Bestfest 2013


05 Iulie 2013 - 07 Iulie 2013
Bucuresti - Tunari

08.07.2013

Final de BESTFEST 2013

B'ESTFEST Summer Camp 2013 a inchis aseara portile celei de-a saptea editii dupa un weekend care a reusit sa stranga in B'ESTFEST Park 64.000 de participanti dornici de distractie! Pe langa multitudinea de surprize si activitati pregatite in zonele special amenajate in "summer camp", cei prezenti in ultima zi de festival s-au delectat si cu show-urile de senzatie ale artistilor din program.

Electric Fence, Hentai Corporation, Shadowbox & Chimie, Goodbye to Gravity, Pistol cu Capse, Toulouse Lautrec, Partizan se numara printre cei care au dat tonul, fiind urmati de Enter Shikari, Chase & Status si Soilwork, care au electrizat atmosfera cu prestatii live energizante, fanii aplaudand frenetic fiecare concert. Unul dintre cele mai apreciate show-uri ale serii a fost cel al britanicilor Enter Shikari care au oferit poate cea mai savuroasa prestatie din cadrul festivalului. Inca de la a doua piesa artistii s-au destins, coborand in public, cantand impreuna cu miile de fani prezente in fata scenei.

Poze Ziua 1 BestFest 2013

Poze Ziua 2 BestFest 2013

Poze Ziua 3 BestFest 2013

Poze Ziua 3 BestFest 2013Membrii Chase & Status, headlinerul serii, nu s-au dezmintit nici ei, oferind spectatorilor unul dintre cele mai dinamice show-uri din cadrul B’ESTFEST Summer Camp!

Dupa ce Soilwork a incheiat seria concertelor pe scenele principale, festivalul a continuat cu set-ul lui Friction in Dance Arena, mii de spectatori ramanand pana dimineata in B’ESTFEST Park, bucurandu-se de ultimele ore ale unei editii memorabile.

Prezentat de Ciuc Premium si Coca-Cola, sustinut de Vodafone, B’ESTFEST si-a sarbatorit cei “sapte ani de acasa” alaturi de cel mai numeros public din istoria celor trei editii la “iarba verde”!

08.07.2013

Poze cu publicul de la BESTFEST 2013

O ampla galerie foto cu publicul de la festivalul BestFest ( 5-7iulie 2013), poate fi urmarita pe METALHEAD.RO accesand link-ul de mai jos. Nu uitati ca va puteti tag-ui in poze daca va logati cu Facebook.

Poze cu publicul de la BestFest 2013

Credite: Miluta Flueras

Poze Public BestFest 2013 - Ziua 1

 

08.07.2013

Poze ziua 3 BestFest 2013

O galeria foto din a doua zi a festivalului BestFest (duminica, 7 iulie 2013), cu trupele Electric Fence, Hentai Corporation, Goodbye To Gravity, Enter Shikari, Days Of Confusion si Soilwork poate fi urmarita pe METALHEAD.RO accesand link-ul de mai jos:

Poze Ziua 3 BestFest 2013

07.07.2013

Audienta record la BESTFEST 2013

Distractia la B'ESTFEST Summer Camp 2013 a continuat si in a doua zi de festival, inregistrandu-se o audienta record: peste 28.000 de spectatori! Cei prezenti in B'ESTFEST Park s-au bucurat de show-urile live si DJ set-urile sustinute pe cele sapte scene ale festivalului, party-urile de la terase, precum si de extra-activitatile recreative din zonele special amenajate de sport, lounge, funfair, arts & crafts. Vremea a fost din nou prietena festivalului, ploaia foarte scurta, de dinaintea inceperii concertelor, incheindu-se cu un curcubeu spectaculos!

Grimus , Subcarpati, East Roots, White Walls,  Piranha, Loungerie II, Zob, sunt doar cateva dintre numele de pe afisul zilei de sambata, cea mai “aglomerata” zi din istoria festivalului. Lasarea intunericului a adus si show-urile capetelor de afis ale serii: Nneka, Nas, Biohazard si Noisia. Nneka si-a cucerit publicul nu doar prin voce, ci si prin deschiderea si sinceritatea cu care a comunicat cu fanii. Biohazard a indemnat rockerii prezenti in fata scenei Coca-Cola la unitate impotriva sistemului pentru ca “toti, indiferent de nationalitate, avem de fapt aceleasi idealuri si de multe ori regimul politic incearca sa ne impiedice in a le atinge”. La Vodafone Dance Arena, Noisia a fost mai putin militanta, dar cu un set cel putin la fel de puternic, pe gustul fanilor bass music.

Poze Ziua 2 BestFest 2013

Cel mai asteptat show al zilei a fost  concertul legendei hip hop Nas , o cariera de peste 20 de ani fiind transpusa in mai mult de o ora de hit-uri la foc continuu, cu refrene si chiar strofe intregi fredonate de miile de fani prezenti in fata scenei principale Ciuc Premium de la B’ESTFEST. Petrecerile s-au tinut lant pana spre zorii zilei cu ROA, Gojira & Planet H si Electrocord in Dance Arena, alaturi de DJ de la Blazing Vibez powered MTV & PRO FM si Freedom Music Silent Discotheque.

Ultima zi de festival, duminica, 7 iulie, ii va aduce in prim plan pe membrii trupei Chase & Status intr-un show live, in premiera in Romania, alaturi de nume internationale precum Enter Shikari, Soilwork, Friction. Pe scenele festivalului vor urca si Electric Fence, Goodbye to Gravity, Shadowbox & Chimie, Hentai Corporation, Toulouse Lautrec, Pistol cu Capse, Days of Confusion, Flesh Rodeo, urmand ca distractia sa se prelungeasca pana in zorii zilei.

Programul complet si detalii despre toate activitatile din festival se gasesc pe www.bestfest.ro si www.facebook.com/Bestfest.Romania.

07.07.2013

Poze ziua 2 BestFest 2013

O galeria foto din a doua zi a festivalului BestFest (sambata, 6 iulie 2013), cu trupele East Roots, White Walls, Pirahna, Zob, Coma, Brethelast, Biohazard si Roadkillsoda  poate fi urmarita pe METALHEAD.RO accesand link-ul de mai jos:

Poze Ziua 2 BestFest 2013

Credite: Miluta Flueras

Poze Poze BestFest 2013 Ziua 2 - Biohazard

06.07.2013

Poze Ziua 1 BestFest 2013

O galeria foto din prima zi a festivalului BestFest (vineri, 5 iulie 2013), cu trupele Changing Skins, Maddog, Vama, 1000Moods, The Heavy, Negative CORE Project, Vita de Vie, Gothic, Texas, Diamonds are Forever si Tiamat poate fi urmarita pe METALHEAD.RO accesand link-ul de mai jos:

Poze Ziua 1 BestFest 2013

Credite: Miluta Flueras

Poze Poze BestFest 2013 Ziua 1 - Tiamat

 

05.07.2013

Green Village revine la BESTFEST 2013

Green Village, sustinut in 2013 de PETROM,  revine la B`ESTFEST cu o serie noua de programe si activitati ce se adreseaza iubitorilor de ecologie, dar si celor care doresc sa afle mai multe despre acest domeniu.

In cadrul Green Village, Petrom va sustine un comportament responsabil fata de mediu si  antreprenoriatul social prin organizarea unui concurs inedit. Angajatii voluntari ai companiei vor acorda premii fabricate de antreprenorii sociali prezenti si vor incuraja colectarea selectiva.

Vizitatorii Green Village din acest an vor mai putea sa desfasoare diverse activitati alaturi de voluntarii ONG-urilor participante: ateliere de reutilizare creativa a deseurilor, ateliere tinute de antreprenori sociali, colectarea deseurilor din zona de camping si transformarea lor in produse decorative, atelier de personalizare a sacosei sau atelier de plantare legume si fructe.

Pe langa ateliere, vor fi organizate jocuri si tombole cu premii numeroase, boardgames cu teme eco-friendly, quizz-uri pe teme ecologice dar si un Scavanger Hunt. 

Eco-fanii vor putea vedea si cateva expozitii: de natura salbatica din Romania si de promovare a florei si faunei din Delta Dunarii dar si de instrumente muzicale realizate din deseuri.

Pentru cei insetati de cunoastere, dar si amatori de racoritoare eco, Iulian si Limonada lui vor fi si anul acesta la datorie.

 „Faptul ca B’Estfest Summer Camp acorda pentru al treilea an consecutiv un spatiu dedicat ONG-urilor si companiilor prietenoase cu mediul, nu poate decat sa ma bucure si sa ma faca sa sper in continuitatea proiectului Green Village. Succesul de care s-a bucurat acest spatiu in anii trecuti ma face sa cred ca din ce in ce mai multi oameni au inteles importanta unui mod de viata compatibil cu natura” declara Zoli Toth, presedintele Asociatiei Star Education si initiatorul acestui proiect.

In 2013 ONG-urile gazduite de Green Village sunt Asociatia Salvati Dunarea si Delta, WWF,  Viitor Plus, Asociatia Mai Mult Verde,  Limonada lui Iulian, Let’s do it Romania!, Fundatia Snagov, Alucro, Ecopolis, Centrul  Cultural Roman din Tunari, Asociatia Upside Down, Asociatia Start Focus si Brigada de Voluntari.

Alaturi de ascestia, ECO-ROM AMBALAJE, unul dintre sponsorii editiei din acest an si partener traditional al Green Village pregateste premii pentru cei care se implica activ in actiunile desfasurate in acest spatiu.

Green Village este un proiect Emagic Entertainment si Asociatia Star Education si sustinut de Zoli Toth, intregul demers avand „sediul central” in cadrul unei zone amplasate in interiorul spatiului de festival, care gazduieste incepand din 2011 un targ de ONG-uri, workshopuri si dezbateri despre responsabilizare ecologica, si chiar expozitii ale unor lucrari de arta realizate din deseurile colectate chiar din incinta festivalului. Mai multe informatii despre Green Village puteti gasi pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/GreenVillageBestfestRomania.

Programul B’estfest Summer Camp 2013 contine peste 100 de artisti romani si internationali ce vor urca pe cele 7 scene si arene amenajate in cadrul festivalului, programul muzical intinzandu-se de-a lungul a 12 ore pe zi, incepand in fiecare seara in jurul orei 18:00, continuand pana in zorii zilei urmatoare, la ora 06:00. Texas, Nas, Chase & Status live, The Heavy, Nneka, Enter Shikari, Tiamat, Biohazard, Soilwork, Noisia, Joker, Friction, Vama, Vita de Vie, Coma, Subcarpati, Shadowbox & Chimie, Roa, Gojira & Planet H, Bass Turbat live, Grimus, Ocs, Les Elephants Bizarres, Zob, Blue Nipple Boy, Flesh Robot, Negative Core Project sunt doar o parte dintre artistii ce vor urca pe scenele festivalului, de-a lungul celor trei zile, programul complet pe zile si ore fiind disponibil pe site-ul festivalului. Mai multe informatii despre festival sunt disponibile pe www.bestfest.ro si www.facebook.com/Bestfest.Romania.
 

03.07.2013

Linie speciala de autobuze RATB pentru B'ESTFEST 2013

La fel ca in anii precedenti, publicul B’ESTFEST Summer Camp care va alege sa vina la festival cu transportul in comun va avea la dispozitie o linie speciala care va functiona inclusiv pe timp de noapte, pusa la dispozitie cu sprijinul RATB!

Prezentat de Ciuc Premium si Coca-Cola si sustinut de Vodafone, B’ESTFEST Summer Camp se va desfasura in perioada 5-7 iulie, la iarba verde, pe islazul comunei Tunari.

Cu sprijinul Regiei Autonome de Transport Bucuresti, spectatorii B’ESTFEST Summer Camp vor avea la dispozitie si anul acesta  o linie speciala de transport pana la intrarea in zona de festival, care va functiona tur si retur, de la Piata Charles de Gaulle – chiar de pe breteaua din fata Parcului Herastrau (statia de metrou Aviatorilor), cu oprire si in Piata Presei Libere, pana la intrarea in B’ESTFEST Park.

Autobuzele vor avea inscriptionate textul “Linie speciala B’ESTFEST” si vor circula cu o frecventa de 15 minute, incepand cu ora 16:30 in fiecare zi a festivalului in data de 5 iulie (vineri, prima zi de festival) si respectiv ora 16:00 in zilele de 6 si 7 iulie, pana la ora 22:00. Se va circula in directia B’ESTFEST Park inclusiv dupa ora 22:00, insa la interval de 60 de minute, pana la ora 5 dimineata.

La intoarcere, autobuzele vor pleca de la B’ESTFEST Park spre Bucuresti, in functie de fluxul de spectatori, la interval de 15 sau 30 de minute, pana la ora 6:00 dimineata. Pretul unei calatorii este echivalentul unui bilet pentru liniile speciale, respectiv 3,5 lei, plata fiind posibila fie prin validarea portofelului electronic preincarcat, fie prin achizitionarea titlului de calatorie, chiar la urcarea in autobuz.

Publicul va avea la dispozitie si linia de maxi-taxi 445, cu statie la refugiul de tramvai al liniilor 16 si 36 (din statia de metrou Pipera) sau de la Statia Baneasa S.A. Acesta va circula la interval de 15 – 20 de minute, iar capatul de linie se va afla in imediata apropiere festivalului. Cei care vor veni cu masina personala vor avea la dispozitie si doua parcari in cadrul B’ESTFEST Park, una cu plata situata langa intrarea in festival, celalalta gratuita, aflata la o distanta mai mare; pentru cel mai bun traseu se  poate consulta harta atasata. In cadrul B’ESTFEST Park vor exista si suporturi speciale pentru biciclete disponibile pentru fanii stilului “pe doua roti”.

Editia din acest an de B’ESTFEST Summer Camp va avea loc in weekendul 5-7 iulie si include pe afis nume precum Texas, Nas, Chase & Status Live, Biohazard, Nneka, The Heavy, Noisia, Friction, Joker alaturi de multi altii! Abonamentele valabile pe intreaga durata a celor trei zile de festival (199 RON), biletele pentru o singura zi (99 RON) si voucherele de camping (40 RON) fiind disponibile online pe www.MyTicket.ro, cat si in reteaua magazinelor Diverta, magazinul Muzica, Sala Palatului si libraria Mihai Eminescu. In zilele de festival, biletele vor fi disponibile si la casele special amenajate la intrarea in B’ESTFEST Park. Copiii cu varsta sub 14 ani, vor avea acces gratuit.

Mai multe detalii despre festival, program, conditii generale, posibilitati de cazare si transport sunt disponibile online, pe site-ul oficial al festivalului: www.bestfest.ro, precum si pe pagina de facebook: www.facebook.com/Bestfest.Romania.

02.07.2013

Silent Cinema cu filme scurte de Cannes si Oscar la BESTFEST 2013

Timp de trei zile si trei nopti distractia se muta in B’ESTFEST Park asa ca, pe langa concerte, nu pot lipsi extra-activitatile. Amatorii de scurtmetraje pot urmari in zona Silent Cinema o selectie inedita de productii ale genului ce cuprinde filme nominalizate la cele mai prestigioase gale ale industriei de profil, toate acestea fiind furnizate de ShortsUp.

Prezentat de Ciuc Premium si Coca-Cola si sustinut de Vodafone, B’ESTFEST Summer Camp se va desfasura in weekend-ul 5-7 iulie, in aer liber, in cadrul B’ESTFEST Park din Bucuresti-Tunari.

Gratie activitatilor din B’ESTFEST Park, nimeni nu se plictiseste in “orasul” de pe islazul comunei Tunari pentru ca in mini-vacanta de trei zile distractia si relaxarea sunt la ele acasa. Pe langa concerte si party-uri, fanii festivalului pot urmari scurtmetraje “in liniste”, la zona Silent Cinema powered by ShortsUP.

Peste zece filme premiate in cadrul a numeroase gale internationale precum Festivalul de Film de la Cannes, Berlin sau chiar Gala Premiilor Academiei Americane de Film (Premiile Oscar) vor rula in fiecare zi de festival, lista completa a filmelor fiind detaliata mai jos.

ShortsUP este un proiect generat de ORICUM, care aduce in atentie cele mai valoroase scurtmetraje din lume prin evenimente sezoniere si recomandari online. ShortsUP isi propune, de peste 4 ani, sa reinventeze felul in care publicul interactioneaza cu filmele de scurtmetraj printr-un mediu de expunere unica, ce imbina filmul cu alte arte conexe.

Editia din acest an de B’ESTFEST Summer Camp va avea loc in weekendul 5-7 iulie si include pe afis nume precum Texas, Nas, Chase & Status Live, Biohazard, Nneka, The Heavy, Noisia, Friction, Joker alaturi de multi altii!

Abonamentele valabile pe intreaga durata a celor trei zile de festival (199 RON), biletele pentru o singura zi (99 RON) si voucherele de camping (40 RON) fiind disponibile online pe www.MyTicket.ro, cat si in reteaua magazinelor Diverta, magazinul Muzica, Sala Palatului si libraria Mihai Eminescu. In zilele de festival, biletele vor fi disponibile si la casele special amenajate la intrarea in B’ESTFEST Park.

Mai multe detalii despre festival, program, conditii generale, posibilitati de cazare si transport sunt disponibile online, pe site-ul oficial al festivalului: www.bestfest.ro, precum si pe pagina de facebook: www.facebook.com/Bestfest.Romania.

02.07.2013

Am ales castigatorii celor doua abonamente la BESTFEST 2013

Am ales castigatorii abonamentelor duble puse la bataie pentru BESTFEST:

Diana Rx
Renate Storch

Multumim pentru poezie si Analiza Statistica, speram ca a trecut restanta:)

Castigatoarele vor fi contactate pentru a intra in posesia abonamentelor.
Editia din acest an de B’ESTFEST Summer Camp va avea loc in weekendul 5-7 iulie si include pe afis nume precum Texas, Nas, Chase & Status Live, Biohazard, Nneka, The Heavy, Noisia, Friction, Joker alaturi de multi altii! Abonamentele valabile pe intreaga durata a celor trei zile de festival (150 RON), biletele pentru o singura zi (70 RON) si voucherele de camping (20 RON) fiind disponibile in pre-sale (pana pe data de 30 iunie), atat online pe www.MyTicket.ro, cat si in reteaua magazinelor Diverta, magazinul Muzica, Sala Palatului si libraria Mihai Eminescu.

Dupa data de 1 iulie, acestea vor putea fi achizitionate la pretul de 199 lei (abonament), 99 de lei (bilet de o zi), respectiv 40 de lei (voucher de camping). Accesul in zona de eveniment se va face vineri incepand cu ora 17:00, urmand ca in celelalte doua zile portile sa se deschida la ora 16:00, concertele fiind programate sa inceapa dupa ora 18:00.

01.07.2013

Aplicatia BESTFEST 2013 este disponibila in App Store si Google Play

Si in acest an B’ESTFEST Summer Camp a pregatit utilizatorilor de smartphone-uri o aplicatie mobila prin care acestia pot avea acces la tot ce se intampla in cadrul festivalului timp de trei zile. Aplicatia este disponibila in App Store si Google Play, fiind dezvoltata in parteneriat cu orasulm.eu si iLeo Marketing Interactiv.

B’ESTFEST Summer Camp lanseaza ghid-ul mobil al festivalului, powered by orasulm.eu si iLeo Marketing Interactiv, utilizatorii de iPhone si Android avand astfel la dispozitie, direct pe telefonul personal, cele mai recente stiri si informatii despre festival, artisti, program si activitati creative organizate de-a lungul celor trei zile de festival. Aplicatia este disponibila deja in App Store si in Google Play, oferind utilizatorilor posibilitatea de a fi la curent cu tot ce se intampla pe durata intregului eveniment.

Editia din acest an de B’ESTFEST Summer Camp va avea loc in weekendul 5-7 iulie si include pe afis nume precum Texas, Nas, Chase & Status Live, Biohazard, Nneka, The Heavy, Noisia, Friction, Joker alaturi de multi altii! Abonamentele valabile pe intreaga durata a celor trei zile de festival (199 RON), biletele pentru o singura zi (99 RON) si voucherele de camping (40 RON) fiind disponibile online pe www.MyTicket.ro, cat si in reteaua magazinelor Diverta, magazinul Muzica, Sala Palatului si libraria Mihai Eminescu. In zilele de festival, biletele vor fi disponibile si la casele special amenajate la intrarea in B’ESTFEST Park.

Mai multe detalii despre festival, program, conditii generale, posibilitati de cazare si transport sunt disponibile online, pe site-ul oficial al festivalului: www.bestfest.ro, precum si pe pagina de facebook: www.facebook.com/Bestfest.Romania.

28.06.2013

A mai ramas doar o saptamana pana la cel mai asteptat festival al verii!

In doar o saptamana va incepe B’ESTFEST Summer Camp 2013, considerat de presa internationala cel mai important festival din Romania. Editia aniversara de anul acesta isi va deschide portile vineri, 5 iulie, incepand cu ora 17:00, lucrarile pentru amenajarea oraselului B’ESTFEST Park fiind deja incepute. Fanii festivalului care nu vor sa rateze sansa de a beneficia de preturi reduse pentru bilete si abonamente mai au doar 3 zile la dispozitie pentru achizitionarea lor in cadrul promotiei aniversare.

Prezentat de Ciuc Premium si Coca-Cola si sustinut de Vodafone, B’ESTFEST Summer Camp se va desfasura in weekend-ul 5-7 iulie, in aer liber, in acelasi B’ESTFEST Park din Bucuresti-Tunari.

B’ESTFEST este cel mai mare festival de muzica organizat in Romania, acest lucru confirmandu-se cu fiecare editie organizata de-a lungul timpului. Anul acesta, pe o suprafata de peste 30 de hectare, echipa de productie construieste de la zero “orasul” care timp de trei zile si trei nopti se va transforma in cel mai mare loc al distractiei! Odata cu mutarea la iarba verde, productia festivalului a devenit din ce in ce mai impresionanta, insa fata de ultimii doi ani, in 2013 set-up-ul va fi schimbat, fiind conceput de asa maniera pentru a oferi tuturor posibilitatea de a descoperi nestingheriti absolut toate activitatile ce-i asteapta in B’ESTFEST Park.

Fiecare “cartier” al orasului B’ESTFEST va fi largit si imbogatit cu noi elemente pentru ca fanii festivalului sa nu traiasca nicio clipa de plictiseala: mai multe jocuri si activitati sportive, mai multe expozitii si ateliere de creatie, mai multe terase, restaurante si spatii de relaxare, mai multe magazine, mai multa muzica si tot mai multe variante de petrecere a timpului de-a lungul celor trei zile de vacanta! Nici artistii nu se vor plictisi inainte de concerte, intreaga zona de backstage ce se va intinde pe aproape 3000 de metri patrati, urmand a fi amenajata in spirit festivalier, cu numeroase terase la iarba verde si decoruri vesele si colorate.

Peste 5500 de metri de garduri inalte si alti 1500 de metri de garduri mici vor fi folositi pentru imprejmuirea suprafetei dedicate publicului, in echipamentul de baza pentru lucrarile de amenajare fiind incluse 4 macarale mari de supratonaj, 10 motostivuitoare, 4 manitou-uri si 60 de tiruri. Iar ca berea si sucurile sa curga din plin, cel putin 200 de metri liniari de baruri se vor afla la dispozitia publicului. Bauturile si mancarea din B’ESTFEST Park vor fi comercializate pe baza jetoanelor, mai multe case de schimb fiind amplasate in cadrul festivalului.

Un jeton va costa 6 lei, achizitionarea sa putand fi realizata fie cu bani cash, fie cu card-ul. La final de festival, jetoanele ramase neutilizate vor putea fi preschimbate in lei. In incinta festivalului va exista si un bancomat pus la dispozitia spectatorilor, in mai multe zone ale festivalului, cum ar fi magazinele din bazaar, plata fiind posibila doar cu bani cash.

Peste 800 de KW de sunet, alti 1200 de KW de lumini si 200 de lasere, lumini inteligente plus sky tracere si mai multe ecrane LED vor insoti show-urile celor peste 100 de artisti romani si internationali ce vor urca pe cele 7 scene si arene amenajate in cadrul festivalului, programul muzical intinzandu-se de-a lungul a 12 ore pe zi, incepand in fiecare seara in jurul orei 18:00, continuand pana in zorii zilei urmatoare, la ora 06:00.

Texas, Nas, Chase & Status live, The Heavy, Nneka, Enter Shikari, Tiamat, Biohazard, Soilwork, Noisia, Joker, Friction, Vama, Vita de Vie, Coma, Subcarpati, Shadowbox & Chimie, Roa, Gojira & Planet H, Bass Turbat live, Grimus, Ocs, Les Elephants Bizarres, Zob, Blue Nipple Boy, Flesh Robot, Negative Core Project sunt doar o parte dintre artistii ce vor urca pe scenele festivalului, de-a lungul celor trei zile, programul complet pe zile si ore fiind disponibil pe site-ul festivalului.  

Cei care nu vor sa rateze ultima sansa pentru achizitionarea biletelor la pret redus, respectiv 150 de lei pentru un abonament, 70 de lei pentru biletul de o zi, 20 de lei pentru voucherul de camping,  mai au doar 3 zile la dispozitie, pana la finalul lunii iunie. Incepand cu 1 iulie, pretul acestora se va majora, astfel incat ele vor putea fi achizitionate cu 199 lei (abonamentul), 99 lei (biletul de o zi), respectiv 40 de lei (voucherul de camping), din aceleasi puncte de vanzare: www.MyTicket.ro, reteaua magazinelor Diverta, magazinul Muzica, Sala Palatului si libraria Mihai Eminescu. In zilele de festival, biletele vor fi disponibile si la casele special amenajate la intrarea in B’ESTFEST Park.

Posesorii de abonamente vor primi o bratara la intrarea in festival ce va trebui pastrata pe toata durata evenimentului si care va permite intrarea si iesirea din B’ESTFEST Park ori de cate ori posesorul acesteia va avea nevoie. Posesorii biletelor de o zi vor avea acces o singura data in spatiul de festival insa, la nevoie, acesta va putea achizitiona un “upgrade”, respectiv o bratara care sa-i permita iesirea si revenirea in spatiul de  festival, de mai multe ori in aceeasi zi. Bratarile de o zi vor fi disponibile in interiorul festivalului, la Infopoint, pretul unui upgrade fiind de 20 de lei.

Mai multe detalii despre festival, program, conditii generale, posibilitati de cazare si transport sunt disponibile online, pe site-ul oficial al festivalului: www.bestfest.ro, precum si pe pagina de facebook: www.facebook.com/Bestfest.Romania.

28.06.2013

Teatru, expozitii, workshop-uri si ateliere de creatie la B'ESTFEST 2013

Pregatirile pentru B’ESTFEST Summer Camp sunt in toi, iar mintile creative din echipa de productie au inceput lucrul pentru zona de Arts&Crafts care anul acesta va fi extrem de animata cu activitati dintre cele mai variate: de la expozitii cu fotografii realizate in diferite colturi ale lumii, costume si obiceiuri specifice culturii japoneze, pana la spectacole de teatru si o multitudine de workshopuri inedite! Prezentat de Ciuc Premium si Coca-Cola si sustinut de Vodafone, B’ESTFEST Summer Camp se va desfasura in weekend-ul 5-7 iulie, in aer liber, in acelasi B’ESTFEST Park din Bucuresti-Tunari.

Ca in fiecare an de Summer Camp, zona Arts&Crafts este conceputa ca un spatiu creativ si spontan unde cei prezenti la festival vor avea la dispozitie o multitudine de activitati menite sa le starneasca imaginatia. Devenita deja o traditie, de la o editie la alta, spatiul Arts&Crafts a crescut in suprafata, transformandu-se de-a lungul timpului intr-o adevarata platforma de promovare a artelor sub orice forma. Iubitorii de calatorii si muzica din intreaga lume se vor putea bucura de o expozitie fotografica pe aceasta tema unde vor expune Mihai Barbu, Paramongols, Andreea Machidon, Micadu si alti tineri artisti.

Nu vor lipsi nici discutiile libere despre diferite culturi si calatorii, Andreea Machidon urmand sa povesteasca despre experientele din Nepal, Adrian Fako despre expeditiile din Pamir si Himalaya si imbinarea vietii la 7000 de metri altitudine cu cea de birou, in timp ce Paramongols povestesc despre Mongol rally, Paul Manea despre cum e sa traiesti calatorind, Iulian Sirbu despre Aconcagua - o expeditie medicala romaneasca, iar Micadu despre cele 285 de zile petrecute calatorind pe motocicleta din Alaska pana in Tierra del Fuego.

Pasionatii de cultura japoneza vor avea un spatiu special amenajat pentru a recrea o parte din specificul arcade-urilor din Japonia, amenajat de reprezentantii miscarii Otaku in Romania. Publicul prezent va putea participa la workshop-ul de taiko (tobe traditionale japoneze), unde vor putea incerca aceste instrumente, sub indrumarea profesorului Dan Teodorescu, fost elev al liceului George Enescu din Bucuresti si absolvent al Academiei de Muzica Bucuresti. Vor mai fi organizate ateliere speciale de manga (arta a desenelor animate japoneze), shodo (caligrafia japoneza) si yutaka si kimono (imbracaminte traditionala japoneza).

De asemenea, doritorii vor avea sansa sa incerce jocuri de fighting precum: Mortal Kombat 9, Injustice – Gods Amoung Us sau Ultimate Marvel vs. Capcom 3, o consola Microsoft Kinect fiind disponibila pentru curiosii care vor sa incerce ultima versiune a titlului Just Dance. Dupa toate aceste activitati, doritorii se vor putea relaxa in cadrul Maid Cafe, un concept de restaurant specific culturii japoneze, unde fetele care servesc masa intruchipeaza diferite personaje de filme artistice sau animatii si in care clientii sunt tratati regeste.
 
Revista de Povestiri va fi si ea prezenta in zona de Arts & Crafts, cu diferite concursuri de creatie si jocuri pe durata intregului eveniment. Incubator107 va pregati la randul sau nenumarate activitati interactive, printre care si constructia unei iurte (casuta calatoare specifica popoarelor nomade) in cadrul unui workshop inedit - How to build a mongolian yurt! Aflat pentru prima data la B'ESTFEST, centrul de dezvoltare a creativitatii Creative Arts iese din conventional cu un melanj de workshopuri inspirate din culturile diverselor tari. Fanii B’ESTFEST vor calatori asadar pe toata harta lumii invatand sa creeze cercei mexicani, codite cu ata cherokee, bijuterii indiene si africane si evantaie japoneze.

Pasionatii de fotografie vor avea sansa de a participa la o demonstratie de ambrotipie, o tehnica de pionierat in domeniu, realizata de Atelier Foto Allkimik iar pentru clipele de ragaz dintre concerte, Roaba de Cultura isi asteapta musafirii cu o colectie generoasa de carti, pentru toate gusturile! Mai mult decat atat, Compania de Teatru Labirint va construi un spectacol interactiv de teatru senzorial pe durata intregului festival.

Editia din acest an de B’ESTFEST Summer Camp va avea loc in weekendul 5-7 iulie si include pe afis nume precum Texas, Nas, Chase & Status Live, Biohazard, Nneka, The Heavy, Noisia, Friction, Joker alaturi de multi altii! Abonamentele valabile pe intreaga durata a celor trei zile de festival (150 RON), biletele pentru o singura zi (70 RON) si voucherele de camping (20 RON) fiind disponibile in pre-sale (pana pe data de 30 iunie), atat online pe www.MyTicket.ro, cat si in reteaua magazinelor Diverta, magazinul Muzica, Sala Palatului si libraria Mihai Eminescu.

Dupa data de 1 iulie, acestea vor putea fi achizitionate la pretul de 199 lei (abonament), 99 de lei (bilet de o zi), respectiv 40 de lei (voucher de camping). Accesul in zona de eveniment se va face vineri incepand cu ora 17:00, urmand ca in celelalte doua zile portile sa se deschida la ora 16:00, concertele fiind programate dupa ora 18:00.


Program Arts & Crafts

Vineri - 5 iulie


17.00 – 19.00 – incubator107: Ridicam impreuna iurta calatoare cu Bogdan Maltezeanu
17.00 - 21.00 – Expozitie colectiva de fotografii „Calatori in lume”: Mihai Barbu,  Paramongols, Andreea Machidon, Micadu.
17.00 – 21.00 – Demonstratie de ambrotipie cu Atelierul Foto Allkimik
17.00 – 21.00 – Spectacol de Teatru Labirint cu Compania de Teatru Labirint, rezervari la 0729 014 040
17.00 – 21.00 – Creative Arts: Teste de creativitate
17.00 – incubator107: Taraba de jocuri in paralel cu Ultimate Frisbee cu Bucharest Ultimate
17.00 – 19.00 – Andreea Machidon – Experiente in Nepal
18.00 – incubator107: Space painting cu Florin Badita
18.00 – 20.00 – Creative Arts: Body painting tribal
19.00 – 20.00 – Revista de Povestiri: concurs de propulsat barcute prin suflat
19.00 – 21.00 – Adrian Fako - despre expeditiile in Pamir si Himalaya
19.00 – 21.00 Creative Arts: Cercei mexicani
19.00 – Reciclare creativa.ro
20.00 – incubator107: Magie cu carti de joc cu Andrei Isfan
 
Sambata 6 iulie

16.00 – incubator107: Automasaj cu Adrian Francisco
16.00 -21.00 – Expozitie colectiva de fotografii „Calatori in lume”: Mihai Barbu,  Paramongols, Andreea Machidon, Micadu.
16.00 - 21.00 – Spectacol de Teatru Labirint cu Compania de Teatru Labirint, rezervari la 0729 014 040
16.00 – 21.00 – Creative Arts: Teste de creativitate
17.00 – incubator107: Tarot cu Poliana Radu in paralel cu Ultimate Frisbee cu Bucharest Ultimate
17.00 – 19.00 – Paramongols – the undercover paramedics for Mongolia
17.00 – 19.00 – Creative Arts: Design textil
18.00 - incubator107: Arta la purtator - atelier de pictat pe tenisi si pantofi cu Hermina Stanciulescu
18.00 – 20.00 – Creative Arts: Body painting tribal
18.00 – 21.00 – Demonstratie de ambrotipie cu Atelierul Foto Allkimik
19.00 – 20.00 – Revista de Povestiri: concurs de propulsat barcute prin suflat
19.00 – 21.00 – Paul Manea – De profesie, calator
19.00 – 21.00 – Creative Arts: Bratari textile din pahare de plastic
19.00 – incubator107: Pictat pe mobila cu Cristina Iacob
20.00 – incubator107: Animatie socio-educativa cu Silvia Misu
 
Duminica 7 iulie

16.00 -21.00 – Expozitie colectiva de fotografii „Calatori in lume”: Mihai Barbu,  Paramongols, Andreea Machidon, Micadu.
16.00 - 21.00 – Spectacol de Teatru Labirint cu Compania de Teatru Labirint, rezervari la 0729 014 040
16.00 – incubator107: Upcycled Jewelry cu Andreea Manescu
16.00 – 21.00 – Creative Arts: Teste de creativitate
17.00 – 19.00 – Iulian Sirbu – Aconcagua 2011: expeditie medicala romaneasca
17.00 – incubator107: Chiromantie cu Poliana Radu in paralel cu Ultimate Frisbee cu Bucharest Ultimate
18.00 – 19.00 -  incubator107: Arta picturii cu Henna cu Cristina Iacob
18.00 – 20.00 – Creative Arts: Body painting tribal
18.00 – 21.00 – Demonstratie de ambrotipie cu Atelierul Foto Allkimik
19.00 – 21.00 – Micadu – O motocicleta, 2 oameni, 285 de zile - Calatorind din Alaska pana in Tierra del Fuego
19.00 – 21.00 – Creative Arts: Evantaie pictate
19.00 – 20.00 -  incubator107: Baloane uriase cu Bogdan Maltezeanu
20.00 – 21.00 -  incubator107: Jonglerie cu Csongor Torok

 

27.06.2013

Castiga doua abonamente duble la BESTFEST 2013! Pe Facebook!

METALHEAD iti ofera doua invitatii duble la BESTFEST 2013! Tot ce trebuie sa faci este sa dai click pe postarea care anunta concursul pe Facebook, sa apesi butonul de share si sa ne spui de ce meriti sa mergi la BESTFEST. Bafta!

 Editia din acest an de B’ESTFEST Summer Camp va avea loc in weekendul 5-7 iulie si include pe afis nume precum Texas, Nas, Chase & Status Live, Biohazard, Nneka, The Heavy, Noisia, Friction, Joker alaturi de multi altii! Abonamentele valabile pe intreaga durata a celor trei zile de festival (150 RON), biletele pentru o singura zi (70 RON) si voucherele de camping (20 RON) fiind disponibile in pre-sale (pana pe data de 30 iunie), atat online pe www.MyTicket.ro, cat si in reteaua magazinelor Diverta, magazinul Muzica, Sala Palatului si libraria Mihai Eminescu.

Dupa data de 1 iulie, acestea vor putea fi achizitionate la pretul de 199 lei (abonament), 99 de lei (bilet de o zi), respectiv 40 de lei (voucher de camping). Accesul in zona de eveniment se va face vineri incepand cu ora 17:00, urmand ca in celelalte doua zile portile sa se deschida la ora 16:00, concertele fiind programate sa inceapa dupa ora 18:00.

26.06.2013

Activitati in aer liber la BESTFEST 2013

B’ESTFEST Summer Camp este din ce in ce mai aproape, cel mai asteptat festival al verii pregatindu-se pentru aceasta vara cu nenumarate activitati sportive, dupa cum si-a obisnuit deja fanii de-a lungul ultimelor editii.

Pe langa competitia Dirt On Fire desfasurata de burn, amatorii de sporturi in aer liber se vor putea delecta cu diferite activitati pana la inceperea concertelor: de la human bowling, la aerotrim si slackline, plus competitii de frisbee sau baschet desfasurate pe terenurile aduse de Sport Arena.

Prezentat de Ciuc Premium si Coca-Cola si sustinut de Vodafone, B’ESTFEST Summer Camp se va desfasura in weekend-ul 5-7 iulie, in aer liber, in acelasi B’ESTFEST Park din Bucuresti-Tunari.

La B’ESTFEST nimeni nu se plictiseste! Activitatile din cadrul festivalului sunt pentru toate varstele si toate gusturile, fie ca vrei sa citesti o carte, sa stai tolanit pe iarba sau sa faci sport… mai mult sau mai putin extrem. Pe langa deja celebrul slackline, adus de echipa Gibbon Slackline Romania, unde cei care vor sa experimenteze acrobatii pe sfoara pot invata sa-si tina echilibrul direct de la specialisti, va exista o zona unde cei interesati pot incerca mini-segway-urile Robin M1 (tarif: 10 lei/5 minute), aerotrimul (tarif: 10 lei/ 5 minute) sau pista cu popice gigant – Human Bowling (tarif 5 lei/3 aruncari).

Totodata, in cadrul Sports Area, va exista si un teren de Frisbee, adus de Bucharest Ultimate via incubator107 unde cei prezenti vor putea participa la diferite jocuri si competitii cu frisbee. Nu vor lipsi nici terenurile de baschet aduse de Sport Arena care in anii trecuti au fost un adevarat punct de atractie pentru cei prezenti in cadrul festivalului.

Editia din acest an de B’ESTFEST Summer Camp va avea loc in weekendul 5-7 iulie si include pe afis nume precum Texas, Nas, Chase & Status Live, Biohazard, Nneka, The Heavy, Noisia, Friction, Joker alaturi de multi altii! Abonamentele valabile pe intreaga durata a celor trei zile de festival (150 RON), biletele pentru o singura zi (70 RON) si voucherele de camping (20 RON) fiind disponibile in pre-sale (pana pe data de 30 iunie), atat online pe www.MyTicket.ro, cat si in reteaua magazinelor Diverta, magazinul Muzica, Sala Palatului si libraria Mihai Eminescu. Dupa data de 1 iulie, acestea vor putea fi achizitionate la pretul de 199 lei (abonament), 99 de lei (bilet de o zi), respectiv 40 de lei (voucher de camping). Accesul in zona de eveniment se va face vineri incepand cu ora 17:00, urmand ca in celelalte doua zile portile sa se deschida la ora 16:00, concertele fiind programate sa inceapa dupa ora 18:00.

26.06.2013

Corturi de inhiriat si asistenta tehnica la BESTFEST 2013

Cei care vor sa traiasca pe deplin experienta B’ESTFEST Summer Camp, bucurandu-se de cele trei zile si trei nopti de concerte si distractie, o pot face si in acest an cazandu-se in campingul B’ESTFEST Park, aproape de zona de party-uri. Pretul unui voucher de cazare in camping este de doar 20 lei si, mai mult decat atat, cei care nu au deja un cort in echipamentul personal, isi pot inchiria sau chiar achizitiona unul la „cheie”, avand totodata la dispozitie o echipa de baieti priceputi care sa acorde asistenta tehnica la nevoie!

Pentru editia 2013, organizatorii B’ESTFEST Summer Camp vor pune la dispozitia celor care vor sa isi petreaca weekendul 5-7 iulie la cort, o suprafata de campare mult mai mare decat in anii precedenti, amenajata special pentru confortul celor prezenti cu toate dotarile necesare: dusuri cu apa calda, o bacanie pentru aprovizionare, plus jocuri, mancare si bautura asigurate de Ludic & Saint Ink. Echipa Military Trend va fi si in acest an principalul furnizor de echipamente pentru camping, aceasta fiind disponibila pe toata durata festivalului, inclusiv pentru interventii tehnice in amenajarea corturilor. Mai mult decat atat, cei care se vor hotari peste noapte sa ramana in campingul B’ESTFEST, vor putea inchiria pe loc un cort deja montat, “la cheie”. Acestea vor fi de doua persoane si vor costa 50 de lei (pentru toate cele 3 zile de festival), putand fi “mobilate”, la alegere, cu unul sau doua isoprene pentru 15 lei bucata.

Accesul in camping cu arme sau orice alte obiecte ce pot fi considerate periculoase, recipiente de sticla, materiale inflamabile, animale de companie, pixuri cu laser, canistre de gaz, masini de gatit cu benzina sau generatoare pe baza de petrol, droguri, narghilele este interzis. Este permis insa accesul cu alcool in zona de camping, cu conditia sa nu fie in recipiente de sticla si sa nu depaseasca cantitatea de 2l/persoana pentru bere sau vin sau 0.75l/persoana pentru tarie. Mai multe detalii despre conditiile generale aplicabile in camping sunt disponibile pe www.bestfest.ro.

Anul acesta, campingul va avea si o zona special amenajata pentru cei care aleg sa-si tina aproape de cort si masina personala, sau vin cu propria rulota, accesul fiind posibil in baza aceluiasi tip de voucher, valabil pentru o persoana, ce poate fi achizitionat cu doar 20 de lei pana la finalul lunii iunie.

B’ESTFEST Summer Camp va avea loc in weekendul 5-7 iulie, abonamentele valabile pe intreaga durata a celor trei zile de festival (150 RON), biletele pentru o singura zi (70 RON) si voucherele de camping (20 RON) fiind disponibile in pre-sale (pana pe data de 30 iunie) atat online pe www.MyTicket.ro, cat si in reteaua magazinelor Diverta, magazinul Muzica, Sala Palatului si libraria Mihai Eminescu. Dupa data de 1 iulie, acestea vor putea fi achizitionate la pretul de 199 lei (abonament), 99 de lei (bilet de o zi), respectiv 40 de lei (voucher de camping). Detalii suplimentare despre  B’ESTFEST Summer Camp  se gasesc pe www.bestfest.ro si www.facebook.com/Bestfest.Romania.

25.06.2013

Meridian Taxi este partener oficial la BESTFEST 2013

Incepand de anul acesta, Taxi Meridian devine partener oficial al festivalului B’ESTFEST Summer Camp pe partea de transport, astfel incat fanii festivalului vor avea la dispozitie o parcare speciala de taxiuri, cu tarif fix, chiar la iesirea din B’ESTFEST Park! Prezentat de Ciuc Premium si Coca-Cola si sustinut de Vodafone, B’ESTFEST Summer Camp se va desfasura in weekend-ul 5-7 iulie, in aer liber, in acelasi B’ESTFEST Park din Bucuresti-Tunari.

