Converge - All We Love We Leave Behind (cronica de album)

de Buvnitz

Converge - All We Love We Leave Behind (cronica de album)


Converge nu e deloc cea mai accesibila trupa de pe acest pamant. Live e si mai greu de inteles pentru un ascultator de metal total strain de derivatele genului hardcore.

Si totusi, Converge au devenit unul din pilonii scenei contemporane de metal, albumul Jane Doe (lansat in 2001) a fost votat in revista Decibel drept Cel mai bun album metal al tuturor timpurilor. Valid sau nu, argumentul are la baza faptul ca in 2001 Converge au spart orice norma si conceptie a genului metal.

Ce a urmat a fost un asalt fonic transformat in alte patru albume foarte bine primite de critici si fani deopotriva. Cel mai nou disc, lansat pe 9 octombrie, poarta titlul All We Love We Leave Behind.

Auditia poate deveni o provocare, All We Love We Leave Behind pare mai degraba o intruchipare a furiei acumulate in toti acesti ani. Discul lasa deoparte orice urma de teme melodice (pe care le-am gasit cu greu pe Axe To Fall) pentru o abordare bruta de sonoritati hardcore/punk adaptate prin cele mai nenaturale abordari ale muzicii metal.

O mare contributie la acest sentiment o are productia discului. Un sunet clar, brut, in acelasi timp distorsionat dar foarte natural. Producatorul Kurt Ballou (chitaristul formatiei) subliniaza faptul ca intentia sa a fost de a inregistra un sunet cat mai natural, fara distors artificial, triggere sau auto-tune.

Pasajele mid-tempo clasice devin sporadice, asaltul fonic preaa controlul iar solistul Jacob Bannon schimba usor tiparul vocal catre o abordare naturala, momente spre 'clean' ce pot deveni usor confuze pentru fanii Converge.

Desi nu contine acele momente clasice Converge, All We Love We Leave Behind devine in schimb un strigat de durere, furie raportat la nivel muzical. Americanii raman in continuare una din cele mai originale trupe din scena hardcore/metal si este dovada clara ca in mii de trupe ce se copiaza constant, originalul ramane cel mai bun.



Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: