Avem primle confirmari pentru Old Grave Fest VII 2018


12 Octombrie 2018 - 13 Octombrie 2018
Bucuresti - Fabrica

05.07.2018

Arkhon Infaustus si Ranger la Old Grave Fest VII

 Avem placerea sa anuntam doua trupe din parti diferite ale metalului care se reunesc pentru a intrupa perfect viziunea pentru Old Grave Fest: Arkhon Infaustus din Franta si Ranger din Finlanda!

Cu mai bine de doua decenii in urma, a luat nastere in Paris una dintre cele mai extreme trupe de blackened death metal. Pana la momentul lansarii primului lor album - Hell Injection (2001) – ne puteam astepta deja la o combinatie a tot ce este pervers, bolnav si dezgustator in arsenalul de black si death metal. Albumul are de toate, inclusiv chiuveta de bucatarie, plina de droguri, varsaturi si altele, de la tempouri lente la viteze ametitoare si distorsionate ce amintesc pe undeva de un Angelcorpse black metal. Cu voci duale, pareau ca sunt o trupa care a dat tot ce avea mai bun pentru un album de debut. Dar nu. Filth Catalyst (2003) a venit sa surclaseze primul album. Mai concentrat, cu o productie mai buna, mai bine stabilita din punct de vedere tehnic, a fost un pas inainte in toate privintele. A fostr nevoie doar un an pentru ca un nou album sa iasa. Perdition Insanabilis cu un cover art minimalist a adaugat alte straturi de atmosfera si compozitie. S-a pus accentul din ce in ce mai mult pe riffuri, spre exemplu piesa Six Salvation Salvation, o abordare subtila a ceea ce va urma pe Orthodoxyn (2007). Ultimul album inainte de pauza de opt ani, a fost in acelasi ton rau, direct si auster, confirmand nevoia trupei de a continua sa evolueze, dar sa ramana in concordanta cu scopul initial.

2017 a venit cu stiri excelente pentru cei care au nevoie de genul asta de mizerie muzicala: Arkhon Infaustus au revenit! Pentru a marca acest eveniment, impreuna cu show-uri selecte, a fost inregistrat si lansat un nou EP. Passing the Nekromanteion continua maiestria trupei in black metal cat si a death metal-ului, inclinandu-se mai mult ca oricand spre cea din urma. O revenire placuta care ne-a convins sa-i aducem pentru prima data pe Arkhon Infaustus in Romania!

https://www.youtube.com/watch?v=OMHj996ZrTo

https://www.facebook.com/ArkhonInfaustus666/

https://ladlo.bandcamp.com/album/passing-the-nekromanteion

Speed metal este greu de definit. Nu este heavy metal, nu este tocmai thrash, si este dificil sa il descrii in cuvinte, dar nici nu este nevoie cand puteti foarte bine sa ascultati Ranger.

Ceea ce a inceput in 2008-2009 in Helsinki ca o pasiune pentru tot ce este rapid, rudimentar si cu volumul dat la maximum, s-a transformat intr-o senzatie underground. Demo-ul Combat Metal (2013) a inspirat sunetul Ranger: riff-uri, riff-uri si mai multe riff-uri, tobe zdrobitoare si o voce caracteristica genului. Golul dintre Exciter si Slayer a fost brusc umplut, cu o tenta de NWOBHM, si s-a transformat in Skull Splitting Metal – de unde si numele compilatiei din 2014 a tuturor demo-urilor si a celor doua EP-uri: Shock Skull si Knights of Darkness. Lucrurile nu incetinesc pentru o trupa adevarata de speed metal, asa ca vortexul denim and leather, sange si violenta au continuat si pe urmatoarele 2 albume: Where Evil Dwells (2015) si Speed & Violence (2016).  Iar daca nu ne credeti, va invitam sa va convingeti la Old Grave Fest VII. 

https://www.youtube.com/watch?v=cHN9fBRGhs0

https://www.facebook.com/rangerheavymetal/

https://rangerheavymetal.bandcamp.com/

Old Grave Fest VII, 12-13 octombrie 2018, fabrica, Bucuresti, Romania

Official: Pagan Altar - Alan Jones (UK)

Demilich (Finland)

Arkhon Infaustus Official (France)

Ranger (Finland)

Dawn Of Winter (Germany)

Malokarpatan (Slovakia)

Nocturnal Witch (Germany)

Phrenelith (Denmark)

Chevalier - FIN (Finland)

Eggs of Gomorrh (Switzerland)

Vultures Vengeance (Italy)

Biletele se gasesc online pe www.iabilet.ro si in reteaua iabilet.ro/retea : Magazinele Flanco, Metrou Unirii 1 langa casa de bilete Metrorex, Magazinul Muzica, Magazinele IQ BOX - Telekom, Cafe Deko, Club Vintage, Club Quantic, Expirat Halele Carol (in intervalul orar: 18:00-22:00), Hard Rock Cafe, Agentiile Perfect Tour, Magazinele Uman si in Statiile de Plata SelfPay din toata tara.

13.11.2017

Avem primle confirmari pentru Old Grave Fest VII 2018

 Romanian Thrash Metal Club are onoarea de a anunta primele trupe de pe afisul Old Grave Fest VII, eveniment care va avea loc pe 12-13 octombrie 2018, in Club Fabrica, Bucuresti, Romania: Dawn of Winter (Germania), Malokarpatan (Slovacia), Nocturnal Witch (Germania) si Eggs of Gomorrh (Elvetia) "Doom is the soul of metal" nu e doar unul dintre versurile de pe cel mai recent album al Dawn of Winter, ci este esenta intregii cariere de 27 de ani a doomerilor germani.

Celebrate the Agony, aparut in 1993, si spectaculosul album live Doomcult Performance (1994) semnaleaza deja o prezenta unica in prim-planul genului. Inca de pe acea vreme, Dawn of Winter suna fara indoiala heavy, dar iesea in evidenta prin riff-urile inventive si coloratura vocii lui Gerrit Mutz, a carui versatilitate a fost utilizata de trupe precum Tragedy Divine, Sacred Steel sau Angel of Damnation (pe ultima am avut ocazia sa o vedem live la Old Grave Fest VI 2017). In 1998 a fost lansat primul LP, In the Valley of Tears, marcat de o abordare chiar mai lenta, epica. Cu adevarat doom, trupa nu s-a grabit cu cel de-al doilea album: The Peaceful Dead (2008) este probabil cel mai bun material al lor pana acum. Un imn al nebuniei (All the Gods You Worship), revoltei (Oath of the Witch) si disperarii (Anthem of Doom), este cu siguranta unul dintre cele mai importante momente ale doomului traditional din ultimul deceniu. Alti zece ani vor fi trecut, incet incet, pana la urmatorul album, Pray for Doom, cu care ne vom incanta in 2018. La timp pentru prima lor show in Romania!

https://www.facebook.com/Dawn-Of-Winter-221810797934891/ 

https://shadowkingdomrecords.bandcamp.com/album/the-peaceful-dead 


Slovacii de la Malokarpatan sunt o dovada vie ca, pana la urma, black metal-ul este heavy metal si ca limitele dintre subgenuri sunt ambigue si au fost asa si in cazul pietrelor de temelie ale metalului extrem. Debutul, Stridie dni (2015), dezvolta perioada definitorie a black metal-ului ca gen, de la Venom la Bathory, pastrandu-si radacinile in zona de origine a trupei (si aici nu ne referim doar la numele melodiilor i versurile), totul intr-o abordare foarte personala. Ar fi simplist sa il descrii ca Mortuary Drape cantand Master’s Hammer, dar e un punct de plecare. Nordkarpatenland (2017) este o alta poveste - sau poate aceeasi poveste spusa intr-un mod diferit. Mult mai exuberant, nu fiti surprinsi sa auziti pasaje a la Judas Priest sau chiar Scorpions, impreuna cu acele note esentiale de black metal. In concluzie, cu siguranta una dintre cele mai interesante aparitii discografice ale acestui an si una dintre cele mai interesante trupe ale momentului – de neratat la Old Grave Fest!

https://www.facebook.com/malokarpatan/ 

https://malokarpatan.bandcamp.com/ 


Printre multele trupe de black/thrash metal care si-au facut aparitia in Germania in ultimul deceniu, cateva au iesit in evidenta dezvoltandu-si propriul lor sunet, inconfundabil, un exemplu perfect fiind  Nocturnal Witch. Inclinata mai mult spre partea de black metal, ca si ilustrii lor compatrioti Desaster, Nocturnal Witch se bazeaza mai mult pe atmosfera indusa de riff decat pe viteza absoluta. Albumul de debut, Summoning Hell (2014), este un exponent complet si solid al genului si se zvoneste ca un nou material este in lucru. Noi nu putem confirma sau nega, o modalitate foarte buna de a afla este sa ii urmarim la Old Grave Fest VII.

https://www.facebook.com/NW666/ 

Acolo unde se intalneste black metal-ul cu death metal-ul, apropiat de ceea ce unii numesc war metal, altii bestial black/death, isi face veacul hoarda elvetiana Eggs of Gomorrh. Cu siguranta, precursori ca  Blasphemy sau Archgoat isi fac simtita prezenta, dar nebunia de aici are totusi o oarecare structura, ceea ce nu inseamna ca nu avem de-a face cu un frenetic asalt fonic, lucru evident pe debutul Rot Prophet (2016). Cine stie care este viitorul Eggs of Gomorrh, dar cu siguranta este unul intunecat!

https://www.facebook.com/eggsofgomorrh/ 

https://vaultofdriedbones.bandcamp.com/album/rot-prophet 


In curand, informatii despre bilete. Old Grave Fest este un festival organizat de fani pentru fani, iar banii dvs. ajuta la finantarea editiei urmatoare!Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: bit.ly/METALHEAD-Newsletter

Concerte recomandate:


Înscrie-te la newsletter


Like us on Facebook