Cei prezenti in cadrul festivalului B’ESTFEST Summer Camp nu mai trebuie sa isi faca griji in ceea ce priveste transportul cu taxiul la intoarcere pentru ca, incepand din acest an, special pentru ei, va fi amenajata o parcare unde zeci de taxiuri vor fi disponibile la un tarif fix de doar 1,4 lei/km. Experienta de peste 20 de ani in domeniul taximetriei ce pozitioneaza compania Meridian pe un nivel superior in ceea ce priveste profesionalismul si calitatea serviciilor oferite, a fost unul dintre principalii factori care au stat la baza acestui parteneriat, gandit special pentru spectatorii B’ESTFEST. Fanii festivalului vor avea asadar la dispozitie o noua optiune in ceea ce priveste transportul catre si de la festival, fara sa-si mai faca griji pentru indisponibilitatea taxi-urilor in zona sau tarifele exagerate practicate de speculanti.

Cei care vor alege sa foloseasca masina personala vor avea la dispozitie o parcare cu plata, amenajata chiar la intrarea in spatiul de festival, in cadrul careia accesul va fi posibil prin achitarea unei taxe fixe de 15 lei/acces pentru masina, respectiv 5 lei pentru motociclete. Putin mai departe de intrarea in festival va exista si o parcare fara plata, biciclistii avand la randul lor acces gratuit in incinta B’ESTFEST Summer Camp unde vor fi amplasate mai multe suporturi speciale pentru biciclete.

Editia din acest an de B’ESTFEST Summer Camp va avea loc in weekendul 5-7 iulie, abonamentele valabile pe intreaga durata a celor trei zile de festival (150 RON), biletele pentru o singura zi (70 RON) si voucherele de camping (20 RON) fiind disponibile in pre-sale (pana pe data de 30 iunie), atat online pe www.MyTicket.ro, cat si in reteaua magazinelor Diverta, magazinul Muzica, Sala Palatului si libraria Mihai Eminescu. Detalii suplimentare despre B’ESTFEST Summer Camp se gasesc pe www.bestfest.ro si www.facebook.com/Bestfest.Romania.!

25.06.2013

Cea mai importanta competitie de Dirt BMX&MTB din Romania se muta la B'ESTFEST Summer Camp!

Vara aceasta, burn va aduce din inima Transilvaniei direct in mijlocul actiunii de la B’ESTFEST Summer Camp: Dirt On Fire – cea mai importanta competitie de Dirt BMX&MTB din Romania!

Prezenta in avanpremiera la editia din acest an a festivalului, competitia Dirt on Fire va veni la pachet cu un spectacol incredibil de sport extrem, rolurile principale fiind impartite celor mai buni rideri locali si internationali! Prezentat de Ciuc Premium si Coca-Cola si sustinut de Vodafone, B’ESTFEST Summer Camp se va desfasura in weekendul 5-7 iulie, in B’ESTFEST Park, Bucuresti – Tunari.

Aflat deja la a treia editie in 2013, Dirt On Fire a crescut in fiecare an cat alte competitii in sapte in povestea riding-ului romanesc, asa ca cei mai buni profesionisti in domeniu sunt pregatiti si anul acesta sa demonstreze in cele 3 zile de concurs unde se claseaza Romania in acest sport.

Intreaga competitie va fi cu atat mai spectaculoasa cu cat se va desfasura pe un traseu construit exclusiv din pamant, special facut pentru ca bicicletele sa se invarta in aer la cativa metri inaltime! Intrecerea se va desfasura in toate cele trei zile ale festivalului, prima zi fiind dedicata preliminariilor, sambata gazduind finala mare, urmata de finala mica programata duminica:

Program Dirt On Fire:

Vineri - Qualification Day

12:00 – 15:00 Free session
15:00 – 17:00 Warm-ups
17:00 – 17:30 Qualification MTB
17:30 – 18:00 Qualification BMX
18:00 – 21:00 Free session

Sambata - Contest day

15:00 – 17:00 Free session
17:00 – 19:00 Warm-ups
19:30 – 20:00 Finale MTB
20:30 – 21:00 Finale BMX
21:00 – 22:00 Night session (Photo session)
 
Duminica - Small final

15:00 – 19:00 Free session
19:00 – 19:30 Small final BMX
19:30 – 20:00 Small final MTB
20:00 – 22:00 Night Session

B’ESTFEST Summer Camp va avea loc in weekendul 5-7 iulie, abonamentele valabile pe intreaga durata a celor trei zile de festival (150 RON), biletele pentru o singura zi (70 RON) si voucherele de camping (20 RON) fiind disponibile in pre-sale (pana pe data de 30 iunie) atat online pe www.MyTicket.ro, cat si in reteaua magazinelor Diverta, magazinul Muzica, Sala Palatului si libraria Mihai Eminescu.

Detalii suplimentare despre B’ESTFEST Summer Camp se gasesc pe www.bestfest.ro si www.facebook.com/Bestfest.Romania.

21.06.2013

Program Bestfest 2013

Editia aniversara B’ESTFEST Summer Camp se apropie cu pasi repezi si promite trei zile si trei nopti de experienta, libertate totala si distractie pana la orele diminetii! Accesul in zona de eveniment se va face vineri incepand cu ora 17:00, urmand ca in celelalte doua zile portile sa se deschida la ora 16:00, concertele fiind programate sa inceapa dupa ora 18:00. Prezentat de Ciuc Premium si Coca-Cola si sustinut de Vodafone, B’ESTFEST Summer Camp se va desfasura in weekend-ul 5-7 iulie, in aer liber, in acelasi B’ESTFEST Park din Bucuresti-Tunari.

In toate cele trei zile de festival, programul scenelor principale va alterna, oferind fanilor cel mai bun mix de muzica alternative rock, indie rock, hip hop, soul, afrobeat, dubstep, drum and bass si post hardcore. Vineri, 5 iulie, pe scena Ciuc Premium vor urca Texas, The Heavy, Vama si Madddog, pe Coca-Cola Stage: Tiamat, Vita de Vie cu un show special, ce va include exclusiv piese de pe binecunoscutul album “Fenomental”, 1000 Mods, Niste Baieti, Changing Skins. In Jägermeister Rock Arena vor avea loc show-uri acustice ale celor mai apreciate trupe rock din Romania, urmate de concerte full-electric ale unor nume fresh ale scenei underground. Pe scena vor urca asadar Omul cu Sobolani, Les Elephants Bizarres, Tapinarii, Gothic si Diamonds are Forever. In Vodafone Dance Arena dupa miezul noptii vor mixa Joker, CA:RO si Bass Turbat cu un show live in premiera la B’ESTFEST, warm-up-ul fiind asigurat de Amon si Yuffa&Hardcore, urmand ca de afterparty sa se ocupe echipa Electrocord (NotSoCommonDj, The Basstard si UNU’). Distractia va continua pana dimineata, mutandu-se in Freedom Music Arena Silent Discotheque alaturi de Dj Undoo, Bully, Disco Sigaretta si Got Bass (Owniga&Phlo).


 


A doua zi de festival, 6 iulie, il va avea drept headliner pe Nas, secondat de Nneka pe scena principala, iar  Biohazard si Coma vor concerta pe Coca-Cola Stage. Programul zilei va fi deschis de East Roots si Subcarpati pe Ciuc Premium Stage si de White Walls si Piranha pe scena Coca-Cola. Vodafone Dance Arena va gazdui cele mai hot nume ale scenei drum and bass, dubstep si electro: Noisia, Gojira & Planet H, ROA, Heath:Ward, Electrocord (si UNU’) si Amon, seara incheiandu-se cu un party asigurat de GOODLIFE (Charlie Boy, Snygg, That Couch Funk Collective) in Freedom Music Arena Silent Discotheque. Jägermeister Rock Arena va gazdui concertele trupelor Grimus, ZOB, Loungerie II, Breathlast si Roadkill Soda.


Ultima zi de festival are in program urmatoarele nume: Chase&Status si Enter Shikari pe scena Ciuc-Premium, alaturi de Electric Fence si Shadowbox & Chimie. Soilwork, Subscribe, Goodbye to Gravity si Hentai Corporation vor concerta pe scena Coca-Cola. Distractia din Vodafone Dance Arena va fi asigurata de Friction, Phirah, DJ Paul Sawyer si Basswise (Diamondz & Alex Dark), in Jägermeister Rock Arena concertele acustice vor fi sustinute de Partizan, Toulouse Lautrec, Pistol cu Capse, Days of Confusion si Perfect Zero to Infinity, in timp ce de party-ul din Freedom Music Arena Silent Discotheque se va ocupa echipa Electrocord.

Blazing Vibez Soundsystem, Chesarion, DJ Oldskull, Sara Alexander, Lady Raizah, Phlo da Shaolin, DJ Undoo, Ras T, Colentina Soundsystem, King Julien si Dippawizz vor evolua pe scena Blazing Vibez Stage powered by MTV si PRO FM care va fi dedicata genurilor reggae, roots si dancehall. Groove On Stage Octogonal Stage include numerosi DJ din zona jazz, funk, broken-beat, idm, breakbeat, DNB, electro si hip-hop: Adnana Sun, Alex Puicea, Danaga, Electroclown, Fane, Jo.E, Kosta, Martianarts, Miss I, Pseudub, Redulian, Rastahfairy, Rotopercutor, Tzuc, Ufe.Editia din acest an de B’ESTFEST Summer Camp va avea loc in weekendul 5-7 iulie, abonamentele valabile pe intreaga durata a celor trei zile de festival (150 RON), biletele pentru o singura zi (70 RON) si voucherele de camping (20 RON) fiind disponibile in pre-sale (pana pe data de 30 iunie), atat online pe www.MyTicket.ro, cat si in reteaua magazinelor Diverta, magazinul Muzica, Sala Palatului si libraria Mihai Eminescu. Detalii suplimentare despre B’ESTFEST Summer Camp se gasesc pe www.bestfest.ro si www.facebook.com/Bestfest.Romania.
 

13.06.2013

White Walls, Goodbye To Gravity si altii, confirmati B'ESTFEST Summer Camp

Cinci noi nume se alatura artistilor confirmati in line-up-ul editiei B’ESTFEST Summer Camp din acest an: AMON, Yuffa&Hardcore, Niste Baieti, White Walls si Goodbye to Gravity. Prezentat de Ciuc Premium si Coca-Cola si sustinut de Vodafone, B’ESTFEST Summer Camp se va desfasura in weekend-ul 5-7 iulie, in aer liber, in acelasi B’ESTFEST Park din Bucuresti-Tunari.
 
AMON – 5 iulie
http://soundcloud.com/amon-1

De-a lungul intregii sale activitati ca DJ, AMON nu a fost atasat niciunui gen muzical, dar a fost in totalitate atasat muzicii. Este un DJ eclectic si versatil, ale carui seturi se coordoneaza in functie de party sau mood, dar in special in functie de public, trecand in revista genuri precum drum and bass, funky breaks, nu-jazz, nu-disco, dubstep sau indie-dance. A mixat pe aceeasi scena cu Andy Fletcher, Kormac, Foreign Beggars, Chinese Man, DJ Vadim, DJ Marky, ED Solo, Matrix, Noisia si Bailey,dar si impreuna cu artisti locali precum Aria Urbana, Blanoz, Limun, Snow, Marika,Gojira si multi altii. Anul acesta AMON va fi prezent in Vodafone Dance Arena, in prima zi a festivalului.

Yuffa&Harcore – 5 iulie
https://soundcloud.com/y7h

Cu o experienta de mai bine de 7 ani in spatele scenei, cei doi frati sunt fara doar si poate unii dintre principalii actori ai scenei drum’n’bass din Romania. Consecventa, pasiunea si energia caracteristice prestatiilor lor live au facut ca in scurt timp cei doi sa ajunga printre cei mai apreciati DJ din tara, impartind de-a lungul timpului scena cu artisti precum Chase and Status, Shy Fx, JFB , Black sun Empire, Logistics, Audio, Dub Fx, Suie Oaparude, Travka, Psychofreud, Dub FX, Borgore sau Emalkay. Prezenta celor doi DJ a devenit deja o traditie in cadrul festivalului, anul acesta Yuffa&Hardcore mixand in prima zi a evenimentului, in Vodafone Dance Arena.

Niste Baieti – 5 iulie
https://www.facebook.com/NisteBaieti

 Trupa Niste Baieti a luat fiinta intr-un club underground din Bucuresti in care cei 4 protagonisti consumau voie buna si dispozitie de cantat. Au inceput sa organizeze concerte ''for fun'', fara repetitii sau pregatire fizica inainte, reinterpretand piesa romanesti mai vechi pe ritmuri de punk rock. Proiectul a inceput sa devina serios cand ''valurile de fani'' au inceput sa urmareasca formatia peste tot si asa cei patru membri au decis sa editeze primul material discografic independent, Niste Baieti- ''Adunate din popor si cantate din topor'' in 2006. Anul acesta trupa va fi prezenta la B’ESTFEST Summer Camp in prima zi de festival.

White Walls – 6 iulie
https://www.facebook.com/whitewallsofficial

 White Walls s-a format din fosti membri ai trupei Protest Urban, pionieri ai muzicii metalcore/hardcore din Romania. Intr-un timp relativ scurt, trupa si-a construit o reputatie solida pe scena rock metal, lucru care s-a datorat si show-urilor live intense, pline de energie. De-a lungul timpului White Walls a impartit scena cu artisti precum: Deftones, The Ocean, Trooper, Luna Amara, Kumm, Byron, E.M.I.L., OCS, Implant pentru Refuz si multi altii. White Walls va fi prezenta anul acesta in B’ESTFEST Park in cea de-a doua zi de festival.

Goodbye To Gravity – 7 iulie
https://www.facebook.com/GoodbyeToGravity

Bucurestenii de la Goodbye To Gravity sunt una dintre cele mai titrate trupe de metal din Romania. Albumul lor de debut, lansat anul trecut si cotat de mai multe reviste straine de specialitate cu 10/10, a fost votat drept cel mai bun album metal al anului 2012 de catre Metalhead.ro, iar Maximum Rock le-a oferit membrilor trupei premiul pentru Cel mai bun debut metal. Tot anul trecut, Goodbye To Gravity a sustinut un turneu national in 10 orase, turneu care s-a incheiat in martie dupa mai mult de douazeci de concerte. Cea mai importanta aparitie live a fost insa la Summer Breeze Open Air din Germania, unde formatia a fost aleasa din peste 2000 de trupe pentru a performa in cadrul concursului New Blood Award. Goodbye To Gravity va concerta la B’ESTFEST Summer Camp in ultima zi de festival, pe 7 iulie.
 

Editia din acest an de B’ESTFEST Summer Camp va avea loc in weekendul 5-7 iulie, abonamentele valabile pe intreaga durata a celor trei zile de festival (150 RON), biletele pentru o singura zi (70 RON) si voucherele de camping (20 RON) fiind disponibile in pre-sale (pana pe data de 31 iunie) atat online pe www.MyTicket.ro, cat si in reteaua magazinelor Diverta, magazinul Muzica, Sala Palatului si libraria Mihai Eminescu. Detalii suplimentare despre B’ESTFEST Summer Camp se gasesc pe www.bestfest.ro si www.facebook.com/Bestfest.Romania.

11.06.2013

O noua scena si concerte unplugged la B'ESTFEST Summer Camp!

Editia din acest va an aduce cu sine o noua scena, dedicata in special show-urilor live in varianta unplugged. Jagermeister Rock Arena va gazdui in fiecare zi a festivalului concerte acustice sustinute de nume cunoscute din zona folk, rock si alternative autohtona, alaturi de concerte full-electric ale unor nume fresh ale scenei underground.

Prezentat de Ciuc Premium si Coca-Cola si sustinut de Vodafone, B’ESTFEST Summer Camp se va desfasura in weekend-ul 5-7 iulie, in aer liber, in acelasi B’ESTFEST Park din Bucuresti-Tunari.

Noua scena isi va incepe programul in fiecare zi de festival, in jurul orei 19:00, artistii confirmati in programul de acoustic sessions fiind Tapinarii, Les Elephants Bizarres, Omul cu Sobolani pe 5 iulie, Loungerie II, Zob, Grimus, pe 6 iulie, Pistol cu Capse, Toulouse Lautrec, Partizan, pe 7 iulie. Alaturi de acestia, pe scena Jagermeister Rock Arena vor urca Gothic, Diamonds Are Forever, Breathelast, Roadkillsoda, Days of Confusion si Perfect Zero For Infinity,  urmand ca in fiecare seara distractia sa se prelungeasca pana in zorii zilei, in cadrul B52 Afterparty.

Editia din acest an de B’ESTFEST Summer Camp va avea loc in weekendul 5-7 iulie, abonamentele valabile pe intreaga durata a celor trei zile de festival (150 RON), biletele pentru o singura zi (70 RON) si voucherele de camping (20 RON) fiind disponibile in pre-sale (pana pe data de 31 iunie) atat online pe www.MyTicket.ro, cat si in reteaua magazinelor Diverta, magazinul Muzica, Sala Palatului si libraria Mihai Eminescu. Detalii suplimentare despre B’ESTFEST Summer Camp pot afla pe www.bestfest.ro si www.facebook.com/Bestfest.Romania.

Artisti Jagermeister Rock Arena

Omul cu Sobolani // https://www.facebook.com/pages/Omul-cu-sobolani

Omul cu sobolani (OCS) a luat nastere in Constanta, pe data de 1 august 1997, din initiativa lui Dan Amariei, numele trupei venind de la celebra carte omonima a lui Sigmund Freud. Trupa a devenit in scurt timp unul dintre cele mai apreciate nume ale scenei autohtone de alternative rock, piese precum “Razna”, “Ne Punem in Cap”, “(Dez)orientat”, “Mainile Sus”, “Ajutor” sau “2 Beri Goale” fiind  reprezentative pentru fanii genului. Dupa 16 ani de cautari, 8 albume lansate si 27 de videoclipuri la activ, Omul cu Sobolani (OCS) se pregateste de un nou material discografic.  “Marea cautare” – este numele viitorul album OCS care va aparea in toamna anului 2013, reprezentand pentru membrii trupei “o cautare muzicala si spirituala” dupa cum ei insisi declara. Albumul beneficiaza de un nume foarte important in scena romaneasca de productie mix mastering - Adam Whittaker. Primele doua single-uri de pe albumul "Marea cautare" au beneficiat si de videoclipuri in nota deja cunoscuta a trupei, fiind disponibile pe Youtube.

Partizan // https://www.facebook.com/Partizan.ro

Pe scurt, povestea Partizan incepe demult si este povestea unor oameni indragostiti de multa vreme de muzica. Avand la baza vechea formula a trupei Timpuri noi, Partizan a trecut prin mai multe schimbari de componenta, bucurandu-se astazi de prezenta lui Adrian Plesca "Artan" (voce), Razvan Moldovan (chitara, electronice, vocals), Andrei Barbulescu  (Tobe) si a lui Adrian Bortun la bass. Dupa doua albume lansate in 2002 (“Am cu ce”), respectiv 2003 (“Bucuresti”), trupa a luat o pauza, revenind pe scena in 2010. Noul single al trupei poarta numele “Drumul Spre Lumina” a fost oficial lansat in 6 martie 2012. Piesa este o creatie mai veche insa, trupa (care atunci se numea Timpuri Noi) incercand s-o cante prima data live in 1986, la Teatrul de Vara “23 August”, dar fara success, dupa doar un minut concertul fiind oprit iar trupa rugata sa paraseasca scena. Formatiei i s-au retras atestatele si a fost interzisa la vremea respectiva astfel ca acum, in 2013, pentru prima data, publicul va putea sa auda intr-un concert mai mult de un minut din controversata piesa.

Grimus // https://www.facebook.com/grimusworld

Originara din Cluj, trupa Grimus a cantat pana in prezent la toate festivalurile importante de aici, iar in ultimii ani concertele lor s-au tinut si peste granitele Romaniei, in tari ca Marea Britanie, Serbia, Ungaria, Polonia. In 2012, trupa a participat la trei dintre cele mai importante festivaluri din Europa: Sziget (Ungaria), Rock for People (Cehia) si EXIT (Serbia), cantand totodata in deshiderea concertelor sustinute in Romania de trupe precum Red Hot Chili Peppers, Placebo sau Roxette.

Piesele elaborate, sound-ul aparte si tehnica extraordinara a membrilor trupei au atras atentia scenei muzicale, cel de-al doilea album intitulat “Egretta”, produs si mixat de Adam Whittaker si masterizat la Sterling Sound din New York,  lansand nu mai putin de cinci hit-uri, toate ajungand in heavy rotation pe radiourile alternative din Romania, Ungaria si Serbia. Pentru toamna acestui an, Grimus pregateste lansarea celui de-al treilea material discografic „Emergence”, bifand pentru vara aceasta alte noi prezente la festivaluri europene importante: Arezzo Wave (Italia), Waves Vienna (Austria) si, bineinteles, B’ESTFEST Summer Camp.

Les Elephants Bizarres Acoustic Party: // https://www.facebook.com/leselephantsbizarres

Les Elephants Bizarres sunt cinci baieti energici uniti de sloganul ”Trompa sus!”, produsi de Bogdan Popoiag (UNU`), mai nou intr-o formula extinsa cu optiune acustica inclusa. Povestea lor a inceput in 2007, muzica lor fiind dominata de un sound indie-rock combinat cu acorduri funk. Primele piese, “Hello (Says The Devil), ”The Boys", "Have No Fear" si "Smile”, au ajuns in topurile radio-urilor nationale si au atins recordul de difuzari in heavy – rotation la radiourile alternative, anul 2010 aducandu-le o data cu primul album si primele concerte in afara tari.

Pentru aceasta vara, Stefan (voce), Proka (voce si chitara), Hasan (bass), Claudiu (tobe) si Nae (synth) se pregatesc de prestatii si mai bizare, mergand pe organic si acustic alaturi de noi membri (Jean-Victor Piloiu (chitara) si Ati de Chile (percutii). In noua formula, la B’ESTFEST Summer Camp, Les Elephants Bizarres isi vor face cunoscuta publicului o noua piesa in limba romana, petrecerea acustica urmand a se desfasura sub numele de cod: Taraful Le Jean si cei 10 Prajiti!

Zob // https://www.facebook.com/pages/ZOB/109358242427335

Trupa, in formula sa initiala, si-a inceput activitatea in anul 1988, in timp ce membrii sai erau inca in liceu. In anul 1993, dupa o serie de schimbari de nume si componenta, cei patru - Mosu, Vlad, Lonti si Forrest - au devenit ZOB. Spectacolele lor i-au transformat curand in cea mai puternica forta din undergroundul romanesc. In 1996 au scos primul lor album, 'Parodisiac', iar un an mai tarziu au semnat un contract cu Zone Records, urmat in 1998 de “Telenovelas” - unul dintre cele mai cunoscute albume ale trupei. “Telenovelas” le-a adus nominalizari, concerte, participari la spectacole tv si mult mai multi fani. Printre cele mai cunoscute piese din repertoriul Zob se regasesc “Telenovele”, “Prietena mea”, “Printre nori”, “Cantec de Dragoste” si “Clona”, fiind si astazi compozitii reprezentative pentru stilul care i-a facut celebri, punk rockul.

Toulouse Lautrec // https://www.facebook.com/toulouselautrecband

Toulouse Lautrec este una dintre cele mai inedite aparitii pe scena autohtona de rock alternative, toate single-urile trupei lansate pana acum, “Te Spun” (cu peste 300.000 de vizionari pe youtube), “Yesman”, “Domino” si “Irrational” intrand in topurile radiourilor ce difuzeaza muzica rock. In formula Apartman (voce si chitara), Dizzy (voce si bas), Greenman (tobe),  trupa a sustinut pana in prezent mai multe concerte in tara, inclusiv la festivaluri precum B’ESTFEST Summer Camp, editiile 2011&2012, Peninsula 2011, Liveland 2010, Top T 2010, Padina Fest 2010&2011, Rocker’s Challenge 2011, Fete de la Musique 2011, Row.mania 2011, Future Shorts 2012, Europa Fest 2012. Intitulat “Heroes” si lansat in octombrie 2011, primul lor album contine o suma de piese care vorbesc despre eroi din viata de zi cu zi, fiind mixat de catre producatorul britanic Adam Whittaker, ca de altfel si “Nopti Albe” - piesa ce anunta aparitia  noului album in toamna acestui an.

Tapinarii // https://www.facebook.com/tapinariioficial

Tapinarii este o formatie de folk alternativ ce prezinta viata de cuplu si nu numai, intr-un mod realist, ironic si autoironic. Trupa s-a format in 2001 si a editat pana acum 9 albume: "Sunt fericit", "Idei preconcepute", "Utopia", "Ultimul super erou", "Un rege fara regat", "Viata de cuplu e ca mersul pe tricicleta", " 7 pacate rascumparate", " 2010 ani de folk alternativ", in luna februarie a acestui an lansand si cel de-al zecelea material discografic intitulat "Visul Romanesc".

Loungerie II // https://www.facebook.com/LoungerieII

La doar un an de la debut, Loungerie II se poate lauda deja cu 2 videoclipuri, un EP de 6 piese si zeci de concerte si participari la diferite festivaluri de muzica din tara, precum Sibiu Jazz Festival, EUROPAFest, Rock in Parc sau B’ESTFEST Summer Camp. Apreciati pentru stilul lor muzical descris drept un fusion punk jazz, Loungerie II a devenit o prezenta tot mai des intalnita  pe scena alternative autohtona, trupa trecandu-si in cv si un prim turneu national. Pentru aceasta noua editie de B’ESTFEST, Andreea Tincea (voce), Catalin Lungu (Chitara), Daniel Iliescu (tobe), Dan Michiu (chitara), Andrei Bucureci (Voce 2 si spoken word ) si Doru Boeriu (bas) se pregatesc sa revina cu forte electroacustice pentru un show unplugged.

Pistol cu capse // https://www.facebook.com/pistolcucapse

Pistol cu Capse s-a nascut la Bucuresti, in 2003, pastrand si astazi aceeasi componenta: Vlad Staricu – chitara si voce, Dan Cozmuta – chitara, Adi Kapnobatai – bass, Andrei Petrescu – tobe.  Desi fara contract cu o casa de discuri si neimpresariata de nimeni, formatia se bucura de o oarecare notorietate pe scena underground romaneasca, avand pana in prezent nenumarate cantari in tara si in afara, inclusiv alaturi de nume precum NOFX, No Use for a Name, Strike Anywhere, 3 Feet Smaller, Marky Ramone (de la The Ramones), Jaya The Cat sau La Plebe.

In martie 2012, Pistol Cu Capse a lansat cel de-al doilea album, intitulat “Unplugged”, discul continand atat creatii noi, cat si piese incluse si pe primul albumul, “Pistol Cu Capse”, dar rescrise special pentru varianta acustica, avand un sound cu totul nou fata de inregistrarile anterioare. La acest album, membrii trupei au colaborat cu Lucian Filip (Vantu) care a preluat tobele, George Siia (Bazooka) care a creat partea de clape, Bogdan (de la formatia Chester) care canta impreuna cu Vlad pe unele piese, in reprezentarile live, trupei alaturandu-se si Madalina Ene, la clape.

Gothic // https://www.facebook.com/Gothic.Romania

Infiintata in decembrie 1992 de Alin Petrut, Gothic este una dintre trupele de top ale muzicii metal din Romania. Cu o cariera de peste 18 ani, trupa se poate lauda cu un CV incarcat ce cuprinde cateva sute de concerte atat in tara cat si in strainatate, avand peste 100 de prezente in emisiuni de specialitate difuzate pe posturile nationale de radio si televiziune, sau in articole in diferite publicatii muzicale autohtone. Albumul de debut “Touch of eternity” (1998) a fost unul dintre cele mai bine vandute albume din metalul romanesc in perioada anilor 90, piese ca “Anguish”, “Regrets” sau “Memorial Winter” devenind adevarate hituri ale genului.

In perioada 2000-2004, liderul formatiei, Alin Petrut, a mutat trupa in Belgia reusind performanta de a scoate albumul “In Blood We Trust” in 2004 la casa de discuri belgiana Painkiller Records, primid recenzii pozitive in reviste din Franta, Olanda, Germania, Belgia. Revenita in Romania, trupa a lansat un album aniversar intitulat “12 Years Of True Metal”, o compilatie cu cele mai cunoscute piese ale trupei. In 2012, Gothic a castigat concursul Wachen Metal Battle, competitie nationala, concertand cu succes la Wacken Open Air – cel mai mare festival de rock organizat anual in Germania.

Diamonds are forever // https://www.facebook.com/diamondsareforeverband

Diamonds Are Forever s-a format in toamna anului 2011 prin fuziunea a doua trupe deja existente, in luna decembrie a aceluiasi an lansand oficial primul lor material. Trupa abordeaza un stil metalcore, dar cu influente de punk, hardcore, metal, chiar djent, insa pastrand o melodicitate aparte. Trupa e formata din: Andrei, Horia, Pityu, Dunch, Mitzoc, Dorin. Pana in acest moment, baietii au fost activi si au lansat deja un EP (Whom shall I fear), un DVD (Bridges Are Born), doua single-uri, trei videoclipuri, iar momentan lucreaza intens pentru noi materiale. Au avut ocazia sa imparta scena cu trupe ca Suicide Silence, Cancer Bats, Superbutt, Subscribe sau Give em Blood, muzica lor reusind sa ajunga in Ungaria, Moldova, Ucraina si prin multe parti ale tarii noastre.

