Concert manifest la Sibiu Guitar Meeting 2020 - LEGACY


19 Septembrie 2020
Sibiu - Habermann Markt
Pret: 15-170

 Spiritul rock, dus mai departe la Sibiu Guitar Meeting

Chitaristi din toata tara se reunesc la Sibiu, pentru a canta impreuna piese folk si rock care au facut istorie, alaturi de Adrian Despot, Mircea Vintila, Emeric Imre si Alin Dinca de la Trooper

Saptamana viitoare, in perioada 18-20 septembrie 2020, va avea loc cea de-a sasea intalnire a chitaristilor din Romania - Sibiu Guitar Meeting, in Piata Habermann. Festivalul cuprinde Concertul Manifest, in care sute de chitaristi canta piesele editiei, dar si alte proiecte integrate, ce cultiva spiritul folk-rock.

Concertul Manifest - punctul culminant al programului „Pune Mana pe Chitara”

“Ma pregatesc de la inceputul anului pentru acest eveniment. Ma bucur tare mult ca se intampla si anul asta” - declara prin mesaje, chitaristi din toata tara.

La fel ca in fiecare an, ziua de sambata este dedicata concertului colectiv al chitaristilor, cel mai spectaculos si emotionant moment al intregului eveniment. Noua editie va fi una mai restransa ca numar de participanti, din motive de siguranta, astfel ca totalul chitaristilor care vor lua parte la concert a fost limitat la 300.

Pentru editia 2020, Sibiu Guitar Meeting propune tema “Legacy”, ce invita la o celebrare a mostenirii lasata de mai marii artisti ai muzicii rock, romani si internationali; Mostenirea - un cadou al trecutului, care ajuta la crearea unui viitor mai bun.

 Playlist-ul din acest an este adaptat temei si reuneste o serie de 20 de cantece folk-rock etalon, care au format generatii la rand. Printre acestea, regasim unele dintre cele mai cunoscute melodii The Beatles, Pink Floyd, Guns n' Roses sau Queen, dar si Pasarea Colibri, Mircea Vintila, Vita de Vie, Compact, Cargo, Antract sau Trooper.

In cadrul Concertului Manifest vor fi invitati o parte dintre autorii pieselor, care vor canta pe scena in duet cu participantii adunati in Piata Habermann. Adrian Despot de la Vita de Vie ne onoreaza din nou cu prezenta, fiind un apropiat al evenimentului, pe care il numeste „Revolutia chitaristilor de la Sibiu”. Alaturi de el, vor mai veni in fata noastra Mircea Vintila, care face parte din prima generatie de artisti folk din Romania, Alin „Coiotu” Dinca de la cunoscuta formatie rock Trooper, Emeric Imre si o serie de artisti-prieteni ai Festivalului, ce se alatura demersului in fiecare an.

Pentru cele aproximativ 2 ore de spectacol, chitaristii incep sa repete cu luni bune inainte. Acestia participa cu interes in toate activitatile programului „Pune Mana pe Chitara”, care ii pregatesc gradual pentru maratonul muzical de la Sibiu.

Fiecare piesa din playlist-ul evenimentului este insotita de cate un tutorial video dedicat, in care Ilie „Manole” Vlad, chitarist al trupei Antract si mentor al programului, prezinta o lectie deschisa pentru ca invatarea sa fie mai usoara. Toate aceste tutoriale sunt publicate pe canalul de YouTube „Pune Mana pe Chitara” si pot fi urmarite gratuit. De asemenea, chitaristilor le este pus la dispozitie un Kit de chitara, ce include tabulaturile cantecelor si alte informatii relevante.

In plus, incepand din acest an, toate noutatile si resursele necesare participantilor pot fi gasite pe site-ul www.punemanapechitara.ro si pe aplicatia mobila „Pune Mana pe Chitara”, care se poate descarca gratuit de pe Google Play sau App Store, accesand de pe telefon link-ul punemanapechitara.app.link/instaleaza.

Proiecte speciale: Concerte acustice, Masterclass de chitara, CD cu trupe tinere si expozitie de chitare reconditionate

Sibiu Guitar Meeting este un proiect complex, care reuseste an de an sa contureze un program de interes pentru comunitatea de chitaristi si nu numai. Prin urmare, o serie de proiecte unice se vor desfasura si la aceasta editie, unele organizate in locatii fizice, iar altele desfasurate in mediul online.

Sibiu Acoustic Nights aduce publicului consumator de muzica buna o serie de 3 concerte acustice desfasurate in aer liber, duminica, in Piata Habermann, care vor fi sustinute de Mircea Vintila, Emeric Imre si membrii formatiei Trooper. Un alt concert acustic va fi sustinut de Adrian Despot si Cezar Popescu de la Vita de Vie, care au pregatit o selectie de piese cunoscute din cariera lor de aproape 25 de ani, pe care le vor interpreta la rece, la chitara si voce, vineri, 18 septembrie, pe terasa Joyme, de la ora 21:00. 

Pentru al treilea an consecutiv, Cezar Popescu si Cosmin Lupu vor reveni la Sibiu pentru a sustine workshop-ul de creatie si productie muzicala „Chitarist 2.0.”. Atelierul se desfasoara duminica, 20 septembrie si implica nu doar explicatii teoretice, cat mai ales exercitii practice. Finalitatea masterclass-ului este o piesa la care toti participantii isi vor aduce aportul muzical

Proiectul Young Revolution este o continuare fireasca a activitatilor organizate sub acelasi nume in cadrul ultimelor editii ale festivalului. In timp ce anii trecuti trupele tinere din toata tara erau invitate la Sibiu, unde cantau in prima seara de eveniment, anul acesta tinerii artisti vor fi promovati intens, prin diferite canale de comunicare. Festivalul pregateste CD-ul Young Revolution, o compilatie muzicala ce reuneste piese originale ale unor trupe tinere din toata tara. Fiind un produs cultural unic, acesta va fi distribuit in diferite locatii partenere din toata tara. In plus, formatiile vor avea o zona dedicata de promovare pe site-ul www.punemanapechitara.ro, unde isi vor prezenta membrii si cantecele compuse.

Guitar After Life Expo este finalitatea unui proiect de colectare a chitarelor vechi si de reconditionare a acestora. O parte dintre instrumente vor ajunge la elevii Liceului de Arta din Sibiu, care le vor picta in timpul Sibiu Guitar Meeting pe baza sunetelor ascultate, transformandu-le in lucrari de arta. Restul instrumentelor vor fi reconditionate in cadrul proiectului Guitar Art Craft, astfel fiind transformate in noi obiecte decorative, pe principiul do-it-yourself: veioze, cuiere, noptiere, rafturi etc. In final, toate creatiile vor fi expuse in Piata Habermann pe tot parcursul festivalului, cand pot admirate de catre public.

Biletele sunt disponibile in reteaua IaBilet si in format electronic pe www.iabilet.ro, in magazinele Flanco, Metrou Unirii 1, Muzica, IQ BOX si pe terminalele Selfpay. Online, puteti plati cu cardul, Paypal,carduri de tichete culturale Sodexo, pe factura la Vodafone sau Orange sau ramburs prin Fan Courier oriunde in tara.

Sibiu Guitar Meeting  este un eveniment co-finantat de Primaria Municipiului Sibiu si AFCN.

Parteneri: GLS, Unimat, Marquardt, Metropolis.Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: bit.ly/METALHEAD-Newsletter

Concerte recomandate:Like us on Facebook