Eye for an Eye - Downfall

de Astaroth Priestess

Eye for an Eye - Downfall

Eye for an Eye si-au inceput activitatea la sfarsitul anului 2007 si potrivit spuselor grupului, scopul compozitiilor este de a "reinvia sound-urile hard rock ale anilor '90".

Anul 2010 a marcat lansarea albumului de debut, "Downfall", sub egida Rising Records.

Despre "Downfall" se poate spune ca reprezinta materializarea dorintelor formatiei originare din Anglia (a nu se confunda cu Eye for an Eye din Polonia). Toate piesele, structurile si liniile melodice sunt construite in spiritul hard rock/heavy metal al anilor '90, fara influente moderne si fara un efort prea mare la capitolul complexitate compozitionala.

Poze Poze_MH - eye for an eye

Piesele albumului ofera ascultatorului o imagine clara despre influentele care au condus la intregirea sound-ului Eye for an Eye. Se observa ca trupe precum Black Label Society, Metallica sau Alice In Chains si-au lasat amprenta in compozitiile regasite pe "Downfall", ceea ce nu este neaparat un lucru bun.

Adevarul este ca "Downfall" nu isi va aduce contributia pe scena hard rock / heavy metal insa reprezinta un material reusit, un "memento" al perioadei de glorie al acestor genuri muzicale.

Liniile melodice si rifurile de chitara sunt catchy iar acest aspect este probabil punctul forte al albumului. Piese precum "Seven Gods Of Chaos si "Another Life" animeaza placut auditia iar ritmurile raman intiparite in memorie in ciuda simplitatii lor.

Poze Poze_MH - eye for an eye

Aspectul negativ major al lui "Downfall" este ca anumite piese par a fi rupte din demo-urile Metallica. Un bun exemplu este piesa "Brother" care inchide albumul - solistul Tom Norris a preluat tehnicile de interpretare ale lui James Hetfield iar acesta nu este un detaliu de ignorat. Aceasta miscare este in defavoarea celor de la Eye for an Eye deoarece multi vor considera ca formatia ar trebui sa se rezume la coveruri.

Cu toate acestea, albumul de fata ramane unul bun, nici mai mult nici mai putin. Originalitatea lipseste cu desavarsire insa pe trupeti ii salveaza tehnicile de executie unde aproape ca nu exista loc de repros. Discul reprezinta un inceput modest dar promitator iar adevaratul potential al formatiei se va valorifica probabil pe urmatoarele lansari.

Nota: 7,5 / 10

Tracklist:

01. Never be free
02. Ask no questions
03. Until I’m done
04. Getting old
05. Downfall
06. Seven gods of chaos
07. Final sunrise
08. It’s been a long time
09. Another life
10. Brother

Astaroth Priestess



Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: