardurile Festipay pot fi inregistrate prin intermediul aplicatiei pentru mobil Festipay, pentru Android si iOS. Aplicatia poate fi descarcata din Google Play Store sau din App Store.

Ridicare Carduri FestiPay, modalitati de incarcare si de recuperare sold. 

Preluare si incarcare. Cardurile Festipay vor fi preluate gratuit si incarcate la punctele de incarcare semnalizate in acest sens (punctele “Credit Point” din perimetrul festivalului). Acestea vor functiona in urmatorul interval orar:

Joi (27.07.2017): 12:00 - 00:00

Vineri (28.07.2017): 12:00 - 01:00

Sambata (29.07.2017): 12:00 - 02:00

Soldul poate fi reincarcat in orice moment al evenimentului. Pentru incarcare se poate folosi numerar sau card pentru a incarca/ reincarca acest card FestiPay. 

Verificare sold. Soldul disponibil poate fi verificat folosind terminalele de citire existente la punctele de vanzare de mancare si bautura. Verificarea soldului se face prin atingerea acestor terminale cu cardul Festipay. Soldul poate fi verificat si prin intermediul aplicatiei Festipay.

Recuperare sold. Vizitatorii isi pot recupera banii de pe cardul Festipay in intervalele orare mai sus mentionate, de la punctele de incarcare sau via smartphone, prin inregistrarea cardului cu care s-a efectuat plata in aplicatia Festipay (disponibila pe iOS si Android). 

Procedura via smart phone:

1. Se descarca aplicatia Festipay din App Store sau din Google Play; 

2. Se inregistreaza cardul de festival contactless in aplicatie prin introducerea seriei de pe card si a pin-ului care este afisat pe chitanta care se primeste odata cu cardul;

3. Se selecteaza optiunea "Request Refund";

4. Se introduce nume si IBAN.

Returnarea banilor de pe un card pierdut/ furat/ deteriorat se va face numai in cazul in care cardul a fost inregistrat, in prealabil, in aplicatia Festipay. 

Regulamentul complet al ARTmania Festival 2017 poate fi consultat pe website-ul oficial al festivalului (www.artmaniafestival.ro) prin accesarea sectiunii “Reguli de acces” din meniul principal al website-ului.

Incalcarea regulamentului poate atrage cu sine restrictionarea accesului sau evacuarea din perimetrul evenimentului.

Biletele au fost puse in vanzare in retelele Eventim.ro, myticket.ro, iabilet.ro si pe Kompostor.ro. In cea de-a doua perioada de pre-sale, pretul unui abonament este de 230 de lei, urmand ca la locatie pretul sa fie de 250 lei.

Pentru aceasta editie, ARTmania Festival a pus in vanzare un numar limitat de bilete pe zi, la pretul de 140 lei.

# # #

PARTENERI COMERCIALI:  BECK’S, BANCA TRANSILVANIA

PARTENERI: AROC, TAKE A STAND, YOUROPE

Biletele pentru acest eveniment sunt disponibile online pe www.iabilet.ro si in reteaua iaBilet.ro: Magazinele Flanco, Metrou Unirii 1 langa casa de bilete Metrorex, Magazinul Muzica, Magazinele IQ BOX - Telekom, Cafe Deko, Club Vintage, Club Quantic, Hard Rock Cafe, Agentiile Perfect Tour, Magazinele Uman si pe terminalele self-service ZebraPay din toata tara.

21.07.2017

Transilvania Film vine la ARTmania cu filme premiate international, iar Libraria Habitus le asorteaza cu carti bune!

Daca porti o bratara ARTMANIA, sigur citesti mult si vezi filme bune! Iar daca o faci, suntem aproape siguri ca SF-ul, thrillerul de arta si fantasy-ul sunt printre genurile tale preferate. Ai o bratara ARTmania? Vino in perioada festivalului la Libraria Habitus, in Piata Mica din Sibiu, si poti sa-ti iei orice carte SF sau fantasy cu reducere de 10%. Daca ajungi la Habitus dupa amiaza, vei vedea gratuit si doua dintre cele mai bune filme de arta facute vreodata. Transilvania Film aduce, in editie speciala in cadrul celei de-a 12-a editii a Festivalului ARTmania (28-29 iulie), filmele Belgica si Goodnight Mommy. Proiectiile sunt programate, in fiecare zi de festival, incepand de la ora 15.00. 

In sala eleganta a Librariei Habitus, cei veniti la festivalul ARTmania vor gasi cele mai captivante povesti SF si vor urmari cele doua capodopere care au intrunit atat voturile criticii, cat si admiratia publicului. Vom incepe cu Belgica, un film de Felix Van Groeningen, castigatorul premiului pentru regie la Festivalul Sundance. Continuam cu thrillerul psihologic Goodnight Mommy, un film de Veronika Franz si Severin Fiala – productie care a obtinut nenumarate premii la editia de anul trecut a Festivalului de Film Austriac, de la trofeul pentru regie si imagine, pana la cel pentru machiaj, scenografie si trofeul pentru cel mai bun film.

Un pic de rock and roll in Belgica, filmul pentru care Felix Van Groeningen a inventat 17 trupe! In Café Belgica, o grota intunecoasa, trei etaje orgiastice nascute parca din Infernul lui Dante, credeti ca exista ceva care sa merite salvat? Dincolo de intrigile care pot fi imaginate intr-un bar – de la euforie, la entuziasmul vietii de noapte, de la nevoia de libertate, la revolta anti-sistem -, filmul este o excelenta alegere pentru iubitorii de muzica, care au ocazia sa admire incredibila creativitate a unui regizor care a reusit sa inventeze mai multe trupe din genuri muzicale diferite, carora le-a pus la punct si cate un repertoriu propriu pentru acest film. Coloana sonora este, aparent, o compilatie de piese ale unor artisti din diverse genuri, de la synth-pop, la psychobilly, hardcore punk sau acid house turcesc. Impresionant este faptul ca acesti muzicieni sunt simple personaje, imaginate pentru filmul Belgica de fratii Davis si Stewen Dewaele, care formeaza trupa Soulwax. Acestia si-au facut atat de bine treaba, incat un jurnalist olandez chiar i-a intrebat candva cum de au reusit sa descopere atatia artisti noi si foarte buni intr-un timp atat de scurt. “A fost complimentul suprem!”, spunea Dewaele, pentru The Guardian. Pentru acest merit, Belgica a obtinut anul trecut premiul pentru cea mai buna muzica la Festivalul de Film de la Oostende. 

Trailer - http://bit.ly/BELGICA_trailer_YT

Goodnight Mommy, un film care se joaca cu nervii tai cu o cruzime perfecta! Povestea se petrece intr-o vara torida. O casa izolata la tara, intre o padure si un camp de porumb. Doi frati gemeni, in varsta de zece ani, isi asteapta mama. Femeia se intoarce acasa cu capul infasurat in bandaje, dupa o operatie estetica. Din acest moment incepand, nimic nu mai e ca inainte. Rece si distanta, mama isi separa complet familia de lumea exterioara. E ciudata, schimbata, de neinteles. De la o vreme, fratii chiar incep sa se teama ca femeia aceasta nu este de fapt mama lor si decid sa faca orice pentru a afla adevarul. Mama gemenilor este interpretata de Susane Wuest, o actrita cu o incredibila versatilitate, care poate trece rapid de la secvente in care este de o frumusete calda, la cele in care este sinistra si inspaimantatoare. Cat despre gemeni, fratii Lukas si Elias Schwartz aveau in momentul filmarilor 11 ani si au fost alesi dintre cele 240 de perechi de gemeni care s-au prezentat la casting. Filmul a fost un experiment si pentru acesti copii, deoarece nu au primit niciodata scenariul. Actiunea a fost filmata in ordine cronologica iar baietii habar nu aveau incotro se indreapta povestea si erau foarte curiosi sa afle care va fi deznodamantul. 

Trailer - http://bit.ly/Noapte-buna-mami-YT

Biletele pentru Festivalul ARTmania au fost puse in vanzare in retelele Eventim.ro, myticket.ro, iabilet.ro si pe Kompostor.ro. In cea de-a doua perioada de pre-sale, pretul unui abonament este de 230 de lei, urmand ca la locatie pretul sa fie de 250 lei.

Pentru aceasta editie, ARTmania Festival a pus in vanzare un numar limitat de bilete pe zi, la pretul de 140 lei.

TRANSILVANIA FILM. Fondata de aceeasi echipa care a pus bazele Festivalului International de Film Transilvania, compania de distributie Transilvania Film vine in intampinarea publicului cu unele dintre cele mai bune productii din cinematografia europeana si autohtona, ca alternative pentru blockbustere si filme mainstream. Luna aceasta, Transilvania Film anunta lansarea in cinematografe a documentarului hibrid “Toate aceste nopti albe” / “All These Sleepless Nights”, regizat de polonezul Michal Marczak. Filmul, o experienta senzoriala, un clip de vara pe soundtrack de petreceri pana-n zori,  intra pe 28 iulie in cinematografele din tara, si a castigat premiul pentru regie la competitia World Cinema - film documentar a Festivalului de la Sundance.

Trailer: http://bit.ly/Toate-aceste-nopti-albe-TrailerRO

LIBRARIA HABITUS. Libraria Habitus este locul unde s-au intalnit cartile, istoria si prietenia. Situata la subsolul Bisericii Romano-Catolice „Sfanta Treime” din Sibiu, spatiul a fost martorul unor momente istorice importante, inca din secolul 18, de la construire. Despre prietenie se aminteste adesea deoarece libraria s-a deschis din initiativa unor prieteni iubitori de carte, care au dorit sa ofere cititorilor un loc unde pot gasi carti atent selectionate, atmosfera desprinsa din povestile asezate atent pe zidurile rosiatice, aroma de cafea si, bineinteles, evenimente culturale variate, de la lansari de carte si lecturi, la proiectii de filme si workshop-uri pe teme diferite.  

PARTENERI COMERCIALI:  BANCA TRANSILVANIA, BECK’S

PARTENERI: AROC, TAKE A STAND, YOUROPE

Biletele pentru acest eveniment sunt disponibile online pe www.iabilet.ro si in reteaua iaBilet.ro: Magazinele Flanco, Metrou Unirii 1 langa casa de bilete Metrorex, Magazinul Muzica, Magazinele IQ BOX - Telekom, Cafe Deko, Club Vintage, Club Quantic, Hard Rock Cafe, Agentiile Perfect Tour, Magazinele Uman si pe terminalele self-service ZebraPay din toata tara.

14.07.2017

COMA lanseaza si la Sibiu albumul "Orizont"! La Festivalul ARTmania!

 Trupa COMA vine la Festivalul ARTmania pentru mult-asteptata lansare de la Sibiu a albumului "Orizont"! "Cel mai frumos album din lume", si unul dintre cele mai bune materiale discografice ale anului, spune povestea trupei COMA si leaga intr-un fir de basm toate emotiile traite de cei sase muzicieni in toti acesti ani. 

Printre cele mai bune trupe live din Romania, COMA a primit aplauze in intreaga tara, intr-o serie de concerte memorabile! Urmeaza Sibiul! Albumul „Orizont", in variantele CD si vinyl, vor fi disponibile in perioada festivalului, 28-29 iulie. COMA promite o repriza rock in forta in Piata Mare din Sibiu vineri, 28 iulie, de la ora 19.00. Dupa concert, incepand de la ora 20.00, membrii trupei isi asteapta fanii la o sesiune de autografe, la spatiul special amenjat in zona FOH!

"Ne bucuram sa lansam noul album si la ARTmania! Pe aceeasi scena cu trupe mari, Devin Townsend sau Lacuna Coil! O sa fie o nebunie! Ne vedem la Sibiu!", spun membrii trupei. Orizont, unul dintre cele mai aclamate dintre albumele rock ale anului, reuneste piese cunoscute, de la "Cel mai frumos loc de pe pamant", pana la "Document" sau "Un semn", alaturi de excelente compozitii noi, cu mesaje puternice si un mix de stiluri variind de la metalcore la alternative. Tobe asincronice, un dans innebunitor de chitara sau insertii electro – noul album este o revelatie si a fost aplaudat de fanii din intreaga tara intr-o serie de concerte memorabile. Proapat lansatele "La hotar" si "Orizont" sunt o impletire intre sensibilitate si putere, o alternanta intre poetic si masculin. De altfel, contrastele fac parte din AND-ul trupei COMA si tocmai de aceea acesti poli sunt prezenti si in logo-ul trupei, in mod simbolic, printr-o pana si o bata care se intretaie. 

Fanii care vor veni in Piata Mare din Sibiu vor avea prilejul sa isi aminteasca de zile racoroase cu „Un Semn", o balada deja cunoascuta, in timp ce „Dor" continua povestea cu un respiro de chitara rece, evoluand treptat spre o zona de visare creata prin insertiile electronice. COMA promite un „Montagne russe" de emotii in Piata Mare din Sibiu, ganduri prinse „intre nimic si absolut", de la marile „Delicii" ale atipicului - o piesa care propune o simetrie intre agresivitate si emotie, pana la „Vezi", poate un nou „Apus" pentru fanii trupei, o piesa care te va face sa reciti si sa simti in tandem cu membrii trupei. 

Tarja, Lacuna Coil, Riverside, Beyond the Black, You And Me At Six, Devin Townsend Project si Walkways sunt trupele confirmate pe afisul celei de-a 12-a editii a Festivalului ARTmania din Sibiu. 

Biletele au fost puse in vanzare pe iabilet.ro, in magazinele Flanco si in reteaua iabilet. In cea de-a doua perioada de pre-sale, pretul unui abonament este de 230 de lei, urmand ca la locatie pretul sa fie de 250 lei.

Pentru aceasta editie, ARTmania Festival a pus in vanzare un numar limitat de bilete pe zi, la pretul de 140 lei.

11.07.2017

TARJA: "Iubesc minunatul oras Sibiu si fermecatorul sau Centru Vechi."

 'Sunt foarte incantata sa ma intorc acolo, pentru Festivalul ARTmania'

"A fost pentru mine o imensa bucurie sa fiu invitata, de-a lungul timpului, atat pentru concerte clasice, cat si pentru concerte rock la Sibiu. Iubesc minunatul oras Sibiu si fermecatorul sau Centru Vechi si sunt foarte incantata sa revin, pentru Festivalul ARTmania.

Inseamna enorm pentru mine. Pentru un artist ca mine, Romania este o tara foarte importanta, un loc in care am fost intotdeauna intampinata cu multa caldura, oriunde as fi cantat. Ceea ce am primit de la fanii romani este extraordinar! Va multumesc tuturor! Abia astept sa fiu din nou alaturi de voi!", spune Tarja, soprana si pianista finlandeza care a obtinut faima internationala ca solista a trupei Nightwish si care este invitata acum sa isi prezinte noul album, in premiera in Transilvania, la cea de-a 12-a editie a festivalului ARTmania. 

Tarja, cantareata cu voce de cristal, ale carei show-uri grandioase au impresionat intreaga lume, isi va reintalni fanii din Romania intr-un concert care va avea loc sambata, 29 iulie 2017, in Piata Mare din Sibiu. 

O solista cu o voce exceptionala, cu o tehnica impecabila si un spirit rock profund, Tarja vine la Sibiu in cadrul turneului "The Shadows Show", inceput la finalul anului trecut pentru promovarea unora dintre cele mai recente materiale ale sale - EP-ul "The Brightest Void" si albumul "The Shadow Self".

Toate acestea se vor auzi in Piata Mare din Sibiu, in cadrul unui concert care se anunta memorabil: de la „Undertaker", o felie grandioasa de metal simfonic – asa cum o descria critica, la alte bijuterii de pe albumul "The Shadow Self". Publicul ARTmania ar putea trece, alaturi de regina rock-ului simfonic, de la reprizele dramatice de pian din "Innocence", catre reprize in forta de rock progresiv sau heavy din "Demons". Sau s-ar putea pierde printr-o adevarata aventura in lumea din umbra, pe sound-urile grave ale piesei "Love To Hate" – un cantec cu versuri profunde, de o sensibilitate extrema, considerat o fereastra catre cea mai intunecata parte a unui suflet. Asa cum se intampla mereu in concerte, fanii ar putea fi uimiti si de piesa "Supremacy", un cover dupa Muse pe care Tarja il reinterpreteaza atat de elaborat, in inconfundabilul sau stil, incat pare o compozitie proprie. 

Indiferent de piesa care il va putea impresiona cel mai mult pe fiecare spectator in parte, Tarja, una dintre cele mai bune cantarete ale lumii, isi va ului audienta cu vocea ei ampla si grandioasa, care o mentine in lumina reflectoarelor si ii confirma, concert dupa concert, locul in seria celor mai bune cantarete ale lumii.

Desavarsita atat in interpretarea partiturilor clasice, cat si in reprizele de metal simfonic, Tarja ramane cea mai buna voce cross-over a Europei. Dincolo de cantecele care au consacrat-o, aplaudate cu ovatii in toate colturile lumii, Tarja si-a uimit fanii la finalul lunii trecute cu o prelucrare a unui cantec care facea senzatie in 2015 pe coloana sonora a unui film horror argentinian. A fost impresionata atat de mult de piesa, incat a decis sa o lanseze intr-un pachet digital independent. 

 

Aceasta melodie, intitulata "An Empty Dream", i-a fost prezentata in timpul turneului programat anul acesta in Argentina, fiindu-i recomandata de Mariano Cattaneo, regizorulul thriller-ului "Corazon Muerto". Tarja s-a lasat inspirata, a rescris versurile in engleza si a reinterpretat acest cantec in maniera proprie. "Am filmat si un videoclip, in Buenos Aires, chiar in locul in care a fost turnat filmul. Eram intr-o fabrica veche, abandonata, un spatiu infricosator, care-ti dadea o permanenta senzatie de spaima. 

 

Am avut bucuria sa lucrez cu actrita principala din film, Ariadna Asturzzi, si am trecut printr-o experienta interesanta cu totii, alaturi de intreaga echipa de filmare", a spus Tarja 


EP-ul "The Brightest Void" si albumul "The Shadow Self" pe care artista le va prezenta in cadrul concertului de la Sibiu reprezinta o poveste noua pe care Tarja doreste sa o impartaseasca live fanilor din Romania. 

Tarja, Lacuna Coil, Riverside, Beyond the Black, You And Me At Six, Devin Townsend Project si Walkways sunt trupele confirmate pe afisul celei de-a 12-a editii a Festivalului ARTmania din Sibiu. 

Biletele au fost puse in vanzare pe iabilet.ro, in magazinele Flanco si in reteaua iabilet. In cea de-a doua perioada de pre-sale, pretul unui abonament este de 230 de lei, urmand ca la locatie pretul sa fie de 250 lei.

Pentru aceasta editie, ARTmania Festival a pus in vanzare un numar limitat de bilete pe zi, la pretul de 140 lei.

26.06.2017

ARTmania: Naluci si spirite in Transilvania cu Lacuna Coil, 'Nasii' rock-ului italian

“Care-i primul lucru la care va ganditi cand vine vorba de Transilvania? Noua ne vine in gand excelentul Festival ARTmania de la Sibiu! Am fost acolo in urma cu cativa ani, am avut un concert extraordinar, dupa care am mai petrecut vreo doua zile pierduti printre niste munti de o frumusete salbatica, intr-un tinut presarat cu castele vechi, varcolaci, un taram cu neguri pline de magie. Abia asteptam sa ne intoarcem in vara aceasta, cu un show mult mai mare, alaturi de un lineup excelent. Va fi grandios! Si zgomotos”, le transmite fanilor romani trupa Lacuna Coil, “nasii” hard-rock-ului italian, care vor canta pe 28 iulie, incepand de la ora 21.00, in Piata Mare din Sibiu, in cadrul Festivalului ARTmania. I-ati auzit in blockbusterele “Underworld” sau “Resident Evil: Apocalypse”! Una dintre cele mai tari trupe de rock, cotata cu patru stele de Allmusic si nominalizata la premiile MTV, aduce anul acesta la Sibiu povestea intunecata a unui sanatoriu uitat pe undeva, printr-un sat din nordul Italiei. O fortareata parasita, cu coridoare lungi si scorojite, de-a lungul carora aluneca fantomele sutelor de suflete care au fost vreodata torturate aici: “Delirium”! 

Ai curaj sa deschizi vreo usa? Albumul “Delirium” a intrat inca de la lansare pe primul loc iTunes, la categoria metal, si pe locul 2 intopul rock al aceleiasi platforme.

Tarja, Lacuna Coil, Riverside, Beyond the Black, You And Me At Six, Devin Townsend Project si Walkways sunt trupele confirmate pe afisul celei de-a 12-a editii a Festivalului ARTmania din Sibiu. Biletele au fost puse in vanzare in reteaua iabilet.ro. In perioada de pre-sale, pretul unui abonament este de 190 de lei.

Fantome in Transilvania. Transilvania, tinutul celor mai adanci mistere si al marilor legende, nu avea cum sa nu intrige o trupa care s-a declarat mereu fascinata de posibilele comparatii intre lumea reala si cea fantastica, lumi care, cel mai adesea, fuzioneaza in muzica lor. ”impletim adesea simboluri intunecate cu scene din viata reala, am creat o metafore care evoca tot atatea momente de confuzie in fata situatiilor atat de fragile cu care ne confrunta in real, zi de zi”, spun membrii trupei.  Cel mai recent album, “Delirium”, al optulea din discografia Lacuna Coil, este o aventura plina de metafore intr-o lume apasatoare, scene intunecate care se petrec in spatele acelor usi inchise care se insiruie pe interminabilele coridoare scorojite ale batranului sanatoriu parasit. Ai curaj sa deschizi vreo usa? in spatele ei s-ar putea afla fantomele sufletelor torturate vreodata aici, care inca nu-si gasesc linistea, prinse pentru eternitate in chinul de atunci. in spatele fiecareia dintre usi sunt nenumarate metafore pentru ororile pe care le intampinam in fiecare zi, pana in momentul in care, in mod miraculous, gasim leacul tuturor relelor – asa cum spun membrii trupei. Melodici, creativi si plini de forta, Lacuna Coil mizeaza pe o estetica gotica, atat muzicala, cat si vizuala, dar si pe armonii care pun voci in contrast sau pe riff-uri adanci de chitara. “The House of Shame”, “Broken Things” sau “You Love Me ‘Cause I Hate You” se numara printre piesele care se vor auzi in Piata Mare din Sibiu, la Festivalul ARTmania. Pe langa noile productii, incluse pe albumul “Delirium”, Lacuna Coil va include in playlistul pentru ARTmania cele mai bune piese de pe albumele lor legendare, de la materialul discografic de debut, foarte apreciatul “In A Reverie”, pana la “Karmacode” sau mai noile “Dark Adrenaline” sau “Broken Crown Halo”. 

Isi incep turneul european pe 1 iulie, cu un concert in Italia, la Cagliari, si vor ajunge in Romania dupa o serie de show-uri la festivalurile germane Rock Harz si Riverside sau faimosul Masters of Rock din Cehia. Dupa Sibiu urmeaza doua luni de turneu in Statele Unite si Canada, care va trece prin Boston, Cleveland, Los Angeles sau Monteral si Quebec. 

Lacuna Coil. Au inceput prin a deschide show-urile unor legende ca Megadeth, Motorhead sau Paradise Lost, dupa care, un confortabil loc 14 in Billboard inca de la debutul extrem de anticipatului album “Dark Adrenaline” avea sa le aduca notorietatea internationala si vanzari record, de peste un million de unitati, in Statele Unite. Acute temperate de un bass profund, un sound specific care a asigurat coloana sonora a unor blockbustere ca “Underworld” sau “Resident Evil: Apocalypse”, muzica Lacuna Coil este produsul cel mai bine vandut din istoria casei de discuri care i-a lansat, Century Media Records, o companie care a fost cumparata in 2015, pentru 17 milioane de dolari, de Sony Music Entertainment. Aplaudati la Ozzfest, in Statele Unite, au colaborat cu In Flames, au inregistrat un album cu influente arabe – “Shallow Life” -, care, de altfel, a urcat pe locul 20 in topurile din Statele Unite, au castigat un premiu pentru cel mai bun album la Female Metal Voices Fest Award, in 2012, si titlul de cea mai buna trupa din lume la Metal Hammer Awards, in 2016. 

Cristina Scabbia – vocal 

Andrea Ferro – vocal 

Marco “Maki” Coti-Zelati – bass

Ryan Blake Folden - tobe 

Biletele pentru acest eveniment sunt disponibile online pe www.iabilet.ro si in reteaua iaBilet.ro: Magazinele Flanco, Metrou Unirii 1 langa casa de bilete Metrorex, Magazinul Muzica, Magazinele IQ BOX - Telekom, Cafe Deko, Club Vintage, Club Quantic, Hard Rock Cafe, Agentiile Perfect Tour, Magazinele Uman si pe terminalele self-service ZebraPay din toata tara. 

24.05.2017

Tarja, Beyond The Black si Walkways - nume noi confirmate la ARTmania Festival

Cea mai buna voce de metal simfonic din Europa si probabil una dintre cele mai bune cantarete ale lumii, Tarja Turunen este noul nume confirmat pe afisul Festivalului ARTmania, eveniment care va avea loc la Sibiu, in perioada 28-29 iulie 2017. Soprana si pianista finlandeza, care a obtinut faima internationala ca solista a trupei Nightwish, isi va prezenta noul album, in premiera in Transilvania, intr-un concert care va avea loc sambata, 29 iulie, in Piata Mare din Sibiu,. Tarja o soprana cu un ambitus exceptional, o tehnica impecabila si un spirit rock viguros si profund, vine la Sibiu in cadrul turneului "The Shadows Show”, inceput la finalul anului trecut pentru promovarea celor mai recente dintre materialele sale, EP-ul "The Brightest Void" si albumul "The Shadow Self".  

Si germanii Beyond The Black, eroi ai rock-ului simfonic european, au confirmat venirea la Sibiu. Pe primele locuri in topurile germane si austriece, Beyond the Black sunt apreciati ca varf de lance in muzica metal continentala, de criticii muzicali. care considera ca cel mai recent album al lor, “Lost in Forever”, este o incredibila demonstratie de virtuozitate, o explozie de sensibilitate creativa.

Lor li se alatura Walkways pe afisul ARTmania, vedetele noului val de rock alternativ din Israelo trupa tanara care si-a castigat faima pentru maniera geniala in care alatura reprizelor executate in forta, parti lirice, de o delicatete remarcabila. Tarja, Beyond The Black si Walkways sunt cele mai noi nume confirmate pe afisul celei de-a 12-a editii a Festivalului ARTmania, care a anuntat pana acum alte patru trupe importante: Lacuna Coil, Riverside, You And Me At Six si Devin Townsend Project.

Festivalul ARTmania este organizat sub egida “Take a Stand”, o campanie de incurajare a implicarii civice si a coeziunii sociale si o declaratie pentru apararea valorilor europene. Campania „Take a Stand” este o initiativa a Yourope, asociatie la care ARTmania este afiliat, alaturi de 90 dintre principalele festivaluri din Europa.

Biletele pentru acest eveniment sunt disponibile online pe www.iabilet.ro si in reteaua iaBilet.ro: Magazinele Flanco, Metrou Unirii 1 langa casa de bilete Metrorex, Magazinul Muzica, Magazinele IQ BOX - Telekom, Cafe Deko, Club Vintage, Club Quantic, Hard Rock Cafe, Agentiile Perfect Tour, Magazinele Uman si pe terminalele self-service ZebraPay din toata tara.

De asemenea, anul acesta, ARTmania lanseaza in perioada festivalului, reuniunea internationala East European Music Conference, prima intalnire din Romania a celor mai importanti reprezentanti ai industriei europene de eveniment. Directorii marilor festivaluri, experti cu prestigiu mondial in securitate, in controlul multimilor, legislatie sau sistem de taxe vor veni pentru prima oara in Romania, in cadrul unui eveniment de elita initiat de ARTmania si realizat cu sprijinul Primariei Municipiului Sibiu. Biletele pentru accesul la East European Music Conference s-au pus in vanzare pe site-ul oficial al evenimentului, www.eemusic.ro si costa 190, 210 sau 240 de lei, in functie de momentul achizitiei.  

CEA MAI BUNA VOCE CROSSOVER A LUMII. “Sper sa va revad curand” – spunea Tarja la finalul celui mai recent concert pe care l-a sustinut in. Consecventa acestei promisiuni, soprana finalndeza revine pentru a-si lansa noul album, in premiera, in Transilvania. Regina rock-ului simfonic si-a sedus publicul cu o voce incredibila, ampla si grandioasa, a stralucit intr-un extraordinar duet cu Alice Cooper sau alaturi de legendarii Scorpions, a castigat discuri de aur si platina pentru vanzari in tarile nordice si in spatiul germanic si este considerata cea mai buna cantareata crossover din Europa si una dintre cele mai bune cantarete ale lumii. Vorbeste cinci limbi straine, uraste paianjenii, adora vinul rosu, citeste, viseaza si mediteaza. De altfel, tentatia catre explorarea sinelui profund si dialogurile interioare a fost tema celui mai recent dintre materialele sale discografice. Intampinat cu aplauze de public si critica deopotriva, albumul "The Shadow Self", lansat in august 2016, reprezinta o aventura introspectiva, o explorare a zonelor de umbra din interiorul unui suflet, acele colturi care gazduiesc fantome si din care, spune Tarja, si-ar putea trage seva forta creatoare si inspiratia artistica. “Desi sunt o persoana pozitiva, este ceva intunecat care ma face sa scriu si sa creez in general. Tind sa cred ca este vorba despre un intuneric frumos”, spunea Tarja pentru Blabbermouth. Dupa mai multe concerte memorabile in Romania, printre care faimosul spectacolul din 2005, sustinut alaturi de trupa de rock simfonic care a consacrat-o, Nightwish, Tarja a bifat o serie de aparitii notabile pe scenele din Romania, printre care si minunatul spectacol de Craciun sustinut in 2015 pe scena Ateneului Roman din Bucuresti. 

Beyond the Black. Metal simfonic din Germania. Cantece de dragoste si de moarte cu cea mai sensibila trupa germana de metal simfonic. Formatia si-a castigat o uriasa popularitate in scurta sa istorie, suficient cat sa urce in topurile de specialitate si sa se numere printre favoritii marilor festivalurilor lumii, incepand cu marele Wacken Open Air. Beyond the Black este, asa cum remarca intreaga critica europeana, o trupa care a reusit peste noapte sa urce de la zero pana la statutul de eroi ai scenei rock europene. Pe primele locuri in topurile germane si austriece, Beyond the Black sunt varf de lance in muzica metal germana, spune critica, estimand ca cel mai recent album al lor, “Lost in Forever”, este o incredibila demonstratie de virtuozitate, o explozie de sensibilitate creativa, un sound complex, incununat de vocea incredibila a vocalului Jennifer Haben. Mai in forma ca niciodata, Jennifer se potriveste perfect intregului concept, un mix bun de metal simfonic cu compozitii extreme, de la parti de o fragilitate extraordinara, pana la secvente heavy, executate in forta. Beyond the Black zboara sus, foarte sus – spune critica, remarcand forta si creativitatea cu care muzicienii reusesc sa gestioneze o misiune dificila, anume sa duca mai departe un stil amplu si melodic,afirmandu-si clar propria identitate si mesajul unic in fantastica lume a rock-ului international. Pentru primul lor show in Romania, Beyond the Black vor urca, sambata, 29 iulie, pe scena amenajata in Piata Mare din Sibiu. 

WALKWAYS: DRUMURI CATRE GENIUL ROCK. Stim destinatia, dar care e drumul? Fiecare e liber sa-si aleaga propriile carari pentru a ajunge departe, spun cei de la Walkways, care fac din propria muzica un permanent proces de autocunoastere si de devenire. Cu un mix uluitor si unic de metale grele si parti emotionale de o delicatete remarcabila, alaturi de o varietate geniala de stiluri si tipuri de voci, Walkways este, fara indoiala, trupa iconica a noului val de rock alternativ din Israel. Rasfatati ai festivalurilor internationale si preferatii publicului rock din Europa, Walkways isi intelege muzica si mesajul ca pe un drum catre autocunoastere si devenire, declarand ca arta lor ii ajuta sa ramana sanatosi si rezonabili, ba chiar mai mult, sa devina mai buni, mai morali si mai umani. "Cream pentru a ne descarca, pentru a inventa o supapa care sa ne ajute sa facem fata sentimentelor, mai ales agresiunilor. Altfel, poti sa o iei razna. Nimeni nu are dreptul sa-si lase propriul ego nesupravegheat, lipsit de control. Nimeni nu este justificat atunci cand se dezlantuie, chiar daca, din pacate, prea multi o fac in vremurile astea. Avem, de fapt, posibilitatea alegerii. Iar noi alegem sa nu actionam in versiunile noastre cele mai salbatice. Alegem sa avem control si sa ne ridicam deasupra acestor impulsuri, fara scuze, indiferent de traumele pe care le avem in trecut. Trecutul nu este viitorul nostru", spun cei de la Walkways. Despre acest proces vorbeste, inca din titlu, si albumul pe care rockerii istraelieni il vor prezenta pe scena ARTmania de la Sibiu, "Safe In Sound". Produs in regim independent si masterizat la Fascination Street Studios din Suedia, albumul “Safe In Sound” are un mesaj valoros, inspirat din experiente proprii ale membrilor trupei, si este un ghid interesant pentru cei care vor sa trateze cu naturalete impulsurile mintii umane si doresc mentinerea unei minti constiente si controlate.

"Este timpul sa luam pozitie pentru Europa si pentru intreaga lume, in incercarea de a crea o miscare care sa incurajeze coeziunea sociala. Prin campanii de informare si constientizare, promovam toleranta pentru toate culturile, genurile, rasele, religiile, orientarile sexuale, culorile si originile. A motiva oamenii sa participe la activitati politice si sociale, a milita pentru un dialog pasnic, pentru umanism, toleranta si pentru intelegere reciproca, este cea mai buna cale de a face lumea un loc mai bun pentru fiecare individ si pentru noi toti la un loc" – se arata in declaratia care defineste scopul si misiunea „Take a Stand”.

Yourope ii saluta pe toti profesionistii din domeniul muzicii live si ii incurajeaza sa se alature acestei campanii ca parteneri! Festivaluri, promotori, cluburi, asociatii, companii de productie si alte persoane implicate in industria de evenimente sunt invitate sa devina ambasadori ai Campaniei “Take a Stand”, pentru o Europa Unita.

 

 

03.05.2017

Artmania Festival are loc in perioada 28-29 iulie la Sibiu

Lacuna Coil, Devin Townsend Project, You Me at Six si Riverside sunt primele patru trupe confirmate pentru cea de-a 12-a editie a Festivalului ARTmania, care se intoarce cu un line-up de exceptie in Piata Mare din Sibiu, in perioada 28-29 iulie.

Simfonic, progresiv, heavy sau clasic, cea de-a 12-a editie a festivalului promite, pe durata a doua zile, concerte cu cele mai bine cotate trupe ale momentului, favoriti ai marilor festivalurilor internationale, un mix de stiluri si genuri, care raspunde asteptarilor celor interesati, an de an, de festivalul de la Sibiu. Festivalul ARTmania se desfasoara anul acesta sub egida “Take a Stand”, o campanie de incurajare a implicarii civice si a coeziunii sociale si o declaratie pentru apararea valorilor europene. Campania este o initiativa a Yourope, asociatie la care ARTmania este afiliat, alaturi de 90 dintre principalele festivaluri din Europa.

Anul acesta, in perioada festivalului, va fi lansat programul “Sibiu – Festival City”, un proiect initiat de ARTmania. Pe langa o oferta culturala bogata – concerte, expozitii, lansari de carte sau film – platforma “Sibiu – Festival City” va gazdui si prima editie a reuniunii internationale Est European Music Conference (EEMC), un eveniment de anvergura europeana, care si-a propus sa aduca la masa dialogului peste 500 de experti, autoritati, promoteri romani si principalii operatori de pe piata internationala a festivalurilor.

Ajuns la cea de-a 12-a editie, Festivalul ARTmania anunta si anul acesta un line-up interesant, in prima serie de artisti confirmati numarandu-se italienii gotici de la Lacuna Coil – muzicienii ale caror piese au fost incluse pe coloana sonora a unor filme cu succes de casa, precum “Underworld” si “Resident Evil”, starurile britanice ale noului val - You Me At Six, cea mai buna trupa britanica in 2011, polonezii Riverside – un alt fel de Pink Floyd contemporan, sau canadienii Devin Townsend Project – un experiment genial al unui muzician inventiv si plin de forta, care si-a inceput cariera ca vocal pentru Steve Vai.

Lacuna Coil. I-ati auzit in Resident Evil: Apocalypse! Una dintre cele mai tari trupe italiene de rock, cotata cu patru stele de Allmusic si nominalizata la premiile MTV, melodici, creativi si plini de forta, Lacuna Coil mizeaza pe o estetica gotica, atat muzicala, cat si vizuala, dar si pe armonii care pun voci in contrast sau pe riff-uri adanci de chitara. Acute ascutite, temperate de un bass profund, un sound specific care a asigurat coloana sonora a unor blockbustere ca “Underworld” sau “Resident Evil: Apocalypse”, muzica Lacuna Coil este produsul cel mai bine vandut din istoria casei de discuri care i-a lansat, Century Media Records, o companie care a fost cumparata in 2015, pentru 17 milioane de dolari, de Sony Music Entertainment. Aplaudati la Ozzfest, in Statele Unite, au colaborat cu In Flames, au inregistrat un album cu influente arabe – “Shallow Life”, care, de altfel, a urcat pe locul 20 in topurile Statele Unite, au castigat un premiul pentru cel mai bun album la Female Metal Voices Fest Award, in 2012, si titlul de cea mai buna trupa din lume la Metal Hammer Awards, in 2016. Cel mai recent album, “Delirium”, lansat in 2016, este cel de-al optulea album de studio al italienilor Lacuna Coil, cladit pe tema conceptuala de nebunie, ilustrata prin diverse intamplari care se petrec intr-un sanatoriu. O metafora pentru ororile pe care le intampinam in fiecare zi, pana in momentul in care, in mod miraculous, gasim leacul tuturor relelor – asa cum spuneau, candva, membrii trupei. Albumul a intrat inca de la lansare pe primul loc iTunes, la categoria metal, si pe locul 2 in topul rock al aceluiasi selectioner.

Riverside. Rock progresiv si heavy metal cu polonezii Riverside, o trupa asemanata adesea cu Pink Floyd sau Dream Theater, dar care isi afirma identitatea prin explorari experimentale duse pana departe, uneori pana la granita cu alte genuri, printre care si electro. Creditati de intreaga critica inca de la debut, succesul pe care Riverside l-a avut in Polonia le-a adus un contract cu o casa de discuri americana, Laser’s Edge, si o colaborare cu Travis Smith, pictorul care a semnat identitatea vizuala a unor trupe mari, de la Dewin Townsend, la Anathema. Albumul de debut lansat in aceasta formula, „Out of Myself”, a primit recunoasterea publicatiilor de specialitate, de la Metal Hammer, la Belgium Prog-Noser. Marele succes, insotit de vanzari de masa, a venit o data cu lansarea albumului „Voices in My Head”, iar cel de-al treilea album, „Rapid Eye Movement”, le-a adus o colaborare cu Dream Theater, pentru segmentul european al turneului din 2007. Cu sase albume excelente in palmares, trupa se pregatea pentru un nou turneu, dar, la inceputul anului 2016, chitaristul Piotr Grudziski a murit, in urma unui stop cardiac survenit dupa un concert Winery Dogs. Cei trei membri ramasi au anuntat ca nu-si vor inlocui colegul si ca vor continua in formula de trio. Cel mai recent album al trupei, Eye of the Soundscape”, este o incantatoare colectie a unor piese instrumentale mai vechi, reinterpretate, alaturi de cateva piese noi. Acest album este un tribute adus lui Piotr Grudziski si include ultimile piese la care acesta a colaborat.

You Me At Six. \"In New Music We Trust\". Englezii care au avut succes inca de la albumul de debut, You Me At Six, au un stil inconfundabil, chiar daca unii gasesc in AND-ul lor ceva urme lasate rock-ul american, de la Blink-182, la Incubus sau Thrice, ba chiar si influente pop-country-rock, desi toate intr-o abordare noua, plina de forta, contemporana. “Take of Your Colors”, albumul lor de debut, a fost lansat in 2008 si le-a adus o nominalizare pentru titlul de cea mai buna trupa britanica, premiu pe care l-au ratat, de altfel, de mai multe ori, pana sa-l primeasca, in cele din urma, in 2011, pentru single-ul “Byte My Tongue”, lansat in colaborare cu Oliver Sykes. Au fost aplaudati in Japonia, in Europa sau in Statele Unite, iar anul acesta isi sarbatoresc, printr-un turneu mondial, cel de-al cincilea album de studio, “Night People”, lansat in luna ianuarie a acestui an. Un album colorat, cu tonuri mai sumbre, mai apasatoare, pigmentate cu nuante mult mai senine, pop rock, hard rock si chiar rock’n’roll, poate si ceva influente din legendarii lumii, de la Led Zeppelin la Rolling Stones, de la Muse, la The Killers. Albumul a intrat direct pe locul trei in topurile britanice si pe primul loc in Noua Zeelanda.

Devin Townsend Project. Un zid de sunet, a la Frank Zappa. Imagineaza lumi, pe care le distruge pentru a ridica altele, cocheteaza cu rock-ul extrem doar pentru a-l inlocui cu cel melodic, inventeaza un univers doar pentru a-i schimba imediat regulile. O voce versatila, care acopera o arie impresionanta, de la acutele si ambitusul specific marilor cantareti de opera, pana la tipete rock si sunete grave, guturale, reprize intercalate in segmente melodice: Devin Townsend este, cel mai probabil, unul dintre cele mai interesante proiecte de pe scena rock canadiana. Aduce in scena mult intuneric apasator, pe care il cresteaza cu zgomote bizare si il matura apoi, cu valuri misterioase de rock sincretic postindustrial. Canadianul Devin Townsend este unul dintre cei mai creativi artisti ai noului val, un muzician al carui talent a fost remarcat inca din adolescenta, cand a fost rugat sa colaboreze, ca vocal, pentru albumul lui Steve Vai, “Sex and Religion”. Jongleaza cu nenumarte stiluri, de la hard rock la metalul progresiv, ambiental sau new age, face demonstratii de virtuozitate pe care, de altfel, le-a si exemplificat pe cele patru albume de lansare a proiectului sau muzical. Un artist extrem de prolific, a facut experimente acustice remarcabile pe nu mai putin de 23 de albume de studio, finalizate si aplaudate in intreaga sa cariera.

Cine spune povestea ARTmania. Maria Zurbagiu, grafic-designer si ilustrator, deschide seria artistilor plastici invitati sa trimita cronici din ARTmania, afisele realizate de acestia, viziuni proprii asupra unei constelatii a artei pulsand de energie, urmand sa intre in colectia festivalului, pentru a fi prezentate, apoi, in expozitii. Maria Zurbagiu a absolvit Universitatea Nationala de Arte Plastice ”Nicolae Grigorescu” din Bucuresti, Sectia Grafica, este deopotriva inspirata in gravura in metal, in linografie, xilografie si serigrafie, dar stapaneste la fel de bine si photoshop-ul, una dintre minunatele ei porti de acces in lumea virtuala. A participat la mai multe expozitii individuale si colective, inclusiv in Teheran sau Viena, succese care i-au adus in palmares nenumarate premii, inclusiv premiul UNICEF si o mentionare in Cartea Recordurilor pentru cea mai mare panza pictata vreodata de copii, eveniment inregistrat in noiembrie 2006. Maria Zurbagiu a fost Big Bang-ul Universului ARTmania, urmand ca, an de an, o serie de alti artisti plastici invitati sa-si plimbe printre stele propriile himere, intr-o serie de afise de colectie care sa spuna mai departe povesti extraordinare din universul culturii rock. 

Platforma dedicata promovarii tuturor formelor de expresie artistica, ARTmania s-a consacrat ca principal promotor regional al proiectelor muzicale contemporane. Marca cu prestigiu si traditie pe scena culturala regionala, ARTmania si-a conturat propria identitate cu un concept indraznet si un ambient special - Piata Mare a uneia dintre cele mai frumoase citadele medievale din Estul Europei. ARTmania exploreaza mereu drumuri noi, capitalizand experienta si prestigiul editiilor anterioare, cand pe scena mare din Sibiu au urcat o serie de trupe importante, de la Nightwish si Serj Tankian, la Die Toten Hosen, Whitin Temptation, HIM, Tarja Turunen, The Gathering, The Sisters OfMercy, Lacuna Coil, Republica, Helloween, Poets of the Fall sau Deine Lakaien, printre multi altii.

Biletele pentru acest eveniment sunt disponibile online pe www.iabilet.ro si in reteaua iaBilet.ro: Magazinele Flanco, Metrou Unirii 1 langa casa de bilete Metrorex, Magazinul Muzica, Magazinele IQ BOX - Telekom, Cafe Deko, Club Vintage, Club Quantic, Hard Rock Cafe, Agentiile Perfect Tour, Magazinele Uman si pe terminalele self-service ZebraPay din toata tara.Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: bit.ly/METALHEAD-Newsletter

Concerte recomandate:


Înscrie-te la newsletter


Like us on Facebook