Breathelast // https://www.facebook.com/Breathelast

Alcatuita din Ionut (chitara ritm), Vali (chitara lead | voce ), Alex (chitara bas | voce), Hertzu (tobe) si Mihai (voce principala),  Breathelast s-a format in 2010 abordand initial un gen apropiat de alternativ / nu-metal,  aventurandu-se mai apoi in sfera hardcore / metalcore. Trupa a lansat in 2012 un disc de debut, de 7 piese, auto-intitulat ”Breathelast”, sustinand pana in prezent nenumarate concerte in Romania, Bulgaria, Ucraina, Ungaria sau Republica Moldova), cel mai recent show fiind alaturi de Cancer Bats (Canada). Anul 2013 pregateste terenul pentru ”THE FLOOD”, un material nou de 4 piese, cu un stil mai apasat si mai brutal, material ce va fi disponibil on-line.

RoadKillSoda // https://www.facebook.com/RoadKillSoda

Formatia RoadKillSoda s-a format in 2011, formula stabilizandu-se in 2012. Genul abordat este o combinatie de stoner, sludge, psihedelic si r’n’r.  RoadKillSoda este formata din Sebastian Stancu (Spiritual Ravishment) – voce, Mihnea Ferezan (Tep Zepi, M-51) – chitara, Victor Ferezan (Tep Zepi) – bass, Alex Ghita (Mediocracy, Traum, Environments) - tobe. Trupa a lansat albumul "Oven Sun" in luna aprilie a acestui an, in club Panic Bucuresti si de atunci a cantat in Cluj, Arad, Oradea, Sibiu, Timisoara, Sofia urmand sa continue turneul de promovare atat in tara cat si in strainatate.

Days of Confusion // https://www.facebook.com/DaysOfConfusionOfficial

Trupa Days of Confusion s-a infiintat in anul 2009, abordand genurile alternative de metal si post grunge. In noiembrie 2012 a lansat primul material discografic, respectiv ep-ul Seeds, iar anul acesta a castigat premiul pentru cel mai bun debut in cadrul Metalhead Awards 2013. Days of Confusion a cantat ca opening act pentru trupe ca Arch Enemy si Accept, participand de mai multe ori si in cadrul proiectului Almighty 3 alaturi de Goodbye to Gravity si White Walls. Formata din Cosmin Lupu (voce), Andrei Ilie (tobe), Dan Ionescu (chitara) si Cezar Popescu (chitara,voce), trupa se pregateste de inregistrarea unui nou material discografic a carui lansare este programata pentru primavara 2014, intre timp continuandu-si seria de concerte programate in Bucuresti dar si in mai multe orase din tara.

Perfect Zero For Infinity // https://www.facebook.com/pages/Perfect-Zero-For-Infinity/226492214030374

Perfect Zero For Infinity s-a format in anul 2010, muzica aducand un stil complet nou pentru Romania: posthardcore-emocore-metalcore. PZFI a cantat in deschiderea mai multor trupe cunoscute in zona de hardcore precum h2o din America, A Wilhelm Scream, sau noua senzatie din Australia - Deez Nuts. Anul 2013 reprezinta debutul discografic al trupei, primul material urmand a fi lansat in a doua jumatate a anului. Formatia are in componenta membri din trupe deja consacrate precum solistii din E.M.I.L si Pistol Cu Capse, respectiv membri Crize sau Backstage Hero.
 

03.06.2013

Ultimele zile de preturi promotionale pentru biletele la B'ESTFEST Summer Camp 2013

A mai ramas aproximativ o luna pana la startul celei de-a saptea editii de B’ESTFEST, fanii celui mai mare festival din Romania avand sansa de a-si achizitiona bilete la preturi promotionale doar pana la finalul lunii iunie!

Prezentat de Ciuc Premium si Coca-Cola, B’ESTFEST Summer Camp va avea loc anul acesta in weekendul 5 – 7 iulie, printre artistii confirmati numarandu-se nume precum: Texas, Nas, Chase & Status, The Heavy, Nneka, Enter Shikari, Biohazard, Soilwork sau Noisia, dar si trupe autohtone ca Vita de Vie, Vama, Subcarpati, Electric Fence, Coma, ROA, alaturi de multe alte nume.

Cei care nu vor sa rateze sansa de a se bucura de 3 zile si 3 nopti de festival, ce vor aduce cu ele peste 40 de concerte si o multime de activitati, mai au la dispozitie doar cateva zile pentru a achizitiona abonamente la doar 150 de lei, oferta fiind valabila pana pe 30 iunie, data pana la care inclusiv biletele de o zi vor putea fi cumprate la un pret special, respectiv 70 de lei. In perioada 1-7 iulie, pretul abonamentelor va fi de 199 de lei, in timp ce biletele de o zi vor fi disponibile la pretul de 99 de lei, putand fi achizitionate de pe site-ul www.myticket.ro si din reteaua magazinelor Diverta, Magazinul Muzica, Libraria Mihai Eminescu, Sala Palatului, precum si de la casele de bilete special amenajate la intrarea in spatiul de festival.

Editia din acest an a celui mai mare festival din Romania recomandat la nivel international drept una dintre cele mai frumoase destinatii de vacanta pentru iubitorii evenimentelor de gen, se va desfasura in acelasi B’ESTFEST Park, la iarba verde. Situat pe malul lacului Pasarea, pe islazul comunei Tunari, la doar cateva minute de centrul Capitalei, B’ESTFEST Park este un mic colt de rai ce se transforma in fiecare an intr-un oras miniatural, gazda perfecta pentru zeci de mii de tineri dornici sa experimenteze adevarata atmosfera de festival.

Zeci de ore de muzica live, jocuri, expozitii, ateliere, zone de relaxare sau sporturi... mai mult sau mai putin extreme, diferiti comercianti si felurite preparate culinare sunt doar cateva dintre elementele care au transformat B’ESTFEST Summer Camp intr-unul dintre cele mai asteptate evenimente muzicale ale verii. Si cum cea de-a saptea editie a festivalului va fi sarbatorita cu preturi speciale pentru bilete si abonamente, fanii ‘planetei B’ESTFEST’ mai au doar cateva zile la dispozitie pentru a profita de oferta promotionala, detalii suplimentare fiind disponibile pe www.bestfest.ro si www.facebook.com/Bestfest.Romania.

24.05.2013

Doua noi nume confirmate pentru BESTFEST 2013

Doua noi nume se alatura artistilor autohtoni confirmati in line-up-ul editiei B’ESTFEST Summer Camp: Coma si Changing Skins! Cele doua trupe vor urca pe scenele festivalului pe 6 iulie, respectiv 5 iulie. Printre artistii romani conformati pana in prezent se numara Vita de Vie, Subcarpati si Electric Fence. Prezentat de Ciuc Premium si Coca-Cola, B’ESTFEST Summer Camp se va desfasura vara aceasta in weekendul 5-7 iulie, in B’ESTFEST Park, Tunari.

Coma - www.youtube.com/watch?v=lRsh3ImA1z0&list=UUBapaq_B0XggSjmzmLMY-iA&index=2

Nominalizata pentru Best Alternative Band la gala premiilor industriei muzicale romanesti in anul 2002, Coma este una dintre cele mai iubite trupe de rock aternativ din Romania, fiind infiintata la inceputul anilor 2000 din fosti membri ai trupelor Daft Allison si Ska Burger. De-a lungul timpului, trupa a lansat numeroase hit-uri: ''Nu vreau fetito casa'', ''Brusli vs Vandam'', ''In mine in soapta'',''Coboara-ma-n Rai'' sau ''Canta-mi povestea'', si trei albume: Somn in 2001, Nerostitele in 2006 si Coma Light, doi ani mai tarziu. Acesta din urma contine 11 piese unplugged, unele dintre ele fiind compozitii mai vechi, incluse pe albumele precendente, insa reorchestrate intr-o maniera diferita.

Ultimul single Coma se numeste “Vezi” si a aparut in luna decembrie a anului trecut, intrand in heavy rotation pe radio-urile alternative din Romania. Vara aceasta, Coma va fi prezenta pe scena B’ESTFEST Summer Camp 2013 in cea de-a doua zi a festivalului, intr-o formula ce ii reuneste pe Catalin Chelemen (voce principala), Razvan Albu (tobe), Dan Costea (voce, chitara), Sorin Petrescu (chitara bas), Razvan Radulescu (DJ Hefe-scratchuri, efecte, keys) si Calin Marcu (chitara).

Changing Skins
soundcloud.com/changingskinsband

Changing Skins, “o trupa care face o revolutie sonica in ritmuri de electro-rock” (Romania Libera), a luat nastere in Bucuresti la inceputul anului 2010. Adepta a sonoritatilor alternative cu influente din rock-ul american al anilor ’90, Changing Skins isi propune sa transmita o energie palpabila in concertele pe care le sustine, fiind o prezenta ce nu trece niciodata neobservata. De-a lungul timpului trupa a fost invitata sa cante alaturi de trupe precum Vita de Vie, Omul cu Sobolani, The Mono Jacks, Blue Nipple Boy, Grimus sau Les Elephants Bizzares. Anul 2013 a inceput excelent pentru trupa, aceasta primind prima nominalizare din cariera la categoria Best Alternative in cadrul galei On Air Music Awards.

La sfarsitul anului 2012, trupa a lansat primul album din cariera, intitulat Changing Skins, acesta incluzand piese ca “Deeper & Deeper” (al carui videoclip este disponibil pe YouTube doar pentru persoanele peste 18 ani), sau “Baby”. Changing Skins se va afla anul acesta la B’ESTFEST Summer Camp, trupa urmand a concerta pe 5 iulie, in prima zi de festival.

B’ESTFEST Summer Camp 2013 va avea loc in weekendul 5-7 iulie, abonamentele valabile pe intreaga durata a celor trei zile de festival (150 RON), biletele pentru o singura zi (70 RON) si voucherele de camping (20 RON) fiind disponibile in pre-sale atat online pe www.MyTicket.ro, cat si in reteaua magazinelor Diverta, magazinul Muzica, Sala Palatului si libraria Mihai Eminescu.

Fanii B’ESTFEST au sansa de a rememora cele mai frumoase clipe ale editiei 2012 in documentarul disponibil pe canalul de Youtube: BestfestTV.
 

Detalii suplimentare despre B’ESTFEST Summer Camp sunt disponibile pe www.bestfest.ro si www.facebook.com/Bestfest.Romania

22.05.2013

Vita de Vie va canta integral albumul Fenomental la BESTFEST 2013

Vita de Vie este cea mai recenta confirmare in line-up-ul artistilor romani de la B’ESTFEST Summer Camp, trupa urmand a sustine pe data de 5 iulie un show special, ce va include exclusiv piese de pe binecunoscutului album “Fenomental”. Lansat in 1999, acesta este cel mai bine vandut material discografic al trupei, fiind considerat un adevarat punct de referinta in istoria muzicii rock autohtone. Vita de Vie se va alatura artistilor anuntati deja in line-up-ul editiei 2013 a festivalului, ce va avea loc pe 5, 6 si 7 iulie, in B’ESTFEST Park, Bucuresti -Tunari.

Albumul Fenomental va fi reeditat la inceputul anului viitor, atunci cand se implinesc 15 ani de la prima aparitie a acestuia, si va fi promovat in cadrul unui turneu de 25 de orase. Concertul de la B’ESTFEST Summer Camp de pe 5 iulie va prezenta in premiera albumul aniversar, insa pe scena, live: “Acesta este locul in care energia pe care o degaja se face cel mai bine simtita. Il vom celebra asa cum se cuvine, alaturi de fanii nostri.” (Adi Despot). Considerat drept “piatra de capatai a discografiei” Vita de Vie, Fenomental este materialul care a propulsat trupa in prima linie a industriei muzicale autohtone, atat prin sound cat si prin maniera stilistica abordata, fiind de altfel si cel mai bine vandut album Vita de Vie, in aproape 1.000.000 de exemplare.

“Dintre toate cele 8 albume lansate pana in prezent, acesta este materialul care a ajuns sa ne defineasca cel mai bine ca trupa in ochii publicului. Reprezinta esenta noastra si ne reaminteste de fiecare data cine suntem de fapt. Este originea noastra si din cand in cand trebuie sa ne intoarcem la origini pentru a merge mai departe. Fenomental este exact opusul recent lansatului Acustic, care reprezinta cealalta borna reprezentativa a discografiei noastre. Cele doua albume sunt Yin si Yang-ul nostru, si la o distanta de 15 ani, dar puse unul langa celalalt, echilibreaza perfect balanta Vita de Vie.” a adaugat Adi Despot.

Fenomental a fost integral produs in Germania, in Essen, la Basement Studio, iar inregistrarile au durat doar 48 de ore, materialul fiind inregistrat in analog, pe banda, fara niciun fel de editari ulterioare. A aparut pe piata in primavara lui 1999 pe suport caseta si a fost reeditat un an mai tarziu pe CD, incluzand in plus single-ul Vinolamine, videoclipul piesei Basul si cu toba mare si un remix al aceleiasi piese, produs de Matze.

Pana in 2014, cand va fi lansat albumul remasterizat, fanii Vita de Vie vor avea ocazia sa asculte live, in premiera, la B’ESTFEST Summer Camp, unul dintre cele mai bune albume rock romanesti aparute in ultimi 20 de ani, Adrian Despot (chitara & voce), Sorin “Pupe” Tanase (tobe), Cezar Popescu (chitara), Adrian Ciuplea (bass) si Mihai Ardelean (clape) garantand un show unic in cadrul primei zile a festivalului.

Prezentat de Ciuc Premium si Coca-Cola, B’ESTFEST Summer Camp 2013 va avea loc in weekendul 5-7 iulie, abonamentele valabile pe intreaga durata a celor trei zile de festival (150 RON), biletele pentru o singura zi (70 RON) si voucherele de camping (20 RON) fiind disponibile in pre-sale atat online pe www.MyTicket.ro, cat si in reteaua magazinelor Diverta, magazinul Muzica, Sala Palatului si libraria Mihai Eminescu.

Fanii B’ESTFEST au sansa de a rememora cele mai frumoase clipe ale editiei 2012 in documentarul disponibil pe canalul de Youtube: BestfestTV.

Detalii suplimentare despre B’ESTFEST Summer Camp sunt disponibile pe www.bestfest.ro si www.facebook.com/Bestfest.Romania.

21.05.2013

Noi nume confirmate la BESTFEST Summer Camp 2013

Recunoscut pe plan international drept unul dintre sustinatorii diversitatii culturale in muzica, B’ESTFEST Summer Camp continua si anul acesta sa ofere publicului roman accesul la muzica artistilor din diferite colturi ale Europei confirmand noi nume in programul festivalului: Subscribe (Ungaria), Piranha (Bulgaria), 1000 MODS (Grecia), Hentai Corporation (Cehia) si Madddog (Italia).

Acestea se vor alatura artistilor anuntati deja in line-up-ul editiei 2013 -Nas, Texas, Chase & Status (Live), Enter Shikari, Soilwork, Tiamat, Friction, Joker si Noisia. Prezentat de Ciuc Premium si Coca-Cola, B’ESTFEST va avea loc vara aceasta in perioada 5-7 iulie, in B’ESTFEST Park, Bucuresti – Tunari.

Muzica nu cunoaste bariere, limitari de spatiu sau timp, iar acest lucru a fost intotdeauna unul dintre principiile B’ESTFEST Summer Camp care si anul acesta isi deschide portile catre tot mai multi artisti, indiferent de nationalitati. Peste 12 tari isi vor trimite reprezentantii pe scenele B’ESTFEST, printre care Marea Britanie, Olanda, Suedia, Germania, Statele Unite  sau Nigeria. Totodata, noile nume confirmate in programul festivalului din acest an marcheaza pe harta europeana a muzicii si tari precum Ungaria, Bulgaria, Grecia, Cehia sau Italia:

Subscribe (Ungaria)

Originara din Ungaria, trupa Subscribe are la baza o varietate de stiluri muzicale: de la progressive modern metal combinat cu influente folk, pana la jazz, reggae, hardcore si chiar funk. Subscribe este una dintre cele mai respectate trupe din “underground-ul” ungar, de-a lungul timpului participand la o serie de festivaluri precum Sziget, Volt sau Balaton, urmand ca anul acesta sa ajunga pentru prima data la B’ESTFEST Summer Camp pe 7 iulie.

Piranha (Bulgaria)

Piranha este o trupa de punk rock din Bulgaria ce reuneste membri din cadrul unor trupe precum Brothers In Blood, Vendetta, Last Hope, C4 si TVU. Infiintata in vara anului 2011, trupa a luat nastere din iubirea fata de skateboarding si muzica punk rock, aceasta devenind rapid cunoscuta pe plan local, ulterior luand parte la o serie de festivaluri internationale. Luna aceasta trupa se pregateste de lansarea mult asteptatului album de debut: “Skate After Death”. La B’ESTFEST Summer Camp, Piranha va canta pe 6 iulie.

1000MODS (Grecia)

1000MODS este o trupa de psyhedelic rock originara din Grecia ce s-a format in vara anului 2006. Echipamentul vintage, sunetele analog, precum si pasiunea pe care o depun pe scena sunt ceea ce ii diferentiaza pe membrii acestei trupe si ii ajuta sa iasa in evidenta. De-a lungul timpului, trupa a sustinut concerte in peste 12 tari, anul acesta ajungand pentru prima data in Romania, la B’ESTFEST Park, Tunari, pe 5 iulie.

Hentai Corporation (Cehia)

Originara din Cehia, Hentai Corporation este o trupa ce are la baza un cocktail eclectic de stiluri muzicale, fiind totodata puternic influentata de era trash-rock’n’roll. Asa cum declara o revista de specialitate, trupa Hentai Corporation are sound-ul pe care l-ar fi avut Led Zeppelin daca s-ar fi format dupa inventarea drum and bass-ului si totodata ar fi crescut cu influentele muzici traditionale cehe si Napalm Death. Pe 7 iulie, Hentai Corporation va concerta in Romania, in cadrul programului CEETEP (Central Eastern European Talent Exchange Program), in parteneriat cu festivalul Rock For People din Cehia.

Madddog (Italia)

Madddog este o trupa punk-rock/reggae de origine italiana, formata in anul 2008. Sound-ul trupei include o multime de genuri muzicale: punk-ul este folosit pentru a produce o explozie de energie, iar reggae-ul este folosit pentru starea de fericire pe care o transmite publicului. Melodiile acestora abordeaza teme precum revolutie, vise, dragoste si nopti salbatice, piese ce vor putea fi ascultate de publicul B’ESTFEST, vara aceasta, pe 5 iulie.

Prezentat de Ciuc Premium si Coca-Cola, B’ESTFEST Summer Camp 2013 va avea loc in weekendul 5-7 iulie, abonamentele valabile pe intreaga durata a celor trei zile de festival (150 RON), biletele pentru o singura zi (70 RON) si voucherele de camping (20 RON) fiind disponibile in pre-sale atat online pe www.MyTicket.ro, cat si in reteaua magazinelor Diverta, magazinul Muzica, Sala Palatului si libraria Mihai Eminescu.

Fanii B’ESTFEST au sansa de a rememora cele mai frumoase clipe ale editiei 2012 in documentarul disponibil pe canalul de Youtube: BestfestTV.

Detalii suplimentare despre B’ESTFEST Summer Camp sunt disponibile pe www.bestfest.ro si www.facebook.com/Bestfest.Romania.

30.04.2013

Biohazard: concert la B'ESTFEST 2013!

Trupa americana Biozahard este cea mai recenta confirmare de pe afisul B'ESTFEST Summer Camp 2013, legendele hardcore aflandu-se de altfel la primul lor show in Romania. Prezentata de Ciuc Premium si Coca-Cola, editia din acest an a festivalului va avea loc in weekendul 5-7 iulie, in B’ESTFEST Park – Bucuresti, Tunari, printre artistii confirmati deja numarandu-se Texas, Nas, Nneka, Chase & Status live, Enter Shikari, Tiamat, Soilwork, Noisia, Joker si Friction.

Originara din Brooklyn, New York, Biozahard a luat fiinta in anul 1987, fiind recunoscuta ca una dintre primele trupe ce a introdus in genul hardcore punk elemente metal, groove si influente hip hop. “Biohazard”, albumul de debut, a fost lansat in anul 1990, urmat doi ani mai tarziu de “Urban Discipline”, material ce a fost vandut in peste un milion de copii in intreaga lume si de pe care a fost extras si unul dintre cele mai cunoscute single-uri ale trupei, “Punishment”.

Albumul “State Of The World Address”, din 1994, a inclus piesa "How It Is", o colaborare cu artistul hip-hop Sen Dog (Cypress Hill). In anul 1995, chitaristul Bobby Hambel a parasit trupa, urmatoarele materiale de studio fiind inregistrate fara participarea acestuia, pana cand, 13 ani mai tarziu, in 2008, membrii Biohazard au revenit la formula initiala - Billy Graziadei, Danny Schuel, Bobby Hambel si Evan Seinfeld - sustinand o serie de concerte indelung asteptate de fanii trupei.

“A fost de parca nu am luat pauza niciodata. Chiar din momentul in care ne-am urcat pe scena ne-am simtit ca in vremurile bune, aceasta fiind energia de care aveam nevoie pentru a scrie piese noi” marturisea Billy Graziadei. Imediat dupa reuniune, Biohazard a semnat un contract cu label-ul Nuclear Blast si a intrat in studio alaturi de Toby Wright, celebrul producator care a lucrat de-a lungul timpului cu artisti precum Slayer, Alice In Chains, Fear Factory si Soulfly, pentru a pregati cel de-al noualea album din cariera. Rezultatul colaborarii a fost “Reborn In Defiance”, lansat in ianuarie 2012, album ce a marcat revenirea spectaculoasa a veteranilor hardcore in atentia fanilor.

Vara aceasta, Biohazard se va afla pentru prima data si in Romania, pe 6 iulie in cadrul B’ESTFEST Summer Camp 2013, trupa confirmand aparitii si la festivaluri precum Dour (Belgia) sau Brutal Assault (Cehia).

B’ESTFEST  se va desfasura in perioada 5-7 iulie, abonamentele valabile pe intreaga durata a celor trei zile de festival (150 RON), biletele pentru o singura zi (70 RON) si voucherele de camping (20 RON) fiind disponibile in pre-sale atat online pe www.MyTicket.ro, cat si in reteaua magazinelor Diverta, magazinul Muzica, Sala Palatului si libraria Mihai Eminescu.

29.04.2013

Trupa de rock alternativ TEXAS va concerta la B'estfest 2013

B’ESTFEST Summer Camp aduce o noua premiera pe scena festivalului, de aceasta data fiind vorba despre Texas, una dintre cele mai apreciate reprezentante ale curentului rock alternativ britanic! De altfel, acesta este si primul show confirmat de trupa in Europa continentala, in cadrul noului turneu de promovare a celui mai recent album. Editia din acest an de B’ESTFEST Summer Camp va avea loc vara aceasta in perioada 5-7 iulie, in B’ESTFEST Park – Bucuresti, Tunari, printre artistii confirmati deja numarandu-se alaturi de Texas (5iulie), nume precum Nas, Nneka, Chase & Status live, Enter Shikari, Tiamat, Soilwork, Noisia, Joker si Friction.

Texas a fost formata in anul 1986 de catre Johnny McElhone, avand-o ca solista pe Sharleen Spiteri. Trupa a lansat de-a lungul carierei 7 albume de studio, 2 albume live, doua compilatii si nu mai putin de 31 de single-uri, 11 dintre acestea ajungand in UK TOP 10. Cu peste 25 de milioane de albume vandute in intreaga lume, trupa Texas a fost premiata cu numeroase discuri de argint, aur si platina in tari precum Marea Britanie, Franta, Olanda, Elvetia, Suedia, Germania si Norvegia.

Southside, primul material din cariera trupei, promovat de single-ul I Don’t Want a Lover, a fost lansat in anul 1989 si a atras atentia fanilor si criticilor deopotriva. Succesul international a venit insa in anul 1997, impreuna cu cel de-al treilea album, White on Blonde, care a intrat in topurile din UK direct pe prima pozitie, devenind un adevarat bestseller si fiind premiat cu 6 discuri de platina. Cinci single-uri au fost lansate in total de pe acest material, toate devenind hit-uri la nivel international, piesa Say What You Want, una dintre cele mai cunoscute ale trupei, ramanand in UK Top 75 timp de 91 de saptamani! Albumul a fost inclus de catre Q Magazine in lista "Best 50 Albums of Q’s Lifetime”, fiind mentionat totodata in randul celor mai bune 90 de albume ale anilor ’90. De altfel, anul 2010 a adus trupei o nominalizare si in cadrul Brit Awards la categoria "Best Album in the Past 25 Years” pentru acelasi material.

Succesul obtinut cu White on Blonde a fost confirmat ulterior de albumul The Hush (1999) (de pe care au fost lansate hit-urile In Our Lifetime si Summer Son), si materialul Greatest Hits (2000), care a inclus single-urile In Demand si Inner Smile. Ambele albume au debutat pe primul loc in clasamentele din UK, fiind premiate cu trei, respectiv sase discuri de platina. Texas a mai lansat alte doua materiale discografice inainte ca Sharleen Spiteri sa porneasca o cariera pe cont propriu. Dupa ce a colaborat cu Rammstein, ca invitat special pe albumul Rosenrot al trupei germane, Sharleen a lansat Melody, primul ei album solo, in 2008, urmat de The Movie Songbook in 2010. In acelasi an, dupa ce Johnny McErlaine, fondatorul trupei, a supravietuit unui masiv anevrism cerebral, trupa a decis sa se reuneasca, pentru prima data dupa 2005, incepand lucrul la un nou album.

In luna februarie a acestui an, Texas a anuntat ca a semnat cu Pias Recordings (casa de discuri a unor artisti precum Sigur Rós, Mogwai, Soulwax, Editors, Dead Can Dance sau dEUS), urmand sa-si lanseze albumul The Conversation in luna mai. Noul single este cel care da si numele albumului, fiind disponbibil online si pe canalele muzicale de specialitate inca de saptamana trecuta.

Prezentat de Ciuc Premium si Coca-Cola, B’ESTFEST Summer Camp 2013 va avea loc in weekendul 5-7 iulie, abonamentele valabile pe intreaga durata a celor trei zile de festival (150 RON), biletele pentru o singura zi (70 RON) si voucherele de camping (20 RON) fiind disponibile in pre-sale atat online pe www.MyTicket.ro, cat si in reteaua magazinelor Diverta, magazinul Muzica, Sala Palatului si libraria Mihai Eminescu.

Fanii B’ESTFEST au sansa de a rememora cele mai frumoase clipe ale editiei 2012 in documentarul disponibil pe canalul de Youtube: BestfestTV.

 

 

27.02.2013

Concert ENTER SHIKARI la BESTFEST 2013 (Oficial)

B'ESTFEST Summer Camp aduce o noua premiera pe scena festivalului, de aceasta data fiind vorba de Enter Shikari, celebra trupa de post-hardcore de origine britanica. B'ESTFEST Summer Camp va avea loc vara aceasta in perioada 5-7 iulie, in B'ESTFEST Park - Tunari.

Originara din St. Albans, Hertfordshire (Anglia), Enter Shikari s-a format in urma cu 10 ani, avand la baza un stil muzical aparte ce combina post-hardcore cu diferite subgenuri ale heavy metal-ului, cum ar ar fi metalcore sau metal alternativ, alaturi de elemete din muzica electronica precum dubstep, trance, industrial si, ocazional, drum and bass. "Take to the Skies", primul album al trupei, a aparut in luna martie a anului 2007, ajungand pe pozitia cu numarul 4 in Official UK Album Chart. Doi ani mai tarziu, Enter Shikari si-a lansat cel de-al doilea material, "Common Dreads", care a intrat inca din prima saptamana in clasamentul celor mai bune 20 de albume din Marea Britanie.

 

 A urmat "A Flash Flood of Colour", lansat in luna ianuarie a anului trecut, un alt succes incontestabil, acesta ocupand prima pozitie in acelasi UK Album Chart, fiind totodat premiat de Association of Independent Music cu titlul de Album of the Year. Viziunea trupei asupra vietii este proiectata in muzica lor, aceasta ajungand sa influenteze oameni din intreaga lume. "Noi suntem generatia care va schimba lumea. Avem mai multa putere decat orice alta generatie dinaintea noastra. Avem puterea de a alege daca vom continua in aceasta forma sau daca vom distruge totul. Suntem deja martorii colapsului uman si am ajuns in acel punct in care trebuie sa inceapa schimbarea. In caz contrar, ajungem la sfarsitul lumii in forma sa actuala", declara Rou Reynolds, solistul trupei Enter Shikari, odata cu lansarea noului album. De altfel, intregul material discografic se vrea a fi un album despre comunitate, despre prietenie, despre hotarare si respect, incercand sa inglobeze intreaga lor viziune in cadrul celor 11 piese pline de adrenalina. Primul single intitulat “Sssnakepit” este un amestec inedit de drum and bass old school si riffuri tulburatoare de disortopunk, fiind extrem de bine primit de publicul larg.

Dincolo de mesajul muzical pe care il promoveaza, Enter Shikari este recunoscuta pentru show-urile live explozive, fiind una dintre cele mai intalnite trupe in line-up-urile festivalurilor internationale precum Download, Woodstock, Rock Im Park, Rock Am Ring, Volt, T in the Park sau Pukkelpop. Anul acesta, Enter Shikari va ajunge in premiera si la Bucuresti, in cadrul unui concert live pe care il va sustine la B’ESTFEST Summer Camp 2013!

B’ESTFEST Summer Camp 2013 va avea loc vara aceasta, in weekendul 5-7 iulie, abonamentele valabile pe intreaga durata a celor trei zile de festival putand fi achizitionate de pe www.MyTicket.ro la doar  150 RON, urmand ca biletele de o zi sa devina disponibile in curand. Fanii B’ESTFEST au sansa de a rememora cele mai frumoase clipe ale editiei 2012 in documentarul disponibil pe canalul oficial de Youtube: BestfestTV. 

25.02.2013

Concert TIAMAT la BESTFEST 2013

Confirmarile artistilor pentru editia 2013 de B’ESTFEST Summer Camp continua cu un nou nume: Tiamat! Dupa Soilwork, Tiamat este cea de-a doua trupa rock confirmata in programul festivalului din acest an, ce va avea loc in perioada 5-7 iulie, in B' ESTFEST Park – Tunari.

Originara din Stockhlom, Suedia, Tiamat s-a format in urma cu aproape 25 de ani, inca de la inceput muzica trupei reprezentand un subiect de dezbateri. Folosind o multime de subgenuri de la death metal, doom metal pana la progresiv si gotic, trupa s-a concentrat de-a lungul timpului asupra a ceea ce poate fi descris ca metal gotic atmosferic cu elemente etnice, psihedelice si experimentale. “The Scarred People”, cel mai recent album al trupei si totodata cel de-al zecelea din cariera, a fost lansat in luna noiembrie a anului trecut, bucurandu-se de un real succes printre ascultatorii de metal.

Tiamat a concertat in cadrul unor festivaluri precum Wacken Open Air (Germania), Masters of Rock (Cehia), Metalmania (Polonia), urmand ca anul acesta sa se afle pentru prima data si la B’ESTFEST Summer Camp 2013!

B’ESTFEST Summer Camp 2013 va avea loc vara aceasta in weekendul 5-7 iulie, abonamentele valabile pe intreaga durata a celor trei zile de festival putand fi achizitionate de pe www.MyTicket.ro la doar  150 RON, urmand ca biletele de o zi sa devina disponibile in curand. Fanii B’ESTFEST au sansa de a rememora cele mai frumoase clipe ale editiei 2012 in documentarul disponibil pe canalul oficial de Youtube: BestfestTV.

21.02.2013

Concert SOILWORK la BESTFEST 2013 (Oficial)

B'ESTFEST Summer Camp anunta prima trupa rock: Soilwork; cel de-al doilea nume de pe afisul festivalului dupa confirmarea duo-ului Chase & Status! Fanii Soilwork au insa de doua ori mai multe motive de bucurie, trupa suedeza pregatindu-se intens si de lansarea unui nou album ce va avea loc chiar la finalul lunii februarie. Festivalul B’ESTFEST Summer Camp 2013 va avea loc vara aceasta in perioada 5-7 iulie, evenimentul fiind organizat de Emagic.

Originara din Helsingborg, Suedia, Soilwork s-a infiintat in anul 1995, de atunci lansand nu mai putin de 9 materiale discografice. Cu un stil aparte ce imbina pe langa metal-ul clasic si elemente de blues rock si alternative metal, trupa s-a facut remarcata inca din primii ani de la debut, devenind rapid un veritabil exponent al curentului melodic death metal. Dupa mai multe schimbari de-a lungul timpului, din componenta trupei fac parte Björn "Speed" Strid, la voce, Ola Flink – chitara bas, Sven Karlsson – clape, Dirk Verbeuren – tobe si Sylvain Coudret – chitara, celor cinci alaturandu-se in 2012 un alt chitarist, in persoana lui David Andersson.

In aceasta formula, Soilwork a inceput inregistrarile pentru cel de-al noualea material discografic, “The Living Infinite” – primul dublu album de melodic death metal din istoria genului. Inovator si totodata fidel adevaratei identitati a trupei, producatorul Jens Bogren a realizat pentru acest material 20 de piese de top, ca o dovata in plus a faptului ca Soilwork ramane un adevarat maestru al stilului muzical pe care il reprezinta.

De-a lungul timpului, Soilwork a participat la nenumarate festivaluri internationale de profil precum Graspop (Belgia), Hellfest (Franta), Wacken (Germania) sau Roskilde (Danemarca), anul acesta urmand sa ajunga si in Romania, in cadrul B’ESTFEST Summer Camp cu un show live exploziv din care nu vor lipsi cele mai noi piese ale trupei.

B’ESTFEST Summer Camp 2013 va avea loc vara aceasta in weekendul 5-7 iulie, abonamentele putand fi achizitionate de pe www.MyTicket.ro la doar  150 RON, urmand ca biletele de o zi sa devina disponibile in curand. Fanii B’ESTFEST au sansa de a rememora cele mai frumoase clipe ale editiei 2012 in documentarul disponibil pe canalul oficial de Youtube: BestfestTV.

Detalii suplimentare despre B’ESTFEST Summer Camp sunt disponibile pe www.bestfest.ro si www.facebook.com/Bestfest.Romania.

19.02.2013

Concert SOILWORK la BESTFEST 2013 (Zvon)

Saptamana trecuta v-am dat de inteles ca vom vedea Enter Shikari la BESTFEST...si stiti ca zvonurile noastre devin realitate:)

Saptamana asta avem un nou zvon pentru voi: SOILWORK. Da, suedezii.

Poate ca saptamana viitoare vom pune pe masa un alt zvon.

 

<

 

18.02.2013

Vezi documentarul oficial pentru BESTFEST 2012

B’ESTFEST Summer Camp se pregateste intens pentru editia 2013 care se anunta a fi una cu atat mai speciala cu cat marcheaza implinirea primilor 7 ani de existenta! Organizatorii lucreaza de zor pentru editia aniversara cu nenumarate surprize, dar si cu preturi speciale pentru adevaratii fani ai festivalului, singurul eveniment de acest gen din Romania recunoscut si recomandat la nivel international de catre organizatii de profil sau publicatii de renume!

Dar inainte de a dezvalui detaliile noii editii ce va avea loc vara aceasta in weekendul 5-7 iulie, B’ESTFEST ii invita pe cei care doresc sa isi aminteasca adevarata atmosfera de festival, sa urmareasca documentarul oficial realizat in cadrul editiei 2012, disponibil deja pe canalul YouTube – bestfesttv:

 Inca de la prima editie, B’ESTFEST a avut ca unic scop crearea unui eveniment diferit pe piata din Romania, atat prin intermediul line-up-ului, dar mai ales prin intermediul activitatilor puse la dispozitia fanilor, creand astfel primul festival “full time” din Capitala. De la an la an numarul de participanti a crescut considerabil, mutarea intr-un spatiu care sa permita muzica non-stop si distractia pana in zorii zilei fiind extrem de binevenita, islazul comunei Tunari transformandu-se inca din 2011, de la prima editie la iarba verde, intr-un mic orasel denumit sugestiv B’ESTFEST Park. B’ESTFEST a devenit asadar un Summer Camp veritabil, unde trei zile si trei nopti publicul se poate bucura de o adevarata vacanta, chiar langa Bucuresti! Diferite scene, zeci de artisti si nenumarate stiluri muzicale, un adevarat "parc de distractii" pentru copiii mici si mari, proiectii de film, zone de sport, locuri de joaca, relaxare, activitati creative, expozitii de arta, bazar, workshop-uri, terase si cluburi, precum si o zona de camping sunt doar cateva dintre elementele care au transformat B’ESTFEST intr-un festival la standarde occidentale.

Considerat a fi unul dintre cele mai bune noi festivaluri din Europa de Est, cu un line-up competitiv cu al altor evenimente cu  renume si experienta, de-a lungul timpului B’ESTFEST si-a deschis portile si pentru un numar impresionant de turisti straini veniti din toate colturile Europei pentru a se bucura de atmosfera unui festival tanar si efervescent. De altfel, B’ESTFEST Summer Camp a ajuns pe lista celor mai cautate noi destinatii estivale, demonstrand inca o data ca detine pachetul complet pentru a atrage cat mai multi turisti care sa descopere cultura si frumusetea Bucurestiului.

Pentru ca anul acesta B’ESTFEST sarbatoreste cea de-a saptea editie, fanii festivalului sunt rasplatiti cu preturi speciale, abonamentele pe trei zile putand fi achitionate de pe www.MyTicket.ro la doar  150 RON, urmand ca biletele de o zi sa devina disponibile imediat dupa primele confirmari din line-up-ul acestui an.

Editia din 2013 a B’ESTFEST Summer Camp va fi fara indoiala plina de surprize, urmand ca in curand sa fie anuntate si primele nume din line-up. Pana atunci insa, fanii B’ESTFEST au sansa de a rememora cele mai frumoase momente ale editiei 2012 in documentarul disponibil pe canalul oficial de Youtube: BestfestTV:

Cele 11 minute surprind esenta B’ESTFEST intr-un colaj de imagini video in care principalul rol il joaca insusi publicul - fanii B’ESTFEST ce dau intotdeauna viata festivalului! Filmul dezvaluie totodata atmosfera din culise, oferindu-le curiosilor sansa sa descopere artistii asa cum nu i-au mai vazut, entuziasmati si emotionati deopotriva, bucurandu-se de eveniment atat ca perfomeri, cat si ca spectatori. B’ESTFEST este primul festival din Romania care si-a obisnuit publicul cu retrospective video, acest tip de documentar devenind deja o traditie pentru majoritatea festivalurilor internationale de top.

Detalii suplimentare despre B’ESTFEST Summer Camp sunt disponibile pe www.bestfest.ro si www.facebook.com/Bestfest.Romania.

14.02.2013

Concert ENTER SHIKARI la BESTFEST 2013 (Zvon)

Avem zvonuri potrivit carora Enter Shikari vor canta la BESTFEST. Nu spunem mai multe....dar de obicei zvonurile noastre sunt destul de sigure:)

Si mai avem cateva zvonuri pe care le vom 'impartasi' in urmatoarele saptamani.

 

 


 

25.10.2012

BESTFEST: Editie aniversara in 2013

Dupa sase veri cu muzica, emotie, bucurii, zambete, dans si aplauze, B’ESTFEST se pregateste de o editie aniversara! In 2013 B’ESTFEST Summer Camp implineste “cei 7 ani de acasa” si ii va sarbatori alaturi de fanii festivalului printr-un weekend de neuitat.

Asadar, B’ESTFEST Summer Camp 2013 va avea loc in perioada 5-7 iulie, in acelasi B’ESTFEST Park din Tunari, si va aduce si mai multa distractie, show-uri live formidabile, experiente unice, dar si preturi speciale pentru abonamente si bilete achizitionate in perioada de “early bird”!

In ciuda climatului economic defavorabil, ce a adus cu sine cresterea costurilor de productie, organizatorii au decis sa ramana aproape de publicul festivalului si sa nu creasca preturile biletelor si abonamentelor fata de anul precedent. Mai mult decat atat, in perioada “early bird”, adevaratii fani B’ESTFEST vor fi rasplatiti cu preturi speciale: cei care se vor grabi sa isi cumpere bilet pana la finalul anului acesta vor avea posibilitatea de a obtine un abonament pentru toate cele 3 zile cu doar 150 de lei, urmand ca biletele de o zi sa devina disponibile dupa primele confirmari de artisti, la doar 70 de lei!

Biletele se vor pune in vanzare online, pe www.MyTicket.ro, incepand cu data de 29 octombrie, ulterior fiind disponibile si in magazinele de specialitate. Anul acesta posesorii de abonamentele se vor bucura nu doar de accesul in toate zonele festivalului si de show-urile a peste 70 de artisti, ci si de numeroase alte facilitati-surpriza ce vor fi in curand anuntate.

Din punct de vedere muzical, B’ESTFEST va pastra traditia, reunind in programul festivalului artisti din toata lumea si stiluri variate: de la rock, alternative, metal sau reggae, pana la drum’n’bass, dubstep sau electro. B’ESTFEST a crescut de la an la an, devenind, fara doar si poate, cel mai important festival local, iar cei prezenti au avut parte nu doar de line-up-uri extraordinare, dar si de o experienta de festival completa, cu o multime de activitati antrenante. Pentru editia de anul viitor, extra-activitatilor din cadrul summer-camp-ului li se va acorda si mai multa atentie ca in anii precedenti.

Astfel, pe langa muzica, publicul va avea la dispozitie o multime de alte atractii pe durata celor 3 zile de B’ESTFEST : jocuri, spatii de relaxare, terase, ateliere de creatie, prezentari de moda, targuri culinare sau sporturi mai mult sau mai putin extreme!

Editia din 2012 a B’ESTFEST Summer Camp a fost inclusa pe lista evenimentelor “must-see” ale anului de catre publicatii precum The Guardian, Travelbite sau Bakpakguide, primind si doua nominalizari importante: la categoriile Best Overseas Festival in cadrul UK Festival Awards si Best Medium-Sized Festival la European Festival Awards.

De asemenea, publicatii precum DJ Mag, Artrocker Magazine sau Mixmag au fost prezente pe parcursul celor trei zile de festival, realizand recenzii ale evenimentului si laudand conceptul si experienta de neuitat.

Artrocker Magazine despre B’ESTFEST Summer Camp: “Diversitatea a stat la baza unui line-up de succes: de la ritmuri antrenante pe scena Dance Arena, la noul val din muzica romaneasca prezentat pe scena Futures Heroes, pana la hard rock, metal sau punk pe scena rock si incheind cu artisti internationali de top pe scenele principale.”

Editia din 2013 a B’ESTFEST Summer Camp se anunta a fi una cu adevarat aparte, urmand ca in curand sa fie anuntate si primele nume din line-up-ul de vara viitoare. Petru toti cei care indragesc acest festival si pentru publicul iubitor de muzica si distractie in general, B’ESTFEST promite 3 zile de neuitat, o experienta ce trebuie traita pentru a fi povestita. Mai multe detalii pe www.bestfest.ro si www.facebook.com/bestfest.romania.

16.08.2012

Bestfest 2013

Prezentat de Ciuc Premium si Coca-Cola si sustinut de Vodafone, B’ESTFEST Summer Camp se va desfasura in weekend-ul 5-7 iulie, in aer liber, in acelasi B’ESTFEST Park din Bucuresti-Tunari.Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: bit.ly/METALHEAD-Newsletter

Concerte recomandate:Like us on Facebook