Nick Cave & The Bad Seeds concerteaza pentru prima oara in Romania


19 Iunie 2018
Bucuresti - Romexpo

Nick Cave & The Bad Seeds concerteaza pe 19 iunie la Bucuresti. Primul concert al trupei in Romania va avea loc la Romexpo (parcarea A), sub egida Rock The City.

Nick Cave, pe numele adevarat Nicholas Edward Cave, este un artist rock australian, care si-a inceput cariera in anii '70 alaturi de grupul Boy Next Door (nume schimbat ulterior in The Birthday Party).

In 1983, dupa destramarea trupei The Birthday Party, Nick Cave isi formeaza propriul grup, Nick Cave & The Bad Seeds, care si-a propus sa exploreze diverse genuri muzicale si sa iasa din tiparele clasice.

Impreuna cu The Bad Seeds, Nick Cave a realizat 16 albume de studio si 4 albume live. In toata aceasta perioada a lansat un numar impresionant de hituri, toate intrate in topurile internationale, cea mai cunoscuta fiind "Where The Wild Roses Grow" (cantata in duet cu Kylie Minogue).

Ultimul sau disc, "Skeleton Tree", a aparut in toamna lui 2016. Albumul are o productie minimala si un sound ce incorporeaza influente din zona de rock alternativ, electro si muzica ambientala. Piesele de pe acest material au o structura diferita de cea standard, pentru aceste compozitii fiind folosite tehnici avant-garde.

Rezonanta versurilor si a liniilor melodice a capatat o noua intensitate in martie 2017, prin lansarea filmului documentar "One More Time With Feeling". In pelicula regizata de Andrew Dominik ii putem vedea pe Nick Cave si membrii trupei The Bad Seeds lucrand la melodiile de pe "Skeleton Tree", dar si angajati in discutii filosofice. Filmul include si 35 de minute din concertul de la Air Studios din Londra, sustinut la inceput de 2016, dar si interviuri realizate de Andrew Dominik cu Cave si colegul de trupa Warren Ellis.

Albumul "Skeleton Tree" i-a dat posibilitatea lui Nick Cave sa revina pe scena, turneul european programat pentru 2018 urmand sa-l aduca pe muzician pentru prima oara in Romania. Evenimentul va avea loc pe 19 iunie, la Romexpo (parcarea A), sub egida Rock The City.Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: bit.ly/METALHEAD-Newsletter

Concerte recomandate:


Înscrie-te la newsletter


Like us on Facebook