Concert Taake, Helheim si Vulture Industries in Timisoara

Concert Taake, Helheim si Vulture Industries in Timisoara

03 Noiembrie 2010
Timisoara - Daos Club
Pret: 30-40 Ron

Clubul Daos prezinta pentru prima data in Romania 4 trupe Black Metal norvegiene intr-un concert ce se anunta a fi de neuitat. Mare parte din aceste trupe vin in premiera in Romania, dar Taake sau Helheim sunt deja legende ale scenei Black Metal.

Concertul face parte din turneul European Dark Essence Tour, care cuprinde inca 10 concerte pe langa cel din Timisoara.

Bilete: 30 RON in avans / 40 RON la intrare

Biletele se pot procura in avans la Club Daos (str. N. Titulescu nr. 5), sau pe baza de rezervare pe mail la daos_club@yahoo.com pentru cei din alte localitati.


Taake (Black Metal – Norvegia )

Una dintre trupele fondatoare ale black metalului norvegian, cu o componenta stabila de turneu, trupa ofera o performanta live de inalta calitate cu o prestanta salbatica si carismatica a vocalului Hoest. Trupa a primit in ultimii ani  recenzii extrem de favorabile la aparitiile de la concerte si festivaluri, in cele mai importante reviste de profil din Europa si este una dintre trupele ce ies in evidenta ca si act unicat in scena black metal.

Avand posibilitatea de a alege intre patru albume primite pozitiv de catre critici ei ofera un show variat cu un setlist bine alcatuit din piese noi si vechi.Taake este una dintre putinele trupe ramase de black metal-ul norvegian care inca mai are prezenta si atmosfera specifica black metalului traditional si ofera un show unic de black metal norvegian pur pe care fiecare fan al black metalului ar trebui sa il experimenteze.

Helheim (Viking metal – Norvegia)

Infiintata in Bergen in 1992, Helheim este una dintre trupele cele mai vechi si respectate din aria Viking metal a Norvegiei. La sfarsitul lui octombrie trupa va lansa MCD-ul intitulat “Aasgard’s fall” ce va include si un dvd cu reprezentatii live si  videoclipuri. Conceptul acestui mini album este de a elogia munca lui Quorthon (Bathory) care a jucat un rol important in istoria Helheim. Trupa nu a mai lucrat pana acum atat de intens la o lansare  iar directia muzicii si a versurilor nu a fost niciodata atat de patrunzatoare ca si acum. Este cel mai intunecat capitol scris pana acum …

Vulture Industries (Metal progresiv/Experimental – Norvegia)

Trupa de metal extrem progresiv si experimental Vultur Industries se afla in turneu cu cel de-al doilea album lansat la casa de discuri Dark Essence Records si intitulat "The Malefactors Bloody Register". Albumul lor de debut “The Dystopia Journeys” a cunoscut recenzii extraordinare in toata presa europeana,  ceea ce a rezultat in doua turnee impreuna cu trupe ca Taake,Helheim,Dark Fortress,Atrox ,Panchrysia si multe altele precum si aparitii la festivale cum ar fi Inferno.

In ceea ce priveste prestatiile lor live au primit recenzii favorabile pentru prestatia lor tehnica si bine inchegata. Trupa are un sound special si unic care este atat complex cat si placut si la obiect. Cu un show live foarte energetic si o prestatie maniacala a vocalistului Bjørnar Nilsen este o trupa ce nu ar trebui ratata.

Sulphur (Black/Death Metal experimental – Norvegia)

Sulphur s-a ridicat la inceputul acestui mileniu din cenusa trupei de Black Metal Taakeriket ce activa in anii 90. Intentioand sa urmeze o poteca muzica asezata la rascrucea dintre Black si Death Metal si presarata cu elemente progressive, trupa cuprinde fosti si actuali membri ai trupelor Gorgoroth, Aeternus, Enslaved si Vultur Industries si are un sound mai agresiv si provocator decat a avut vreodata.

Peisajele musicale pe care Sulphur doreste sa le exploreze nu cuprind limite, si albumul rezultat “Thorns in Existance” lansat la Dark Essence Records in martie 2009 provoaca,infioara si distruge ascultatorul. Transferati asta in decorul unei prestatii live si rezultatul promite sa fie uimitor.
 
Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Ne gasesti si pe InstagramConcerte recomandate:


f