Paragon Collapse lanseaza albumul de debut pe 20 Ianuarie in Iasi

20 Ianuarie 2018
Iasi - CCS - Wunderbrau 365(fostul local Dublin)

 Paragon Collapse e o trupa romaneasca de doom metal, oficial fondata in 2011, cu influente din sfera atmosferic, psihedelic si progressive metal. Primele idei de infiintare a trupei s-au conturat in 2008, dupa cateva sesiuni informale de acoustic jam. 

In momentul respectiv, Alex Lefter - chitara lead- fondatorul si compozitorul trupei, l-a cunoscut pe Ion Ciobanu- chitara ritm. Impartasirea acelorasi preferinte muzicale a dus la inceperea colaborarii artistice. In 2009, Veronica Lefter- voce/ vioara- s-a alaturat proiectului si, in acel moment, ideea de formatie a devenit palpabila.

Dupa multe schimbari de componenta ce au urmat, Dumitru Grosul si Vadim Puscas au devenit membri, in 2011, iar in vara ce a urmat a fost inregistrat primul album demo. Dupa plecarea lui Dumitru si Vadim, proiectul muzical a fost intrerupt, dar, in acest timp, Alex a compus si inregistrat multe demo-uri inca nepublicate. Printre acestea se afla ti versiunea remasterizata a albumului The Dawning. In 2017, doi noi membri s-au alaturat trupei si anume, Codrin Murariu - tobe si Vali Seciu - Bass

Sambata, 20 ianuarie, incepand cu ora 21, la Casa de Cultura a Studentilor, in sala Wunderbrau 365(fostul local Dublin), va avea loc lansarea albumului de debut al trupei iesene Paragon Collapse, album numit The Dawning (Zorii). Evenimentul reprezinta totodata si primul concert live al trupei, in componenta actuala. Albumul contine 7 piese, de aceea concertul va avea o durata de maxim o ora si 20 minute.

"The Dawning" nu urmareste neaparat sa transmita un mesaj, ci ramane la latitudinea ascultatorului sa identifice si sa interpreteze un posibil mesaj. Cu toate ca versurile pieselor descriu diverse stari si trairi interioare, alternand intre dragoste si nebunie, speranta si depresie suicidala, ne-am dori ca fiecare ascultator in parte sa traiasca piesele in mod individual, sa le inteleaga din perspectiva propriilor experiente, si daca in urma auditiei pieselor ascultatorul nu ramane indiferent, inseamna ca scopul nostru a fost atins.

Poze Poze pentru articole - Paragon

In ceea ce priveste coperta albumului, privitorul ii poate intui semnificatia pornind chiar de la titlu. Zorii sunt mult mai mult decat acel crepuscul dinainte de rasarit. In cazul de fata, zorii reprezinta adevarul absolut catre care tindem ca oameni, acel adevar frumos, totodata evidentiind faptul ca existenta se desfasoara intre doua extremitati, minciuna si adevar. Prima extrema este alcatuita din viata plina de armonie, de frumusete pura, care este insa data uitarii, iar astfel este distrusa. A doua extrema o reprezinta viata din perspectiva uratului, a minciunii si a urii, a carei aspect de mascarada inseala si seduce omul. Aceste doua extreme ne definesc viata, dihotomia in cadrul careia ne ducem existenta, lupta pe care o purtam de la nastere si pana la moarte. Adevarata frumusete a vietii este astfel intangibila, mult prea departe, mult prea singura, mult prea uitata, asteptand rasaritul aducator de revelatie absoluta.

De precizat este si faptul ca artwork-ul a fost pictat de catre Vali Seciu, basistul formatiei.

Pagina de Facebook Paragon Collapse
Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: bit.ly/METALHEAD-Newsletter

Concerte recomandate:


Înscrie-te la newsletter


Join the ranks ! LIKE us on Facebook