Maximum Rock Festival revine cu o noua editie in 2017

13 Octombrie 2017 - 14 Octombrie 2017
Bucuresti - Arenele Romane

05.10.2017

Program si reguli de acces pentru Maximum Rock Festival 2017

 Weekend-ul viitor ne intalnim la festival!

Pe 13 si 14 octombrie, "ne mutam" cu totii la Arenele Romane pentru o noua editie a mult asteptatului Maximum Rock Festival 2017! 

Editia aceasta avem ocazia sa ne intalnim atat cu trupe care au mai trecut prin tara noastra si se bucura de aprecierea publicului roman, dar si formatii pe care participantii le vor vedea in premiera la festival: Haggard (DE),  Sodom (DE), Polar (UK),  Moonsorrow (FI), For The Wicked (RO), Shade Empire(FI), Anvision (PL), Nightmare (FR), Stage of Reality (IT), Hypersonic (IT), Anuryzm (LB), Vlad in Tears (DE), Exist Immortal (UK) si Special Providence (HU).

BILETE:

Pretul abonamentelor este de 135 lei, in timp ce biletul de o zi (la alegere) este de 90 lei, acestea putand fi achizitionate fie online pe www.ambilet.ro, fie in format fizic de la sediul Promusic Events (str. Traian Demetrescu, nr. 9) sau reteaua Eventim – magazinele Orange, Vodafone, Germanos, Librariile Carturesti, Humanitas, Diverta, benzinariile OMV si hypermarket-urile Carrefour.

Pretul biletelor de o zi in pe perioada festivalului, disponibile la intrare: 115 lei

Pretul abonamentelor in perioada festivalului, disponibile la intrare: 160 lei

BILETE VIP:

Biletele VIP (bratara si VIP pass pentru meet & greet, o sticla de vin* editie speciala Maximum Rock Festival 2017, oferita de partenerul Domeniile Samburesti + afisul festivalului + revista Maximum Rock (print) +  25 % discount la tricoul festivalului disponibil la standul de merch) se pot gasi pe site-ul www.ambilet.ro la pretul de 179 lei. Mai multe detalii aici

*Va rugam sa tineti seama ca, din motive ce tin de respectarea legii, sticla de vin editie limitata Maximum Rock Festival 2017 va fi oferita doar participantilor cu bilete VIP care au trecut de pragul varstei de 18 ani.

PROGRAM:

REGULI DE ACCES si alte informatii utile:

Prin achizitionarea unui bilet sau abonament la MAXIMUM ROCK FESTIVAL, cumparatorul se obliga sa accepte si sa respecte urmatorul regulament:

* Biletul este valabil pentru o singura persoana (sau in functie de specificatia existenta) si pentru un singur acces la spectacol. Biletul isi pierde valabilitatea dupa ce cumparatorul / spectatorul paraseste locatia evenimentului.

*La intrare abonamentul va fi schimbat cu o bratara care va trebui purtata obligatoriu pe toata perioada festivalului. Deteriorarea sau ruperea acesteia atrage anularea abonamentului.

in cazul biletelor de o zi (one day ticket), participantii nu vor primi bratara de acces, prin urmare iesirea din zona festivalului – Arenelor Romane – (dupa poarta de acces) duce la pierderea valabilitatii biletului, iar pentru a intra din nou la eveniment va trebui cumparat un alt bilet.

* Biletul /  abonamentul nu poate fi schimbat pentru un alt spectacol sau eveniment decat cu aprobarea scrisa a organizatorului.

* Biletul / abonamenul nu este rambursabil, cu exceptia cazului in care spectacolul / evenimentul este anulat sau reprogramat.

* Mutarea spectacolului / evenimentului intr-un alt loc din aceeasi localitate nu constituie un motiv pentru rambursarea biletului.

* Atunci cand un spectacol / eveniment este reprogramat, biletul cumparat ramane valabil pentru data reprogramata sau se poate rambursa la cerere. Cererile de rambursare trebuie efectuate in maxim 28 de zile calendaristice dupa data anularii spectacolului / evenimentului la punctul de vanzare de unde acestea au fost achizitionate initial.

* Rambursarea contravalorii poate fi efectuata numai in conditiile in care biletele sunt intacte.

* in cazul in care un spectacol / eveniment este anulat, organizatorul nu va deconta costurile suplimentare (cazare, bilete de tren, bilete de avion, etc.).

* Detinatorul biletului este obligat sa se supuna controlului corporal facut la accesul in locatia spectacol / eveniment de catre organele de securitate abilitate.

Este interzis:

* accesul cu aparate foto profesionale (cele care au obiectiv detasabil)

* accesul cu aparate video de filmat

* accesul cu aparate de inregistat audio

* cu orice fel de sticle, recipiente si mancare (aduse din exterior)

* accesul cu orice fel de sticle, recipiente, substante periculoase, arme sau obiecte periculoase, inflamabile, care pot pune in pericol viata celor din jur

* consumul de droguri sau de alte substante ilegale. Aceasta constituie infractiune si se pedepseste conform prevederilor in vigoare.

* dezlipirea de afise si reclame lipite in incinta Arenelor Romane, precum si deteriorarea diferitelor semne puse de organizatori in zona sau a mijloacelor de stingere a incendiilor aflate in incinta Arenelor Romane.

in interior nu se fumeaza, iar stationarea pe coridorul spre intrarea in zona de cort este interzisa!

 Hainele pot fi lasate la garderoba.

Nerespectarea regulamentului sau folosirea biletului in alte scopuri decat cele prevazute poate aduce cu sine anularea biletului si poate interzice accesul detinatorului biletului la eveniment.

De retinut:

* Copiii pana la varsta de 8 ani au acces gratuit – cu insotitor posesor de bilet / abonament valabil (daca in anuntul evenimentului nu este o alta specificatie).

 * Copiii dupa varsta de 8 ani si pana la varsta de 16 ani au nevoie de bilet si de insotitor (daca in anuntul evenimentului nu este o alta specificatie).

 * Persoanele peste 16 ani nu mai au nevoie de insotitor (daca in anuntul evenimentului nu este o alta specificatie).

 * Falsificarea sau tentativa de falsificare a biletului se pedepseste conform legii.

 * Persoanele  cu dizabilitati pot beneficia de intrare libera doar pe baza prezentarii la intrarea festivalului (zona presa) a unei hartii doveditoare (copie dupa certificat care atesta gradul de dizabilitate).

 Pentru alte informatii: festival@maximumrock.ro.

28.08.2017

Inca doua noi trupe confirmate la Maximum Rock Festival 2017

 EXIST IMMORTAL (UK) si SPECIAL PROVIDENCE (HU) sunt noile trupe care se alatura line-up-ului Maximum Rock Festival 2017, eveniment ce va avea loc in perioada 13-14 octombrie la Arenele Romane din Bucuresti (cort incalzit)!

Astfel, alaturi de ele, in cele doua zile de festival vor putea fi vazute si ascultate trupe precum Haggard (DE),  Sodom (DE), Polar (UK),  Moonsorrow (FI), For The Wicked (RO), Shade Empire (FI), Anvision (PL), Nightmare (FR), Stage of Reality (IT), Hypersonic (IT), Anuryzm (LB) si  Vlad in Tears (DE).

Venita din Ungaria, Special Providence este una dintre cele mai cunoscute si apreciate cvartete de jazz-metal din scena progressive europeana, care si-a format de-a lungul timpului un stil unic ce captiveaza publicul inca din primele minute.

Prezenta dinamica a trupei pe scena transforma orice concert intr-un spectacol impresionant, aceasta participand la multe festivaluri importante precum London Jazz Festival, Crescendo Festival, ProgSud, Prog-Resiste si sustinand o multime de concerte in intreaga lume, timp in care a impartit scena cu nume mari precum Dream Theater, Spock’s Beard, Steve Hackett si multe altele.

De asemenea, tobosarul trupei, Adam Marko, este cunoscut publicului roman prin participarea sa la Drumstage REF 2015, in calitate de headliner.

Cu un sound impresionant de melodic metal, trupa londoneza Exist Immortal n-a stat deloc degeaba inca de la lansarea primului sau album "Darkness of and Age" din 2014. Cantand la diverse festivaluri, in nenumarate turnee si chiar cu nume mari din lumea underground-ului, de la SikTh la Heart of a Coward, Fallujah sau Circles, Exist Immortal a avut grija sa-si raspandeasca muzica prin toate colturile lumii.

Ultimul album al trupei, "Breathe", a fost lansat in data de 28 octombrie 2016 via Primordial Records, fiind primit foarte bine atat de fanii trupei, cat si de presa de specialitate, Metal Hammer comentand despre acesta:

"The quintet delight the senses from the jump-off with their ability to construct expansive sonic soundscaped. Hypnotising electronice permeates opener saviour and plaintive earworm In Hindsight, but it’s frontman Meyrick de la Fuente’s soaring vocals layered over undulating riffage that truly stirs the soul."  (8/10)

Cat costa si de unde se pot achizitiona biletele?

Pretul abonamentelor este de 135 lei, in timp ce biletul de o zi (la alegere) este de 90 lei, acestea putand fi achizitionate fie online pe www.ambilet.ro, fie in format fizic de la sediul Promusic Events (str. Traian Demetrescu, nr. 9) sau magazinele Orange, Vodafone, Germanos, Librariile Carturesti, Humanitas, Diverta, benzinariile OMV si hypermarket-urile Carrefour.

Biletele VIP (bratara si VIP pass pentru meet & greet, alaturi de afisul festivalului si o sticla de vin MRF 2017 editie limitata) se pot gasi pe site-ul www.ambilet.ro la pretul de 179 lei. Mai multe detalii aici.

In data de 7 octombrie, la Arenele Romane din Bucuresti are loc si Warm-up party-ul MRF 2017, si anume un concert cu WINTERSUN, alaturi de trupele WHISPERED si BLACK THERAPY. Mai multe detalii aici.

Program pe zile:

Vineri (13 octombrie)

SODOM

POLAR

FOR THE WICKED

EXIST IMMORTAL

SPECIAL PROVIDENCE

HYPERSONIC

Sambata (14 octombrie)

HAGGARD

MOONSORROW

SHADE EMPIRE

STAGE OF REALITY

NIGHTMARE

ANVISION

ANURYZM

VLAD IN TEARS

Eveniment sustinut de Domeniile Samburesti,  Aqua Carpatica, Jägermeister si Rock Fm

Sustinatori media:

RockHouseEvents, MetalHangar18,  Theintermission.ro, Definiterock.ro, iConcert.ro, Infomusic.ro, Metalhead.ro, MetalForLife.ro, Let’s Rock Romania, Best-Event.ro, Roevents.ro Teen Art Out Magazine, bestmusic.ro, soundzone.ro

22.08.2017

S-au pus in vanzare biletele Meet & Greet pentru Maximum Rock Festival 2017

 Let’s meet the bands!

La fel ca in fiecare an, ne place sa oferim participantilor bucuria de a sta fata in fata cu artistul preferat, asa ca astazi se pun in vanzare biletele pentru sesiunile de Meet & Greet cu toate trupele care vor concerta la Maximum Rock Festival 2017!

Biletele VIP sunt puse in vanzare in numar limitat de 20 si pot fi cumparate online pe www.ambilet.ro sau in format fizic de la sediul Promusic Events (str. Traian Demetrescu, nr.9, zona Timpuri Noi) la pretul de 179 lei. Acestea sunt valabile doar insotite de un abonament / bilet de o zi, urmand ca, dupa cumpararea biletului VIP, participantul sa intre in posesia unei bratari si a unui VIP pass care va permite accesul in zona Meet & Greet, primind in acelasi timp si un afis al festivalul, alaturi de o sticla de vin* editie speciala Maximum Rock Festival 2017, oferita de partenerul Domeniile Samburesti.

Programul sesiunilor Meet & Greet va fi afisat cu aproximativ o saptamana inainte de festival.

Si pentru cei care nu si-au luat inca un bilet de o zi sau abonament normal, nu uitati ca acestea sunt disponibile la pretul de 135 lei (abonament), respectiv 90 lei (bilet de o zi), fie online pe www.ambilet.ro, fie in format fizic de la sediul Promusic Events (str. Traian Demetrescu, nr. 9) sau magazinele Orange, Vodafone, Germanos, Librariile Carturesti, Humanitas, Diverta, benzinariile OMV si hypermarket-urile Carrefour.

*Va rugam sa tineti seama ca, din motive ce tin de respectarea legii, sticla de vin editie limitata Maximum Rock Festival 2017 va fi oferita doar participantilor cu bilete VIP care au trecut de pragul varstei de 18 ani.

Eveniment sustinut de Domeniile Samburesti,  Aqua Carpatica, Jagermeister si Rock Fm.

Sustinatori media: Rock House Events, Metal Hangar 18, Theintermission.ro, Definiterock.ro, iConcert.ro, Infomusic.ro, Metalhead.ro, MetalForLife.ro, Let’s Rock Romania, Best-Event.ro, Teen Art Out Magazine, bestmusic.ro, soundzone.ro.

16.08.2017

Schimbare de pret la biletele pentru Maximum Rock Festival 2017

Incepand de astazi, 16 august 2017, pretul abonamentelor si biletelor de o zi la Maximum Rock Festival 2017 se schimba!

In cazul in care nu ati apucat sa le achizitionati deja, acestea pot fi gasite online, dar si in format fizic la urmatoarele preturi:

Bilet de o zi – 90 lei

Abonament (ambele zile) – 135 lei

Dupa epuizarea acestora, tineti cont de faptul ca in perioada festivalului biletele de o zi vor putea fi gasite la pretul de 115 lei, in timp ce abonamentele vor costa 160 lei.

In ceea ce priveste biletul pentru o singura zi, va rugam sa tineti seama ca acesta va fi scanat o singura data in una din zile (in functie de ziua aleasa), astfel ca orice incercare de a intra a doua oara cu el in incinta festivalului va fi pedepsita conform legii.

Pentru confortul participantilor, sunt puse in vanzare in total doar un numar de 1300 bilete si abonamente, asa ca nu uitati ca numarul lor este limitat!

Trupele confirmate pana in acest moment:

Vineri (13 octombrie)

SODOM

POLAR

FOR THE WICKED

HYPERSONIC

 

Sambata (14 octombrie)

HAGGARD

MOONSORROW

SHADE EMPIRE

STAGE OF REALITY

NIGHTMARE

ANVISION

ANURYZM

VLAD IN TEARS

Eveniment sustinut de Domeniile Samburesti,  Aqua Carpatica, Jagermeister si Rock Fm

Sustinatori media: Rock House Events, Metal Hangar 18, Theintermission.ro, Definiterock.ro, iConcert.ro, Infomusic.ro, Metalhead.ro, MetalForLife.ro, Let’s Rock Romania, RoEvents.ro, Best-Event.ro, Teen Art Out Magazine, bestmusic.ro, 

09.08.2017

Polar (UK) concerteaza la Maximum Rock Festival 2017

Timpul trece destul de repede, suntem deja in luna august, asa ca nu mai e foarte mult pana la cea de-a saptea editie Maximum Rock Festival, care va avea loc anul acesta in perioada 13-14 octombrie la Arenele Romane din Bucuresti!

Este vremea noilor confirmari, astfel ca POLAR (UK) este trupa care se alatura line-up-ului deja anuntat si va concerta in prima zi a festivalului alaturi de FOR THE WICKED, SODOM si HYPERSONIC!

Poze Poze pentru articole - maximum rock / polar

Inceputa initial ca formatie de post-hardcore, dar trecand treptat spre un sound melodic hardcore, asa cum declara chiar solistul Adam Woodford intr-un interviu, POLAR s-a format in anul 2009 in Guildford, orasul natal al membrilor trupei – Adam Woodford (voce), Fabian Lomas (chitara), Tom Green (chitara), Jonny Bowman (Bas) si Nick Jones (tobe).

Inca de la formarea sa, Polar a fost in cautarea unui public variat care sa inteleaga valorile in care acestia cred, astfel ca nu dupa mult timp, grupul si-a inceput etapa de maturizare prin conturarea unor influente venite din scena alternativ din toate colturile lumii.

Dupa patru materiale discografice lansate in perioada 2010-2014 („This Polar Noise”, „Iron Lungs”, „Inspire Create Destroy” si „Shadowed by Vultures”), Polar lanseaza in 2016 albumul „No Cure No Saviour” prin intermediul casei de discuri Prosthetic Records, material ce intensifica melodicitatea si ritmul rapid si dur cu care Polar ne-a obisnuit prin muzica sa.

Funeral For A Friend, Being As An Ocean, This is Hell, Gallows, Trash Talk, Obey The Brave sunt doar cateva din trupele alaturi de care Polar a concertat de-a lungul timpului, urmand ca in perioada urmatoare sa imparta scena festivalurilor alaturi de Whitechapel, August Burns Red, First Blood, The Amity Affliction, Napoleon si multe alte nume cunoscute.

Nu uitati ca au fost puse in vanzare un numar limitat de bilete de o singura zi la urmatoarele preturi:

incepand din data de 12.07.2017 – 75 lei (300 buc.)

dupa epuizarea primului stoc – 90 lei (300 buc.)

Va rugam sa tineti seama de faptul ca biletul va fi scanat o singura data in una din zile (in functie de ziua aleasa), astfel ca orice incercare de a intra a doua oara cu el in incinta festivalului va fi pedepsita conform legii. Programul pe zile al formatiilor confirmate pana acum poate fi vazut mai jos.

In prezent, pretul unui abonament (ambele zile) este de 115 lei, urmand a fi schimbat curand in urmatoarea perioada, imediat dupa epuizarea acestui stoc.

Pana in acest moment, pentru editia de anul acesta a Maximum Rock Festival au fost confirmate:

Vineri (13 octombrie)

SODOM

POLAR

FOR THE WICKED

HYPERSONIC

 

Sambata (14 octombrie)

HAGGARD

MOONSORROW

SHADE EMPIRE

STAGE OF REALITY

NIGHTMARE

ANVISION

ANURYZM

VLAD IN TEARS

 

Nu uitati nici de Warm-up party-ul festivalului, si anume concertul WINTERSUN din data de 7 octombrie, in acelasi loc – Arenele Romane (Bucuresti).

Event: Wintersun / Arenele Romane, Bucuresti (MRF Warm-up Party)

Eveniment sustinut de Domeniile Samburesti,  Aqua Carpatica, Jagermeister si Rock Fm

Sustinatori media: Rock House Events, Metal Hangar 18, Theintermission.ro, Definiterock.ro, Metalhead.ro, MetalForLife.ro, Let’s Rock Romania, Best-Event.ro, Teen Art Out Magazine, bestmusic.ro

19.07.2017

Haggard, Anvision si Hypersonic, confirmate la Maximum Rock Festival 2017

HAGGARD, ANVISION si HYPERSONIC sunt noile nume confirmate pentru noua editie Maximum Rock Festival care va avea loc in perioada 13-14 octombrie la Arenele Romane din Bucuresti.

Nu uitati ca au fost puse in vanzare un numar limitat de bilete de o singura zi la urmatoarele preturi:

incepand din data de 12.07.2017 – 75 lei (300 buc.)

dupa epuizarea primului stoc – 90 lei (300 buc.)

Va rugam sa tineti seama de faptul ca biletul va fi scanat o singura data in una din zile (in functie de ziua aleasa), astfel ca orice incercare de a intra a doua oara cu el in incinta festivalului va fi pedepsita conform legii. Programul pe zile al formatiilor confirmate pana acum poate fi vazut mai jos.

In prezent, pretul unui abonament (ambele zile) este de 115 lei, urmand a fi schimbat curand in urmatoarea perioada, imediat dupa epuizarea acestui stoc.

HAGGARD

Cu sute de concerte sustinute in peste 30 de tari, imbinand sunetele puternice de metal cu muzica clasica intr-un „mozaic simfonic” special, trupa germana HAGGARD revine dupa 6 ani in Bucuresti si va concerta ca headliner in cea de-a doua zi la Maximum Rock Festival 2017.

Dupa patru albume de studio (dintre care trei fiind incluse in German Top 100 Album Charts), doua DVD-uri lansate, aparitii la numeroase festivaluri, dar si concerte si turnee prin Europa, Haggard si-a creat treptat un fan base destul de puternic, fiind o formatie apreciata pretutindeni pentru unicitatea stilului sau.

Cu o activitate de aproape 28 ani, Haggard stie cu siguranta cum sa jongleze cu sunetele, captivandu-si publicul prin diversitatea starilor transmise catre acesta: de la tandrete si sensibilitate, la violenta si brutalitate, asta si datorita multitudinii de instrumente folosite, dar si componentei destul de diverse a trupei, in care putem gasi si trei instrumentalisti romani, si anume Cosmin Nechita (vioara), tefana Sabau (oboi) si Catalina Popa (flaut).

