Cronica Mortal Love - Forever will be gone

de Morrison

Cronica Mortal Love - Forever will be gone

Mortal Love este o trupa norvegiana de gothic metal, evident comparata cu trupe de gen The Gathering, Within Temptation, Flowing Tears sau Lacuna Coil. Cele de-al treilea album al formatiei, Forever Will Be Gone, este, se pare, ultima parte din trilogia care contine si celelalte doua albume All The Beauty din 2002 si I Have Lost din 2005.

Aceasta trilogie spune o poveste tragica de dragoste, bazata pe o poveste reala, conform declaratiilor trupei. Mortal Love continua sa exploreze un sound dark gothic, de data aceasta insa cu piese mai puternice, mai solide, adaugandu-le mai multe elemente electronice.

Muzica

lor combina parti melodice si altele mai heavy, pentru a crea structuri melancolice unice, cu

versuri

dark.

Inca un lucru intr-adevar interesant la conceptul acestui album, daca va uitati atent, este aranjamentul tracklist-ului care este ca o poezie. Acesta este o dovada ca trupa norvegiana are ambitii pretentioase.

Cronica Cronica Mortal Love - Forever will be gone - Forever will be gone


Ascultand acest gothic metal destul de soft, si urmarindu-le pe cele doua persoane care ocupa postul vocal, Catherine "Cat" Nyland si Hans Olav Kjeljebakken, ma face sa ma gandesc mai mult la suedezii de la Beseech.

La fel ca in cazul lor, vocea feminina iese in fata. Nyland este fara indoiala comparata cu nume mari ca Sharon Den Adel (Within Temptation) sau Liv Kristine (Leaves' Eyes) si intr-adevar se descurca foarte bine de-a lungul unor piese cum ar fi "My Shadow Self" sau "I Make The Mistake".

Kjeljebakken nu este atat de proeminent, avand o voce soptita pe majoritatea pieselor, cu toate ca growl-urile de pe track-ul care da titlul albumului sunt destul de reusite.

Cronica Cronica Mortal Love - Forever will be gone - Forever will be gone


E pacat ca melodiile mai sus mentionate desi sunt destul de catchy, parca puteau fi lucrate mai mult. Alte melodii ca "In The End Decides" sau "As We Can Not Be One" nu sunt deloc convingatoare. Si chiar mi se pare nepotrivit cand Kjeljebakken incepe sa cante brusc in germana. "Forever Will Be Gone" este un album usor de ascultat.

Stilul gothic al trupei este catcy si placut, dar sunt sigur ca daca ar fi lucrat mai mult la structura, as fi putut pune acest album in rand cu alte materiale care m-au impresionat din acest stil.

MORTAL LOVE
www.mortallove.com
www.myspace.com/mortallove

Harry Haller
Nota: 7/10

Tracklist:

01.I Make The Mistake
02.Of Keeping, The Fire Down
03.While Everything Dies
04.My Shadow Self
05.In The End Decides
06.To Choke You Now
07.So I Betray The Mission
08.Still It Has Only Just Begun
09.As We Can Not Be One
10.Forever Will Be Gone



Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: