Rockstadt Extreme Fest 2019 in perioada 1-4 August


Poze de la concert (click pentru a le mări)

Poze de la Rockstadt Extreme Fest 2019 Poze de la Rockstadt Extreme Fest 2019 Poze de la Rockstadt Extreme Fest 2019 Poze de la Rockstadt Extreme Fest 2019
Adauga si tu o poza

01 August 2019 - 04 August 2019
Rasnov - Terenul Biatlon
Pret: 190 - 390 RON

15.08.2019

Poze de la Rockstadt Extreme Fest 2019

 Pozele de la Rockstadt Extreme Fest unde pe scena au urcat formatii precum Dimmu Borgir, Paradise Lost, Accept, Six Feet Under si nu numai, pot fi vazute pe METALHEAD accesand linkul de mai jos.

Poze Rockstadt Extreme Fest 2019

Photo Credits: Georgiana Iosef

11.06.2019

Bio-Cancer va urca pe scena Rockstadt Extreme Fest

 Din pacate trupa Archaic nu mai poate ajunge la Rockstadt Extreme Fest dar in schimb avem un alt numar de thrash metal de calitate: Bio-Cancer din Grecia!

Bio-Cancer este o trupa de thrash metal din Atena, Grecia, formata la sfarsitul anului 2010. Printre cele mai vechi materiale a fost o contributie la compilatia Thrash Or Be Thrashed Vol.2. Ei au lansat primul lor album, Ear Piercing Thrash, in 2012, sub egida Thrash Attack Records si al doilea album, Tormenting the Innocent, prin Candlelight Records in 2015. In timp ce Metal Forces a descris Tormenting the Innocent ca fiind o forma destul de generica de metal thrash, Noise Magazine a fost mult mai favorabil, acordand albumului un scor perfect si laudand Bio-Cancer ca una dintre "trupele de thrash metal de ultima generatie". Brave Words & Bloody Knuckles si Stormbringer.at considera ca muzica trupei nu este deosebit de inovatoare dar bine scrisa.

Bio-Cancer au avut turnee cu mai multe trupe faimoase cum ar fi Sodom, Onslaught, Rotting Christ, Xentrix, Artilerie si Marduk. Stilul muzical al trupei a fost comparat cu cel al altor trupe grecesti de underground Flames, Acid Death, Suicidal Angels si Insidead precum si a altor trupe precum Sodom, Kreator, Testament si Shrapnel. Brave Words & Bloody Knuckles au remarcat faptul ca Bio-Cancer combina elemente de thrash metal teutonic cu elemente ale metalului thrash de la Bay Area si ca Lefteris foloseste tehnici vocale de speed si black metal care adauga varietate la sunetul trupei. Metal.de a comparat stilul vocal al lui Lefteris cu cel al lui Chance Garnette de la Skeletonwitch.

Biletele se gasesc in format electronic pe www.iabilet.ro si in magazinele Flanco, Diverta, Carturesti, Metrou Unirii 1, Muzica, IQ BOX, Uman, Libmag, Casa de Balet si pe terminalele Selfpay. Online, puteti plati cu cardul, Paypal, pe factura la Vodafone sau Orange sau ramburs prin Fan Courier oriunde in tara.

10.06.2019

Six Feet Under uca pe scena Rockstadt Extreme Fest

 Unul dintre cele mai cunoscute si mai apreciate nume de pe scena death metal internationala, Six Feet Under a aparut in 1993, in Tampa (Florida) ca proiect personal al lui Chris Barnes (vocalist al Cannibal Corpse la acel moment), impreuna cu Allen West (Obituary).

Six Feet Under a luat nastere din dorinta de a contura un proiect muzical de death metal care sa nu fie doar despre viteza si blast beats, ci sa includa si abordari mai groovy sau fragmente muzicale mai lente ori ritmuri mai echilibrate decat cele intalnite in mod obisnuite la trupele death metal. Desi mai putin socante fata de versurile Cannibal Corpse, temele abordate de Chris sunt la fel de actuale – violenta, subiecte politice, critica guvernului sau alte subiecte aflate pe agenda publica.

Cu 12 albume la activ, trupa a fost inclusa in top 4 cel mai bine vandute formatii de death metal americane, potrivit Nielsen Soundscan, ajungand in Billboard Charts chiar cu albumul de debut numit 'Haunted' (1995). Noutatile nu au intarziat sa apara, in 1996, grupul lansand EP-ul 'Alive and Dead', urmat un an mai tarziu de cel de-al doilea album 'Warpath'.

Forta creativa a trupei a continuat, astfel incat in 1999 apare materialul cu numarul 3, intitulat 'Maximum Violence', un album plin de forta, ritmuri alerte, animate de versuri virulente. Materialul a fost foarte bine primit de public si de critica de specialitate, fiind vandut in peste 100.000 de exemplare in intreaga lume, un rezultat ce nu fusese atins de multa vreme de vreo trupa de death metal. La numai un an distanta, Six Feet Under si-au susprins fanii cu un nou album, 'Graveyard Classics', un material compus integral din cover-uri dupa unele dintre cele mai cunoscute piese (precum 'Sweet Leaf' – Black Sabbath, 'Smoke on the Water' - Deep Purple sau 'Purple Haze' - Jimi Hendrix), reinterpretate intr-o maniera death metal.

Cel de-al patrulea material de studio, 'True Carnage' (2001) a adus a abordare noua fata de lucrurile cu care trupa isi obisnuise fanii: un material dinamic, cu vibe-uri groovy, alternate cu fragmente dure, dar si pe Ice-T ca guest-artist. Ca urmare a mixului interesant, 'True Carnage' a urcat pe locul 18 in Billboard Heatseeker. Albumul a fost completat de turnee pe continentul american, avandu-i pe Skinless si Sworn Enemy ca suport, de un tur de forta impreuna cu Hatebreed si de prezenta la festivaluri europene, alaturi de nume precum Kataklysm sau Dying Fetus.

Anul 2003 a adus un nou album, 'Bringer of Blood', un material profund intunecat, completat in 2004 de 'Graveyard Classics 2', un album concentrat pe reinterpretarea materialului 'Back in Black' al AC/CD (1980), de '13' (2005) si de 'Commandment' (2007) descris ca avand 'melodii death metal foarte heavy, care te prind, dar care te surprind in acelasi timp prin muzicalitatea lor'. in acelasi an, Six Feet Under au urcat pe scena Metalfest si au pornit in turneu alaturi de Finntroll, Belphegor si Nile.

Inspiratia muzicala a continuat, astfel ca in 2012 trupa a lansat cel de-al noualea material, 'Undead', urmat la distanta de numai un an de 'Unborn', de 'Crypt of the Devil' (2015) si de un nou album de cover-uri, 'Graveyard Classics IV: The Number of the Priest' (2016). Anul 2017 a adus cu sine 'Torment', iar anul urmator un EP disponibil in format digital, intitulat 'Unburied', care continea materiale nepublicate pana atunci, dar care fusesera initial scrise pentru diferite albume din trecut. Tot anul trecut, Chris Barnes a anuntat ca trupa lucreaza deja la un nou material.

Biletele se gasesc in format electronic pe www.iabilet.ro si in magazinele Flanco, Diverta, Carturesti, Metrou Unirii 1, Muzica, IQ BOX, Uman, Libmag, Casa de Balet si pe terminalele Selfpay. Online, puteti plati cu cardul, Paypal, pe factura la Vodafone sau Orange sau ramburs prin Fan Courier oriunde in tara.

22.05.2019

SUR AUSTRU vor urca pe scena Rockstadt Extreme Fest

 Sur Austru, noul proiect al membrilor din ultima componenta Negura Bunget, are la baza o tematica muzicala inspirata din natura si folclorul transilvanean. 

La mai putin de un an de existenta, trupa a reusit sa intre in circuitul national si international, avand pana acum 20 de concerte la activ. SUR AUSTRU ajung la Rockstadt Extreme Fest 2019 pentru a va prezenta integral albumul lor de debut, al carui nume va fi dezvaluit in curand.

Biletele se gasesc in format electronic pe www.iabilet.ro si in magazinele Flanco, Diverta, Carturesti, Metrou Unirii 1, Muzica, IQ BOX, Uman, Libmag, Casa de Balet si pe terminalele Selfpay. Online, puteti plati cu cardul, Paypal, pe factura la Vodafone sau Orange sau ramburs prin Fan Courier oriunde in tara.

20.05.2019

Katatonia va sustine un show aniversar la Rockstadt Extreme Fest

 Katatonia, unul dintre cele mai cunoscute nume ale industriei muzicale internationale, va sarbatori 10 ani de la lansarea albumului 'Night Is The New Day', pe scena Rockstadt Extreme Fest.

'Night Is The New Day' s-a bucurat de recenzii deosebit de bune venite din partea criticii de specialitate: 

* 'Cu o abordare cu adevarat unica asupra genului metal, Katatonia a adus la lumina o capodopera', Guitarist magazine.

* 'Cu 'Night Is The New Day', Katatonia au dovedit atingerea unui nivel remarcabil de rigurozitate muzicala, acompaniata de curaj artistic si de o intelegere mult mai profunda a posibilitatilor oferite de genurile abordate', Prog Magazine

* 'Night Is The New Day' este un tur de forta metal aproape fara cusur', Power Play Magazine

Povestea Katatonia incepe in 1991, in Stockholm, Suedia, cand Anders Nystrom ('Blakkheim') si Jonas Renkse ('Lord Seth') si-au reunit fortele pentru a explora posibilitatile nelimitate oferite de genurile doom si death metal.

Trupa a atras rapid aprecierea scenei underground inca de la primul album, 'Dance Of December Souls' (1993) considerat un clasic al genului doom metal. in scurt timp, si-a construit un adevarat renume pe scena internationala, purtandu-si fanii, de-a lungul carierei, de la atmosfera intunecata si sunetul melancolic, adeseori dur, al primelor albume, la un note mai soft, accesibile unui public mai larg.

Cu un sound ce era in egala masura familiar si fresh, datorita abordarilor creative aduse de fondatori genurilor sub semnul carora grupul a luat fiinta, Katatonia a evoluat permanent de la sunetul traditional al doom metal-ului catre teritorii muzicale neexplorate. Albumul 'Brave Murder Day' (1996, marcat de pasajele vocale dure ale lui Mikael Akerfeldt - Opeth) reprezinta punctul de turnura al acestui traseu, care a continuat cu explorarea colturilor celor mai intunecate ale metal-ului, insumate in 'Discouraged Ones' (1998) si s-a indreptat catre experimentarea potentialului oferit de rock-ul progresiv si de alte elemente muzicale non-metal.

Cu 'Tonight’s Decision' (1999) si 'Last Fair Deal Gone Down' (2001), Katatonia si-a uimit fanii prin ingeniozitatea pasajelor muzicale, intregite de un dinamism emotional devastator, care a permis radacinilor doom metal ale trupei sa fie imbogatite de diversitatea texturilor si abordarilor oferite de alte genuri muzicale. intretesute intr-un sound ce a evoluat si continuat mereu sa surprinda, cavalerii tristetii au inclus noi si noi elemente in lucrarile lor, intensul amalgam emotional culminand cu 'Night Is The New Day', album aparut in 2009 si larg acceptat drept capodopera. Reconstructia si reinterpretarea cu succes a radacilor metal, imbogatite de influentele stilistice oferite de alte zone muzicale, a continuat cu 'Dead End Kings' (2012), fiind intregit de 'Dethroned & Uncrowned' (2013) si de 'The Fall Of Hearts' (2016), cel de-al 10-lea album al Katatonia, considerat drept unul dintre cele mai puternice si profunde materiale ale trupei.

Biletele se gasesc in format electronic pe www.iabilet.ro si in magazinele Flanco, Diverta, Carturesti, Metrou Unirii 1, Muzica, IQ BOX, Uman, Libmag, Casa de Balet si pe terminalele Selfpay. Online, puteti plati cu cardul, Paypal, pe factura la Vodafone sau Orange sau ramburs prin Fan Courier oriunde in tara.

18.03.2019

ONSLAUGHT vor urca pe scena Rockstadt Extreme Fest anul acesta

 Bazele ONSLAUGHT au fost puse de Nige Rockett si Steve Grice in Bristol, in 1982, proiectul stand initial sub semnul influentelor hardcore punk pentru ca apoi sa vireze direct catre sound-ul trash metal. Dupa cateva schimbari de componenta si o despartire, trupa a redevenit activa din 2005 pentru a-si intregi palmaresul muzical. Ultima modificare de formula a avut loc in 2018 pentru a aduce un 'sound complex, mult mai puternic si agresiv ca pana acum', potrivit declaratiilor date de Rockett pentru publicatia Blabbermouth.

Albumul de debut al grupului, 'Power from Hell' (1985), a marcat turnura clara de la punk catre melodii cu puternice influente heavy metal, cu versuri marcate de teme satanice si un sound intunecat. La numai un an distanta a urmat cel de-al doilea material, intitulat 'The Force', lansare care a fost insotita de un turneu alaturi de nume ca Motorhead, Exciter, Girlschool, Kreator, Nuclear Assault, Agent Steel, Angel Dust, Exumer, Messiah, Sabbat sau Anthrax.

In ciuda modificarilor dese ale componentei trupei, in 1989 apare 'In Search of Sanity', cel de-al treilea material, care a ajuns pe locul 46 in topurile britanice si a fost urmat de un turneu de un an, alaturi de trupe precum Annihilator, Xentrix, Slammer, the Crumbsuckers, Horse, Drunken State sau Dead On.

2007 aduce un nou material, 'Killing Peace', pentru ca in 2009, Onslaught sa inregistreze un album live care include show-ul sustinut in cadrul Damnation Festival din Leeds. A urmat 'Sounds of Violence' (2011) si 'VI' (2013), lansari completate de Thrash Invasion tour, tur de forta care a inclus show-uri in SUA, Canada, Brazilia, Chile si alte tari din America de Nord si de Sud.

In prezent, trupa lucreaza la cel de-al saptelea album ce urmeaza sa fie lansat in cursul acestui an.

Biletele se gasesc in format electronic pe www.iabilet.ro si in reteaua fizica iabilet.ro/retea: Magazinele Flanco, Diverta, Hard Rock Cafe, Cafe Deko, Club Vintage, Club Quantic, Expirat Halele Carol (in intervalul orar: 18:00-22:00), Beraria H, Metrou Unirii 1 langa casa de bilete Metrorex, Magazinul Muzica, Magazinele IQ BOX - Telekom, Agentiile Perfect Tour, Magazinele Uman, sediul librariei Libmag (Bulevardul I.C. Bratianu, nr. 6, Sector 3), Casa de balet si pe terminalele Selfpay din toata tara.

Online pe www.iabilet.ro, puteti plati cu Cardul, prin Paypal, pe factura la Vodafone sau Orange cu plata la sfarsitul lunii sau ramburs cu plata cash prin Fan Courier oriunde in tara.

14.03.2019

ACCEPT vor urca pe scena Rockstadt Extreme Fest anul acesta

 ACCEPT, infiintata la inceputul anilor '70, in Solingen, Germania, este una dintre trupele care a contribuit puternic la cresterea popularitatii speed metal-ului si thrash metal-ului pe scena muzicala germana a anilor '80 (perioada in care se considera ca incepea sa se contureze scena heavy metal din Germania). 

Primele materiale, cel de debut ('Accept', 1979), 'I’m a rebel' (1980) sau 'Breaker' (1981), aparute la numai cate un an distanta, au atras atentia miscarii underground germane prin mixul interesant al speed si thrash metal-ului, doua stiluri care i-au consacrat si cu care sunt indeaproape asociati. Despre 'Restless and Wild' (1982), material care trateaza teme sociale majore precum politica, relatiile interumane sau sexualitatea, se spune ca prezinta cele mai pronuntate caracteristici ale genului definit ulterior drept speed metal.

ACCEPT au obtinut succesul comercial cu cel de-al cincilea album de studio, 'Balls to the Wall' (1983), melodia omonima ajungand pe primele locuri la nivel international, inclusiv in SUA si Canada.

Cariera teutonilor a fost marcata de numeroase schimbari de componenta si de despartiri ale trupei, prima avand loc in 1989, la putin timp dupa lansarea unui nou material (Eat the Heat), pana in 1992 si o a doua din 1997 pana prin 2009 (cu o scurta reunire in 2005).

In ciuda acestei evolutii tumultoase, ACCEPT a adus la lumina trei albume care a propulsat grupul pe primele locuri ale topurilor internationale: 'Blood of the Nations' (2010), 'Stalingrad' (2012) si 'Blind Rage' (2014), ultimul fiind si cel care a plasat ACCEPT pe locul 1 in topurile din tara natala, Finlanda si in top zece din multe alte tari, precum: Republica Ceha, Ungaria, Suedia sau Elvetia. 

A urmat 'The Rise of Chaos' (2017), album care le-a consolidat pozitia icon al speed, thrash si heavy metal-ului si readuce in lumina piese dominate de aranjamente complexe ce variaza de la pasaje corale intrerupte brusc de liniste sau completate de ritmuri energice, cum e cazul: 'Die By The Sword' sau 'No Regrets', dominata de solo-uri alerte de chitara. 

De-a lungul carierei, ACCEPT au urcat pe scena unora dintre cele mai apreciate festivaluri precum Woodstock (Polonia), Wacken Open Air, Czech Masters Of Rock Festival sau Bang Your Head Festival.

Biletele se gasesc in format electronic pe www.iabilet.ro si in reteaua fizica iabilet.ro/retea: Magazinele Flanco, Diverta, Hard Rock Cafe, Cafe Deko, Club Vintage, Club Quantic, Expirat Halele Carol (in intervalul orar: 18:00-22:00), Beraria H, Metrou Unirii 1 langa casa de bilete Metrorex, Magazinul Muzica, Magazinele IQ BOX - Telekom, Agentiile Perfect Tour, Magazinele Uman, sediul librariei Libmag (Bulevardul I.C. Bratianu, nr. 6, Sector 3), Casa de balet si pe terminalele Selfpay din toata tara.

 

Online pe www.iabilet.ro, puteti plati cu Cardul, prin Paypal, pe factura la Vodafone sau Orange cu plata la sfarsitul lunii sau ramburs cu plata cash prin Fan Courier oriunde in tara.

11.03.2019

CRYSTAL LAKE din Japonia urca pe scena Rockstadt Extreme Fest 2019

 Crystal Lake, unul dintre numele cu cea mai rapida ascensiune de pe scena de metal asiatica, numit de cunoscuta publicatie Lambgoat drept 'cel mai bun produs muzical de export al Japoniei din ultimii ani', ajunge pentru prima data la noi in tara.

Infiintat in 2002 in Tokio, Japonia, grupul aduce un sound dur, dar melodic, rezultat al imbinarii influentelor metalcore cu cele ale rockului progresiv si ale nu-metal. Au cunoscut succesul inca de la primul album, intitulat 'Dimension' (2006), care le-a adus turnee pe continentul asiatic alaturi de nume precum Parkway Drive, Hatebreed, The Ghost Inside si multe altele, fiind descrisi drept 'una dintre noile vedete ale scenei metal internationale care a atras atentia si a generat cele mai multe reactii'. In ciuda catorva schimbari de componenta, Crystal Lake si-a continuat explorarile muzicale, ce au avut rezultat EP-ul 'Cubes' (2014), urmat si el de o serie de turnee pe continent. La doar un an distanta, trupa a lansat cel de-al doilea album, 'The Sign', sub Artery Recording, urmat la putin timp de un al treilea, 'True North'.

Eforturile nu au ramas fara rezultat, astfel ca formatia a reusit sa-si construiasca o baza puternica de fani si in afara Asiei, lucru care i-a adus in toamna lui 2017 ocazia de a porni in turneu de-a lungul Europei si in Marea Britanie. A urmat un al doilea tur de forta european ce a inclus zece tari si show-uri la unele festivaluri importante, precum Resurrection Fest sau Jera On air.

Lansarea single-ului 'The Circle' a adus trupei o a treia vizita a continentului european si in Anglia, ca support act pentru Bury Tomorrow.

Iar, cel mai nou material al Crystal Lake, intitulat 'Helix', lansat anul acesta, garanteaza un show exploziv ce a asigurat deja formatiei un loc in line-up-ul unora dintre cele mai cunoscute festivaluri de profil.

Biletele se gasesc in format electronic pe www.iabilet.ro si in reteaua fizica iabilet.ro/retea: Magazinele Flanco, Diverta, Hard Rock Cafe, Cafe Deko, Club Vintage, Club Quantic, Expirat Halele Carol (in intervalul orar: 18:00-22:00), Beraria H, Metrou Unirii 1 langa casa de bilete Metrorex, Magazinul Muzica, Magazinele IQ BOX - Telekom, Agentiile Perfect Tour, Magazinele Uman, sediul librariei Libmag (Bulevardul I.C. Bratianu, nr. 6, Sector 3), Casa de balet si pe terminalele Selfpay din toata tara.

 

Online pe www.iabilet.ro, puteti plati cu Cardul, prin Paypal, pe factura la Vodafone sau Orange cu plata la sfarsitul lunii sau ramburs cu plata cash prin Fan Courier oriunde in tara.

05.03.2019

Sworn Enemy din Statele Unite vor urca pe scena Rockstadt Extreme Fest

 Infiintata in 1997 in New York, SUA, de Sal Lococo impreuna cu alti patru membri, cunoscuta formatie de crossover thrash si hardcore punk a purtat initial numele 'Downfall' si apoi de 'Mindset'. La acea vreme aborda un mix old school hardcore punk si new school breakdowns, atragand rapid atentia scenei hardcore americane. Primele materiale au constat intr-o aparitie pe o compilatie numita 'New Found Hope II - The First Amendment' si piesa 'State Of Mind 7" ', dupa publicarea careia grupul si-a schimbat numele in Sworn Enemy.

Primul material de debut oficial al trupei a venit in 2003, 'As Real As It Gets', aparut sub Elektra Records si produs de Jamey Jasta (vocalul Hatebreed), fiind definit de cunoscuta publicatie Lambgoat drept 'un material care iti da energia si te inspira sa scoti untul din urmatoarea persoana care intra in camera'. Materialul, dominat de influente trash metal combinate cu tonalitati abrazive de near-black metal, a fost bine primit de industrie. De altfel, dupa lansarea acestuia, grupul american a plecat in turnee alaturi de nume ca Anthrax, Slayer, Sepultura, Soulfly, Biohazard sau Fear Factory.

A urmat 'The Beginning Of The End', marcat de asemenea, de puternice influente trash metal, material urmat imediat de un tur alaturi de Six Feet Under, Dying Fetus si Hatebreed. Si, in 2007, de un turneu alaturi de Kataklysm, As Blood Runs Black, Too Pure To Die si Suicide Silence.

Anul 2008 a adus CD-ul 'Maniacal', urmat apoi de 'Total World Domination', ultimul fiind definit de membri trupei drept un mix intre albumul lor de debut, 'The Beginning Of The End' si 'Maniacal', cu un sound upbeat si o energie dura, marcata de accente hardcore. Dupa o pauza de cativa ani, acompaniata de schimbari de componenta, in 2014, Sworn Enemy a revenit la lumina cu un nou material, 'Living On Borrowed Time', sub Rock Ridge records, plecand apoi in mai multe turnee prin SUA, Canada si Europa.

Sworn Enemy aduce anul acesta un nou material gandit sa fie un 'Gamechanger', plin de energie exploziva si de versuri virulente, cum bine ii spune numele si cum o arata si prima melodie disponibila publicului: 'Prepare For Payback'.

Biletele se gasesc in format electronic pe www.iabilet.ro si in reteaua fizica iabilet.ro/retea: Magazinele Flanco, Diverta, Hard Rock Cafe, Cafe Deko, Club Vintage, Club Quantic, Expirat Halele Carol (in intervalul orar: 18:00-22:00), Beraria H, Metrou Unirii 1 langa casa de bilete Metrorex, Magazinul Muzica, Magazinele IQ BOX - Telekom, Agentiile Perfect Tour, Magazinele Uman, sediul librariei Libmag (Bulevardul I.C. Bratianu, nr. 6, Sector 3), Casa de balet si pe terminalele Selfpay din toata tara.

Online pe www.iabilet.ro, puteti plati cu Cardul, prin Paypal, pe factura la Vodafone sau Orange cu plata la sfarsitul lunii sau ramburs cu plata cash prin Fan Courier oriunde in tara.

12.02.2019

Soilwork la Rockstadt Extreme Fest 2019

 Istoria cunoscutei trupe de melodic death metal Soilwork incepe in 1995 in Suedia, sub numele de 'Inferior Breed'. Daca in stilul abordat la inceput se puteau recunoaste influente ale Pantera, Meshuggah sau Carcass, trupa a virat usor spre zona de melodic death, incluzand in lucrarile lor pasaje vocale melodioase si parti instrumentale unice cantate la pian.

Dupa o crestere rapida pe scena locala, albumul 'A Predator’s Portrait' (2001) le-a adus recunoasterea internationala. Materialul a fost urmat la numai un an distanta de 'Natural Born Chaos' (completat de un turneu european alaturi de Children of Bodom si Shadows Fall) si de albumul 'Figure Number Five' (2003), care a oferit ocazia unui nou tur alaturi de In Flames, Chimaira si Unearth.

A urmat in 2005 'Stabbing The Drama', care s-a clasat direct pe locul 14 in topurile suedeze, in cele finlandeze pe locul 19 si s-a mentinut pe pozitia 148 in Billboard Charts timp de mai multe saptamani. Efervescenta creativa a continuat cu 'Sworn To A Great Divide', la doi ani distanta, album cu un sound mai apropiat de thrash comparativ cu lucrarile anterioare, dar marcat in continuare de prezenta elementelor synth caracteristice trupei. Lansarea a fost completata de tururi de promovare, impreuna cu Caliban, Sonic Syndicate si Dark Tranquillity si apoi de un turneu in SUA, cu co-headlineri precum Lamb of God, Killswitch Engage si DevilDriver.

In 2010 trupa s-a intors in studio pentru a lucra la un nou album care a aparut pe piata in iulie, acelasi an, sub numele de 'The Panic Broadcast' si a fost urmat de un nou tur de forta in Europa si America de Nord. La numai trei ani distanta Soilwork au surprins scena muzicala internationala cu un album dublu, intitulat 'The Living Infinite', produs de Jens Bogren (Opeth, Amon Amarth).

In ciuda turneelor lungi si obositoare la care au participat in urmatorii ani, Soilwork si-au mentinut energia creativa astfel incat in 2015 au lansat cel de-al zecelea album 'The Ride Majestic', ce a fost precedat de un material video special, 'Live In The Heart Of Helsinki' ce contine inregistrarea integrala a show-ului trupei de la Circus Club din Finlanda, un show deosebit care a avut si cativa invitati speciali, precum Floor Jansen sau Nathan J. Biggs.

2016 a fost prilejul unei alte premiere marca Soilwork, scoaterea pe piata a unei colectii de lucrari si materiale rare legate de trupa, colectie reunita sub numele de 'Death Resonance'. Aceasta include doua piese noi si alte materiale audio care nu vazusera prea des lumina zilei in ultimii 11 ani. Pe langa existenta unor lucrari rare, pe 'Death Resonance' au mai fost puse la dispozitia fanilor si materiale promo si poze ce nu fusesera publice pana la acel moment. Apoi, pana in toamna lui 2017, grupul s-a dedicat turneelor, incheiate in peninsula scandinava.

Soilwork a inceput 2018 in studio, lucrand la urmatorul album cu care planuieste sa isi uimeasca fanii.

