Kumm isi lanseaza noul album: A Mysterious Place Called Somewhere


06 Februarie 2014
Bucuresti - The Tube
Pret: 30 Lei

03.02.2014

Asculta fragmente de pe noul album Kumm, A Mysterious Place Called Somewhere

Intrati in linie dreapta cu lansarea noului lor album, „A Mysterious Place Called Somewhere”, cei de la Kumm au facut public un clip cu o trecere in revista a pieselor de pe disc. Reamintim ca primele concerte de lansare vor avea loc la Bucuresti (6 februarie, The Tube) si Timisoara (14 februarie, club DAOS)!
 
Daca sunteti curiosi cum suna piesele de pe noul disc, ascultati preview-ul de mai jos:


 
Despre noul album Kumm, Eugen Nuescu (voce, chitara) spune urmatoarele: „In filmul "Collateral", Jamie Foxx este taximetrist intr-o mare metropola americana. In parasolarul mainii sale are o poza cu o insula idilica din Pacific la care se uita de fiecare data cand isi vine sa-si ia lumea in cap. Albumul nostru "A Mysterious Place Called Somewhere" este nascut din aceleai frustrari si melancolii ale vietii nostre urbane; visarea cu ochii deschii la ceva mai placut ochiului si sufletului. Este bucuresteanul care fuge un weekend la Vadu sau clujeanul care merge cateva zile in Munii Apuseni.”
 
 „Am rascolit un pic psihedelia anilor '70, pop-ul si britpop-ul din '80 si '90 ca sa ajungem la un sound douamiitreisprezecist care povestete in mare parte despre lumile mai bune pe care ni le imaginam in spatele ochilor. Am tot ales si ales dintre peste 100 de proiecte de cantece care-si doreau fiecare sa fie pe acest album. Pana la urma cea mai mare pondere a avut-o factorul "stare", mai mult decat alte considerente tehnico-muzicale sau comerciale. De la prima nota inregistrata pana la masterul final toti cei care au contribuit au fost alaturi de noi pe drumul nostru si le multumim pentru asta. Albumul nostru este o alternativa la o calatorie”, continua el.
 

 
Albumul „A Mysterious Place Called Somewhere” a fost inregistrat la StartRec Studio, avandu-i ca ingineri de sunet pe Sultan Nasser si Codrin Lazar. Mixul a fost realizat de catre Utu Pascu, iar masteringul a fost realizat in SUA de catre Tom Waltz (Blue Man Group, Annihilator). Pe langa trupa, mai sunt prezenti pe album si muzicienii invitati Ana-Cristina Leonte (voce, vioara), Calina Maria Curticapean (voce) si Drago Andriana (hurdy-gurdy).
Albumul poate fi pre-comandat in format digital de pe pagina de Bandcamp a formatiei – http://kumm.bandcamp.com/.
 
Kumm:
Eugen Nuescu (Oigan) - voce, chitara
iordache - saxofon, flaut, tamburina
Kovács András - clape, sintetizator
Uu Pascu - bass
John Ciurea - tobe

21.01.2014

Kumm isi lanseaza noul album: A Mysterious Place Called Somewhere

Noul CD Kumm se numete „A Mysterious Place Called Somewhere”, are 12 piese nou-noue (plus un bonus track!) i va avea lansarea la Bucureti joi, pe 6 februarie, in The Tube (str. Lipscani, nr. 30-34) de la ora 21:00. Invitai cu aceasta ocazie vor mai fi Luiza Zan & Dan Byron i Ana-Cristina Leonte!

Albumul poate fi pre-comandat in format digital de pe pagina de Bandcamp a formaiei – kumm.bandcamp.com.

La mai bine de 4 ani de la precedentul disc, Kumm continua sa exploreze i sa testeze limitele genurilor muzicale, evitand ca intotdeauna incadrarea intr-un stil anume. „A Mysterious Place Called Somewhere” poate fi considerat mai „progresiv” in abordarea sonora (trimiand poate spre zilele de inceput ale trupei, alaturi de revenirea lui Oigan pe postul de vocalist principal) insa vine in plus cu experiena i sigurana de sine pe care Kumm le-au capatat in cei peste 16 ani de activitate. Saxofonul lui Iordache este in continuare un element distinctiv, refrenele i liniile melodice raman cu tine mult timp dupa ascultare, iar influenele diverse (blues, britpop, alternative rock) fac din „A Mysterious Place Called Somewhere” un album bogat i ofertant ce are cate ceva de oferit pentru orice iubitor al muzicii.

Albumul a fost inregistrat la StartRec Studio, avandu-i ca ingineri de sunet pe Sultan Nasser si Codrin Lazar. Mixul a fost realizat de catre Utu Pascu, iar masteringul a fost realizat in SUA de catre Tom Waltz (Blue Man Group, Annihilator). Pe langa trupa, mai sunt prezeni pe album i muzicienii invitai Ana-Cristina Leonte (voce, vioara), Calina Maria Curticapean (voce) i Drago Andriana (hurdy-gurdy).

Tracklist:

1. Everybody's Watching
2. Sun Strip
3. Each Part of You
4. Strawberry Soul
5. Time Machine
6. The Dark Side of the Mind
7. One In a Million
8. Sugar Hill
9. Bubbles
10. The Last Man
11. That’s Right
12. Almost 7 Minutes Late


bonus: Sa nu spui nimanui

Pana la marea lansare, urmarii clipurile pieselor lansate pana acum:
Kumm – One In a Million (official video): http://youtu.be/Hg5cSjlc7Cc
Kumm – Sa nu spui nimanui (official video): http://youtu.be/T1vDcRWGuqQ

Concert lansare Kumm – „A Mysterious Place Called Somewhere”

Joi, 6 februarie 2014, ora 21:00
The Tube (str. Lipscani nr. 30-34, Bucureti)
Invitai: Luiza Zan & Dan Byron, Ana-Cristina Leonte
Intrare: 30 leiDacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: bit.ly/METALHEAD-Newsletter

Concerte recomandate:


Înscrie-te la newsletter


Like us on Facebook