East European Music Conference

28 Iulie 2017 - 29 Iulie 2017
Sibiu - Sala Thalia, Sibiu
Pret: 190 Lei

17.07.2017

Dr. Raed ARAFAT, Secretar de Stat in MAI, si Chris KEMP se intalnesc la East European Music Conference

Dr. Raed ARAFAT, Secretar de Stat in Ministerul Afacerilor Interne, seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, si Chris KEMP, consilierul fortelor de ordine britanice, se intalnesc la Sibiu, in cadrul primei editii Sibiu – Festival City: East European Music Conference, 27-29 iulie 2017

Experti din Romania si Europa vor intra intr-un dialog despre gestionarea situatiilor limita in cadrul evenimentelor de mare anvergura. Sesiunea tematica “Situatiile de criza in festival” va avea loc vineri, 28 iulie, incepand de la ora 14.45, la Sala Thalia din Sibiu.

Aceasta sesiune a conferintei va aborda problematici precum amenintari teroriste, vreme nefavorabila, probleme de ultim moment privind licentele de organizare, momente de panica sau alte situatii neprevazute. Moderator va fi jurnalistul Florin Ghioca (Adevarul, Romania), iar invitati in cadrul panelului sunt Dr. Raed Arafat, Secretar de Stat, ef al Departamentului pentru Situatii de Urgenta din cadrul Ministerului Afacerilor Interne; Stephan Thanscheidt – director al companiei FKP Scorpio, Germania, cel mai mare producator de festivaluri din Europa; Thomas Zsifkovits – co-proprietar al companiei Barracuda Music, Austria, organizatorul renumitului festival Novarock; Chris Kemp - doctor in psihologie cognitiva, expert in psihologia maselor si managementul multimii, consilier al politiei britanice si responsabil cu pregatirea echipelor de securitate la Jocurile Olimpice si Paralimpice, Marea Britanie. Sesiunea va avea loc in data de 28 iulie 2017, intre orele 14:45 – 16:00 si se va desfasura la Sala THALIA, Sibiu. 

Intalnirea de la Sibiu aduce la aceeasi masa factorii implicati in gestionarea evenimentelor mari, care vor aborda probleme de interes major pentru industria festivaliera si pentru evenimentele culturale. Anticiparea situatiilor neprevazute de catre organizatorii de spectacole, precum si managementul corespunzator al riscurilor si situatiilor limita, existenta unui dialog constructiv intre organizatori si autoritati, cresterea nivelului serviciilor oferite sau campaniile de educare a participantilor la evenimente, pentru a sti cum sa se comporte in situatii limita, se inscriu in categoria activitatilor care au ca scop cresterea gradului de protectie si siguranta a participantilor la evenimente. 

Este important ca in urma conferintei sa se constituie un grup de initiativa care sa monitorizeze implementarea unor actiuni concrete, cu impact pozitiv asupra industriei de profil si care sa mentina un dialog permanent intre toti cei implicati.

Reunind elita industriei muzicale europene in zece sesiuni tematice distincte, East European Music Conference si-a asumat misiunea de a identifica solutii pentru dezvoltarea pe termen lung a industriilor culturale si creative in Romania. Situatiile de criza in cadrul evenimentelor cu public larg reprezinta teme de importanta majora intr-o Europa in plin proces de schimbare. Mai mult decat oricand, teme precum managementul situatiilor limita sau siguranta maselor la concerte si festivaluri joaca un rol important. In Romania, care a trecut prin tragedia Colectiv si a pus in evidenta slabiciuni si carente semnificative ale acestui sistem, remodelarea si adaptarea legislatiei devine o necesitate.

Chris Kemp, European Event Safety Group:

 “Membrii Grupului European de Siguranta la Evenimente (European Event Safety Group) lucreaza in colaborare cu autoritatile locale, regionale sau nationale in intreaga Europa, oferindu-le consiliere cu privire la cele mai noi metode de securitate, din perspectiva unor practicieni cu o vasta experienta. Consultanta se face in beneficiul politiei, paramedicilor sau echipelor de pompieri, expertii coordonand si strategiile de interoperabilitate a acestor servicii in situatii concrete de criza. Membrii European Event Safety Group au colaborat cu autoritatile in cazurile unor dezastre majore, contribuind, de asemenea, si la schimbarea legislatiei specifice. Au asigurat, de asemenea, coordonarea echipelor de Securitate pentru nenumarate festivaluri mari sau evenimente de anvergura, cum ar fi Jocurile Olimpice si Paralimpice gazduite la Londra in 2012, Turul Frantei sau meciuri din competitii de prestigiu, cum ar fi Campionatului European si Cupa Mondiala. Membrii European Event Safety Group ofera consiliere permanenta diverselor agentii si institutii guvernamentale interesate, demonstrand profesionalism si expertiza in a le oferi solutii in acord cu cele mai noi cercetari in domeniu partenerilor din intreaga Europa”.

Mai multe informatii despre invitati, programul conferintei si bilete gasiti pe:  www.eemusic.ro

SIBIU – FESTIVAL CITY: EAST EUROPEAN MUSIC CONFERENCE ESTE O ACTIUNE COFINANTATA DE CONSILIUL LOCAL SIBIU I DE PRIMARIA MUNICIPIULUI SIBIU

EVENIMENT PREZENTAT DE: BANCA TRANSILVANIA

PARTENERI: AROC (Asociatia Romana a Organizatorilor de Concerte si Evenimente Culturale) 

SUB EGIDA: TAKE A STAND

PARTENERI MEDIA: Rock FM, Zile si Nopti, Adevarul, Forbes, HotNews, Men’s Health, Catavencii, National Geographics, Cosmopolitan, Beau Monde, Agerpres, Radio Romania Cultural, IQ Magazine, Times New Roman, Sunete, Tribuna, Turnul Sfatului, Sibiu 100%, Ora de Sibiu, tiri de Sibiu, Metropolis, ClujLife, Deezer, Feeder.ro, IConcert, InfoMusic, Traieste Muzica, urban.ro, E-zine, Let’s Rock, Informatia Harghitei, Vinsieu.ro, roevents.ro, anyplace.ro, maximumrock.ro.  

Biletele se gasesc in format electronic pe www.iabilet.ro si in reteaua fizica iabilet.ro/retea : Magazinele Flanco, Metrou Unirii 1 langa casa de bilete Metrorex, Magazinul Muzica, Magazinele  IQ BOX - Telekom, Cafe Deko, Club Vintage, Club Quantic, Hard Rock Cafe, Beraria H, Agentiile Perfect Tour, Magazinele Uman  si pe terminalele self-service ZebraPay din toata tara.

17.07.2017

East European Music Conference

Cei mai importanti reprezentanti ai industriei europene de spectacol, oameni de afaceri, directorii celor mai mari festivaluri, organizatori de spectacole cu mari trupe, de la Rolling Stones la Robbie Williams, specialisti internationali in securitate, avocati si experti in complicatul sistem international de taxe sunt asteptati la lansarea proiectului “Sibiu – Festival City”, un program derulat in perioada 27-29 iulie, initiat de ARTmania.

Pe langa o oferta culturala bogata – concerte, expozitii, lansari de carte sau film – platforma “Sibiu – Festival City” va gazdui si prima editie a reuniunii internationale East European Music Conference (EEMC), un eveniment de anvergura europeana, care si-a propus sa aduca la masa dialogului peste 500 de experti, autoritati ale statului implicate in reglementarea sectorului creativ, promoteri romani si principalii operatori de pe piata internationala a festivalurilor.

 Fruzsina Szep, directorul Festivalului Lollapalooza din Berlin, sau Stephan Thanscheidt – director al companiei FKP Scorpio, care organizeaza peste 20 dintre cele mai mari festivaluri din Europa, se vor numara printre oaspetii asteptati anul acesta in Romania. Conferinta de la Sibiu este organizata in colaborare cu AROC - Asociatia Romana a Organizatorilor de Concerte si Evenimente Culturale, ce are ca membri fondatori cei mai importanti promoteri din Romania, precum Emagic, Events, Electric Castle, Summer Well, ARTmania, Blaj aLive sau Twin Arts, printre altii.

 · Sibiu – Festival City se deruleaza in aceeasi perioada cu Festivalul ARTmania, transformand inca o data orasul intr-o veritabila Capitala a Culturii.

Biletele se gasesc in format electronic pe www.iabilet.ro si in reteaua fizica iabilet.ro/retea : Magazinele Flanco, Metrou Unirii 1 langa casa de bilete Metrorex, Magazinul Muzica, Magazinele  IQ BOX - Telekom, Cafe Deko, Club Vintage, Club Quantic, Hard Rock Cafe, Beraria H, Agentiile Perfect Tour, Magazinele Uman  si pe terminalele self-service ZebraPay din toata tara.Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: bit.ly/METALHEAD-NewsletterConcerte recomandate:


Zi-ne parerea ta:

Înscrie-te la newsletter


Join the ranks ! LIKE us on Facebook