Biletele se gasesc in format electronic pe www.iabilet.ro si in reteaua fizica iabilet.ro/retea: Magazinele Flanco, Diverta, Hard Rock Cafe, Cafe Deko, Club Vintage, Club Quantic, Expirat Halele Carol (in intervalul orar: 18:00-22:00), Beraria H, Metrou Unirii 1 langa casa de bilete Metrorex, Magazinul Muzica, Magazinele IQ BOX - Telekom, Agentiile Perfect Tour, Magazinele Uman, sediul librariei Libmag (Bulevardul I.C. Bratianu, nr. 6, Sector 3), Casa de balet si pe terminalele Selfpay din toata tara.

 

Online pe www.iabilet.ro, puteti plati cu Cardul, prin Paypal, pe factura la Vodafone sau Orange cu plata la sfarsitul lunii sau ramburs cu plata cash prin Fan Courier oriunde in tara.

16.01.2019

Ultimele 3 zile de presale la Rockstadt Extreme Fest!

 Cea de-a saptea editie a Rockstadt Extreme Fest, unul din cele mai importante evenimente metal din Europa de Sud Est si cel mai faimos festival de metal din Romania, va avea loc intre 1 – 4 august 2019, la poalele Cetatii Rasnov (terenul de Biatlon de la baza cetatii).

Pana acum au fost anuntate nume mari ale scenei metal internationale precum Dimmu Borgir, Paradise Lost, Hypocrisy, Bloodbath, Korpiklaani si multi altii.

Va reamintim ca am intrat in ultimele 3 zile de presale cand mai puteti cumpara abonamente la pretul de 300 de lei. Ulterior acestea se vor scumpi si vor costa 330 de lei.

Urmatoarele perioade de presale:

    Pre-sale 5: va include 1.000 de abonamente cu pretul de 330 lei/ buc., valabil pana la epuizarea stocului, dar nu mai tarziu de 17 martie 2019;

    Pre-sale 6: va include 1.000 de abonamente cu pretul de 360 lei/ buc., valabil pana la epuizarea stocului, dar nu mai tarziu de 16 iunie 2019;

Dupa data de 16 iunie 2019 si pe perioada festivalului abonamentele vor costa 390 lei/ buc.

Biletele se gasesc in format electronic pe www.iabilet.ro si in reteaua fizica iabilet.ro/retea: Magazinele Flanco, Diverta, Hard Rock Cafe, Cafe Deko, Club Vintage, Club Quantic, Expirat Halele Carol (in intervalul orar: 18:00-22:00), Beraria H, Metrou Unirii 1 langa casa de bilete Metrorex, Magazinul Muzica, Magazinele IQ BOX - Telekom, Agentiile Perfect Tour, Magazinele Uman, sediul librariei Libmag (Bulevardul I.C. Bratianu, nr. 6, Sector 3), Casa de balet si pe terminalele Selfpay din toata tara.

15.01.2019

Dimmu Borgir la Rockstadt Extreme Fest 2019

 Dimmu Borgir va aduce pe scena de la poalele cetatii Rasnov un show deosebit, care va include si piese de pe cel mai nou material discografic, 'Eonian', o continuare a calatoriei de explorare muzicala intrerupta in urma cu 8 ani, dupa 'Abrahadabr'.

'Eonian', lansat anul trecut si primit cu entuziasm de fani si de critica de specialitate, este considerat de membri trupei drept unul dintre cele mai bune albume. Este un material pentru care s-au retras vreme indelungata din dorinta de a cerceta in liniste adancimile si colturile cele mai intunecate ale sufletului uman si pentru a lucra cu atentie la fiecare aspect inclus pe acest album menit sa sfideze trecerea timpului, sa vorbeasca prin sunet si cuvant despre evolutia Dimmu Borgir si aduca totodata un omagiu istoriei black metal-ului norvegian.

La nivel muzical, 'Eonian' este rezultatul unui efort sustinut de explorare a unor directii de expresie cu totul noi pentru trupa, reusind sa reuneasca unele dintre mai intunecate pasaje de black metal din cariera formatiei (ex: 'Lightbringer'), cu segmente ce imping la cote maxime complexitatea si profunzimea genului simfonic (ca in 'Interdimensional Summit') sau sa exploreze subgenuri neasteptate pentru Dimmu Borgir, cum e cazul 'Council of Wolves And Snakes', piesa cu incarcatura folclorica.

Linia lirica a melodiilor de pe noul album este fidela unui concept filosofic ce trateaza subiecte profunde precum 'iluzia timpului' si 'codurile luciferice'. Spre exemplu, asa cum explica Silenoz, 'daca putem sa iesim din paradigma de gandire cu care am fost obisnuiti de societate si daca putem sa nu ne gandim la «timp» ca la constructul ideatic prin care am fost educati sa-l interpretam, atunci ne dam seama ca timpul este o iluzie, , in esenta. Exista doar un permanent «aici si acum»', asa cum si titlul albumul doreste sa sugereze. in calatoria noastra intre lumi vazute si nevazute, perceptia timpului inceteaza sa mai existe, nu mai are niciun rol. Energia noastra este singura forta si busola care ne arata directia, dupa ce reusim sa trecem dincolo de valul lucrurilor aparente, dincolo de iluzie.'

Albumul ascunde multe alte teme de reflectie ce asteapta sa fie descoperite de ascultatori, materialele discografice semnate de Dimmu Borgir fiind mereu deschise interpretarilor si avand intotdeauna un rol similar cu cel al camerei obscure (fotografie) – o camera intunecata in care intri pentru a descoperi, prin ascultare si prelucrare in propria minte, semnificatiile versurilor si ale pasajelor muzicale, intocmai cum, in trecut, pelicula fotografica dezvaluia privirii lucrurile surprinse de aparat, in urma scufundarii filmului in substantele de developare.

Show-ul oferit la Rockstadt Extreme Fest 2019 promite sa fie si el diferit, inclusiv la nivel de imagine, fiind gandit sa se plieze pe conceptul 'Eonian', asa cum au facut si in trecut pentru concertele dedicate promovarii 'Abrahadabr'.

infiintata in 1993, la Oslo, de Stian 'Shagrath' Thoresen, Sven 'Silenoz' Kopperud si Kenneth 'Tjodalv' Åkesson, trupa s-a facut rapid remarcata prin imbinarea curajoasa a sound-ului dur al black metal-ului traditional cu complexitatea si subtilitatile genului simfonic. Curand dupa aparitie, abordarile indraznete si dorinta continua de urmare a unor cai inca neexplorate muzical au facut ca numele Dimmu Borgir sa devina sinonim cu pionieratul in zona black metal si sa fie recunoscut drept numele unuia dintre cele mai prolifice grupuri ale acestui gen. De altfel, de-a lungul carierei sale, formatia a reusit sa aduca la suprafata materiale ce au devenit adevarate puncte de referinta in discografia internationala, precum: 'Enthrone Darkness Triumphant' (1997), 'Spiritual Black Dimensions' (1999) or 'Death Cult Armageddon' (2003).

Asa cum si numele trupei o spune, muzica Dimmu Borgir reprezinta o poarta catre alte lumi, 'Dimmu Borgir' provenind de la o formatiune vulcanica onomina din Islanda ('Dimmuborgir'), considerata a fi poarta spre Iad, conform legendelor locale.

Ultima zi a actualului presale este 20 ianuarie 2019.

Biletele se gasesc in format electronic pe www.iabilet.ro si in reteaua fizica iabilet.ro/retea: Magazinele Flanco, Diverta, Hard Rock Cafe, Cafe Deko, Club Vintage, Club Quantic, Expirat Halele Carol (in intervalul orar: 18:00-22:00), Beraria H, Metrou Unirii 1 langa casa de bilete Metrorex, Magazinul Muzica, Magazinele IQ BOX - Telekom, Agentiile Perfect Tour, Magazinele Uman, sediul librariei Libmag (Bulevardul I.C. Bratianu, nr. 6, Sector 3), Casa de balet si pe terminalele Selfpay din toata tara. 

07.01.2019

Unearth la Rockstadt Extreme Fest 2019

 UNEARTH este un nume foarte cunoscut amatorilor de metalcore pur, trupa americana fiind headliner la cele mai importante festivaluri de profil. Grupul a fost fondat in SUA, in 1998, de Trevor Phipps, Buz McGrath, Mike Rudberg si Chris Rybicki, Ken Susi alaturandu-se curand dupa aceea. Numele formatiei a fost dat de tobarul Mike Rudberg si face referire la misiunea proiectului, aceea de a 'dezgropa'/ 'scoate la lumina' (un-earth) sound-uri si abordari noi pentru scena internationala de hardcore si metal.

Avand la activ un stil caracterizat de imbinarea celor doua genuri, trupa si-a lansat la scurt timp de la infiintare primul EP, intitulat 'Above the Fall of Man' (1999), urmat de albumul de debut, 'The Stings of Conscience' (2001), primit foarte bine de critica si de fanii celor doua genuri. In 2002 a venit 'Endless' (2002), cel de-al doilea EP, iar la doar doi ani distanta, grupul a adus un nou material, intitulat 'The Oncoming Storm', incepand, de asemenea, sa mearga in turnee si sa urce pe scena alaturi de nume precum Killswitch Engage, Shadows Fall, Lamb of God, Slipknot, Gwar sau All That Remains. 

In 2006 a venit pe piata un alt material marcant pentru cariera deja in plina ascensiune a Unearth: 'In the Eyes of Fire', urmat de participarea la noi festivaluri (Ozzfest – SUA, Loud Park Festival – Japonia sau Download Festival) si de noi turnee alaturi de nume grele ale scenei internationale, precum Slayer, Dimmu Borgir, DevilDriver sau Kataklysm. 

2008 aduce Unearth pe pozitia 13 in Billboard Top Music Video Chart si vanzari insemnate ale unui nou material: DVD-ul 'Alive from the Apocalypse', urmat, in acelasi an, de albumul numarul patru. Intitulat 'The March', acest material a fost foarte primit de critica de profil si de fani, lucru tradus in vanzari de peste 100.000 de exemplare la nivel global si de noi turnee alaturi de The Acacia Strain, Whitechapel, Protest the Hero, Parkway Drive, Architects, Despised Icon, Carnifex, Lamb of God sau Five Finger Death Punch. Trupa a continuat sa isi intareasca pozitia pe piata internationala cu 'Darkness in the Light' (2011) si 'Watchers of Rule' (2014), perioada urmata de patru ani de tacere.

Anul acesta, Unearth a lansat la cel de-al saptelea album, 'Extinction(s)', produs cu ajutorul unei echipe puternice: materialul este scris in colaborare cu Daniel 'DL' Laskiewicz (LGND si ex-The Acacia Strain), inregistrat cu chitaristul de la Fit For An Autopsy si cu Adam Dutkiewicz la tobe (Killswitch Engage), fiind produs de Will Putney (Gojira, Every Time I Die). 

Despre 'Extinction(s)', vocalul Trevor Phipps afirma ca piesele de pe acest album (precum 'Incinerate') readuc sound-ul agresiv si forta intensa a primelor materiale ale formatiei, imbinate cu rafinamentul muzical obtinut de trupa de-a lungul carierei. La nivelul versurilor sunt abordate teme variate, unele cu tenta sociala si politica, 'Incinerate', spre exemplu, vorbind despre importanta unitatii intr-o lume care instiga permanent la ura si la divizare, de vreme ce constant ni se spune sa uram pe cineva pentru simplul fapt ca e diferit de noi sau pentru ca are alte viziuni. 

Pentru Rockstadt Extreme Fest 2019 abonamentele se gasesc in format electronic pe www.iabilet.ro si in reteaua fizica iabilet.ro/retea: Magazinele Flanco, Diverta, Hard Rock Cafe, Cafe Deko, Club Vintage, Club Quantic, Expirat Halele Carol (in intervalul orar: 18:00-22:00), Beraria H, Metrou Unirii 1 langa casa de bilete Metrorex, Magazinul Muzica, Magazinele IQ BOX - Telekom, Agentiile Perfect Tour, Magazinele Uman, sediul librariei Libmag (Bulevardul I.C. Bratianu, nr. 6, Sector 3), Casa de balet si pe terminalele Selfpay din toata tara.

Online pe www.iabilet.ro, puteti plati cu Cardul, prin Paypal, pe factura la Vodafone sau Orange cu plata la sfarsitul lunii sau ramburs cu plata cash prin Fan Courier oriunde in tara.

27.12.2018

MORTEM pentru prima oara in Romania

 MORTEM, cunoscuta trupa norvegiana de black metal, vine in premiera in Romania la Rockstadt Extreme Fest.

Formata in 1989 de Marius Vold (Stigma Diabolicum, Thorns, Arcturus) si de Steinar Sverd Johnsen (Arcturus, Covenant, Satyricon), Mortem a fost una dintre primele formatii de profil, care a contribuit la punerea bazelor scenei black metal din Norvegia. Totul a inceput cu intensul demo 'Slow Death', foarte bine primit de fanii black metal si de critica de specialitate, urmat insa de o despartire a trupei. Membrii formatiei au inceput alte proiecte muzicale, precum Arcturus sau Thorns, care au devenit, de altfel, nume sonore la nivel international.

Marius Vold (ex. Stigma Diabolicum, ex. Thorns, ex. Arcturus)

Steinar Sverd Johnsen (Arcturus, ex. Covenant, ex. Descended, ex. The Kovenant, ex. Ulver)

Tor Stavenes (1349, Pantheon I, Svart Lotus, Tyrann, ex. Alvheim, ex. Dead Trooper, ex. Den Saakaldte, ex. Hofdingi Myrkra, ex. Nidingr, ex. Slavia, ex. Vidsyn)

Hellhammer - un nume care nu mai necesita prezentare

Dupa o lunga tacere, nostalgia pentru abordarile muzicale incluse pe 'Slow Death' a facut ca trupa sa se reuneasca intr-o formula noua, duoul Marius – Sverd fiind intregit de cunoscutul Hellhammer la tobe (Mayhem, Covenant, Arcturus), de Tor Stavenes (1349) si de Svart Lotus la bas (Svart Lotus, Den Saakaldte). Iar asta nu e tot. Reunirea fortelor acestor muzicieni se va materializa si intr-un nou material, care va reinvia energia bruta a materialului initial si o va intregi cu elemente fresh, asezonate cu influente gore si tonalitati specifice inceputurilor black metal-ului.

 

Biletele se gasesc in format electronic pe www.iabilet.ro si in reteaua fizica iabilet.ro/retea: Magazinele Flanco, Diverta, Hard Rock Cafe, Cafe Deko, Club Vintage, Club Quantic, Expirat Halele Carol (in intervalul orar: 18:00-22:00), Beraria H, Metrou Unirii 1 langa casa de bilete Metrorex, Magazinul Muzica, Magazinele IQ BOX - Telekom, Agentiile Perfect Tour, Magazinele Uman, sediul librariei Libmag (Bulevardul I.C. Bratianu, nr. 6, Sector 3), Casa de balet si pe terminalele Selfpay din toata tara.

10.12.2018

Doua scene mari la Rockstadt si noi confirmari

 Dupa 6 editii in care ne-am concentrat pe imbunatatirea conditiilor si experientei oferite participantilor de la an la an dar si pe cresterea acestui festival pentru a deveni unul de referinta la nivel European noi credem ca am reusit, feed-back-ul referitor la aceste lucruri fiind unul mai mult decat pozitiv.

Astfel, a venit timpul sa facem un alt upgrade care tine si de calitatea actului artistic.

Incepand de la editia din 2019, Rockstadt Extreme Fest va avea DOUA SCENE MARI !

De asemenea, sectiunea food-court va fi mutata intr-un alt areal din interiorul festivalului, cu acces facil si care va oferi o diversitate si mai mare in ceea ce priveste mancarea si cu un spatiu mult mai generos pentru servirea mesei.

NOI CONFIRMARI LA FESTIVAL

CLAWFINGER

CLAWFINGER s-a reunit si revine puternic dupa mai mult de patru ani de tacere. infiintata la inceputul anilor '90, formatia isi descrie stilul muzical drept 'un soi de hardcore crossover rap-rock nu-metal cu vagi influente de industrial', stil adus la lumina de un grup de muzicieni cu personalitati foarte diferite, dar care au ramas impreuna pentru ca iubesc muzica si pentru ca au gasit un stil propriu in ciuda diferentelor de gusturi. Pe langa asta, membrii trupei au fost si colegi de munca, lucrand impreuna la acelasi spital - Zak Tell, Jocke Skog, Bard Torstensen si Erlend Ottem au fost colegi la Rosenlund Hospital din Stockholm.

Sound-ul lor agresiv, energia din piese si de pe scena, intarite de versuri dominate de teme politice actuale si antirasiste, i-au facut remarcati chiar de la inceputuri. Demo-ul initial (care contine trei piese - 'Waste of Time', 'Nigger' si 'Profit Preacher') a atras rapid atentia, asigurandu-le un loc in playlist-ul unui radio din Stockholm si curiozitatea label-ului MVG Records. 'Nigger' este o piesa antirasista controversata care a starnit multa valva la acea vreme si le-a adus vizibilitate neasteptata. Albumul de debut a venit in 1990, 'Deaf Dumb Blind' si a fost intampinat foarte bine de critica de profil si de fani – lucru tradus prin vanzarea a peste 600.000 de exemplare in intreaga lume. Ca urmare, trupa a plecat in turneu, a urcat pe scena multor festivaluri europene si a cantat in deschiderea unor nume consacrate, precum Anthrax sau Alice in Chains.

Imediat dupa aceea, Clawfinger a primit si cateva premii importante, printre care se numara 2 Grammy Awards suedeze primite pentru 'Cea mai buna trupa hard rock' si 'Cel mai bun videoclip'.

Cel de-al doilea album, 'Use Your Brain' (1995) i-a ajutat sa-si consolideze pozitia, grupul ajungand sa cante alaturi de trupe ca Megadeth, Faith No More sau Alice Cooper. Materialul cu numarul trei, 'Clawfinger' (1997) marcheaza o imbogatire a directiei muzicale cu care trupa si-a obisnuit fanii, pe acest album aparand si influente din Orientul Mijlociu sau coruri de voci feminine. Explorarea a continuat si pe cel de-al patrulea material 'A Whole Lot of Nothing', unde pe langa vocile si riff-urile agresive, cu distors si efecte, apar noi elemente muzicale care ajuta la imbogatirea si diversificarea paletei de sunete.

Daca 'A Whole Lot of Nothing' ne ramane in memorie pentru complexitatea pieselor, urmatorul material 'Zeros & Heroes' (2003) a devenit foarte cunoscut datorita controverselor generate de faptul ca, in esenta, albumul este dominat de o critica puternica la adresa fostului presedinte american George W. Bush si a politicii militare aplicate in urma atentatelor din 11 Septembrie 2001 (critica evidenta mai ales in piesa 'Step Aside'). In plus, sound-ul electronic si sintetizatoarele prezente pe fostul album dispar din 'Zeros & Heroes', fiind inlocuite de riff-uri mult mai complexe si melodice. Abordarea puternic politica a fost continuata pe 'Hate Yourself With Style', cel de-al saselea album aparut in 2005 si pe 'Life Will Kill You' (2007).

Dupa tacerea in care s-a invaluit, Clawfinger a revenit acum cu un nou single, 'Save Our Souls' (lansat in august, anul acesta), o piesa care vorbeste raspicat despre 'modul in care Trumpism-ul a dat peste cap lumea si a transformat-o intr-o mocirla plina de indivizi fara inima', potrivit descrierii oferite de membrii trupei.

BLOODBATH

BLOODBATH, faimosul grup de death metal suedez, s-a nascut din cautarea pasionata a unui sound nou, rezultat din imbinarea directiei death metal-ului 'old fashion' (clasic), de la inceputurile 'Entombed', cu abordarile inedite si rafinate. Trupa a fost infiintata in 1998 (Suedia) si isi trage numele de la piesa 'Blood Bath" apartinand formatiei britanice de metal extrem 'Cancer', melodie inclusa pe albumul 'To the Gory End'.

Dream team-ul ce a stat la baza si care asigura formula actuala a grupului a garantat succesul international si recenzii extrem de bune din partea criticii de specialitate – vorbim despre artisti precum: Nick Holmes (Paradise Lost), Anders Nyström (Katatonia), Martin Axenrot (Opeth), Joakim Karlsson (Craft) si Jonas Renkse (Katatonia), din Bloodbath facand parte in trecut muzicieni ca Peter Tagtgren (Hypocrisy), Dan Swano (Edge Of Sanity, Therion) sau Mikael Akerfeldt (Opeth).

In ciuda istoriei tumultoase, marcate de frecvente schimbari de componenta, grupul a reusit sa aduca pe piata lucrari remarcabile. Bloodbath are la activ cinci albume full-lenght, doua EP-uri si doua DVD-uri ce includ show-urile sustinute la Wacken Open Air (2005) si Bloodstock Open Air (2010). Bloodbath a inceput cu EP-ul 'Breeding Death' (2000), urmat, dupa doi ani, de albumul de debut 'Resurrection Through Carnage' (2002) si de cel de-al doilea material full lenght - 'Nightmares Made Flesh' (2004). in martie 2008 a venit al doilea EP, 'Unblessing the Purity', pentru ca in toamna aceluiasi an sa lanseze cel de-al treilea album 'The Fathomless Mastery'. Dupa o pauza de cativa ani, grupul a revenit in forta din umbra cu albumul 'Grand Morbid Funeral' (2014), continuand prezenta pe scena muzicala internationala cu 'Autopsy vs Bloodbath' (un split material, 2017) si cu albumul lansat chiar anul acesta, 'The Arrow of Satan Is Drawn'.

Biletele se gasesc in format electronic pe www.iabilet.ro si in reteaua fizica iabilet.ro/retea: Magazinele Flanco, Diverta, Hard Rock Cafe, Cafe Deko, Club Vintage, Club Quantic, Expirat Halele Carol (in intervalul orar: 18:00-22:00), Beraria H, Metrou Unirii 1 langa casa de bilete Metrorex, Magazinul Muzica, Magazinele IQ BOX - Telekom, Agentiile Perfect Tour, Magazinele Uman, sediul librariei Libmag (Bulevardul I.C. Bratianu, nr. 6, Sector 3), Casa de balet si pe terminalele Selfpay din toata tara.

Online pe www.iabilet.ro, puteti plati cu Cardul, prin Paypal, pe factura la Vodafone sau Orange cu plata la sfarsitul lunii sau ramburs cu plata cash prin Fan Courier oriunde in tara.

 

04.12.2018

ADEPT pe scene Rockstadt Extreme Fest 2019

 Pentru iubitorii de METALCORE fin

Infiintat in 2004, de Robert Ljung (voce), Gustav Lithammer (chitara) si Filip Brandelius (bas), grupul suedez a cunoscut o ascensiune rapida datorita energiei si fortei generate de piesele compuse.

Adept, care va canta pentru prima data in Romania, are la activ trei EP-uri si patru albume: 'Another Year of Disaster' (2009), 'Death Dealers' (2011) materialul care marcheaza schimbari ale directiei muzicale originale, post-hardcore catre metalcore, 'Silence the World' (2013) si 'Sleepless' (2016). Destul de curand dupa infiintare, trupa a semnat cu label-ul indie Panic & Action, trecand apoi la Napalm Records cu care au si lansat, de altfel, 'Sleepless'.

Albumul de debut, puternic influentat de trupe precum 'Funeral For A Friend', 'Life In Your Way' si 'Secret Lives Of The Freemasons' este dominat de piese upbeat, riff-uri rapide si versuri presarate cu subiecte legate de problemele cotidiene sau de teme sociale. Implinirea a 10 ani de la lansare va fi marcata prin relansarea albumului (remastered), pe vinil www.10yearsofdisaster.com).

 

Suedezii au la activ numeroase turnee prin Germania, Europa si Asia, cu nume ca 'As Blood Runs Black', 'Caliban', 'For Today' sau 'August Burns Red'.

Biletele se gasesc in format electronic pe www.iabilet.ro si in reteaua fizica iabilet.ro/retea: Magazinele Flanco, Diverta, Hard Rock Cafe, Cafe Deko, Club Vintage, Club Quantic, Expirat Halele Carol (in intervalul orar: 18:00-22:00), Beraria H, Metrou Unirii 1 langa casa de bilete Metrorex, Magazinul Muzica, Magazinele IQ BOX - Telekom, Agentiile Perfect Tour, Magazinele Uman, sediul librariei Libmag (Bulevardul I.C. Bratianu, nr. 6, Sector 3), Casa de balet si pe terminalele Selfpay din toata tara.

 

Online pe www.iabilet.ro, puteti plati cu Cardul, prin Paypal, pe factura la Vodafone sau Orange cu plata la sfarsitul lunii sau ramburs cu plata cash prin Fan Courier oriunde in tara.

26.11.2018

1349, Mgla si Bolzer la Rockstadt Extreme Fest

 1349 este un nume foarte cunoscut pe scena black metal internationala. Formatia isi trage denumirea de la anul in care 'Moartea Neagra' a ajuns in Norvegia - 'Moartea Neagra' (ciuma) a fost una din cele mai violente pandemii din istoria lumii (a izbucnit, probabil, in Asia Centrala prin 1330, raspandindu-se in Europa dupa anul 1347 si atingand Norvegia in 1349. Se spune ca aceasta epidemie a omorat intre 30–60% din populatia europeana de atunci, trebuind sa treaca alti 200 de ani pentru ca numarul de locuitori de pe continent sa revina la cifrele de dinaintea pandemiei).

Bazele formatiei au fost puse in 1997 de Ravn (voce si tobe), Tjalve (chitara) si Seidemann (bas) - fosti membri ai trupei Alvheim - in1999 alaturandu-li-se si Idar 'Archaon" Burheim. Primul material a aparut la inceputul lui 2000, Frost de la Satyricon (ulterior membru permanent) fiind rugat sa contribuie pe partea de tobe. Curand dupa aceea au semnat cu label-ul Candlelight Records si au lansat albumul de debut, 'Liberation' (2003), ce imbina peisajul sonor 'old school' cu ritmuri total noi. Au urmat 'Beyond the Apocalypse' (2004) si 'Hellfire' (2005), turnee prin Europa si in America de Nord (2006) ca opening act pentru legendara trupa Celtic Frost, care tocmai se reunise. 2009 a venit cu un material nou, diferit fata de cele cu care norvegienii isi obisnuisera publicul, 'Revelations of the Black Flame', care exploreaza ritmurile mai lente si adancimile profund intunecate ale black metal-ului, in timp ce pastreaza amprenta muzicala specifica trupei. 

Imediat dupa aceea, 1349 a lansat 'Demonoir', sub Indie Recordings, album ce imbina perfect tenebrele genului cu o energie exploziva. Materialul si-a lasat amprenta asupra black metal-ului international prin intunecimile sinistre, intarite de veninul agresiv al versurilor si de intensitatea ritmului si al sound-urilor prezente aici. Urmatorul album de studio, 'Massive Cauldron of Chaos', este considerat de trupa mai direct si mai profund decat orice au creat anterior, cu o intunecime mult mai amenintatoare si adancimi mai grele - discul fiind descris ca avand un sound mult mai bun si mai viu.

1349 a cantat alaturi de unele dintre cele mai cunoscute nume ale scenei extreme, precum Behemoth, Goatwhore, Cannibal Corpse, Skeletonwitch sau Lecherous Nocturne, fiind o prezenta mult asteptata la unele dintre cele mai importante festivaluri de profil (Wacken Open Air, Summer Breeze Open Air etc.)

Polonezii de la Mgla sunt una din cele mai bune trupe de black metal din noul val, fiind cunoscuti pentru sound-ul extrem de bun, sincronizare perfecta in show-urile live, mister si black metal atmosferic. Trupa a fost infiintata in 2000, la Cracovia, Polonia, de Mikolaj "M." Zentara (voce, bas si chitara), caruia i s-a alaturat apoi Darkside (Maciej Kowalski – la tobe), numele trupei insemnand 'ceata' in poloneza.

Bolzer este unul dintre cele mai interesante nume ale undergound-ului extrem european. infiintata de Okoi Jones si Fabian Wyrsch in 2008, in Zurich, Elvetia, trupa a devenit cunoscuta pentru imbinarea neconventionala a death metal-ului cu puternice influente atmosferice, cu tonalitati venite din cele mai intunecate colturi ale black si doom metal-ului si presarate de teme lirice dominate de moarte, ocultism, paganism, ritualuri sau dualitate. Desi, initial se dorea ca Bolzer sa fie un trio, formula castigatoare a fost cea a unui duo - chitara, tobe si voce.

Numele formatiei, un verb din germana vorbita in Elvetia ce deriva din cuvantul 'bolzen', este greu de tradus in alta limba intr-un singur cuvant. Are un inteles similar cu 'cel care striveste' sau 'buldozer', membrii trupei spunand ca poate fi definit drept 'o forta puternica, o lovitura care nu tine cont de consecinte. Ceva care nu are tinta, ci este doar o manifestare haotica a energiei, o forta a haosului, a vietii si a mortii'.

Succesul demo-ului lor, 'Roman Acupuncture' lansat in 2012 ('Roman Acupuncture' nume care face, in mod creativ, referire la crucificare), le aduce o colaborare cu Iron Bonehead Records si un nou material aparut chiar in urmatorul an.

 

EP-ului 'Aura', foarte apreciat de fani si de critica de specialitate, a fost descris frecvent drept unul dintre cele mai bune materiale metal lansate in 2013, o 'gura de aer proaspat' (publicatii de profil precum NPR Music sau Stereogum – unul dintre cele mai respectate site-uri de muzica din Marea Britanie). Stereogum, spre exemplu, a spus despre piesele formatiei: 'hype-ul generat de materialele produse de Bolzer au crescut la cote alarmante'. Au urmat EP-ul 'Soma' (2014, vazut drept continuare a drumului catre cele mai adanci tenebre inceput cu 'Aura'), albumul 'Hero' (2016) si 'C.H.A.O.S. ' (split album) in 2017 - toate materialele fiind primite cu entuziasm de critica si fani deopotriva. 

Datorita amprentei muzicale specifice, cu tente de melodic black metal, Mgla a reusit foarte repede sa atraga fani atat din zona iubitorilor genurilor extreme, cat si din cea a adeptilor sound-urilor alternative. Dupa ce au lucrat mai multe EP-uri, trupa a lansat trei albume de studio: 'Groza' (2008), 'With Hearts Toward None' (2012) si 'Exercises in Futility' (2015) – ultimul fiind considerat de critica muzicala drept o adevarata revelatie, avand un sound mult mai incisiv decat in materialele anterioare. 'Exercises' a fost imediat remarcat de publicatiile internationale de profil, revista online americana pitchfork.com descriindu-l ca 'maiestuos, nihilist si extatic', iar publicatia Noisey incluzandu-l pe lista celor mai bune albume din 2015. 

Biletele se gasesc in format electronic pe www.iabilet.ro si in reteaua fizica iabilet.ro/retea: Magazinele Flanco, Diverta, Hard Rock Cafe, Cafe Deko, Club Vintage, Club Quantic, Expirat Halele Carol (in intervalul orar: 18:00-22:00), Beraria H, Metrou Unirii 1 langa casa de bilete Metrorex, Magazinul Muzica, Magazinele IQ BOX - Telekom, Agentiile Perfect Tour, Magazinele Uman, sediul librariei Libmag (Bulevardul I.C. Bratianu, nr. 6, Sector 3), Casa de balet si pe terminalele Selfpay din toata tara.

Online pe www.iabilet.ro, puteti plati cu Cardul, prin Paypal, pe factura la Vodafone sau Orange cu plata la sfarsitul lunii sau ramburs cu plata cash prin Fan Courier oriunde in tara.

20.11.2018

Candlemass vin la Rockstadt Extreme Fest

 CANDLEMASS, dupa 32 de ani din nou impreuna cu Johan Langquist pe scena Rockstadt EXtreme Fest.

Grupul suedez Candlemass va canta la Rockstadt Extreme Fest 2019 ce va avea loc intre 1 – 4 august 2019 la poalele Cetatii Rasnov. Din componenta trupei va face parte si Johan Langquist, care se reintoarce ca vocal dupa 32 de ani de absenta, marcand revenirea la radacini a formatiei, la esenta care a facut posibila aparitia acestui proiect muzical.

Candlemass este un proiect definitoriu pentru scena internationala de doom metal, insusi numele acestui gen provenind de la albumul de debut al trupei, 'Epicus Doomicus Metallicus' (1986). Formatia infiintata de Leif Edling a cunoscut mai multe formule, doua pauze de activitate (in 1994 si 2002) si doua reveniri spectaculoase – o istorie tumultoasa ce si-a lasat amprenta asupra materialelor discografice care includ multe piese de referinta pentru ascultatorii acestui gen.

Suedezii si-au asigurat renumele inca de la materialul de debut, ascensiune ce a continuat in urmatorii trei ani cand au lansat alte trei albume, fiecare dintre ele aparand la o distanta de aprox. 12 luni fata de celalalt: 'Nightfall' (1987), 'Ancient Dreams' (1988) si 'Tales of Creation' (1989). Tot in aceasta perioada (1980 – 1990) Candlemass a mers in numeroase turnee, desi componenta sa era departe de a fi solida, trupa incepand sa se modifice inca de la al doilea album. Discutiile dintre membrii sai au culminat in 1992 cu prima despartire, aparuta la scurt timp dupa lansarea 'Live' (1990), primul album live al formatiei.

Dupa o tacere de 10 ani, Candlemass s-au reunit, au sustinut o serie de show-uri, lansand totodata un al doilea album live, DVD-ul 'Documents of Doom' si anuntand ca au inceput sa lucreze la un nou material discografic. Diferentele de opinie si-au spus insa iarasi cuvantul, trupa despartindu-se pentru a doua oara in 2002. La numai doi ani distanta insa au revenit si au lansat un nou album, 'Candlemass', cu care si-au adjudecat versiunea suedeza a Grammy-ului, in 2005. Au urmat 'King of the Grey Islands' (2007, inregistrat cu vocalul Robert Lowe – 'Solitude Aeturnus'), 'Death Magic Doom' (2008, denumit initial 'Hammer of Doom'), albumul 'Psalms for the Dead', aparand in 2012 sub un nou label - Napalm Records.

In 2013 Candlemass au fost votati drept 'Cea mai importanta trupa suedeza de hard rock/ metal a tuturor timpurilor' de Rock Magazine, cea mai importanta revista de hard rock din scandinavia si cea mai bine vanduta revista de rock din Suedia. Iar dupa trei ani, trupa a lansat EP-ul 'Death Thy Lover', ce a marcat implinirea a 30 de ani de la lansarea materialului de debut 'Epicus Doomicus Metallicus'.

 

Anul acesta, suedezii au lansat un nou EP, intitulat 'House of Doom', piesa omonima inclusa pe acesta fiind si coloana sonora a unui joc online. 

Biletele se gasesc in format electronic pe www.iabilet.ro si in reteaua fizica iabilet.ro/retea: Magazinele Flanco, Diverta, Hard Rock Cafe, Cafe Deko, Club Vintage, Club Quantic, Expirat Halele Carol (in intervalul orar: 18:00-22:00), Beraria H, Metrou Unirii 1 langa casa de bilete Metrorex, Magazinul Muzica, Magazinele IQ BOX - Telekom, Agentiile Perfect Tour, Magazinele Uman, sediul librariei Libmag (Bulevardul I.C. Bratianu, nr. 6, Sector 3), Casa de balet si pe terminalele Selfpay din toata tara.

 

Online pe www.iabilet.ro, puteti plati cu Cardul, prin Paypal, pe factura la Vodafone sau Orange cu plata la sfarsitul lunii sau ramburs cu plata cash prin Fan Courier oriunde in tara.

03.10.2018

KORPIKLAANI este noul nume confirmat pentru Rockstadt Extreme Fest 2019

 Fondat de Jonne Jarvela (si denumit in prima faza 'Shaman'), proiectul muzical a cunoscut un parcurs stilistic usor diferit fata de cel al altor trupe din acelasi registru.

Daca alte formatii folk-metal si-au inceput cariera abordand stilul metal, adaugand abia apoi componenta folk, Korpiklaani a inceput cu folk si a schimbat ulterior directia spre metal, cel mai probabil in urma colaborarii lui Jarvela cu Finntroll. Cele doua trupe au lucrat impreuna in mai multe ocazii, Samu Ruotsalainen de la Finntroll participand la inregistrarea tobelor pentru albumul de debut al Korpiklaani, 'Spirit of the Forest' (2003, Napalm Records), iar Jarvela a contribuit la piesa 'Jaktens Tid' de pe albumul omonim al Finntroll.

Astfel, 'Shaman' a devenit 'Korpiklaani', expresie finlandeza care se traduce prin 'Blackwoods Clan' sau 'Clanul padurilor intunecate'. Noul nume al proiectului muzical a adus cu sine o schimbare a expresiei lirice si a sound-ului asumat in trecut (de 'Shaman') - solo-urile traditionale de 'yoik' (joik) si accentele specifice folclorului sami (caracteristic nordului Norvegiei, Suediei si Finlandei) au fost reduse in piese, iar sintetizatorul a fost inlocuit cu instrumente reale folk din dorinta de a adera la un stil mai puternic.

'Voice of Wilderness' (2005) a adus trupei recunoasterea internationala, albumul incluzand o bogata colectie de hituri pentru fanii stilului folk-metal. Cantece precum 'Cottages and Saunas', 'Journey Man' sau 'Beer Beer' au ramas nelipsite din playlist-ul formatiei.

In urmatorii ani, finlandezii s-au dovedit foarte inspirati, reusind sa compuna noi albume bine primite de public. Cel mai recent dintre ele, 'Kulkija', lansat anul acesta sub Nuclear Blast, este un 'album plin de povesti, mituri si istorisiri despre monstri imaginari sau reali', potrivit recenziei revistei Distorted Sound Magazine (Marea Britanie).

Biletele se gasesc in format electronic pe www.iabilet.ro si in reteaua fizica iabilet.ro/retea : Magazinele Flanco, Metrou Unirii 1 langa casa de bilete Metrorex, Magazinul Muzica, Magazinele IQ BOX - Telekom, Cafe Deko, Club Vintage, Club Quantic, Expirat Halele Carol (in intervalul orar: 18:00-22:00), Hard Rock Cafe, Beraria H, sediul librariei Libmag (Bulevardul I.C. Bratianu, nr. 6, Sector 3) , Agentiile Perfect Tour, Magazinele Uman si in Statiile de Plata SelfPay din toata tara.

18.09.2018

ASPHYX este cel de-al treilea nume confirmat la Rockstadt Extreme Fest 2019

 Asphyx, una din cele mai importante trupe de death/ doom metal, si-a facut aparitia pe scena muzicala underground olandeza in 1987. Numele formatiei a devenit din ce in ce mai cunoscut la scurt timp dupa infiintare, "The Rack" (1991) si "Last One On Earth" (1992) aducandu-i renumele international si turnee cu Bolt Thrower, Benediction and Entombed.

In ciuda succesului din ce in ce mai mare, trupa a luat o pauza pana in 2007, cand s-a reunit in cadrul festivalului Party.San Metal Open Air, moment urmat de lansarea albumului „Death...The Brutal Way" in 2009.

Cu noua albume de studio la activ, Asphyx este considerata una dintre putinele sustinatoare ale metalului extrem, in forma sa pura, din ultimele decenii.

Ca noutate, vor fi disponibile si bilete pentru fiecare zi de festival care vor fi puse in vanzare aproximativ cu 1 luna inainte de inceperea festivalului la pretul de 220 lei.

Biletele se gasesc in format electronic pe www.iabilet.ro si in reteaua fizica iabilet.ro/retea : Magazinele Flanco, Metrou Unirii 1 langa casa de bilete Metrorex, Magazinul Muzica, Magazinele IQ BOX - Telekom, Cafe Deko, Club Vintage, Club Quantic, Expirat Halele Carol (in intervalul orar: 18:00-22:00), Hard Rock Cafe, Beraria H, sediul librariei Libmag (Bulevardul I.C. Bratianu, nr. 6, Sector 3) , Agentiile Perfect Tour, Magazinele Uman si in Statiile de Plata SelfPay din toata tara.

13.09.2018

HYPOCRISY este al doilea nume confirmat la Rockstadt Extreme Fest 2019

 Legendara trupa de melodic death metal condusa de Peter Tagtgren a fost infiintata in 1991, in Ludvika, Suedia. Desi forma sa actuala s-a conturat abia la inceputul anilor '90, Hypocrisy a inceput ca un proiect solo apartinand lui Tagtgren, numit 'Seditious'.

Primele piese ale formatiei aveau sound-ul clasic al death metal-ului, 'Penetralia' (1992), primul disc long play, fiind si astazi considerat reprezentativ pentru death metalul european. De-a lungul carierei muzicale insa, trupa a evoluat spre zona melodic death metal, inregistrand in acelasi timp si o schimbare la nivelul subiectelor abordate – dinspre unele predominant anti-crestine spre unele legate de paranormal. Cel de-al zecelea album, 'Virus', s-a concentrat pe teme tipice registrului death metal, precum violenta, nebunia, chinurile realitatii sau tortura, in timp ce 'End of Disclosure', cel de-al 12-lea album, a abordat si subiecte care fac referire la conspiratii si Illuminati.

In prezent, din pre-sale-ul 2 mai sunt disponibile doar 130 de bilete la pret special de 230 lei/ buc., valabil pana la epuizarea acestora, dar nu mai tarziu de 21 octombrie 2018.

Ca noutate, vor fi disponibile si bilete pentru fiecare zi de festival care vor fi puse in vanzare aproximativ cu 1 luna inainte de inceperea festivalului la pretul de 220 lei.

Biletele se gasesc in format electronic pe www.iabilet.ro si in reteaua fizica iabilet.ro/retea : Magazinele Flanco, Metrou Unirii 1 langa casa de bilete Metrorex, Magazinul Muzica, Magazinele IQ BOX - Telekom, Cafe Deko, Club Vintage, Club Quantic, Expirat Halele Carol (in intervalul orar: 18:00-22:00), Hard Rock Cafe, Beraria H, sediul librariei Libmag (Bulevardul I.C. Bratianu, nr. 6, Sector 3) , Agentiile Perfect Tour, Magazinele Uman si in Statiile de Plata SelfPay din toata tara.

23.08.2018

Rockstadt Extreme Fest 2019 in perioada 1-4 August

 Cea de-a saptea editie a Rockstadt Extreme Fest, unul din cele mai importante evenimente metal din Europa de Sud Est si cel mai faimos festival de metal din Romania, va avea loc intre 1 – 4 august 2019, la poalele Cetatii Rasnov (terenul de Biatlon de la baza cetatii).

Abonamentele pentru editia 2019 s-au pus deja in vanzare in reteaua iaBilet si pe website-ul oficial al festivalului, www.rockstadtextremefest.ro

Pre-sale 1: primele 1.000 de abonamente vor avea un pret special de 190 lei/ buc., valabil pana la epuizarea lor, dar nu mai tarziu de 16 septembrie 2018;

Pre-sale 2: va include 1.000 de abonamente cu pretul de 230 lei/ buc., valabil pana la epuizarea acestora, dar nu mai tarziu de 21 octombrie 2018;

Pre-sale 3: va include 1.000 de abonamente cu pretul de 270 lei/ buc., valabil pana la epuizarea stocului, dar nu mai tarziu de 13 ianuarie 2019;

Pre-sale 4: va include 1.000 de abonamente cu pretul de 310 lei/ buc., valabil pana la epuizare, dar nu mai tarziu de 17 martie 2019;

Pre-sale 5: va include 1.000 de abonamente cu pretul de 350 lei/ buc., valabil pana la epuizare, dar nu mai tarziu de 16 iunie 2019;

Dupa data de 16 iunie 2019 si pe perioada festivalului abonamentele vor costa 390 lei/ buc.

Ca si noutate, vor fi disponibile si bilete pentru fiecare zi de festival care vor fi puse in vanzare aproximativ cu 1 luna inainte de inceperea festivalului la pretul de 220 lei. Mai multe detalii despre acestea vor putea fi oferite in momentul punerii lor in vanzare.

Primul nume deja confirmat la Rockstadt Extreme Fest 2019 este Paradise Lost, pionierii gothic/doom metalului alegand sa includa cunoscutul festival de la Rasnov pe harta concertelor sustinute in contextul aniversarii celor 30 de ani de existenta.

Cu 15 albume la activ, Paradise Lost este un nume consacrat pe scena gothic/doom metal internationala. infiintata in 1988 in Halifax, Marea Britanie, trupa e considerata fondatoare a stilului Gothic Metal, datorita albumului omonim lansat in 1991, ce a avut o influenta majora asupra miscarii metal din intreaga lume. In timp, sound-ul trupei a evoluat, incorporand diferite influente, cum este cazul instrumentatiilor electronice pe care trupa le-a inclus in piesele de pe albumul „One Second” (1997).

In anul urmator, prin „Symbol of Life”, Paradise Lost a diminuat din nou prezenta elementelor electronice in favoarea revenirii la stilul orientat pe chitara. Cel de-al 15-lea album, „Medusa” (2017), a adus la randul sau o schimbare de tonalitate, membri trupei declarand ca este cel mai doom dintre toate pe care le-au facut pana in prezent.

Biletele se gasesc in format electronic pe www.iabilet.ro si in reteaua fizica iabilet.ro/retea : Magazinele Flanco, Metrou Unirii 1 langa casa de bilete Metrorex, Magazinul Muzica, Magazinele IQ BOX - Telekom, Cafe Deko, Club Vintage, Club Quantic, Expirat Halele Carol (in intervalul orar: 18:00-22:00), Hard Rock Cafe, Beraria H, Targul Cartii (Pasajul Latin), Agentiile Perfect Tour, Magazinele Uman si in Statiile de Plata SelfPay din toata tara.

Online pe www.iabilet.ro, puteti plati cu Cardul, prin Paypal, pe factura la Vodafone sau Orange cu plata la sfarsitul lunii sau ramburs cu plata cash prin Fan Courier oriunde in tara.Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: bit.ly/METALHEAD-Newsletter

Concerte recomandate:


Înscrie-te la newsletter


Like us on Facebook