Pe 12 Ianuarie, Quantic te invita la un concert caritabil, in memoriam Dorian Aldea.

12 Ianuarie 2018
Bucuresti - Quantic
Pret: Donatie

 12 Ianuarie trebuia sa fie despre Dorian, despre un prieten care avea nevoie de ajutorul nostru si al vostru. 12 Ianuarie trebuia sa fie despre un om curajos, care se infrunta cu o forma rara si agresiva de cancer. 

Dar, iata ca drumul lui Dorian s-a sfarsit, si ne-a parasit mai devreme decat era firesc. O moarte care nu trebuia sa se intample, si un destin frant. Totusi, Quantic va gazdui acest eveniment, in memoriam Dorian Aldea. Banii care se vor strange vor ajunge la bunica lui Dorian, singura persoana care a avut grija de Dorian si care a stat langa el pana in ultima clipa. 

Pe scena Q vor urca: Aeon Blank, Machiavellian God, Etheric, Blame Hofmann, Deathrattle, Mihai Barbu Project, Further Vortex

1. FURTHER VORTEX:

Further Vortex - Progressive death metal din Bucuresti. Formatia a luat fiinta in toamna anului 2016, bazele fiind puse de fratii Nicu Busca si Andrei Busca, la tobe, respectiv chitara si Ionut Rapaila ca vocal. Dupa multiple schimbari de componenta, au intrat in peisaj Marius Ionescu <Dex> la bass si Marius Lepadatu la chitara. Impreuna, grupul isi propune sa aduca in scena de metal romaneasca un repertoriu diversificat, bazat pe aranjamente intrigante inspirate din trupe precum Dream Theater, Opeth, Gojira, Megadeth si nu numai . Stilul trupei se remarca prin structuri complexe, riffuri brutal melodice, tobe pline de groove si growluri obsedante.

2. MIHAI BARBU PROJECT

Mihai Barbu Project s-a format la initiativa vocalistului si chitaristului Mihai Barbu, si isi propune sa popularizeze progressive/atmospheric metal-ul, atat in Romania, cat si in strainatate, avand o abordare neconventionala.

3. DEATHRATTLE

Trupa bucuresteana de Heavy/Thrash Metal Deathrattle reprezinta exemplul vivid care demonstreaza ca ambitia, talentul si pasiunea uriasa de a canta sunt motive recurente ale underground-ului metal autohton. Prin impletirea influentelor de old-school thrash metal cu un sunet propriu, Theodor Arcalean(chitara ritm/lead si voce principala), Cristian Tudor(chitara bass si voce secundara), Vlad Spalatelu(chitara ritm/lead) si Nicolas Radoi(tobe) isi concentreaza viziunea despre lume si societate in piese precum 'God of Lies' sau 'Power Corrupts'. Cu mai mult de trei ani de activitate in scena underground-ului, Deathrattle a impartit scena cu trupe de calibru din spatiul romanesc precum Bucovina, 9.7 Richter, Breathelast sau Kistvaen, dar si cum nume importante din nisa thrash metal-ului cum ar fi Chronosphere, Destroyer 666, Agressor, Violentor sau Alitor. Avand un material discografic intitulat 'Minutes Before Death' si un altul secund in proces de finalizare, Deathrattle concretizeaza spiritul energic, precizia si o pasiune nemarginita pentru muzica.

4. BLAME HOFMANN

Blame Hofmann recreaza magia trupei americane de progressive metal TOOL. Grupul defineste pasiunea pentru muzica unei formatii care a revolutionat ideea de metal progresiv si care in continuare influenteaza sute de formatii din toata lumea.

5.ETHERIC

Etheric este o trupa care s-a format in vara lui 2016 si care abordeaza ca stil melodic metal cu influente de progressive metal.

Primul single, “Losing Control”, a aparut pe data de 19 Septembrie 2016 si a fost lansat pe canalul de youtube al trupei, si pe pagina de Facebook. Primele concerte au avut loc in toamna anului 2016. in 2017, Etheric a continuat cu concertele si a inceput lucrul la primul album, care se va lansa in cursul anului 2018.

6. MACHIAVELLIAN GOD

Machiavellian God este rezultatul intalnirii a 5 minti pe cat de diferite, pe atat de asemanatoare, atat din punctul de vedere al orientarii muzicale, cat si al personalitatii fiecarui membru. Conceptul abordat prezinta calatoria omului care aspira la atingerea stadiului de divinitate prin acumularea de cunoastere. Influentata de trupe precum Insomnium, Be'Lakor, Fractal Gates, Countless Skies etc, formatia aduce pe scena underground un death metal melodic si progresiv, remarcandu-se atat prin pasaje tehnice cat si epice.

7. AEON BLANK

AEON BLANK este o formatie de rock alternativ cu influente metal, dark wave sau gothic. O trupa cu o abordare plina de maturitate si seriozitate, Aeon Blank s-a facut rapid remarcata pe scena marilor festivaluri din Romania anului 2012, castigand si titlul de Best Alternative Newcomer in urma concursului organizat de Metalhead.

Primul album al trupei, “Handmadegods & Godmadedemons”, a fost lansat in aprilie 2012, iar dintre cele 17 piese pe care le contine, cinci au fost difuzate intens pe Radio Guerrilla.

In decembrie 2014 trupa lanseaza al doilea album, intitulat “Dark Waters“ si semneaza cu UNIVERSAL MUSIC ROMaNIA. Albumul se bucura de aprecierea criticilor, fiind votat unul dintre cele mai bune albume alternative ale anului. 

Pe 31 iulie 2015, Aeon Blank deschide concertul HIM la Timisoara, alaturi de nume ca Myrath si Tiarra iar pe 4 august castiga premiul 3 la Posada. 

“Dark Waters”, piesa care da si titlul albumului, este lansata ca single pe 24 Octombrie 2015, beneficiind si de un videoclip, nominalizat la categoria BEST ROMANIAN ALTERNATIVE VIDEO in cadrul Metalhead Awards.

Anul 2016 incepe ca unul extrem de plin pentru Aeon Blank, trupa sustinand deja o serie de concerte atat in Bucuresti cat si in tara, iar pe 5 mai, implinind 5 ani de activitate, le multumeste fanilor printr-un concert aniversar in Club Fabrica, alaturi de o serie de invitati printre care Sticks N Stones, Between Colors, Muse Qvartet, Angus (Fameless), Sandu Stefan (Blame Hofmann), Jazz 8 (The Bridge Committee). Tot in acest an, trupa concerteaza in cadrul unor festivaluri ca Airfield (Sibiu) si Shine Festival (Bucuresti).

In 2018, trupa urmeaza sa lanseze un al treilea material discografic, care se va numi DYSTOPIA, album ce anunta importante schimbari in stilul abordat de Aeon Blank.

Accesul la eveniment se face pe baza de donatie. Donatia minima este de 30 de lei. Daca doriti sa donati mai mult, puteti dona in contul IBAN: Ro75RNCB0131007991000066 Nume: Dorina Aldea Moneda: RON Banca: BCR.

Link eveniment FacebookDacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: bit.ly/METALHEAD-Newsletter

Concerte recomandate:


Înscrie-te la newsletter


Join the ranks ! LIKE us on Facebook