Incepe Sibiu Guitar Meeting 2018


21 Septembrie 2018 - 23 Septembrie 2018
Sibiu - Mai multe locatii

 Saptamana viitoare, in perioada 21-23 septembrie 2018, debuteaza cea de-a patra editie al celui mai important eveniment dedicat chitaristilor din Romania - Sibiu Guitar Meeting. Festivalul, parte din programul amplu "Pune mana pe chitara" demarat de Asociatia Culturala Play, propune o serie de concerte, proiectii de filme sau ateliere dedicate atat artistilor, cat si publicului larg.

Concertul colectiv - nucleul Sibiu Guitar Meeting

Poze Poze pentru articole - Guitar sibiu

La fel ca in fiecare an, evenimentul care aduna cateva sute de chitaristi in acelasi loc din peste 40 de orase este cel mai asteptat si spectaculos moment. Concertul este gandit ca un context in care tinerii vor fi vedetele unui spectacol live unde vor canta simultan un playlist format din 15 cantece rock si folk. Astfel, vor demonstra cat de bine si-au insusit melodiile pe care le-au invatat, ajutati fie de caietul de cantece, fie de tutorialele video realizate de chitaristul Ilie Manole Vlad.

Poze Poze pentru articole - Guitar sibiu

Evenimentul va fi prezentat de Cristian Hrubaru si va avea loc sambata, 22 septembrie, de la ora 18:00, in Habermann Markt. In cadrul sau, vor urca pe scena o parte dintre artistii care semneaza piesele cantate de chitaristi - Adi Despot de la Vita de Vie, Stefan Boldijar de la Semnal M, Alin "Coiotu" Dinca de la Trooper, Paul Radu de la Antract, precum si ceilalti membrii Trooper, Semnal M si Antract.

Program complex: concerte, proiectii de filme si ateliere 

Poze Poze pentru articole - Guitar sibiu

In cadrul festivalului sunt programate o serie de concerte care vor aduce mai aproape muzica de calitate. Vineri, 21 septembrie, are loc concertul "Generatia Rock saluta Generatia Folk", care isi propune sa invite pe scena trupe rock si folk de copii si tineri, printre care: Grupul Balada al Palatului Copiilor din Sibiu, Banda CPO a Centrului De Plasament Orlat, formatiile Ad-Hoc, Revolver si SGF (Shred Guitar Force) din Sibiu, dar si grupuri din Bucuresti si Craiova. In continuare, formatia Trooper va sustine un show  live, cu acces liber in Piata Habermann, in care vor canta cele mai cunocute melodii proprii, dar si piese in premiera, incluse pe noul album. La finalul serii, chitaristul finlandez Samuli Federley ajunge pentru prima data in Romania, intr-un concert la Rock’N Bike Pub, iar biletele vor fi disponibile la intrare in locatie.

Seria concertelor continua cu un spectacol acustic Vita de Vie la The Wolf - sambata, de la ora 22:00. Duminica, in aceeasi locatie, va avea loc un concert al formatiei Semnal M, de la ora 22:00.

Poze Poze pentru articole - Guitar sibiu

In ceea ce priveste programul "Rock the Screen (Legends)", acesta propune 3 proiectii de filme cu subiect muzical, care vor rula in Piata Habermann: joi - 20 septembrie, de la 19.00 - 20.00, sambata - 22 septembrie, de la 12:00-16:00 si duminica - 23 septembrie, de la 11:00-14:00. Titlurile filmelor vor fi anuntate in curand.

In completare, au fost pregatite o serie de ateliere pentru cele 3 zile de festival, fiind potrivite atat publicului larg, cat si artistilor. Astfel, vineri si sambata au loc ateliere "Born to Play" pentru copii si tineri, care implica amenajarea unei zone de muzica unde se vor putea testa chitare si instrumente de percutie, dar vor mai avea lor si ateliere de creatie si de cercetasi.

Pe de alta parte, artistii vor avea ateliere dedicate lor, pentru care se pot inscrie inca de acum pe site-ul Kompostor.ro: "Chitarist 2.0." - Masterclass de chitara rock cu Cezar Popescu (Vita de Vie, Days of Confusion, Domination) si Cosmin Lupu (Days of Confusion), "Basist 2.0." - Masterclass chitara bass cu Alecu (Days of Confusion), Masterclass "Vocea ta, un instrument" cu Mira Botocan (coach, Vocea Romaniei) si "Guitar Clinic by Samuli Federley". In completarea lor, atelierul de creatie "Poetry Rocks" isi propune sa inspire artistii sa creeze versuri potrivite pentru a deveni parte din cantece rock, ghidati de scriitorul Radu Vancu. inscrierile in cadrul acestui eveniment sunt gratuite si sunt deschise pe www.bit.ly/PoetryRocks2018.

Chitara, vedeta unor proiecte speciale

In acest an, organizatorii propun o serie de proiecte ce au in centru chitara sau modul in care acest instrument muzical poate fi utilizat multidisciplinar. Astfel, vineri si sambata vor avea loc sesiuni de concerte stradale de chitara, in locatii surpriza din Sibiu, care isi propun sa aduca muzica mai aproape de oameni si de locurile pe care acestia le tranziteaza.

Un proiect pilot al acestei editii Sibiu Guitar Meeting este "Programul rabla chitara", care incurajeaza oamenii sa-si aduca chitarele vechi, nefunctionale sau degradate, in perimetrul festivalului. in schimb, fiecare "donator" va primi un voucher valoric, valabil la achizitia unui nou instrument muzical. Organizatorii promit ca fiecare piesa primita va fi reconditionata la un centru specializat, urmand a fi oferita mai departe.

Sibiu Guitar Meeting  este cofinatat de AFCN si Primaria Municipiului Sibiu. Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: bit.ly/METALHEAD-Newsletter

Concerte recomandate:


Înscrie-te la newsletter


Like us on Facebook