 

ANVISION

Dupa ce a putut fi vazuta si ascultata live la inceputul acestui an in deschiderea concertului Tarja Turunen de la Timisoara, trupa poloneza ANVISION revine in Romania si va concerta la Maximum Rock Festival, aducand cu ea sonoritatile melodice de prog metal, care vor incanta urechile iubitorilor de muzica progressive.

 

Formata in anul 2007, ANVISION are la activ un EP („Eyes Wide Shut”, 2010) si doua albume lansate, dintre care ultimul – „New World” fiind lansat chiar in luna mai a anului trecut.

 

HYPERSONIC

Formata in 2006, HYPERSONIC este o formatie de symphonic power metal din Italia, ce are la activ doua albume de studio, printre care „Fallen Melodies” – lansat in 2011, bucurandu-se de aprecieri din partea site-urilor muzicale de specialitate, dar si „Existentia”, lansat in 2016, al carui concept prezinta existenta umana si spiritualitatea din „viata de apoi”.

Trupa a concertat de-a lungul timpului la mai multe festivaluri din Italia si alte tari europene, printre care Elements Of Rock – Elvetia, Femetal Fest si We Rock Fest – Italia.

Pana in acest moment, pentru editia de anul acesta a Maximum Rock Festival, au fost confirmate:

 

Vineri (13 octombrie)

FOR THE WICKED

SODOM

HYPERSONIC

 

Sambata (14 octombrie)

HAGGARD

MOONSORROW

SHADE EMPIRE

STAGE OF REALITY

NIGHTMARE

ANVISION

ANURYZM

VLAD IN TEARS

Nu uitati nici de Warm-up party-ul festivalului, si anume concertul WINTERSUN din data de 7 octombrie, in acelasi loc – Arenele Romane (Bucuresti). Bilete biletele pot fi achizitionate de pe www.ambilet.ro sau de la sediul Promusic Events (str. Traian Demetrescu, nr. 9).

Event: Wintersun / Arenele Romane, Bucuresti (MRF Warm-up Party)

Eveniment sustinut de Domeniile Samburesti,  Aqua Carpatica, Jagermeister si Rock Fm

Sustinatori media: Rock House Events, Theintermission.ro, Definiterock.ro, Metalhead.ro, MetalForLife.ro, Let's Rock Romania, Best-Event.ro, Teen Art Out Magazine, bestmusic.ro

 
28.06.2017

Confirmari noi la Maximum Rock Festival 2017

MOONSORROW, NIGHTMARE, SHADE EMPIRE si ANURYZM sunt noile nume confirmate pentru a 7-a editie Maximum Rock Festival care va avea loc in perioada 13-14 octombrie la Arenele Romane din Bucuresti. Acestea se adauga trupelor deja confirmate, precum SODOM, FOR THE WICKED, STAGE OF REALITY si VLAD IN TEARS.

„Din pacate, avem si o veste neplacuta. Din motive obiective care nu tin de organizatori, trupa XANDRIA nu va mai putea fi prezenta la editia Maximum Rock Festival 2017. Trupa este nevoita sa renunte la acest concert din cauza prelungirii turneului american din acea perioada, ceea ce ingreuneaza intoarcerea in Romania. Suntem in discutie cu managementul trupei pentru a incerca readucerea trupei in Romania pentru un concert separat si ne cerem scuze pentru aceasta situatie creata!”, au declarant organizatorii.

Cei care doresc returnarea biletului o pot face pana in data de 2 iunie trimitand un mail la adresa contact@ambilet.ro.

Pentru confortul participantilor, vor fi puse in vanzare in total doar un numar de 1200 bilete, asa ca nu uitati ca numarul lor este limitat!

 

MOONSORROW

Infiintata de catre verii Henri si Ville Sorvali in anul 1995, trupa finlandeza MOONSORROW este, cel mai probabil, una dintre cele mai rasunatoare formatii folk metal din scena internationala, care a reusit in toti acesti ani sa-si formeze un nume „greu” pentru fanii ascultatori a acestui gen.

Dupa inregistrarea a doua demo-uri (Metsä din 1997 si  Tämä Ikuinen Talvi din 1999), dar si venirea in trupa a lui Marko Tarvonen ca al treilea membru, Moonsorrow incepe in 2000 inregistrarile albumului de debut, timp in care si Mitja Harvilahti si Markus Euré completeaza line-up –ul formatiei. Astfel, in 2001 se lanseaza albumul Suden Uni si, pentru ca imediat dupa lansare a inceput deja sa lucreze la urmatorul, „Voimasta ja Kunniasta” este lansat la sfarsitul aceluiasi an.

Al treilea material discografic al trupei – „Kivenkantaja” apare in 2002, urmat de „Verisäkeet” din 2005 si „V: Havitetty” din 2007, timp in care trupa devenise deja unul din cele mai neconventionale grupuri folk metal.

Cel de-al 6-lea album Varjoina Kuljemme Kuolleiden este lansat in 2011, urmat de un turneu intens in Europe, Asia si America de Nord in timp de 2016 a fost anul de lansare pentru „Jumalten aika”.

 

NIGHTMARE

Trupa pioniera a heavy metal-ului francez – NIGHTMARE – a fost fondata in anul 1979 in Grenoble (Franta), reusind sa fie o prezenta placuta si apreciata pe scena metal europeana, facandu-se cunoscuta odata cu show-ul de deschidere pentru Def Leppad in 1983.  Cu 10 albume de studio avute deja „in portofoliu”, dintre care ultimul – „Dead Sun” – lansat in anul 2016, Nightmare este una dintre acele formatii cu o lunga si intensa activitate, concertand de-a lungul timpului in deschiderea unor nume precum Grave Digger si Blind Guardian, urcand, de asemenea, pe scena unor mari festivaluri europene precum Rock Machina (Spania), Skeleton Bash (Austria)  sau Wacken Open Air (Germania).

 

SHADE EMPIRE

Formata in anul 1999 in Kupio (Finlanda), SHADE EMPIRE este o trupa care, de-a lungul timpului, a reusit sa se faca remarcata prin propriul sau stil, combinand sunete agresive de chitare, tobe, cu secvente electro si bass-uri dure.

Primul album al formatiei – „Sinthetic” – a aparut in 2004, aducand odata cu el un val de apreciere din intreaga lume, ceea ce a facut ca fan base-ul acestora sa creasca enorm. La doi ani diferenta isi face aparitia si cel de-al doilea material discografic  „Intoxicate O.S”, propulsat imediat pe pozitia 25 in Official Finnish Charts, urmat de un album mai „conceptual”, „Zero Nexus” (2008), ce a condus trupa catre o alta directie. Anul 2008 i-a condus spre acestia catre un turneu european alaturi de trupele Unleashed, Kirisiun si One Man Army And The Undead Quartet.

Un nou album vede lumina zilei in 2014, atat de bine primit de catre public datorita masivitatii sale incat a ocupat imediat pozitia 13 in topuri, deschizand drumul catre alte turnee in Finlanda si Europa alaturi de Borknagar. Cel mai complex si brutal material din cariera – Poetry of the Ill-Minded – urmeaza a fi lansat luna aceasta, pe 30 iunie 2017, prin intermediul casei de discuri Candlelight/Spinefarm.

 

ANURYZM

Originara din Abu Dhabi, Emiratele Arabe Unite, formatia ANURYZM abordeaza un sound progresiv, cu accente de thrash, innovator si neobisnuit pentru Orientul Mijlociu, dar care le-a adus aprecierea la nivel global si i-a ajutat sa imparta scena cu artisti consacrati, precum Black Sabbath, Avenged Sevenfold, Epica, Nightwish, Yngwie Malmstreen, Scorpions si multi altii.

Trupa isi are radacinile in Beirut, Liban, fiind, la inceput, un proiect al unor vechi prieteni de liceu, care au lansat primul lor demo in 2004, oprindu-si brusc activitatea un an mai tarziu.

Trupa a revenit in 2011 cu schimbari in line-up si un prim album.

Cu numai doua albume la activ, “Worm’s Eye View” (2011) si “All is Not for All” (2015), dar cu numeroase concerte si aparitii la festivaluri, formatia a reusit sa stranga o multime de fani. Chiar daca trupa n-a reusit sa mai ajunga anul trecut la festival, Anuryzm promite sa se revanseze pentru aceasta editie Maximum Rock Festival.

Nu uitati ca in data de 7 octombrie va avea loc Warm-up Party-ul festivalului cu un concert WINTERSUN la Arenele Romane din Bucuresti.

 

Sursa: Comunicat de presa

07.06.2017

Sodom, For The Wicked si alte trupe confirmate la Maximum Rock Festival 2017

Maximum Rock Festival se intoarce in 2017 cu o noua editie care va avea loc toamna aceasta in perioada 13-14 octombrie la Arenele Romane din Bucuresti (indoor)! Si pentru ca timpul se misca repede, iata ca anuntam si primul headliner al acestei editii, si anume SODOM, care va urca pe scena vineri (13 octombrie), in prima zi de festival.

Printre primele trupe care au confirmat participarea la editia de anul acesta se numara FOR THE WICKED (RO), STAGE OF REALITY (IT) si VLAD IN TEARS (DE), dar si XANDRIA (DE).

Event: Maximum Rock Festival 2017 (13-14 octombrie)

 

SODOM

Format la inceputul anilor 1980 intr-un mediu proletar dur, SODOM avea sa ajunga in mai putin de un deceniu unul din grupurile-simbol ale noului val de metal german. Daca Tom Angelripper (bas / voce) a fost mereu creierul si motorul Sodom, bateristul Chris Witchhunter si chitaristul Frank Blackfire au contribuit la randul lor foarte mult la cizelarea si definirea sunetului unei muzici dure si influente.

Mai mult de nevoie, Sodom a devenit repede un trio, ale carui doua influente majore au fost la inceput Venom si Motorhead. Stilul poate fi definit in ansamblu si de-a lungul istoriei ca un thrash-metal pur si dur, insa EP-ul de debut, „In the Sign of Evil” si albumul „Obsessed by Cruelty” au constituit o influenta majora pentru valul de black-metal norvegian in fruntea caruia s-a situat trupa Mayhem.

Cu timpul, Sodom a trecut de la versurile de influenta oculta spre tematici realiste, legate cel mai adesea de razboi. „Agent Orange” (1989) este socotit de multi fani o piatra unghiulara in cariera trupei, iar linia inaugurata aici – a unui thrash cu refrene agatatoare si furia instrumentala mediata de pasaje mai balansate – este cizelata pe „Better Off Dead” si dusa in directii usor experimentale pe „Tapping the Vein”.

Odata cu sfarsitul anilor 1990 si cu plecarea lui Chris Witchhunter, Sodom intra, ca mai tot metal-ul, intr-un con de umbra, dublat de schimbari de componenta care fac din Tom Angelripper singurul membru stabil de-a lungul istoriei trupei. Insa revenirea in forta a genului, inaugurata in anii 2000, ii aseaza pe thrasherii din Gelsenkirchen unde le este locul: intre cei „4 mari” ai thrash-ului german, alaturi de Kreator, Destruction si Tankard, si pe scenele marilor festivaluri.

Cu o regularitate rar intrerupta, albumele se succeda marcand o revenire la un thrash direct, dar nu lipsit de accente vag dramatice, iar „Decision Day” (2016), pe care alaturi de Angelripper ii gasim pe partenerul de cursa lunga Bernd „Bernemann” Kost la chitara si pe bateristul Markus „Makka” Freiwald, are toate sansele sa fie numarat in galeria de albume clasice. Formula sudata de trio permite live un sunet compact, o omogenitate de invidiat si aceeasi forta din anii de inceput.

 

FOR THE WICKED

Cluj-Napoca, 2015 – Scena metal romaneasca face cunostinta cu o trupa care va deveni imediat una dintre cele mai indragite aparitii din acel moment: FOR THE WICKED. Trupa a reusit sa se faca cunoscuta publicului roman inca din primul an de activitate prin castigarea unor premii precum Best Metal Newcomer la Metalhead Awards, Marele Premiu la Posada Rock si premiul Low4Bass Studio la Gbob Romania fiind prezenta, intre timp, la multe din cele mai importante festivaluri din Romania.

In cei doi ani de activitate, FOR THE WICKED a lansat 2 EP-uri: ‘’Trust Your Heart‘, cu o masterizare realizata in Statele Unite de Joey Sturgis (Asking Alexandria, Emmure, The Devil Wears Prada, etc.) si „II”, EP lansat in anul 2016 si urmat imediat de un turneu national cu 19 concerte prin toata tara (si 2 in afara ei).

In luna mai 2017, For The Wicked a pornit in turneul „The Fake Metal Tour” in Franta alaturi de trupa francea Ze Gran Zeft, iar perioada urmatoare ii va prinde pe acestia la cateva festivaluri din tara, dar si cateva concerte in Ungaria.

 

STAGE OF REALITY

Infiintata in anul 2014 la Roma (Italia) din dorinta chitaristului Andrea Neri de a face un proiect care sa exprime propriul sau stil si mesaj, STAGE OF REALITY este o trupa ce imbina stilul hard rock cu cel progressive, cu influente Alter Bridge si Ozzy Osbourne, Disturbed si Three Days Grace.

In anul 2014, trupa lansa primul material discografic intitulat „The Breathing Machines”, inspirat din doua opere literare – „Corsair Writings” de Pier Paolo Pasolini si „Animal Farm”, de George Orwell.  Inclinatiile lui Andrea spre teatru si televiziune au facut ca in 2015, dupa un turneu in Spania, trupa sa faca parte din spectacolul „Macchine che Respirano”, un show ce combina teatru, muzica si literatura, alaturi de actorul  Alessandro Porc.

Tot in acelasi an, line-up-ul se schimba odata cu plecarea lui Francesco Marino din trupa, dar si venirea solistului Damiano Borgi in locul acestuia.

2017 insemna pentru Stage of Reality nu doar semnarea unui contract cu casa de discuri Rock Avenue Records (USA), ci si momentul de lansare a unui nou album – „Stage of Reality”, la care trupa colaboreaza, printre altii, cu Blaze Bayley.

 

 

VLAD IN TEARS

Cand cei trei frati  Kris (voce & pian), Lex (chitara) si Dario (bass), alaturi de prietenul lor Alex, s-au hotarat sa-si faca o formatie, VLAD IN TEARS era doar o trupa de cover-uri, initial formata in Italia.

Dupa un album lansat in 2010 – „Seed Of An Ancient Pain”, anul 2012 a venit cu o schimbare destul de mare pentru Vlad In Tears odata cu plecarea lui Alex si Lex din trupa, dar si mutarea lui Dario si Kris in Berlin, ceea ce facut nu doar ca trupa sa-si mute „casa”, dar si sa coopteze noi colegi: tobosarul Cosmo Cadar din Romania (ex Antract, Legion, Seven), dar si pe Gregor Friday la chitara.

De-a lungul timpului, Vlad In Tears a cantat ca support act pentru diverse trupe (Unzucht, Hämatom, Stahlmann), dar si in turnee, precum The Clock Ticks On Tour al celor de la Mono Inc.  Cu aparitii la festivaluri precum Castle Rock si Dark Munich Festival, Vlad In Tears a lansat in 2016 si cel de-al patrulea album discografic, „UNBROKEN”, urmat de promovarea acestuia printr-un turneu in Germania.

Pentru confortul participantilor, vor fi puse in vanzare in total doar un numar de 1200 bilete, asa ca nu uitati ca numarul lor este limitat!

Mai multe trupe si multe alte surprize vor fi comunicate curand.

 

Spot video promovare: www.facebook.com/132903160204572/videos/777676099060605/

Grafica adaptata de Catalin Iliescu (For The Wicked) dupa un logo realizat de Alex Pascu (GTG)

Spot video: Adrian Tabacaru

 

Eveniment organizat de Promusic Events si Maximum Rock Romania.

04.01.2017

Xandria: prima trupa confirmata la Maximum Rock Festival 2017

MAXIMUM ROCK FESTIVAL revine in 2017 cu o noua editie indoor care va avea loc in perioada 13-14 octombrie la Arenele Romane din Bucuresti. Incepem anul 2017 in plina forta cu o prima confirmare pentru aceasta editie, si anume trupa germana XANDRIA!

Formata inca din anul 1994, XANDRIA este o trupa germana de symphonic metal, fondata de Marco Heubaum alaturi de un prieten tobosar, avand ca influente formatii precum Tiamat, Therion si Paradise Lost. Desi pornit initial doar ca un simplu proiect de studio, cei doi reusesc destul de repede sa formeze o trupa, avand alaturi de ei si o voce feminina. Din cauza unor diferente de opinii in ceea ce priveste stilul muzical, trupa se desparte, insa Marco este hotarat sa-si continue proiectul muzical, astfel ca trupa „renaste” sub o alta forma in anul 1999.

Desi trecuta prin mai multe incercari si schimbari de componenta in ceea ce priveste vocea feminina, de la Lisa Middelhauve (pana in 2008), Kerstin Bischof (pana in 2010), Manuela Kraller (2013) si Dianne van Giersbergen, fosta vocalista Ex Libris si in prezent actuala voce Xandria, trupa are la activ sase albume si un altul care va fi lansat curand.

Lansat in 2003, primul album „Kill the Sun” a ajuns rapid in top 100 in Germania, in timp ce „Ravenhearth” (2004) ajunge pe pozitia 36 si ocupa un loc in topurile germane timp de 6 saptamani. Urmatoarele albume „India” (2005), „Salome – The Seventh Veil” (2007) „Neverworld’s End” (2012) si „Sacrificium” (2014) se bucura si ele de un real succes atat in Germania, cat si pe plan international, fiind urmate de turnee atat in Europa, cat si America de Sud.

in prezent, Xandria si-a gasit stabilitate alaturi de vocalista Dianne van Giersbergen si se pregateste in continuare pentru cel de-al saptelea album, „Theater Of Dimensions” produs cu ajutorul lui Joost van den Broek, care va fi lansat pe 27 ianuarie 2017 si pe care il veti putea asculta live la Maximum Rock Festival.

Poze Poze pentru articole - xandria

Componenta:

Dianne van Giersbergen (voce)

Marco Heubaum (chitara)

Philip Restemeier (chitara)

Steven Wussow (bass)

Gerit Lamm (tobe)

Biletele pentru Maximum Rock Festival 2017  pot fi achizitionate la urmatoarele preturi:

Early Bird 1:  89 lei (Sold Out!)

Early Bird 2:  99 lei (200 buc.)

Early Bird 3:  115 lei (300 buc.)

Early Bird 4:  125 lei (300 buc.)

Normal:          135 lei

in perioada festivalului (in limita biletelor ramase): TBA

Event: Maximum Rock Festival 2017 (13-14 octombrie)

Aflat deja la a saptea editie, Maximum Rock Festival a adus de-a lungul timpului nume cunoscute pe scena rock/metal internationala precum Kamelot, Epica, Moonspell, My Dying Bride, Annihilator, W.A.S.P., Dark Tranquility, Samael, Tristania, Unleashed si multe altele, invitand, de asemenea, si formatii autohtone, printre care amintim GOD, E-an-na, Tiarra, Hteththemeth, White Walls si multe altele.

Mai multe trupe vor fi confirmate in curand!

Eveniment organizat de Promusic Events si Maximum Rock Romania.

12.12.2016

Maximum Rock Festival revine cu o noua editie in 2017

MAXIMUM ROCK FESTIVAL revine in 2017 cu o noua editie indoor care va avea loc in perioada 13-14 octombrie la Arenele Romane din Bucuresti.

Aflat deja la a saptea editie, festivalul a adus de-a lungul timpului nume cunoscute pe scena rock/metal internationala precum Kamelot, Epica, Moonspell, My Dying Bride, Annihilator, W.A.S.P., Dark Tranquility, Samael, Tristania, Unleashed si multe altele.

Mai mult decat atat, Maximum Rock Festival nu a neglijat niciodata industria locala, invitand, de asemenea, si formatii autohtone, printre care amintim GOD, E-an-na, Tiarra, Hteththemeth, White Walls si multe altele.

In scurt timp vor fi anuntate si primele nume confirmate pentru editia din 2017. 

Au fost puse in vanzare un numar limitat de bilete la pretul de 89 lei (presale). Oferta promotionala este valabila pana la anuntarea primei formatii participante.

Pentru confortul participantilor, vor fi puse in vanzare in total doar un numar de 1200 bilete, asa ca nu uitati ca numarul lor este limitat!

Mai multe informatii si multe alte surprize vor fi comunicate curand.

 


Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: bit.ly/METALHEAD-Newsletter

Concerte recomandate:


Înscrie-te la newsletter


Join the ranks ! LIKE us on Facebook