Battalion - Underdogs

de Astaroth Priestess

Battalion - Underdogs

Formatia de thrash metal Battalion a fost infiintata in anul 2006 si dupa cateva demo-uri si concerte l-au descoperit pe Lukas, in care au gasit basistul de care aveau nevoie, acesta potrivindu-se cu stilul abordat si viziunea Batallion. A nu se confunda formatia elvetiana cu formatia belgiana de death metal Battalion!

Batallion ar putea fi numita o formatie de oldschool thrash metal si este placut sa vezi ca niste oameni cu varste destul de fragede (trupetii abia sar de 20 de ani) abordeaza acest stil cu maiestria artistilor care au ani de experienta in spate.

Albumul de debut "Underdogs" urmeaza a fi lansat in Europa pe data de 26 februarie 2010, sub egida casei de discuri germane Silverwolf Productions, si contine 11 piese de old school metal ca la carte, dovada clara pentru sceptici ca varsta nu are vreo relevanta in calitatea unui material.

"Underdogs" pare a fi un album de pe la sfarsitul anilor '80 si chiar daca nu se bucura de o compozitie si structura originala iti trezeste amintiri placute. Piesele sunt compuse liniar, se incadreaza in acelasi concept, ceea ce poate avea atat aspecte pozitive cat si negative. Aspectul pozitiv se gaseste in structura insa treptat plictiseste ascultatorul, mai ales avand in vedere ca nu este nimic din ce nu s-a mai scos pe piata.

Poze Poze_MH -

La capitolul executie nu poti aduce reprosuri notabile iar vocea lui Silvan este tipica scenei thrash. Rifurile de chitara sunt pe alocuri incantatoare dar chitara ritmica nu este bine echilibrata in peisaj iar un ascultator mai pretentios va regreta decizia de a achizitiona discul.

Pasajele "linistite" sunt realizate in acelasi spirit old school si reprezinta o schimbare de decor binevenita, pentru ca dupa cateva melodii chitara ritmica oboseste audienta.

Per total este un material foarte bine realizat chiar daca intra in monotonie si plictiseste, are parti foarte catchy dar si parti mai relaxante iar cvartetul este cat se poate de talentat; singura problema este ca nu simti nimic ascultand "Underdogs". Cel mult o sa mai animeze peisajul piese precum "Beggars Right", "Wings Of A Demon" si "Running Alone".

Nota: 7,5/10

Tracklist:

01. Thrash maniacs
02. Headbangers
03. Running Alone
04. Wings of a demon
05. TFFM
06. Bullets & death
07. Stalingrad
08. Interlude
09. Beggars right
10. Dictators of stone
11. Defenders

Astaroth Priestess



Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: