69 Chambers - War On The Inside

de Astaroth Priestess

69 Chambers - War On The Inside

War On The Inside ofera pentru inceput o instrumentatie dura comparabila din acest punct de vedere cu Kittie, care se impleteste deosebit de placut cu vocea puternica a lui Nina Treml, o "sensibilitate pop" (dupa cum sustine chiar formatia), ce ii confera autenticitate.

Albumul de debut, "War On The Inside", lansat in primavara lui 2009, este genul de material care nu se adreseaza doar unei anumite categorii de ascultatori si asta pentru ca se muleaza dupa preferintele chiar si celei mai pretentioase audiente.

Sound-ul 69 Chambers este unul cu totul special - piese precum "Ex Nihilo" necesita mai multa atentie din partea ascultatorului si in final ofera o compozitie ce reuseste sa iasa in evidenta devenind usor una din cele mai bune piese de pe album. Acest efect este dat si de vocea Ninei, care poate fi comparata cu cea a lui Morgan Lander (Kittie), plus elemente similare cu interpretarea folosita de Alanis Morissette sau Nina Persson.

Poze Poze_MH -

Pentru ca nu as putea incadra formatia la un anumit stil, voi descrie muzica 69 Chambers drept "sensual metal" - probabil cea mai buna denumire pentru "War On The Inside". In afara de asta, pe coperta albumului apare solista Nina Treml goala, tatuata, aspect in stransa legatura cu conceptul vizual al trupei si implicit, al albumului.

Albumul de fata ar putea fi interpretat ca un material comercial insa in sensul cel mai bun al cuvantului, si totusi are un picior in scena undeground. Influentele sunt destul de multe, dar nu usor de descoperit - pop, Alanis Morissette (ea se trece ca avand o categorie "speciala"), grunge, crossover, alternative, si lista ramane deschisa.

Poze Poze_MH -

Desigur, nu este un album de nota 10 pentru ca ii putem gasi defecte de executie tehnica, peste care ascultatorul trece insa foarte rapid, dat fiind faptul ca oricum vocea Ninei constituie 80% din calitatea materialului.

In concluzie, "War On The Inside" este un album ce trebuie simtit, nicidecum ascultat, si va fi pe placul pretentiosilor, care vor intalni atat piese slow ("A Ruse") cat si compozitii dure, puternice, "Return of the repressed" fiind cel mai bun exemplu in acest sens, plus ca ascunde mesajul din spatele intregului material.

Nota: 9/10

Tracklist:

01. The day of the locust
02. Bloodaxe
03. Thinking about you
04. On the inside
05. Ex Nihilo
06. Return of the repressed
07. Judas goat
08. The collapse of time and space
09. Wind feeds fire
10. Dead letter office
11. Final memento
12. Automatic automata
13. A ruse

Astaroth Priestess



Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: