Blood Stain Child - Psilon (cronica de album)

de Chris Chris

Blood Stain Child -  Psilon (cronica de album)


Blood Stain Child deja numai pot fi catalogati ca o trupa tanara, scotand anul acesta cel de-al cincilea album al lor, ε Psilon si avand 11 ani de activitate. Japonezii abordeaza o combinative de sunet melodic death metal si trance.

Blood Stain Child continua unde s-au oprit la Mozaiq in 2007, se adancesc si mai mult in acest sunet creat/promovat, de trance metal. Dupa plecarea lui Sadew, vocalul, si anuntul ca trupa are acum o noua vocalista, am fost oarecum sceptic, dar in final album m-a impresionat. De growl-uri se ocupa din nou Ryo, fiind putin mai bun ca Sadew.

Se simte in sunet influentele din In Flames, mai ales in melodii ca Unlimited alchemist, Eternal si Electricity. Solo-urile sunt foarte bine lucrate si intr-adever aici se observa ca Blood Stain Child chiar daca experimenteaza cu elemente din alte genuri raman la baza o trupa de metal. Clapele sunt extrem de catchy, si mai ales foarte dinamice, ca in melodia Electricity. Si daca tot suntem la capitolul catchy, melodia Stargazer este hybrid-ul perfect intre metal si trance, cu vocea lui Sophia sclipind cel mai bine aici. Cum ziceam sunetul per total este mai bland ca cel de pe Mozaiq si mai melodic.

Intr-adevar nu o sa placa tuturor din motive cum ar fi: vocea lui Sophia este in unele pasaje modificata (aici vorbim de latura trance), sunetul prea electronic in melodii ca Dedicated to Violator (fostul tobosar); dar pentru cei ce cauta ceva dinamic, cei ce nu asculta doar metal&rock, acest album poate sa va suprinda placut.


Highlights of the album: Stargazer, Merry-go-round, Dedicated to Violator, Electricity.

Nota: 8.5/10



Tracklist:

01. Sirius IV
02. Forever free
03. Stargazer
04. S.O.P.H.I.A
05. Unlimited alchemist
06. Electricity
07. Eternal
08. Moon light wave
09. Dedicated to Violator
10. Merry-go-round
11. La+
12. Sai-ka-no



Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: