Concert Crimson si Backlash la Casa Zamfirescu din Satu Mare

Concert Crimson si Backlash la Casa Zamfirescu din Satu Mare

27 Noiembrie 2010
Abrud - Satu Mare
Pret: 8 lei

Sambata, 27 noiembrie, de la ora 20.00, la Centrul Cultural “G.M.Zamfirescu” din Satu Mare va avea loc un concert rock cu formatiile Crimson (Satu Mare) si Backlash (Targu Mures).  Inainte si dupa concert publicul va avea parte si de rockoteca.

Pretul unui billet 8 lei.


Crimson - Daca ar fi sa vorbim despre heavy-metal-ul satmarean, putem incadra in acest capitol si trupa Crimson. Cei 6 rockeri satmareni au reusit sa termine inregistrarile pentru primul EP – intitulat “A better day” – inregistrari facute in studioul Scolii de Arte satmarene . Componenta trupei: Florian Opre – solist (fondatorul trupei Florian Band din care a carei membri s-a format mai tarziu Crimson), Matei Silaghi – chitara solo (a cantat in Majestic si Banned), Sebi Silaghi – chitara ritmica, backing vocal (a cantat in Majestic), Adam Dobie – clape (a cantat in Crash si Burning Ashes), Adi Bologa – chitara bas, backing vocal (a cantat in Smog, Banned, Cultura sub Cenzura; mai activeaza in Stand Alone si Ad-Hoc (muzica medievala), Edd Sandor – tobe (a cantat in Cultura sub Cenzura, Prima pe Dreapta, Banned; mai activeaza in Legion). Crimson are o istorioara frumoasa.

Totul a inceput 10 noiembrie 2008, cand s-a infiintat trupa de rock acustic “Florian Band” (Lori Sirgher - chitara, Adrian Bologa – bass si Florian Opre - voce). Inchegarea unei trupe nu este un lucru usor, iar membrii potriviti se gasesc la fel de greu. Trupa se reorienteaza spre hard rock - heavy metal old school, iar pentru a nu lasa loc altor interpretari, isi schimba in “Crimson” la 23 octombrie 2009. La numai un an de la infiintare, “Crimson” presteaza live la cele mai importante activitati de acest gen din judet si nu numai. Prin stilul hard rock/heavy metal-old school, trupa isi castiga un public numeros. Cea mai mare reusita pentru 2009 a fost participarea trupei la cel mai mare festival de rock international desfasurat de-alungul anilor la Satu Mare, “Samfest”, unde tinerii rockeri au impartit scena cu trupe consacrate precum Evergrey, Communic, Agathodaimon, Trooper, Negura Bunget etc. Ascensiunea “Crimson” nu se opreste aici. Trupa participa si la editia 2009 a festivalului East West Fest de la Baia Mare, unde canta alaturi de Dirty Shirt, Legion, Stopyt – trupe cu vechime si valoare considerabila.

Si lista ar putea continua cu un numar mare de concerte sustinute in baruri rock sau la diverse festivale in Satu Mare, Baia Mare, Oradea, Arad, Cluj etc. “Crimson” se mai poate mandri cu o realizare unica la nivel national, fiind prima trupa din Romania care are la activ un tribut dedicat legendei vii a rockului mondial, Whitesnake.

Cei 6 rockeri au terminat inregistrarile pentru primul EP al tripei, numit “A better day”, care include 5 piese: Red dress (Never give up), Depend on you, Lumea ta, A better day, Si daca. Mai multe informatii puteti afla accesand pagina oficiala a trupei http://www.myspace.com/crimsonromania.

Grupul Backlash este originar din Targu Mures si s-a format in 2008. In toamna anului 2010 trupa de groove metal a terminat inregistrarile pentru cel de-al doilea EP si a participat la concursul byron - Rock Your High School.

Backlash are urmatoarea componenta:
Erdelyi Laszlo – Voce + chitara
Sime Emil – Bass
Bako Adam – Tobe
Pagina oficiala Backlash pe Myspace: www.myspace.com/backlashtgmures.Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe InstagramConcerte recomandate:


f