Concert Thy Veils si Valerinne in Club Control Bucuresti

13 Noiembrie 2014
Bucuresti - Club Control Bucuresti

 


Joi, 13 noiembrie, ora 21.00 @ Control:


THY VEILS
Invitati speciali: Valerinne
( ambient, post-rock, post-punk, shoegaze)

 

Joi 13 noiembrie, trupa timisoreana THY VEILS revine in Bucuresti, la 5 ani dupa lansarea acestui proiect inedit chiar in club Control.

Invitata sa concerteze alaturi de pionierii muzicii ambient din Romania este trupa bucuresteana Valerinne, care si-a stabilit inca de la inceput o pozitie detasata pe scena post-rock, post-punk, shoegaze & metal europeana printr-un concept audio-vizual incarcat de poveste, cu o evolutie fluenta si un sound puternic si penetrant.

 

 

Facebook event
Intrare: 20 lei

Open doors: 20h

Sala Berlin - Club Control, Str. C-tin Mille, nr. 4

www.facebook.com/clubcontrol

 

Afterparty:

www.facebook.com/events/1545665868998838/

 


**************************************
THY VEILS
a ta invaluire sau circumvolutiunile visarii

Thy Veils este un proiect ce a devenit nume, un concept ajuns stil, o meditatie minimalista si complexa. Nascuta din realitatea finalului de mileniu trecut, crescuta cu mijloace de expresie si comunicare digitale, arta Thy Veils vorbeste, printr-o viziune inchegata, despre explorare, despre experiment, despre cautare, adica despre sfera nedefinitului, a miscarii, a cuantelor.

Fondat ca si proiect de studio in 1995 de catre Daniel Dorobantu, Thy Veils devine nume pionier in muzica de ambient din Romania. Pana in 2008 sunt produse 4 albume de studio, un disc DVD cu eseuri video-ambient non-narative, colaborari cu alti artisti, precum si muzica pentru film. Utilizand din plin si mereu la zi mijloacele digitale de creatie, colaborare si comunicare, Thy Veils devine in scurt timp un nume respectat in scena artistica internationala de specialitate.

In 2008, dupa o calatorie in Noua Zeelanda, Daniel Dorobantu produce o schimbare in modul de lucru, abandonand compozitia in favoarea improvizatiei si transforma Thy Veils din proiect de studio in ansamblu. In scurt timp i se alatura nu mai putin de 8 artisti din variate sectoare stilistice iar paleta de expresie este expandata dramatic. Au loc primele aparitii publice in diferite formule de componenta, evenimente audio-vizuale electro-acustice ce suspenda auditoriul in insondabile survolari ale abisului comprehensiunilor afective contemplative.

Anul 2010 incepe cu un nou disc Thy Veils, imbibat de spiritul nipon, tradand grija pentru detaliu, rafinarea inspiratiei si-un tuseu lesne explicabil prin experientele avute de Daniel cu un an inainte, la Kyoto. Un continuum de sunete, o cascada atent condusa printre si peste pietrele unui canion stravechi, filtrata printr-un strat de muschi, licheni si ierburi subacvatice, totul aerisit si epurat de ramurile cu flori albe ale traditionalilor si atit de celebratilor ciresi. Lipsit de scop si fara de intentie, Daniel Dorobantu, misterios rezervat invita patrunderea alaturi de grupul sau de muzicieni in labirintul osaturilor sonore difuze calcand pe ceturi mobile, calatorind prin difuzia onctuoasa a lipsei de contur spre lumini fluide facute parca din fire de vacuum trans-substantial.

Inspiratia este sporita si improspatata prin filtrarea oferita de colaborari iar Thy Veils depaseste granitele scenei ambient. Daniel semneaza muzica pentru dans contemporan in colaborarea sa cu balerina Yin Yue (Shanghai, New York), colaborare ce este semnalata in New York Times, iar The Guardian este o alta cunoscuta publicatie ce va atrage atentia publicul larg asupra numelui Thy Veils.

Tot in 2010, in afara contextului Thy Veils, cu sprijinul Institutului Cultural Roman din Viena, Daniel Dorobantu colaboreaza cu artista austriaca Michaela Konrad si astfel ia nastere instalatia intermediala "Memories of Now", prezentata pentru prima data in Ars Electronica Center din Linz, o adevarata catedrala a artei electronice contemporane. Inaugurat in 1996 si reconfigurat radical in 2008, dupa o investitie de aproape 30 de milioane de euro, Ars Electronica Center Linz este, probabil, cel mai important centru de expunere a artei electronice din lume si, totodata, un laborator al artei electronice contemporane, situat la confluenta dintre arta, tehnologie si societate. Din Martie 2011, "Memories of Now" face parte din colectia Ars Electronica Center si este inclusa in programul permanent al sectiunii Deep Space, spatiu ultramodern destinat artei digitale cu o suprafara de proiectie de inalta definitie de 288m2.

Creatie integrativa unitara unica in contextul artistic romanesc si nu numai, atingand tangent cadrele compozitiei atonale, devenind uneori asimptotica, vecina serialismului, ca apoi sa evadeze in teritoriile armoniilor dodecafonice, muzica Thy Veils reprezinta veritabilul periplu creativ cu iz romantic la inceputurile creatiei, in primele albume practicand un nihilism nostalgic, ce ulterior devine treptat aerat cu un tropism nativ spre fluidumul marilor de ceata, purtat de involburate vanturi solitare ce subtiaza draperiile norilor sinestezici.

Pe scena din Control vor urca:
Daniel Dorobantu - electronice 
Manuela Marchis - voce
Ana Telea - chitara
Radu Pieloiu - tobe

www.thyveils.com
www.facebook.com/thyveils

www.youtube.com/thyveilsofficial

**********************************

Valerinne este o trupa de post-rock/instrumental, infiintata in ianuarie 2012 in Bucuresti, avandu-i in componenta pe Alexandru - chitara/soundscapes, Liviu - bas, Mircea - tobe. Muzica trupei este un amestec de sonoritati post-punk, shoegaze, post-rock si metal, iar concertele atmosferice sunt insotite live de vizualuri realizate de Anke.

Pe data de 8 octombrie 2012, Valerinne lansau online ”Kunstformen der natur”, album lor de debut, fiind considerat de catre presa muzicala drept unul dintre cele mai originale si remarcabile materiale ale anului.
Au cantat alaturi de Maybeshewill, Tides from Nebula, Our Ceasing Voice si Stephen O’Malley, iar in primavara lui 2013 au pornit intr-un turneu european prin Bulgaria, Croatia, Serbia, Cehia, Germania si Belgia alaturi de trupa bucuresteana Environments si au cantat la Dunk! Festival, unul dintre cele mai importante festivaluri de post-rock din Europa.

La sfarsitul anului 2013, trupa a lansat cel de-al doilea album, Arborescent, pe care l-a promovat intr-o serie de concerte si turnee in 2014.

www.facebook.com/valerinneofficial
www.valerinne.tumblr.com
www.valerinne.bandcamp.com
www.youtube.com/valerinneofficial
www.valerinne.bandcamp.com/album/kunstformen-der-natur
https://valerinne.bandcamp.com/album/arborescent

 Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: bit.ly/METALHEAD-Newsletter

Concerte recomandate:


Înscrie-te la newsletter


Join the ranks ! LIKE us on Facebook