Exhale - Blind

de Astaroth Priestess

Exhale - Blind

Exhale este o formatie de metal extrem originara din Suedia. Bazele grupului s-au pus in vara anului 2004 la initiativa chitaristului Johan si a bateristului Gustav.

Obiectivul a fost unul clar inca de la inceput - crescuti cu formatii precum Napalm Death, Brutal Truth si Nasum, membrii formatiei au ales o directie muzicala daca nu pe deplin apreciata, atunci dificila si greu de abordat - grindcore.

Dupa demo-ul "...Die Inside" din anul 2004 si albumul "Prototype" din 2006, anul 2010 aduce un nou material discografic semnat Exhale.

Cel de-al doilea album full lenght se intituleaza "Blind" si daca predecesorul sau nu a fost bine primit atunci noul material va scoate din anonimat cvintetul.

Poze Exhale pictures - Exhale

"Blind" este un produs brutal iar executia hotarata si directa aminteste placut de Pig Destroyer. Cele 15 piese asigura ascultatorului o auditie dura si crancena insa in acelasi timp se poate observa ca anumite pasaje imblanzesc prin melodicitate bataia mecanica si fast-paced a bateriei si rifurile de chitara ametitoare.

De remarcat faptul ca Peter Andersson are niste abilitati solistice remarcabile. Growling-urile sunt executate impecabil si sunt imbinate perfect cu partile instrumentale.

Fiecare piesa are un punct forte. Daca "Scream" cucereste prin partile de baterie executate cu o precizie fantastica, "Fools" scoate in evidenta talentul celor doi chitaristi - Johan si Andreas.

Un defect major pe care am reusit sa il gasesc la acest material, din perspectiva personala, este ca piesele sunt prea scurte.

"Blind" cucereste prin furia sa parca tinuta sub control, prin brutalitate si prin executie. De mentionat ca fiecare membru al formatiei functioneaza ca o componenta importanta a intregului si rezoneaza cu ceilalti intr-un mod formidabil - Exhale se dovedeste a fi o formatie a carei evolutie se merita urmarita.

Nota: 9/10

Tracklist:

01. Edge
02. World Of Hate
03. Anger
04. Turning Blind
05. Propaganda
06. Sick Addiction
07. Fools
08. Crushed
09. Swallow
10. Parasiter
11. Humanism
12. Paperwings
13. Erased
14. Spy Tillbaka

Astaroth Priestess



Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: