November To Dismember Metal Fest 2014


28 Noiembrie 2014 - 30 Noiembrie 2014
Pret: 149

08.12.2014

Poze November To Dismember Metal Fest 2014

O galerie foto de la festivalul November To Dismember 2014 de la Fusion Arene, festival desfasurat la sfaristul lunii noiembrie in Bucuresti, poate fi urmarita pe METALHEAD accesand linkul de mai jos:

NDM Fest 2014 in noiembrie la Bucuresti

Poze de Florin Matinca

Poze NDM Fest 2014 in noiembrie la Bucuresti (User Foto) - Poze November To Dismember 2014

25.11.2014

Ultimele detalii despre November to Dismember Metal Festival 2014

28-29-30 noiembrie 2014, Bucuresti @ Fusion Arena

PYOGENESIS (De), TANKARD (De), ASPHYX (Nd), SCHIRENC PLAYS PUNGENT STENCH (At), ESOTERIC (UK), LIQUID GRAVEYARD (UK / Sp), ABNORMYNDEFFECT (Md), ANGERSEED (Hu), ANTAGONIST ZERO (Fi), BLOODWAY (Ro), CASUS (De), COLDWAR (Ire), COPROLITH (Fi), DEATHSTRUCK (Hu), DECEASE (Ro), DEHUMAN (Be), DELIRIUM X TREMENS (It), DOOMAS (Sk), EDENKAISER (Sp), INTO DARKNESS (De), ALBA DI MORRIGAN (It), LYCHGATE (UK), MASS CREMATION (Bg), NAILED TO OBSCURITY (De), NOCTURN (Ro), RISE OF TYRANTS (It), SANITY ASSASSIN (Swe), STIGMHATE (It), WORMWOOD (Swe).

 

Mai sunt numai 4 zile pana cand editia din 2014 a festivalului November to Dismember isi va deschide portile si din pacate organizatorii festivalului intampina pentru prima data o mare problema legata de aparitia pe scena a unuia dintre headlinerii evenimentului, trupa germana MORGOTH. Organizatorii NDMF au fost informati in urma cu cateva zile ca recitalul trupei, programat pentru data de 28 noiembrie 2014, este anulat unilateral, in urma unor probleme logistice, asa cum declara chitaristul trupei, Harry Busse, in cadrul unui material video pus la dispozitia organizatorilor.

 

Dupa ce Axa Valaha Productions & Ribcage Booking, impreuna cu managementul formatiei germane, reprezentate de Clandestine Music, au facut eforturi pentru a putea anunta un alt headliner care sa ii inlocuiasca pe Morgoth, dat fiind timpul extrem de scurt si mai ales costurile legate de transport ale unui headliner alternativ, s-a ajuns la concluzia ca November to Dismember Metal Fest se va desfasura fara un al doilea headliner in data de vineri, 28 noiembrie 2014. Organizatorii NDMF si Clandestine Music au stabilit deja ca Morgoth vor concerta in cadrul editiei de anul viitor a festivalului, urmand ca mai multe detalii sa fie anuntate in cel mai scurt timp.

 

De asemenea, trupele Tons of Powder (Rep.Moldova), Spiritual Ravishment (Romania) si Eternal Decay (Israel) si-au anulat aparitiile in cadrul NDMF 2014, pe motive tinand de programul muzicienilor sau de problemele de lineup pe care aceste trupe le intampina.

 

“Atunci cand organizezi un eveniment de asemenea anvergura, cu atatea variabile, chiar si la nivelul underground la care NDMF se afla, astfel de situatii se pot intampla. Cateodata nu tine numai de noi ca o trupa sa apara pe scena festivalului nostru. Vreau sa precizez ca Axa Valaha Productions & Ribcage Booking si-au respectat in totalitate angajamentele fata de trupa Morgoth, biletele lor de avion au fost achizitionate cu luni in urma si toate celelalte detalii logistice si financiare au fost stabilite de foarte mult timp. Avand in vedere ca November to Dismember Metal Fest este un eveniment independent, fara niciun fel de sponsori, contam pe sprijinul tuturor celor care au vizitat sau vor vizita vreodata festivalul nostru. Astfel de momente sunt teste care ne ajuta sa mergem cu mai multa incredere inainte cu acest proiect. Va asteptam in weekend la November to Dismember Metal Fest 2014.” (Mihai “Coro” Caraveteanu – Axa Valaha Productions & Ribcage Booking)

 

Tinand cont de toate aceste aspecte, Axa Valaha Productions & Ribcage Booking au hotarat sa mentina pretul abonamentelor si al biletelor din data de 28 nov. 2014 la valoarea lor din perioada de pre-sale, anume 199 lei pentru un abonament valabil pentru toate cele trei zile ale festivalului, respectiv 89 lei pentru biletele valabile pentru prima zi a festivalului. De asemenea perioada de presale se va prelungi pana in preziua evenimentului, 27 nov. 2014. Biletele pentru datele de 29 si 30 noiembrie 2014 vor costa la intrare 99 lei.

 

November to Dismember Metal Fest prezinta in 2014 trei zile de metal extrem si divers, un total de douazeci si noua trupe din cincisprezece tari, sase trupe headliner (TANKARD, ASPHYX, PYOGENESIS, SCHIRENC PLAYS PUNGENT STENCH, ESOTERIC, LIQUID GRAVEYARD), din care trei in premiera in Romania, intr-o locatie de peste 2000 de metri patrati, FUSION ARENA (str. Traian Popovici nr. 79-91, situata in centrul Bucurestiului, in proximitatea Pietei Alba Iulia).

 

 

 

 

25.11.2014

Morgoth nu mai canta la November to Dismember Metal Festival 2014

 


Harald Busse, chitaristul Morgoth, a postat o inregistrare video prin care anunta ca trupa sa nu va mai participa la November to Dismember Metal Fest 2014.


Busse a tinut sa sublinieze ca de problemele de ordin logistic, care au dus la anularea acestei prezente, nu se face vinovat promoterul evenimentului, promitand reprogramarea intalnirii cu publicul roman.

 

 
 
Chiar si asa, festivalul ramane cu o multime de atractii metalice, Tankard, Pyogenesis, Asphyx sau Esoteric fiind doar cateva dintre numele pentru care, in acest weekend, trebuie sa veniti in Fusion Arena din Bucuresti.
 

 


 

 
06.08.2014

Detalii finale November to Dismember Fest 2014

 

PYOGENESIS (De), TANKARD (De), ASPHYX (Nd), MORGOTH (De), SCHIRENC PLAYS PUNGENT STENCH (At), ESOTERIC (UK), LIQUIDGRAVEYARD (UK / Sp), ABNORMYNDEFFECT (Md), ANGERSEED(Hu), ANTAGONIST ZERO (Fi), BLOODWAY (Ro), CASUS (De), COLDWAR (Ire), COPROLITH (Fi), DEATHSTRUCK (Hu), DECEASE (Ro), DEHUMAN (Be), DELIRIUM X TREMENS (It), DOOMAS (Sk), EDENKAISER (Sp), ETERNAL DECAY (Is), INTO DARKNESS (De), ALBA DI MORRIGAN (It), LYCHGATE (UK), MASS CREMATION (Bg), NAILED TO OBSCURITY (De), NOCTURN (Ro), RISE OF TYRANTS (It), SANITY ASSASSIN (Swe), SPIRITUAL RAVISHMENT (Ro), STIGMHATE (It),TONS OF POWDER (Md),WORMWOOD (Swe)

 

Mai sunt exact 115 zile pana cand editia din 2014 a festivalului November to Dismember isi va deschide portile, asa ca cei doi organizatori ai celui mai dedicat eveniment metal indoor din Bucuresti, au decis ca este cazul sa prezinte publicului afisul final al festivalului, lista finala a trupelor care vor concerta anul acesta, respectiv locatia si toate detaliile legate de biletele pentru NDMF 2014.

 

November to Dismember Metal Fest prezinta in 2014 trei zile de metal extrem si divers, un total de treizeci si trei de trupe din saisprezece tari, sapte trupe headliner, din care patru in premiera in Romania, intr-o locatie de peste 2000 de metri patrati, aceeasi ca si in anul precedent, FUSION ARENA (str. Traian Popovici nr. 79-91, situata in centrul Bucurestiului, in proximitatea Pietei Alba Iulia).

 

Ultimul headliner anuntat in cadrul NDMF constituie de asemenea o premiera pentru piata concertelor din Romania, trupa germana PYOGENESIS nu numai ca va concerta pentru prima data la Bucuresti, dar acest concert constituie si revenirea pe scena a acestei trupe versatile, atat de influente in prima jumatate a anilor ’90, dupa aproape opt ani in care existenta ei a fost una incerta. La exact douazeci de ani de la aparitia EPului “Waves of Erotasia” si al excelentului album “Sweet X-Rated Nothings”, ambele lansate in 1994 sub egida Nuclear Blast, Pyogenesis revine pe scena in cadrul unui recital exclusiv, cu ajutorul organizatorilor November to Dismember Metal Fest. Liderul trupei, Flo v. Schwarz, promite de altfel un recital special, orientat in principal catre aceste doua materiale clasice, dar care va include si toate hiturile trupei din acea perioada.

 

“Pyogenesis este una dintre acele trupe speciale ale anilor ’90, uitata de unii, ascultata intens de altii, dar extrem de influenta pentru acea generatie nouazecista in care ma pot include si eu, acei ultimi ani de dinainte de aparitia internetului, cand ascultam Sweet X-Rated Nothings si Twinaleblood pe casete bootleg. In consecinta, este foarte important pentru noi, ca organizatori sa stim ca dorinta noastra de a readuce trupa pe scena dupa atata timp a contat si ca ne putem aduce astfel aportul la aceasta revenire pentru Pyogenesis. Mai mult de atat, consider ca November to Dismember Metal Fest este un spatiu pentru cat mai multe genuri muzicale, asa ca voi incerca tot timpul sa aduc trupe pe care oamenii care viziteaza festivalul vor sa le vada si sunt sigur ca Pyogenesis este una dintre ele” (Mihai “Coro” Caraveteanu – Axa Valaha Productions)


 

De asemenea, afisul festivalului a fost completat de aparitia a doua trupe finlandeze, COPROLITH (death metal furios si in viteza), respectiv ANTAGONIST ZERO (funeral doom metal), plus goticii slovaci de la DOOMAS si singurii grinderi nucleari ai Transilvaniei, SPIRITUAL RAVISHMENT. Trupa chiliana UNDERCROFT a fost nevoita sa isi anuleze aparitia la NDMF 2014, pentru ca liderul trupei, Alvaro Lillo, va fi in aceeasi perioada in turneu in America de Sud cu cealalta trupa in care activeaza, blackerii suedezi de la Watain. Undercroft devine astfel prima trupa confirmata pentru NDMF 2015.

 

Primele 100 de abonamente speciale, valabile pentru toate cele trei seri ale festivalului, au fost deja epuizate, din acest moment cei interesati isi pot achizitiona abonamente pentru toate cele trei zile la pretul de 199 lei, respectiv bilete valabile o singura zi, la pretul de 89 de lei. Preturile biletelor si ale abonamentelor raman valabile pana in data de 25 noiembrie 2014, dupa aceasta data atat biletele, cat si abonamentele se vor gasi exclusiv la intrarea in locatie, la pretul de 229 lei pentru un abonament, respectiv 99 lei pentru un bilet valabil o singura zi a festivalului.

 

Biletele sunt disponibile on-line prin intermediul retelelor www.iabilet.ro si www.myticket.ro, in timp ce biletele fizice se pot achizition din magazinul Muzica si libraria Mihai Eminescu din Bucuresti, de asemenea din reteaua magazinelor Diverta, magazinelor UMAN, agentiilor Perfect Tour si a magazinelor Senia din toata tara. De asemenea, Axa Valaha Productions livreaza bilete si abonamente oriunde in Bucuresti si prin posta, in sistem ramburs, oriunde in Romania.

 

November to Dismember Metal Fest este o productie independenta, sub egida Axa Valaha Productions & Ribcage Booking.

 

 

 

 

 

12.06.2014

Noi formatii confirmate la November To Dismember 2014

TANKARD (De), ASPHYX (Nd), MORGOTH (De), SCHIRENC PLAYS PUNGENT STENCH (At), ESOTERIC (UK), LIQUID GRAVEYARD (UK / Sp), ABNORMYNDEFFECT (Md), ANGERSEED (Hu), BLOODWAY (Ro), CASUS (De), COLDWAR (Ire), DEATHSTRUCK (Hu), DECEASE (Ro), DEHUMAN (Be), DELIRIUM X TREMENS (It), EDENKAISER (Sp), ETERNAL DECAY (Is), INTO DARKNESS (De), L'ALBA DI MORRIGAN (It), LYCHGATE (UK), MASS CREMATION (Bg), NAILED TO OBSCURITY (De), NOCTURN (Ro), RISE OF TYRANTS (It), SANITY ASSASSIN (Swe), STIGMHATE (It), TONS OF POWDER (Md), UNDERCROFT (Chi),WORMWOOD (Swe)

Mai sunt mai putin de sase luni pana la a doua editie a festivalului NOVEMBER TO DISMEMBER, asa ca promoterii acestui festival au decis sa publice lista finala a celor douazeci si trei de trupe underground care, alaturi de headlinerii deja anuntati, si de cei care urmeaza a fi anuntati, vor urca pe scena November to Dismember Metal Fest in 2014.

Si daca pe unii dintre ei i-ati mai vazut in Romania, asa cum e cazul trupei brutal death metal germane CASUS (de altfel beneficiarii unui contract cu Axa Valaha Productions), a trioului thrash metal transilvanean DECEASE, al trupei de death metal melodic suedeze SANITY ASSASSIN (ai caror membri au participat la NDMF 2013 cu trupa lor de baza, Daemonicus) sau al thrasherilor bulgari de la MASS CREMATION, celelalte patru trupe vor concerta in premiera in Romania. DEATHSTRUCK, cvintetul din Budapesta aflat la intersectia dintre At the Gates si The Haunted, va sustine un recital scurt si nervos de doar 25 de minute, catalanii de la EDENKAISER si italienii de la STIGMHATE vor oficia pe ritmuri de black metal old school si ocult, iar suedezii WORMWOOD, la prima lor aparitie live in afara granitelor, vor oferi un recital black n roll, cu influente Darkthrone, Motorhead si Satyricon.

STIGMHATE - www.youtube.com/watch?v=Lavn1xfHqpA
CASUS - www.youtube.com/watch?v=znNOnyuxWBc

November to Dismember Metal Fest se va desfasura la Bucuresti, in ultimul weekend al lunii noiembrie 2013, de aceasta data pe parcursul a trei zile, 28-29-30 noiembrie 2014, primele doua zile urmand programul firesc cu care NDMF si-a obisnuit spectatorii, in timp ce ultima seara, dedicata in exclusivitate doom metalului si subgenurilor asociate, din care fac parte in egala masura sludge-ul, occult rockul de inspiratie saptezecista, post rockul modern sau stoner metalul, ii va aduna intr-o locatie mai discreta pe curajosii decisi sa reziste pana la sfarsit.

SANITY ASSASSIN - www.youtube.com/watch?v=-blyqVKHUgo
EDENKAISER - www.youtube.com/watch?v=-tztGo1bvkg

Pretul abonamentelor si al biletelor pe zile va fi anuntat in curand, de asemenea, ca si la editia din anul precedent, November to Dismember Metal Fest va oferi spectatorilor din alte orase sau din alte tari posibilitatea unui pachet complet, care va include abonament la festival / cazare la hotel / transfer la si de la locul festivalului la hotel, plus alte bonusuri.

Ca si in cazul editiei de debut, 100 de abonamente speciale, la pretul de 149 lei (abonament valabil toate cele trei zile ale festivalului), sunt deja in vanzare si se pot comanda la email axa666@yahoo.com sau direct la tel. 0721107776. Mai sunt mai putin de 10 bucati din aceste abonamente speciale, ce vor fi distribuite pe principiul primul venit, primul servit.

November to Dismember Metal Fest este o productie exclusiva marca Axa Valaha Productions & Ribcage Booking.

09.04.2014

November To Dismember Metal Fest 2014

 TANKARD (De), ASPHYX (Nd), MORGOTH (De), SCHIRENC PLAYS PUNGENT STENCH (At), ESOTERIC (UK), LIQUID GRAVEYARD (UK / Sp), ABNORMYNDEFFECT (Md), ANGERSEED (Hu), BLOODWAY (Ro), COLDWAR (Ire), DEHUMAN (Be), DELIRIUM X TREMENS (It), ETERNAL DECAY (Is), INTO DARKNESS (De), L’ALBA DE MORIGGAN (It), LYCHGATE (UK), NAILED TO OBSCURITY (De), NOCTURN (Ro), RISE OF TYRANTS (It), TONS OF POWDER (Md), UNDERCROFT (Chi)

Dupa o perioada destul de lunga de activitate asidua, caracterizata prin faptul ca informatia legata de doi dintre headlinerii editiei de anul acesta a November to Dismember Metal Fest, a scapat pe internet, Axa Valaha Productions si Ribcage Booking anunta un update consistent a lineup-ului festivalului din acest an. Astfel, daca ascultatorii de metal extrem au aflat deja ca doua trupe death metal de legenda ale continentului european ne vor vizita in 2014, anume ASPHYX, cvartetul olandez cel mai eficace in materie de old school death metal, respectiv MORGOTH, una dintre cele mai importante nume ale death metalului german nouazecist, Axa Valaha Productions anunta un nou headliner, de aceasta data un supergrup, care ii include pe John Walker, chitaristul trupei Cancer, alaturi de doi compatrioti, Nick Barker, cunoscut publicului atat din perioada Cradle of Filth sau Dimmu Borgir, dar si din perspectiva unului alt supergrup, Lock Up, alaturi de care oficiaza Shane Embury, bassistul legendarei trupe Napalm Death, in timp ce vocalista supergrupului LIQUID GRAVEYARD este chiar sotia lui Walker, totul intr-o combinatie extrema, la limita dintre metal progresiv si death metal de avantgarda, cu un puternic touch grindcore. 

LIQUID GRAVEYARD - http://www.youtube.com/watch?v=OYl7WV6vLHc

Si daca cei sase headlineri anuntati pana acum nu sunt de ajuns, Axa Valaha Productions si Ribcage Booking au confirmat deja nu mai putin de cincisprezece trupe support pentru cele trei zile ale festivalului de la finalul lunii noiembrie, astfel vor fi trei trupe italiene, cate una pentru fiecare zi a festivalului; RISE OF TYRANTS vor prezenta o combinatie mortala de thrash metal si groove, deatherii alpini de la DELIRIUM X TREMENS abia asteapta sa revina la Bucuresti, in timp ce L’ALBA DE MORIGGAN vor prezenta in premiera un recital intre post rock si doom metal in ultima seara a festivalului, dedicata doom metalului si genurilor asociate. De asemenea, doua trupe germane, ambele asociate metalului extrem, au fost invitate in cadrul NDMF 2014 ; daca INTO DARKNESS este una dintre trupele de cursa lunga ale undergroundului german old school, NAILED TO OBSCURITY este dedicata death metalului melodic. NDMF 2014 va include in premiera o trupa maghiara, anume ANGERSEED, trupa in care activeaza unul dintre personajele legendare ale scenei ungare, Peter Maniak, bineinteles death metal brutal si old school,  in timp ce irlandezii de la COLDWAR sunt o surpriza absoluta, un cvintet naucitor, la limita dintre death metal, hardcore si sludge doom. Si pentru ca numai o trupa din Republica Moldova nu era de ajuns, organizatorii NDMF au decis sa invite, alaturi de deja foarte cunoscutii grinderi de la Abnormyndeffect, pe TONS OF POWDER, trupa formata de cel mai faimos vocalist basarabean, Octav Cassian, din cenusa celei mai cunoscute trupe hardcore si groove metal, Axident. Black metalistii timisoareni de la NOCTURN, pentru prima data live pe o scena din capitala, vor asigura deschiderea editiei din acest an a festivalului.

RISE OF TYRANTS - http://www.youtube.com/watch?v=MyGWFZOEvDA

L’ALBA DE MORIGGAN - http://www.youtube.com/watch?v=KDj0K708gKw

NAILED TO OBSCURITY - http://www.youtube.com/watch?v=mNLBlhc0NSY

November to Dismember Metal Fest se va desfasura la Bucuresti, in ultimul weekend al lunii noiembrie 2013, de aceasta data pe parcursul a trei zile, 28-29-30 noiembrie 2014, primele doua zile urmand programul firesc cu care NDMF si-a obisnuit spectatorii, in timp ce ultima seara, dedicata in exclusivitate doom metalului si subgenurilor asociate, din care fac parte in egala masura sludge-ul, occult rockul de inspiratie saptezecista, post rockul modern sau stoner metalul, ii va aduna intr-o locatie mai discreta pe curajosii decisi sa reziste pana la sfarsit. 

COLDWAR - http://www.youtube.com/watch?v=qWD8bEmdIo4

TONS OF POWDER - http://www.youtube.com/watch?v=L5y5JxQYpTE

NOCTURN - http://www.youtube.com/watch?v=xXZSWJQSkFs

Pretul abonamentelor si al biletelor pe zile va fi anuntat in curand, de asemenea, ca si la editia din anul precedent, November to Dismember Metal Fest va oferi spectatorilor din alte orase sau din alte tari posibilitatea unui pachet complet, care va include abonament la festival / cazare la hotel / transfer la si de la locul festivalului la hotel, plus alte bonusuri. 

Ca si in cazul editiei de debut, 100 de abonamente speciale, la pretul de 149 lei (abonament valabil toate cele trei zile ale festivalului), sunt deja in vanzare si se pot comanda la email axa666@yahoo.com sau direct la tel. 0721107776.

November to Dismember Metal Fest este o productie exclusiva marca Axa Valaha Productions & Ribcage Booking. Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: bit.ly/METALHEAD-Newsletter

Concerte recomandate:


Înscrie-te la newsletter


Like us on Facebook