Black Thoughts Bleeding - Stomachion

de Astaroth Priestess

Black Thoughts Bleeding - Stomachion

Black Thoughts Bleeding, desi o formatie la inceput de drum, se poate lauda cu un start reusit.

Cvintetul a urcat pe aceeasi scena cu nume grele din metal, As I Lay Dying, Soilwork si Cradle Of Filth fiind doar cateva dintre ele.

Stilistic, sound-ul Black Thoughts Bleeding imbina elemente moderne de thrash metal cu metalcore si hardcore, rezultatul fiind unul spectaculos.

Albumul de debut se intituleaza "Stomachion" si contine 12 piese incarcate cu forta si energie care arata potentialul formatiei.

Spre deosebire de alte formatii care abordeaza acest gen, ascultatorul va gasi muzica Black Thoughts Bleeding destul de imprevizibila. Acest aspect a fost gandit intru totul pentru a-i avantaja pe trupeti.

Piesele vorbesc despre situatii fara de scapare. O conformare cu starea actuala a omenirii, a societatii si implicit a fiecaruia dintre membrii trupei.

Rifurile puternice se completeaza perfect cu bataia de la baterie executata aproape fara scapari a lui Ben Overmann. Partea de baterie baterie pare sa fie o extensie a chitarei ritmice si ambele sunt sincronizate aproape perfect. Partile de voce clean nu stralucesc insa din fericire le umbreste restul solisticii. In orice caz, din acest punct de vedere Dominik si-a facut treaba aproape impecabil.

Poze Poze_MH -

Compozitiile sunt foarte bine gandite si fiecare piesa este unica in felul sau. Construite in acelasi concept, acestea se distanteaza una de cealalta. Astfel, "Stomachion" este un material care nu-si va dezamagi sau plictisi ascultatorul.

De mentionat ca "Stomachion" nu va fi usor de acceptat pentru ascultator. Ca sa gasesti frumusetea acestui material trebuie sa cauti sensul, mesajul, nicidecum sa ii descoperi pe urmatorii Parkway Drive.

Punctele forte ale albumului de fata sunt marcate de piesele "Bloodred Struggle", "Escape", "Hearts Got Broken" si "Nothing Changes".

Interesant faptul ca intro-ul ("Namaste") nu "da de banuit" ascultatorului ce va contine mai departe materialul. O constructie sublima este si "Tragedy Of Evolution", careia orice adaugire in materie de parti vocale i-ar fi stricat tot farmecul.

Concluzia este ca "Stomachion" are de spus o poveste. Piesele continute de acest album necesita o ascultare in profunzime. Black Thoughts Bleeding isi vor face chiar foarte rapid un renume in industria muzicala. De la duritatea piesei "Set To Kill" pana la fragilitatea intalnita in "Fade To Light", materialul este un succes!

Nota: 8,5/10

Tracklist:

01. Namaste
02. Bloodred Struggle
03. My Past Your Fault
04. Beloved Vampire
05. Escape
06. Set to Kill
07. Stomachion
08. Tragedy Of Evolution
09. Hearts Got Broken
10. Fade To Light
11. Nothing Changes
12. Icarus

Astaroth Priestess



Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: