Biografie Crash Test Dummies



Crash Test Dummies

Genuri muzicale:
AlternativeFolk rock

Trupe similare:
Linkin Park  Vita de Vie  Evanescence  Korn  Coma  Phoenix  Green Day

Trupa canadiana de folk-rock Crash Test Dummies s-a infiintat in 1989. Componenta initiala fost urmatoarea: Ellen Reid (voce, pian), Benjamin Darvill (chitara, mandolina), George West (bass) si Curtis Riddell. Curtis Riddell este inlocuit mai tarziu de catre Vince Lambert, care la randul sau este inlocuit de Mitch Dorge.
Succesul la publicul larg vine pentru Crash Test Dummies odata cu albumul "The Ghosts that Haunt Me", din 1991. Acesta este urmat in 1993 de "God Shuffled His Feet", un mare succes al trupei care primeste discul de platina.
In 1994 piesa "The Ballad Of Peter Pumpkinhead" este inclusa pe coloana sonora a filmului "Dumb And Dumber", o comedie avandu-i in rolurile principale pe Jim Carrey si Jeff Daniels.
"A Worm's Life", cel de-al treilea material de studio, apare in 1996, urmat in 1999 de "Give Yourself A Hand".
In toamna anului 2000, Brad sufera un accident si inregistrarile pentru cel de-al cincilea album precum si turneul sunt amanate.
In 2001, Ellen Reid isi lanseaza un album solo intitulat "Cinderellen". Urmandu-i exemplul, in 2002 bateristul Mitch Dorge scoate la randul sau album solo, cu titlul "As Trees Walking".
 
In august 2006 Brad Roberts anunta ca formatia a inceput inregistraile la un nou album. In mai 2007 este lansata o piesa noua, "It's a Small Town".

Stil: rock alternativ, folk-rock


Componenta:
Brad Roberts voce, chitara
Ellen Reid voce, pian, clape
Dan Roberts bass
Benjamin Darvill chitara, mandolina
Mitch Dorge tobe


Discografie:

The Ghosts that Haunt Me (1991)
God Shuffled His Feet (1993)
A Worm's Life (1996)
Give Yourself a Hand (1999)
I Don't Care That You Don't Mind (2001)
Jingle All The Way (2002)
Puss 'n' Boots (2003)
Songs of the Unforgiven (2004)

CRASH TEST DUMMIES
www.crashtestdummies.com


Aboneaza-te la newsletter
Join the ranks ! LIKE us on Facebook