Rocker's Challenge in iulie la Sasca Montana


05 Iulie 2013 - 07 Iulie 2013
Europe - Cheile Nerei, Caras Severin

01.07.2013

Noi trupe confirmate la Rocker's Challenge 2013

La Festivalul Rocker’s Challenge distractia nu are pret. Concertele, camping-ul si sporturile de aventura sunt gratuite!

Asociatia Caras Adventure si Primaria Sasca Montana ii invita pe toti iubitorii de muzica rock si natura la Festivalul Rocker’s Challenge care va avea loc week-endul viitor, 5-6 iulie 2013. Evenimentul face parte dintr-o serie de proiecte menite sa promoveze minunatiile naturale ale Parcului National Cheile Nerei – Beusnita din judetul Caras Severin si este finantat din fonduri europene.

Oraganizatorii le propun participantilor la festival sa schimbe zgomotul si rutina orasului cu cu trilurile muzicii unora dintre cele mai titrate trupe rock romanesti dar si cu adrenalina sporturilor montane de aventura: tiroliana, rapel, rafting, mountain biking.

Atat concertele cat si sporturile de aventura care nu necesita echipament special sunt gratuite. De asemenea, pentru cei care nu vor mai gasi cazare la pensiunile din zona, organizatorii au amenajat in apropierea locului in care va avea loc festivalul un camping dotat cu grupuri sanitare si dusuri. Accesul in camping este, de asemenea, gratuit.

Concertele.

In prima seara, vineri, 5 iulie 2013, vor urca pe scena festivalului trupele Lupu’ cel Rau, White Walls, Infected Rain si Altar. In cea de-a doua seara, sambata, 6 iulie 2013, vor canta Rubik’s Cube, Toulouse Lautrec, The Mono Jacks, Robin and The Backstabbers si Alexandrina Hristov.

Adrenalina.

Tiroliana. Unul dintre sporturile de aventura promovat la festivalul Rocker s Challenge este Tiroliana. Coborarea pe tiroliana este gratuita pentru toti participantii la festival si este atent suprvegheata de ghizi cu experienta. Pentru tiroliana, desi este considerata sport extrem, nu trebuie sa aveti cunostinte sau antrenament si totul se desfasoara intr-un cadru cat se poate de sigur.

Tiroliana presupune traversarea unui obstacol natural pe corzi sau cabluri, folosind tehnici de alpinism. Tiroliana de care va veti bucura in zona tunelelor din Cheile Nerei are 90 m lungime, cu plecare de la aproximativ 40 m inaltime si traverseaza raul Nera de pe malul stang pe malul drept. Se folosesc 2 corzi paralele pentru siguranta. Traversarea dureaza 12-14 secunde, in functie de greutatea persoanei, de pozitia in care coboara, dar si in functie de vant. Distanta dintre capatul de jos al tirolianei si locul de rapel este de aproximativ 50 m.

Coborarea in rapel se face de la inaltimea de 18 m. Dupa rapel, intoarcerea la tiroliana se face prin Tunelul Mare de pe poteca ce face legatura intre Sasca Romana si Podul Beiului.

Rafting. Tura de rafting se face pe portiunea in care raul Nera a sapat in muntele de calcar creand un piesaj rar intalnit. Coborarea cu barcile pe apa incepe la Sopotu Nou si se termina la Sasca Montana, in grupuri formate din 14 persoane + 2 ghizi. Gradul de dificultate al traseului este mediu spre usor. Datorita complexitatii echipamentelor, doar primii 40 de participanti inscrisi primesc gratuit echipamente si ghizi.

Mountain Biking. Tura de mountain biking incepe din Sasca Montana cu grupuri de maximum 14 persoane + 2 ghizi. Daca sunt mai multi participanti care doresc aceasta activitate, se fac mai multe grupuri. Gradul de dificultate al traseului este mediu spre usor. Traseul este Locatia Festivalului – Cascada Susara si retur. Gratuit biciclete si ghizi pentru primele 30 de persoane inscrise.

Pentru mai multe informatii va rugam sa accesati site-ul festivalului www.rockerschallenge.ro

05.06.2013

Rocker's Challenge la Sasca Romana: A treia editie

In perioada 5-7 iulie 2013 ii invitam pe toti iubitorii de muzica rock, activitati outdoor si distractie la cea de-a treia editie a Festivalului Rocker’s Challenge de la Sasca Romana, Cheile Nerei, Caras-Severin.

Formatiile invitate la editia din acest an sunt White Walls, Infected Rain, Altar,  Toulouse Lautrec, The Mono Jacks, Robin And The Backstabbers, Alexandrina, organizatorii incercand sa sustina prin acest festival muzica rock de calitate, dar si sa promoveze obiectivele turistice localizate in Parcul National Cheile Nerei - Beusnita, prin organizarea de activitati outdoor.

Organizatorii pun la dispozitia participantilor posibilitati de cazare multiple: pensiuni, case araneti, camping amenajat cu toate utilitatile necesare.

Organizatorii evenimentului: Asociatia Caras Adventure , in parteneriat cu Primaria Comunei Sasca Montana, Banat Car - BMW, Stalinskaya.
         
Pentru mai multe informatii vizitati site-ul www.rocker-s.ro

31.05.2013

Rocker's Challenge in iulie la Sasca Montana

“Sanatatea este o comoara pe care putini stiu sa o pretuiasca, desi aproape toti se nasc cu ea”, spunea marele invatat Hipocrate. Noi, cei de la Caras Adventure alaturi de Primaria Sasca Montana credem ca Hipocrate are dreptate. Asa ca iti spunem: dezlantuie copilul din tine si apara-ti astfel cel mai de pret bun pe care il ai – sanatatea.

Vino alaturi de noi sa facem impreuna putina miscare in aerul curat din Parcul National Cheile Nerei – Beusnita.

Alege genul de miscare care ti se potriveste sau, si mai bine, alege sa experimentezi toate genurile de aventura pe care ti le punem la dispozitie.

Rafting pe Raul Nera pe traseul pe care apa l-a sapat in stanca intre Sopotul Nou si Sasca Montana. Tiroliana in zona tunelurilor din Cheile Nerei, tarversind raul de pe malul stand pe malul drept pe un traseu de 90 de metri lungime, cu plecare de la aproximativ 40 de metri inaltime. Nu te speria, nu ai nevoie de cunostinte de specialitate. Adrenalina pura, in perfecta siguranta. Mountain biking pe traseul Sasca Montana – Slatina Nera – Podul Bei – Pastravaria Beusnita – Lacul Ochiul Beiului – Cascadele Beusnitei. Sau Treking pe numeroasele trasee din zona care iti vor dezvalui peisaje senzationale.

Iti garantam ca nu ii poti oferi un cadou mai frumos copilulului din tine si suntem siguri ca acesta va fi doar preludiul pentru week-endul 5-7 iulie cand pe langa activitatile de aventura ti-am pregatit un festival de muzica rock la care vor participa cele mai titrate trupe ale genului.

Mai multe amanunte gasesti pe www.rockerschallenge.ro.Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: bit.ly/METALHEAD-Newsletter

Concerte recomandate:Like us on Facebook