Cronica Imperia - Queen Of Light

de Morrison

Cronica Imperia - Queen Of Light

Imperia este o trupa olandeza infiintata in 2003, aflata in prezent la al doilea album de studio. Beneficiind de voce feminina, in persoana Helenei Iren Michaelsen, cunoscuta pentru activitatea muzicala alaturi de Trail Of Tears, trupa din care solista a facut parte pana in 2000, Imperia isi definesc stilul ca atmospheric metal cu influente din zona operei. Intr-adevar, aceste influente sunt detectabile pe albumul din 2007, Queen Of Light".

Cronica Cronica Cronica Imperia - Queen Of Light
Imperia


Orchestratia si vocea solistei se disting oarecum din multitudinea de trupe female-fronted, reusind sa scape aproape in intregime de pericolul de a avea unele pasaje care se apropie de genul pop. Imperia reusesc sa-si centreze muzica pe vocea si carisma solistei, pastrand totusi o puternica legatura cu metal-ul.

Daca primul album al formatiei, The Ancient Dance Of Qetesh" a avut ca tema principala mitologia, "Queen Of Light" pastreaza atractia pentru istorie, religie, mitologie, exprimate printr-o lirica intunecata in majoritatea pieselor, in perfect acord cu orchestratia.

Referitor la titlul albumului, Helena a declarat ca desi nu s-a implicat in procesul de scriere a

versurilor

cum s-a intamplat pe precedentul The Ancient Dance Of Qetesh", lasand acest lucru in seama chitaristului Jan "rkki" Yrlund, titlul reflecta totusi un eveniment din viata ei, anume nasterea fetitei sale, a carei voce poate fi auzita in intro-ul piesei Queen Of Light".

Mirror" este primul single de pe Queen Of Light", deschizand in acelasi timp albumul, o piesa melodica, ritmata, dar nu extraordinar de expresiva. Fly Like The Wind" este o combinatie frumos realizata de metal simfonic si hard rock, pe care se distinge vocea nuantata a Helenei. Este interesant si corul care se aude in fundalul unor piese de pe album, multe voci" ale acestuia fiind realizate de aceeasi Helena.

Cronica Cronica Cronica Imperia - Queen Of Light
Imperia


Raped By The Devil", o piesa mai apropiata de gothic metal, unele riff-uri imi amintesc de formatia The 69 Eyes, mai putin refrenul. Broken Wings" este o balada lenta si melodica, asemanatoare cu unele piese Within Temptation, ca si intro-ul urmatorului track, Braveheart", care are ca sursa de inspiratie povestea narata in filmul cu acelasi nume.

A doua parte a albumului este si mai variata. Norway" se deschide cu un fragment de cantec folcloric, dupa care aduce in prim-plan voce masculina, completand atmosfera. Vocea Helenei aici poate fi comparata cu a fostei soliste Nightwish.

Tot aici se gaseste si cea mai putin metalica piesa de pe album, Facing Reality", insotita pe tot parcursul de clape. Abyssum" este o piesa emotionanta, care iti atrage atentia de la prima ascultare, elementele de opera fiind foarte pronuntate aici, intregite de riff-uri heavy si clape cu sound melodic. Piesa se presupune ca ar fi momentul cel mai intunecat al albumului.

Cronica Cronica Cronica Imperia - Queen Of Light
Imperia


Semnificatia intro-ul de la Queen Of Light" poate ca ar fi fost mai bine sa ramana un mister... In ce priveste piesa self-titled, este destul de catchy, dar vocea este usor enervanta prin repetitivitate. La fel se poate spune si despre The Calling", o melodie pe care nu as asculta-o de doua ori. Din fericire, albumul se incheie inspirat, cu un outro presarat cu soapte, cu diferite sunete incarcate de mister, care iti lasa impresia ca ai ascultat un album poetic si melancolic, cum de altfel si este.


IMPERIA
www.helena-michaelsen.com
www.myspace.com/imperiaband

Cristina
Nota: 7.5/10

Tracklist:

1.Mirror
2.Fly Like The Wind
3.Raped By The Devil
4.Broken Wings
5.Braveheart
6.Facing Reality
7.Norway
8.Abyssum
9.The Birth Of...
10.Queen Of Light
11.Fata Morgana
12.The Calling
13.Missing You



Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: