Destroyer 666 - Defiance (cronica de album)

de Alex Mone

Destroyer 666 - Defiance (cronica de album)


Cu patru albume full-length, o lista ceva mai lunga de EP-uri si numeroase aparitii live, Destroyer 666 au dobandit o pozitie demna de invidiat in genul abordat, black thrash. Puterea acestui grup nu a fost niciodata data de structuri cine stie cat de complexe ale pieselor sau de elemente foarte tehnice ale executiei, ci mai de graba de riff-uri catchy, ambalate elegant intr-o atmosfera sobra si un simt extraordinar al melodiei.

Cel mai recent album full-length al australienilor poarta numele de Defiance si a fost lansat pe 22 iunie 2009 via Season of Mist. Acesta vine la o distanta de 6 ani de predecesorul sau, Terror Abraxas si continua negresit sa duca trupa pe o cale bine batuta in genul abordat cu 15 ani inante de lansarea sa.



Defiance prezinta o combinatie puternica de thrash metalsi black metal, cu un aer old-school. Fata de precedentele albume ale australienilor, Defiance prezinta o structura mai variata, un sunet mai melodic si mai putin thrashy, ramanand totusi dur, iar vocea violenta a lui K.K. Warslut se muleaza perfect pe sunetul si mesajul ce se doreste a fi transmis prin acest produs. Vocea clean, inregistrata de tobosarul Mersus, da o nota grava intregului sunet al acestui album si pare a avea un rol crucial in accentuarea diverselor idei prezente in versurile pieselor. Un alt element distinctiv al acestui grup sunt solo-urile chitaristului Shrapnel, ce isi fac simtita prezenta cu generozitate pe durata intregului album, aruncand ascultatorul in bine cunoscutul sound Destroyer 666.

Intregul sound al albumului, de la cele mai rapide la cele mai lente pasaje ale acestuia, dau dovada de agresivitate si putere, o adevarata mostra de metal pur.

Din componenta trupei fac parte:
K.K. Warslut – Voce, chitara ritm
Shrapnel – Chitara solo, voce secundara
Matt Schneemilch – Chitara bas
Mersus – Tobe si percutie

Discografia completa a trupei:
Six Songs With The Devil (Demo, 1994)
Violence is the Prince of This World (EP, 1995)
Unchain the Wolves (Full-length, 1997)
Satanic Speed Metal (EP, 1998)
Phoenix Rising (Full-length, 2000)
King of Kings/Lord of the Wild (EP, 2000)
...Of Wolves, Women and War (EP, 2002)
Terror Abraxas (EP, 2003)
Defiance (Full-length, 2009)
See You in Hell (EP, 2010)
To the Devil His Due (Best-of, 2010)


Pentru mai multe informatii: www.destroyer666.net.



Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: