A Life Once Lost - Ecstatic Trance (cronica de album)

de Buvnitz

A Life Once Lost - Ecstatic Trance (cronica de album)


5 secunde...atat mi-au trebuit sa-mi dau seama ca voi avea de furca cu acest album in sensul ca va ramane in playlist-ul personal multa vreme inainte. E drept ca in ziua de azi rareori gasesti un album care sa te prinda de la primele racorduri, e adevarat ca este si o chestiune de gusturi muzicale.

Spre rusinea mea, am aflat de A LIFE ONCE LOST acum cateva saptamani cand am facut rost de un promo cd al celui mai nou album intitulat Ecstatic Trance...probabil ca lipsa unui material discografic in ultimii cinci ani nu a contribuit deloc la notorietatea trupei la nivel intenrnational.

Intiulat Ecstatic Trance, albumul ne prezinta un mathcore 'domol' adica - mai pe sleau - o varianta calma The Dillinger Escape Plan sau Ion Dissonance dar in acelasi timp o abordare foarte riscanta avand in vedere ca multi ii pot confunda cu o copie dupa Meshuggah...partile mid tempo, adica o foarte mare parte a albumului, sunt compuse dupa aceleasi scheme matematice. O astfel de abordare imi aminteste de primele albume Textures unde publicul traia cu o impresie ca acei olandezi ar fi un tribut Meshuggah.

Cu ce bunatati vine A Life Once Lost? Cea mai mare bila alba vine de la armonii si parti solo unde grupul se distanteaza cu adevarat de trupele mentionate mai sus. Exista cateva momente instrumentale cu adevarat memorabile ce te duc departe de percutia parca imprumutata de la Meshuggah...dar acesta este genul pana la urma.

Repetitia, tonalitateea, percutia, toate acestea sunt de fapt baza pentru a pune in evidenta o serie de elemente originale pentru care acest disc iese cu adevarat in fata iar elementele de djent imbinate cu partile armonice fac din A Life Once Lost o trupa cu mult peste acel nivel 'average' de copy/paste. Piesele in sine sunt foarte bine compuse in timp ce vocea lui Robert Meadows este un alt punct forte prin care trupa se poate diferentia, atat prin tonalitatea folosita cat si modul de a compune...totusi, nu strica un pic de diversitate pentru a nu se confunda cu Meshuggah:)

In rest, o productie pe masura pentru un album ce trebuie neaparat ascultat daca sunteti fani ai trupelor amintite mai devreme. Pentru unii poate fi un album mult prea repetitiv ceea ce este de inteles. Insa e metal de calitate.



Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: