Bucovina Rock Castle anunta primele formatii


24 August 2018 - 26 August 2018
Suceava - Cetatea de Scaun a Sucevei

09.02.2018

Detalii despre a doua scena Bucovina Rock Castle

 Dupa cum am promis, revenim cu detalii privitoare la cea de a doua scena a Bucovina Rock Castle.

Aceasta scena, pe care o inauguram la editia din acest an, este gsndita ca o 'rampa de lansare' pentru trupele din noul val de rock romsnesc. Pentru ca nu ne consideram nici critici muzicali, nici 'autoritati' in domeniu, ci niste ascultatori ca si voi, am lasat in intregime la latitudinea publicului soarta formatiilor care se vor inscrie pentru un loc pe aceasta scena. De asemenea, pentru ca stim cst de greu le este trupelor aflate la inceput de drum si pentru ca avem respect pentru cel/cea care are curajul sa urce acolo sus, fiecare trupa va primi, in afara de cazare si masa, un onorariu de 1000 lei. 

Scena a doua va fi amplasata pe platoul de la intrarea in incinta Cetatii de Scaun, langa zona de camping. In fiecare dintre cele trei zile de festival, inainte de startul programului de la scena principala, aici vor evolua 3 formatii tinere. Asadar, un total de 9 formatii pe care publicul le poate alege, prin vot, accessnd pagina de Facebook – Concurs Bucovina Rock Castle 2018. Regulamentul e simplu: votarea a inceput pe 1 februarie si se incheie pe 30 iunie 2018 iar primele 9 trupe, ca numar de voturi, sunt cele care vor urca pe scena.

Formatiile trebuie sa aiba in repertoriu minim 6 piese proprii. Ele se pot inscrie pe pagina Concurs Bucovina Rock Castle 2018 intrand la sectiunea Comunitate si incarcand acolo piesa cu care doresc sa convinga publicul.

Mult succes trupelor! Suntem la fel de curiosi ca voi toti sa descoperim noi sonoritati, noi atitudini si noi talente din undergroundul romanesc!

02.02.2018

Bucovina Rock Castle anunta primele formatii

Editia din 2018 a Bucovina Rock Castle incepe sa prinda contur iar lineup-ul va reprezenta acelasi melanj de subgenuri rock, mainstream si underground laolalta, cu care v-am obisnuit de la editiile precedente.

Perioada in care va avea loc aceasta a opta editie este 24-26 august. Locatia: aceeasi Cetate de Scaun a Sucevei, pe care va invitam s-o descoperiti, atunci cand sonoritatile rock si metal nu va tin "ocupati" in fata scenei...

In premiera, vom avea o a doua scena a festivalului, dedicata trupelor aflate la inceput de drum. Detalii despre aceasta scena – in curand!... Pana atunci, iata o prima serie de 5 trupe care au confirmat deja participarea la BRC2018:

Primordial (Irlanda, black metal/celtic). Irlandezii veterani de la Primordial, cu o activitate de peste 30 de ani, lanseaza anul acesta in martie un nou material intitulat "Exile Among The Ruins". Cu un asemenea titlu, era pacat sa nu-i "exilam" in vechea noastra cetate pentru a o umple de sonoritatile lor intunecate...

Bucovina (Romania, folk metal). O trupa in plina ascensiune, Bucovina si-a castigat locul in inimile fanilor de gen prin multa munca si dedicatie. Pe ultimul album, baietii au spus ca sunt de Nestramutat. Daca vor fi sau nu de nestramutat de pe scena BRC, asta numai de voi depinde!... 

1000mods (Grecia, stoner rock). Marturisim, am avut si avem o slabiciune pentru trupele grecesti. Energia lor, pofta de a canta, nebunia si, totodata, profesionalismul ne-au facut de multe ori sa ne inclinam cu respect. 1000mods nu face exceptie si suntem foarte bucurosi sa-i avem pe scena in acest an!... Un show pe care-l recomandam cu caldura.

RoadKillSoda (Romania, stoner rock). Drumul trupei bucurestene nu a fost usor pana acum, dar iata-i cu un nou album, "Mephobia", lansat in noiembrie 2017, cu un clip nou ("Prometheus") si cu statutul de "cea mai cea" trupa de stoner de pe la noi. Din intensa lor activitate nu lipseste anul acesta nici prezenta la Bucovina Rock Castle, festival la care ajung pentru prima data...sa-i intampinam cum se cuvine!

Toy Machines (Romania, alternative metal). Originara din Suceava si "emigrata" la Cluj, trupa a primit din plin toata influenta pestritei scene underground transilvanene si si-a conturat un stil propriu aparte. Dupa cateva recente schimbari de componenta, baietii sunt nerabdatori sa se intoarca pentru un show in orasul in care au copilarit...

Vom reveni cu noi confirmari si detalii. Va multumim si va asteptam cu drag!

Echipa Bucovina Rock Castle

www.bucovinarockcastle.roDacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: bit.ly/METALHEAD-Newsletter

Concerte recomandate:


Înscrie-te la newsletter


Like us on Facebook