South Underground Revolution 2, in Craiova, la Hala La Chitarre, Sambata 14 Septembrie


14 Septembrie 2013
Craiova - La Chitarre
Pret: 20 RON/25 RON

"La Chitarre" are placerea de a va invita, sambata 14 septembrie, ora 19, la o noua editie SOUTH UNDERGROUND REVOLUTION.  Datorita feedback-ului pozitiv avut la prima editie din 27 aprilie, am dorit sa organizam un nou concert in aceeasi locatie, din dorinta ca acest eveniment sa devina o traditie in Craiova. 

Trupele celei de a doua editii sunt: RED FICTION, CRIMENA, NPH, DINUMBRA si AVATAR
 
Support event:
15 august - 31 august: 20 lei 
1 septembrie - 14 septembrie: 25 lei
 
RED FICTION - Alternative/Electro Rock (Craiova)
 
Robert Gheorghe - vocals
Razvan Nicolae - guitar 
Geo Fabian - keyboard/violin 
Adrian Buzatu - bass
Alexandru Adomnitii - drums
 
Red Fiction este o trupa tanara in peisajul rock craiovean, fondata in 2012 la Craiova.
Membrii formatiei au abordat numeroase laturi ale rock-ului; traseul stilistic al formatiei a pornit de la muzica electro, evoluand spre rock psihedelic si de aici s-a ajuns la a combina elemente din clasic, alternativ, punk si old school metal. Debutul concertistic s-a produs in primavara acestui an in clubul Pubs Pub in fata unui public numeros.
 
 
CRIMENA - aggresive metal (Craiova)
 
Cosmin - vocals
Radu - lead guitar
Robi - guitar
Vali - bass/vocals
Andrei - drums
 
CRIMENA a luat fiinta in anul 2012 si sunt o trupa tanara in undergroundul craiovean, dar cu o mare pofta de cantat. Intr-un timp relativ scurt au avut parte de numeroase prestatii pe plan local dar si in cateva orase din tara, cum ar fi: Slatina, Petrosani si Bucuresti. Participarea la primul South Underground Revolution a fost un real succes, astfel ei si-au rezervat locul pentru o a doua editie. 
 
 
 
NPH - Thrash/Hardcore Metal (Craiova)
 
Cristi "Cartophorus" Enea- vocals
Madalin Bircan - guitar/vocals
Doru Moada - guitar
Cornel Tudosie - bass/vocals
Cristi Opranescu - drums
 
NPH este trupa care in urma cu aproape 19 ani lua fiinta sub numele de Necrophorus. De-a lungul timpului, componenta trupei s-a schimbat de nenumarate ori, iar la ora actuala din formula initiala ramanand doar vocalul Cristi si chitaristul Madalin. NPH se poate lauda cu un CV bogat de concerte, aparitii la TV, cat si cu 4 albume de studio autoproduse. In 2006, dupa concertul sustinut in clubul bucurestean UTOPIA, ca invitati ai trupei constantene PROTEST URBAN, baietii decid sa ia o pauza pe termen nelimitat. Astfel ca, 2012 este anul cand NPH se hotarasc sa "dezgroape securea razboiului" si sa inceapa din nou lupta impotriva indiferentei umane si a demagogiei social politice. Dupa succesul avut la revenirea pe scena in cadrul primei editii,  NPH vor urca iarasi pe scena pentru a-si promova piesele ce vor fi incluse pe urmatorul material audio.
 
 
 
 
DINUMBRA - doom/death/dark metal (Bucuresti)
 
Liviu Ustinescu - voce
Sebastian Buga - chitara
Cristian Stilpeanu - chitara
Sorin Tudor- bass
Mirel Cristea- tobe
 
Formata in anul 1998, Dinumbra si-a inceput cariera abordand un gen mai putin intalnit in Romania. Primul album, imbina elemente de metal, muzica industriala cat si elemente psihedelice. Astazi stilul a fost extins catre o latura mai intunecata de doom/death metal insa retinand insa si o parte semnificativa din sound-ul initial.
 
Dinumbra are parte de o activitate live intensa in trecut, impartind scena cu nume precum Krow, Rotting Christ sau Inactive Messiah pe langa alte nume canonice in lumea metalului romanesc.
 
Cu 2 ep-uri si un album, formatia isi extinde discografia cu un nou album ce va fi scos in curand, acesta avand o abordare mai moderna si atmosferica.
 
 
 
AVATAR - death metal (Craiova)
 
Marius Popeanga - vocals
Dan Scurtu - guitars
Catalin Diaconu - guitars
Catalin Brinzan - bass
Marian Calin - drums
 
 
AVATAR, este una dintre cele mai vechi trupe de metal romanesti ce activeaza pe scena autohtona inca din anii 1996. De-a lungul anilor stilul trupei a fost intr-o continua evolutie, de la death metal tehnic pe primele materiale, ajungand in prezent la un death metal melodic. Au in colectie 2 albume (The Alchemist - 2000; Subjects of the Same Suffering - 2010), 2 EP (Cyclops - 2005; Tentacles - 2006) si un live (Live on Mozartstrasse - 2005).
Scena au impartit-o cu nume grele ale metalului international, atat in tara cat si in afara ei cum ar fi: ROTTING CHRIST, PUNGENT STENCH, BEHEMOTH, MEGADETH, FLESHCRAWL, DIE APOKALYPTISCHEN REITER, ONKEL TOM, SOUL DEMISE, DEW SCENTED, BELPHEGOR, DARK FORTRESS, DESASTER, DEBAUCHERY, SEPULTURA, CREMATORY, SAMAEL, SLAYER.
 
 
 


Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: bit.ly/METALHEAD-Newsletter

Concerte recomandate:Like us on Facebook