Cronica Kotipelto - Serenity

de Morrison

Cronica Kotipelto - Serenity
Formatia finlandeza KOTIPELTO este proiectul solo al vocalului Stratovarius, Timo Kotipelto. Proiectul a luat fiinta in 2001, albumul din 2007 intitulat Serenity fiind cel de-al treilea material al trupei.

Cronica Cronica Cronica Cronica Kotipelto - Serenity
Kotipelto

Lansarea albumului a fost precedata de cea a single-ului Sleep Well, piesa insotita si de un videoclip. Single-ul este destul de revelator pentru ceea ce se intampla pe acest album: multe pasaje amintind de Stratovarius, elemente power/heavy mixate cu un hard rock destul de expresiv, si nu in ultimul rand vocea lui Timo Kotipelto care mi se pare in mod clar highlight-ul albumului.

Serenity" se deschide cu un clasic power melodic, Once Upon A Time", cu un titlu promitator pentru a-si introduce ascultatorii in atmosfera albumului. Cateva piese se remarca in mod special. Piesa self-titled, o balada melodioasa, cu un refren usor de memorat, pe care vocea lui Timo schimba des tonurile, atingand pe alocuri note foarte inalte.

A doua piesa interesanta si catchy, de fapt intreg albumul este destul de catchy si accesibil, City Of Mysteries", cu un refren usor de tinut minte. Vocea solistului se evidentiaza aproape in toate piesele, puternica si clara, cum o stim de pe albumele Stratovarius.

Cronica Cronica Cronica Cronica Kotipelto - Serenity
Kotipelto

Ceva mai rapida si cu riff-uri amintind de materialele solo Bruce Dickinson este Angels Will Cry", care nu este insa heavy in deplinul inteles al cuvantului, ci la fel de melodica. After The Rain" este o balada cu un tempo foarte lent, din care nu lipsesc totusi chitara si bass-ul.

Referitor la instrumentistii care il acompaniaza pe Timo, trupa sa este formata din basistul Lauri Porra (Stratovarius), claparul Janne Warman (Children Of Bodom) si bateristul Mirka Rantanen (Thunderstone), in mare aceeasi componenta in care a fost inregistrat albumul precedent Kotipelto, Coldness", din 2004. Mai lunga si mai complexa, Mr. Know-It-All", ofera ascultatorului si cateva pasaje instrumentale.

Cronica Cronica Cronica Cronica Kotipelto - Serenity
Kotipelto

Last Defender", piesa ce incheie albumul, aduce un feeling atemporal, melodia pare ca ar fi putut fi compusa oricand in ultimii douazeci de ani, desi are niste riff-uri interesante, incheie albumul intr-un mod putin cam vlaguit. Majoritatea criticilor aduse albumului au insistat pe ideea ca nu aduce nimic nou, si ca seamana in plus si enervant de mult cu trupa din care face parte vocalul Timo Kotipelto.

Cronica Cronica Cronica Cronica Kotipelto - Serenity
Kotipelto

Chiar daca nu inoveaza foarte mult, albumul solo al lui Timo Kotipelto este placut auzului, nu reprezinta neaparat o revelatie care sa-ti schimbe ierarhia genurilor de metal preferate, dar in niciun caz o dezamagire.

KOTIPELTO
www.kotipelto.com
www.myspace.com/kotipeltomusic

Cristina
Nota: 8/10

Tracklist:

1.Once upon a Time
2.Sleep Well
3.Serenity
4.City of Mysteries
5.King Anti-Midas
6.Angels Will Cry
7.After the Rain
8.Mr. Know-It-All
9.Dreams and Reality
10.Last Defender


Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: