Ekasia - Underground Ghosts

de Astaroth Priestess

Ekasia - Underground Ghosts

Ekasia este un proiect muzical infiintat la initiativa lui Fulmineos (Kultika, Argus Megere, Fogland,etc) iar directia formatiei a fost dintotdeauna una sumbra, intunecata.

Cel mai recent material se intituleaza "Underground Ghosts", la care Fulmineos a lucrat cu Hex Lecter pentru partea solistica, cel din urma nefiind strain peisajului muzical romanesc.

"Underground Ghosts" se distanteaza de materialele precedente lansate de Ekasia in materie de stil si compozitie. Daca in trecut am avut parte de materiale mai violente, dure, noul album este pentru ascultator ca un drum hipnotic, obscur si psihotic.

Acest nou sound intalnit pe material se poate defini ca fiind industrial electronic dark ambient si este o schimbare pe cat de curajoasa, pe atat de benefica.

Alegerea in "rolul" de vocal a lui Hex Lecter a fost una cat se poate de inspirata. Daca in trecut artistul s-a confruntat cu critici aduse performantelor muzicale, de aceasta data vocea sa s-a mulat perfect pe conceptul impus de Fulmineos. Exista insa si un aspect negativ in aceasta ecuatie: ascultatorul poate fi pe alocuri deranjat de accentul lui Lecter, un bun exemplu fiind regasit in piesa "My Last Letter". Este foarte dificil sa interpretezi in alta limba insa acest lucru poate fi exersat iar cu putina munca rezultatul ar fi exceptional.

De mentionat faptul ca "Underground Ghosts" nu va fi pe placul tuturor. Sunt putine persoanele care inteleg aceasta muzica, stilistic vorbind.

Un alt aspect negativ al materialului este ca pe alocuri nu s-au imbinat prea grozav partile solistice cu cele instrumentale. Daca partea instrumentala te rupe de realitate si te trimite parca pe platourile de filmare ale filmului Saw, partile vocale "clean" fara prea mare procesare pot sa strice farmecul. Nu se potrivesc cu "decorul muzical" din punct de vedere stilistic si asta datorita faptului ca vocea lui Lecter a fost creata pentru o abordare mai sumbra.

Se poate spune ca materialul este un success al scenei underground. Ascultatorul va fi captivat de duritatea piesei "Broken wings of angels", de fragilitatea ascunsa de "Portraits" si de aventura psihotica in care te arunca "Black and white pictures".

Nota: 8,5/10

Tracklist:

1. The no-where streets of the red city
2. Black and white pictures
3. Listening the sound in the center of the earth
4. My last letter
5. Ghosts
6. Creatures from the night
7. Broken wings of the angels
8. Portraits

Astaroth Priestess



Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: