Concurs Posada Rock 2020


18 Septembrie 2020 - 20 Septembrie 2020
Bucuresti - Club Quantic
Pret: 30

 Tinem concursul Posada Rock 2020!

Dupa o lunga perioada in care vestile proaste au fost predominante, venim in sfarsit cu o veste buna: ne-am hotarat sa organizam concursul Posada Rock 2020!

Posada Rock este cel mai vechi si cel mai important concurs pentru formatiile rock din tara, o rampa de lansare pentru trupele tinere. Avand in vedere pandemia de Covid-19 si masurile de prevenire a raspandirii luate de autoritati, care au afectat grav intreaga industrie de evenimente si muzicienii romani, consideram ca un ajutor, cat de mic, este necesar pentru supravietuirea formatiilor de rock din Romania.

Daca organizarea Festivalului Posada Rock 2020 a devenit imposibila, am decis totusi ca in acest an sa organizam o editie „in exil” a concursului Posada Rock, la Bucuresti, la terasa Quantic, in perioada 18-20 septembrie 2020.

Chiar daca, din motive de siguranta, dar si de buget, anul acesta nu ne vom putea bucura de atmosfera inegalabila de la Campulung Muscel, de locatia cu care ne-am obisnuit si in care vom reveni cu drag la editia aniversara a festivalului de anul viitor, am decis sa organizam totusi concursul, pentru ca ne dorim sa venim atat in intampinarea publicului doritor de rock, cat si in ajutorul formatiilor care in acest moment nu mai au ocazii de a canta live.

Concursul se va desfasura dupa regulile detaliate mai jos, in zilele de 18 si 19 septembrie, iar pe 20 septembrie va avea loc Gala Laureatilor, in aer liber, la Quantic, in conditii de maxima siguranta, atat pentru spectatori, cat si pentru trupe si personalul tehnic.

La concurs se poate inscrie gratuit un numar nelimitat de trupe, iar 10 dintre ele vor fi selectate de catre un juriu de specialitate pentru a canta live pe scena de la Quantic.

Ca sa participe la preselectia pentru concurs, formatiile doritoare trebuie sa trimita pana pe 11 septembrie 2020, la adresa de e-mail contact@posadarock.com, urmatoarele materiale:

- cel putin trei piese originale in format MP3; minimum un material video sau un link catre un material video care sa contina o piesa a formatiei  interpretata LIVE;

- biografia formatiei (membri, istoric, palmares etc.);

- trei fotografii cu formatia la o calitate cat mai buna.

- Doar trupele care vor depune aplicatii complete vor fi admise in preselectie.

Preselectia va fi facuta de catre un juriu de specialitate. Numele membrilor juriului vor fi facute publice la momentul oportun.

Cele 10 formatii care se califica pentru finala de la Quantic vor fi anuntate cel tarziu pe 15 septembrie 2020.

Pentru trupele participante la faza finala a concursului se asigura cazarea pentru membrii formatiei si maximum un insotitor (manager, sunetist, promoter etc.) si transportul: bilet de tren clasa a II-a, bilet de autobuz sau combustibil (un autoturism per formatie, max. 7,5L/100 km). Decontul transportului se va face doar la prezentarea biletului, bonului sau facturii aferente.

Fiecare formatie calificata in faza finala a concursului va avea la dispozitie un total de 45 de minute pentru set-up, line-check si recitalul propriu-zis. Orice depasire a timpului alocat poate duce la depunctarea sau chiar eliminarea din concurs a formatiei respective.

Dupa deliberarile juriului, trupele clasate pe primele patru pozitii la concursul din cadrul Festivalului Posada Rock 2020 vor fi premiate.

Premiile oferite formatiilor castigatoare vor fi urmatoarele:

 Marele premiu – 2.000 de euro

  Locul 1 – 1.000 de euro

  Locul 2 – 500 de euro

  Locul 3 – 200 de euro

  Premiul "Zaharia Radulica" – 500 de euro.

 Din motive de siguranta, vor fi puse in vanzare doar bilete pentru o zi, la pretul de 30 de lei/buc. si vor putea fi achizitionate online din reteaua www.iabilet.ro. In masura in care vor mai ramane, vom vinde bilete si la intrare, la pretul de 35 lei/buc.

Concursul Posada Rock 2020 este organizat de Asociatia Rock Culture, fiind proiect prioritar al Ministerului Culturii.Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: bit.ly/METALHEAD-Newsletter

Concerte recomandate:Like us on Facebook