ForgetToForgive - A Product Of Dissecting Minds

de Astaroth Priestess

ForgetToForgive - A Product Of Dissecting Minds

Scena deathcore este una neprimitoare pentru formatiile aflate la inceput de drum care doresc sa abordeze acest stil. Foarte multe formatii din aceasta arie imbina elemente si din alte genuri, oferind ascultatorilor o auditie moderata, nu foarte incarcata.

Olandezii de la ForgetToForgive au preferat sa abordeze acest stil intru totul iar albumul de debut, "A Product Of Dissecting Minds", reprezinta un material cat se poate de brutal si tehnic.

Cei patru membri ForgetToForgive (FTF) s-au axat foarte mult pe impactul pe care il are "A Product Of Dissecting Minds" si mai putin pe partile instrumentale cat mai complexe. Desi majoritatea formatiilor noi de deathcore prefera sa incorporeze in muzica lor si pasaje cu rifuri melodioase, mai putin brutale, FTF au optat pentru o instrumentatie directa, mecanica si dura, exceptie facand cateva piese.

Poze Poze_MH - forgettoforgive

Exista insa pasaje "linistite", marcate de partile de clean vocals insa acestea nu se potrivesc in decorul general. Se poate vorbi insa de un potential urias din partea trupetilor dar chiar si asa, anumite detalii trebuie perfectionate.

Brutalitatea compozitiilor ForgetToForgive aduce aminte de Suicide Silence, in timp ce bataile mecanice si precise de baterie amintesc de tehnica lui Ben Gordon. Ritmul impus de tobe fuzioneaza perfect cu rifurile realizate de Tomm Hoesen - pe cat de simple, pe atat de directe si naucitoare.

Cea mai buna parte la acest album sunt probabil versurile simple dar sincere, scurte dar la obiect. Parerea strict personala este ca daca nu asculti piesele cu versurile in fata dispare tot farmecul materialului.

Poze Poze_MH - forgettoforgive

Incipitul piesei "Eruption" aduce oarecum aminte de un pasaj din "Romance Is Dead" (Parkway Drive) iar piesa este structurata superb. Singurul deficit pe care il are atat aceasta melodie, cat si altele, este partea de clean vocals. Aceste bucati ale melodiilor contrasteaza in mod neplacut cu intregul material. Personal, nu gust imbinarea intre deathcore si clean vocals cu tendinte emocore/screamo insa facem abstractie de viziunea subiectiva.

Piesele care au marcat cel mai bine spiritul in care a fost conceput si gandit albumul, dar mai ales cele care este posibil sa-si atraga fani in numar mai mare sunt "Eruption", "Your Gray Shade" si "Messenger Of Misery".

Nota: 8/10

Tracklist:

01. Intro
02. Fresh 'n Tasty
03. Fake Mask
04. Messenger Of Misery
05. Blame
06. Blinded By Greed
07. My Girlfriend In A Take-Away Box
08. I Care Less
09. newYork?
10. Eruption
11. All The Pieces
12. Your Gray Shade

Astaroth Priestess



Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: