Cadavrul - Enter The Morgue (cronica de album)

de Buvnitz

Cadavrul - Enter The Morgue (cronica de album)


Isi aduce aminte cineva de formatia Cadavrul? Pe vremea cand Capitala avea ca bastioane Underworld, Viking sau Utopia, CADAVRUL era printre singurele nume 100% death metal ramase in scena autohtona...nu tin minte sincer daca constantenii s-au intersectat ca perioada de activitate cu Vena Cava. Constanta, Iasi si Alba-Iulia/Cluj-Napoca (reprezentati de Necrovile) formau un fel de axa nationala death metal, un subgen care aparent a disparut gradual catre anul de gratie 2013.

In ce priveste Cadavrul, a fost nevoie de multi ani - daca memoria nu ma inseala, in jur de 7-8 ani - pentru ca aceasta trupa din Constanta sa-si lanseze primul album full-length, un urmas al EP-ului Forensic Nightmares, lansat undeva in perioada 2005-2006. Din motive nestiute, in componenta Cadavrul au venit si au plecat tobosari, basisti si vocali, Corneliu fiind singurul membru ramas pe baricade.

Enter The Morgue este compus pe o linie muzicala similara ca si Forensic Nightmares, diferenta poate fi sesizata insa in viteza de executie si modul de compozitie, de aceasta data mai mult orientat catre scena death metal americana. EP-ul a fost mai degraba o carte de vizita, in timp ce acest debut full-length se prezinta in mod cert cu intentia de a stabili o directie mai 'serioasa' ca executie si tehnica.

In pofida unei sectii ritmice executate fara repros, productia nu avantajeaza deloc potentialul acestui disc. Sunetul devine pe alocuri nefinisat in timp ce sectia de percutie pare in mod cert cea mai afectata. E mare pacat pentru ca acest tobosar merita studiat si apreciat, compozitiile sale nu sunt chiar cele mai accesibile din punct de vedere al unui instrumentist metal.

Din ce am inteles, Enter The Morgue este un soi de album conceptual cu un text compus in maniera clasica death metal, adica cadavre, medici legisti, criminali in serie, canibali, tot tacamul clasic.

Cum nu pot spune ca sunt expert in ale muzicii death metal, pot concluziona doar ca acest prim album Cadavrul este o mostra de death metal compus si gandit dupa un standard fin al anilor 90, placut la auz pentru 'specialistii' in sonoritatile dure. De ce sa nu recunoastem ca avem nevoie totusi de o formatie care sa actioneze intr-un stil clasic brutal. Sper doar ca urmatoarea lansare va avea o productie superioara.



Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: