Concert Dread Sovereign si Procession la Bucuresti

Concert Dread Sovereign si Procession la Bucuresti

10 Noiembrie 2014
Bucuresti - Music Club Bucuresti
Pret: 20 lei

10.11.2014

Concertul Procession si Dread Sovereign de la Bucuresti se amana

 


Concertul pe care trebuiau sa il sustina Procession si Dread Sovereign la Bucuresti in seara aceasta se amana


Trupele se aflau pe drum spre Bucuresti insa acestora nu li s-a permis intrarea in tara la granita cu Ungaria datorita faptului ca actele de identitate (pasapoartele) le-au fost furate in Spania in urma cu cateva zile, iar membrii trupei Procession avand cetatenie chiliana nu au avut posibilitatea sa intre pe teritoriul Romaniei doar cu cartile de identitate, Romania nefiind in spatiul Schengen.


Aceasta problema a fost imposibil de rezolvat cu autoritatile de la granita, atat organizatorii cat si Music Club facand tot posibilul ca soarta evenimentului sa fie alta.


Precizam ca toate cheltuielile aferente evenimentului au fost deja realizate pentru ca acesta sa aiba loc si ca vom va incerca o reprogramare a evenimentului in cel mai scurt timp posibil.07.11.2014

Programul concertului PROCESSION, DREAD SOVEREIGN si VOID FORGER de la Bucuresti

 

Trupa PROCESSION, originara din Chile (actualmente membrii fiind stabiliti in Suedia) a lansat in 2013  unul din cele mai bune albume de doom din ultimii anii, “To Reap Heaven’s Apart”, iar cu aceasta ocazie trupa urmeaza sa sustina un concert in premiera in Romania pe data de 10 Noiembrie pe scena Music Club din Bucuresti.

 

PROCESSION a devenit un nume important pe scena doom metal internationala odata cu lansarea acestui album, acestia sustinand concerte pe scenele celor mai importante festivaluri de acest gen din Europa. Un aspect interesant despre trupa este ca tobosarul, Uno Bruniusson, face parte si din trupa IN SOLITUDE.

 

Alaturi de acestia vor urca pe scena clubului bucurestean si DREAD SOVEREIGN din Irlanda (trupa vocalului si a tobosarului din PRIMORDIAL) cat si VOID FORGER, una dintre putinele formatii romanesti care au sustinut turnee in Europa.

 

Programul evenimentului din 10 Noiembrie este urmatorul:

20:00 – OPEN DOORS

21:00 – 21:40 – VOID FORGER

22.00 – 22.50 – DREAD SOVEREIGN

23.05 - ____ - PROCESSION

 

MUSIC CLUB (Str. Baratiei 31, Bucuresti)  este situat in centrul Bucurestiului, in spatele magazinului Cocor, la subsolul unei celebre cladiri istorice – fosta Vulturul de Mare. Capacitatea clubului este de 250 - 300 persoane.

Pretul unui bilet este de 20 lei si se va putea procura direct in seara concertului, la intrare.

 

03.10.2014

VOID FORGER confirma prezenta la concertul DREAD SOVEREIGN si PROCESSION de la Bucuresti

 

VOID FORGER va sustine luni, 10 noiembrie un concert special in Music Club din Bucuresti, alaturi de DREAD SOVEREIGN si PROCESSION, acesta reprezentand si primul concert in noua formula.

 

O trupa inedita in Romania, VOID FORGER se revendica din zona sonoritatilor crust, sludge, primitive stenchcore punk si chiar doom death metal. Cu un sunet nihilistic, decadent si intunecat, versuri ancorate in subiecte orwelliene, VOID FORGER este definitia undergroundului crud, fiind una dintre putinele formatii romanesti care au sustinut turnee in cele mai obscure squaturi din Europa!

 

Au realizat un album demo in 2012 intitulat “Ruined”, si momentan lucreaza la alte materiale discografice noi.

 

http://voidforger.tumblr.com/

https://www.facebook.com/voidforger

http://voidforger.bandcamp.com/

 

Dupa 2 turnee europene si prezenta pe scena unor festivaluri de renume, precum Doom Shall Rise, Hole In The Sky, Keep it True, Rock Hard,  PROCESSION a lansat albumul “To Reap Heavens Apart” (via High Roller Recs) in 2013, albumul care a primit aprecierea presei de specialitatea, album pe care il va prezenta in premiera in Romania in cadrul acestui concert.

 

DREAD SOVEREIGN reprezinta cel mai nou proiect al lui Alan “Nemtheanga” Averill de la PRIMORDIAL, influentele trupei provenind din aria de raw old school doom/death metal de la trupe precum Venom, Saint Vitus, Cirith Ungol si din black metal-ul anilor ’80.

 

MUSIC CLUB (Str. Baratiei 31, Bucuresti)  este situat in centrul Bucurestiului, in spatele magazinului Cocor, la subsolul unei celebre cladiri istorice – fosta Vulturul de Mare. Capacitatea clubului este de 250 - 300 persoane.

 

Concertul se va desfasura luni, 10 noiembrie 2014, incepand cu ora 20.00, pretul unui bilet este de 20 lei si se va putea procura direct in seara concertului, la intrare.

 

10.09.2014

Concert Dread Sovereign si Procession la Bucuresti

 


Luni, 10 Noiembrie, pe scena clubului bucurestean, “Music Club”, vor ajunge in premiera in Romania,  irlandezii de la Dread Sovereign ­– trupa din care fac parte vocalul si tobosarul trupei Primordial, Alan “Nemtheanga” Averill, respectiv Simon O'Laoghaire, alaturi de Procession din Suedia, una din cele mai bine primite trupe de doom metal din noua generatie.


Procession s-au format in Chile (actualmente trupa s a stabilit in Suedia) in anul 2006 si este adepta unui doom metal cu influente din partea unor trupe precum Black Sabbath, Candlemass, Count Raven, Solstice etc.


Dupa 2 turnee europene si prezenta pe scena unor festivaluri de renume, precum Doom Shall Rise, Hole In The Sky, Keep it True, Rock Hard, Hammer of Doom, HellsPleasure etc Procession a lansat albumul “To Reap Heavens Apart” (via High Roller Recs) in 2013, albumul care a primit aprecierea presei de specialitatea, album pe care il va prezenta in premiera in Romania in cadrul acestui concert.


Discografie:

Burn (Demo) – 2008

The Cult of Disease (EP) – 2009

Destroyers of the Faith (LP) – 2010

Procession / Mountain Throne Split 7" – 2011

Death and Judgement (EP) – 2012

To Reap Heavens Apart (LP) – 2013

 

https://www.facebook.com/pages/Procession/141525302533057

 


Dread Sovereign reprezinta cel mai nou proiect al lui Alan “Nemtheanga” Averill de la Primordial.  Dupa ani de practica la chitara si la bass, Alan a decis ca alaturi de Dubh SOL (Simon O'Laoghaire - Primordial) la tobe si Bones (Wizards of Firetop Mountain/ZOM) la chitara sa formeze trupa.  

Influentele trupei vin din aria de raw old school doom/death metal de la trupe precum Venom, Saint Vitus, Ciith Ungol si din black metal-ul anilor ’80.

Discografie:

“We Pray to the Devil in Man” E.P. Roadburn Records/Burning World

“We Pray to the Devil in Man” E.P. and Mini CD re-release Van Records

“All Hell’s Martyrs” via Van Records

 

www.facebook.com/DreadSovereign

MUSIC CLUB (Str. Baratiei 31, Bucuresti) este situat in centrul Bucurestiului, in spatele magazinului Cocor, la subsolul unei celebre cladiri istorice – fosta Vulturul de Mare. Capacitatea clubului este de 250 - 300 persoane.

Concertul se va desfasura luni, 10 noiembrie 2014, incepand cu ora 20.00, pretul unui bilet este de 20 lei si se va putea procura direct in seara concertului, la intrare.
Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe InstagramConcerte recomandate:


f