Cronica Crize - For the damned

de Morrison

Cronica Crize - For the damned
In asteptarea albumului pe care Cronica Cronica Crize - For the damned - For the damned ni-l promit pentru primavara viitoare, trupa si-a lansat un EP cu trei piese, for the damned. S-au starnit unele dispute cu privire la acest EP si mai cu seama cu privire la schimbarea de stil a trupei, care afirma tot mai des: "Cronica Cronica Crize - For the damned - For the damned canta metal". Si da, iata ca trupa chiar canta metal, un fel de deathcore/metalcore cu unele reminiscente nu-metal, inevitabile de altfel si poate chiar binevenite, care atenueaza putin din schimbarea de stil, de altfel una destul de impresionanta.

Totusi, aceasta pare sa fi fost anticipata chiar odata cu aparitia albumului de debut din 2005, "The new beginning", compus din piese mult mai agresive fata de cele pe care le ascultasem pana atunci, de pilda "In cadere libera", "Nimic (de tot)", "Skate" sau "Zi de zi". Deja cu "The new beginning" stilul celor de la Cronica Cronica Crize - For the damned - For the damned devenise mai agresiv, indreptandu-se usor usor spre metalcore, unde il gasim astazi.

Cronica Cronica Crize - For the damned - For the damned
Cronica Cronica Crize - For the damned - For the damned


EP-ul lansat pe 24 octombrie cuprinde trei piese: "Evil", "Letter >From God" si "Forever Yours". "Evil", cea mai agresiva si apropiata de deathcore beneficiaza atat de vocea lui Shole cat si a lui Dragosh, noul vocal al trupei, responsabil cu partea growl.

Chitara si tobele au un sound mai rapid si mai brutal fata de cel de pe "The new beginning", pare ca baietii au lucrat ceva la inregistrare pentru ca suna foarte bine. "Letter From God" este un mixaj de mai multe genuri muzicale metalice; incepe asemanator cu o piesa mai veche Cronica Cronica Crize - For the damned - For the damned, vocile intra ceva mai tarziu, piesa are un ritm destul de catchy cred eu si probabil va fi si pe placul celor obisnuiti cu vechiul stil al trupei. "Forever Yours" este preferata mea de pe EP, incepe cu un intro epic dintr-un film ("The Exorcism Of Emily Rose") pe fundalul asigurat de chitara, caruia ii urmeaza o intrare in forta a bass-ului, tobelor si apoi vocii, din nou growl, un sound extrem de puternic.

La "Forever Yours" exista deja un videoclip live, filmat in concert. Productia EP-ului mi se pare, la fel, foarte buna.

Cronica Cronica Crize - For the damned - For the damned
Cronica Cronica Crize - For the damned - For the damned

Cred ca piesele prind extrem de bine live, in concert, partea vocala asigurata de doua voci cu timbruri diferite mi se pare un plus, la fel si sound-ul mai agresiv. Totusi, per total, vad EP-ul ca pe o continuare in evolutia Cronica Cronica Crize - For the damned - For the damned, nicidecum o ruptura sau o schimbare determinata de cine stie ce motive obscure, cum s-a mai insinuat prin unele parti, continuitate care se observa si la nivelul temelor abordate.

Oricum, sa nu uitam ca este doar un EP, pana la aparitia albumului nu se poate trage o concluzie definitiva, ci doar niste impresii, asa cum sunt si cele de mai sus.

CRIZE
www.crize.ro
www.myspace.com/crizeband

Cristina N.
Nota: 8,5/10

Tracklist:

1. Evil
2. Letter from God
3. Forever Yours


Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: bit.ly/METALHEAD-Newsletter

Concerte recomandate:


Like us on Facebook