FusionCore - Permanent Voyage (cronica de album)

de Alex Warheart

FusionCore - Permanent Voyage (cronica de album)


Albumul de debut al trupei brasovene FusionCore, “ Permanent Voyage ”, a reusit sa obtina un feedback pozitiv inca din prima saptamana de la lansare. Cu o promovare din partea METALHEAD, albumul a ajuns in playlist-urile fanilor muzicii bune din mai multe zone ale tarii.

Combinand elemente de funk si de jazz, ba chiar si unele din sfera prog. rock-ului, albumul starneste un zambet pe buzele fiecarui ascultator inca de la prima piesa, "Funk".

Prima dintre cele 10 melodii incluse pe album, reuseste sa induca ascultatorului o stare tipica anilor 70-80. Cu ritm-uri jazzy de tobe, bass si chitara, alaturi de o voce calma, "Funk" da startul "Calatoriei Permanente" intr-o maniera uluitoare.

Creativitatea brasovenilor nu se opreste insa aici, ei facand “ calatoria ” si mai placuta, aducand in “ lumina reflectoarelor ” piese in mai multe limbi: romana, engleza si franceza - in opinia mea, o premiera si un plus adus muzicii din Romania-.

Albumul continua cu "Ghent", o piesa cu noi influente din sfera jazz-ului, ce te va impresiona cu siguranta. "Nothing left to give to me, the door’s open but no future as I see/Waiting for nothing from this life/Waiting to see how is it gonna be/When you’ll be in the spotlight tonight", sunt doar cateva dintre versurile ce mi s-au parut interesante dupa o prima ascultare.

"Go Play Somewhere Else" prezinta elemente mai mult, sau mai putin tipice lui Jimi Hendrix, cat si lui John Petrucci. Cu un intro si un solo care te duc cu gandul la inceputurile muzicii si un outro in care shreding-ul isi face simtita prezenta, piesa "Go Play Somewhere Else" rupe barierele "comunului muzical".

"I am the Man" prezinta o “ comuniune ” perfecta a instrumentelor. Este totodata o piesa ce te va “ forta ” sa canti alaturi de trupa. Pregatiti-va sa cantati la concerte versuri precum : “ I am, I am the man/Who’s haunting you again/I feel addicted to time/He’s running all around my mind/I obey, he speaks to me you keep jundging me, you keep jundging me ” !

Odata ajuns la ” jumatatea calatoriei ”, esti purtat intr-o alta lume, o lume in care accentul se pune pe bass si pe versurile frantuzesti. “ Permanent Voyage ” reda tonul unei bune stari si-ti “ hraneste ” pofta pentru muzica.

Este cunoscut de intreaga lume ca dupa o calatorie epuizanta este bine sa te odihnesti psihic. Ei bine, tot FusionCore au remediul! "Rest Your Mind", o piesa cu accent multinational, este medicamentul perfect al oricarei probleme, al oricarei stari de neliniste. In plus, versurile romantice sunt atat de placute auzului si usor de invatat !

"Sans Raison"(fr. - niciun motiv) sa fiti suparati! Calatoria continua cu piese pentru orice tip de ascultator. Calmul este elementul cel mai prezent in cadrul piesei "Sans Raison", chitara “ vorbind ” pe alocuri, lasand in plan secundar vocea solistei.

Totusi, cantam sau ascultam? "Sing or Song" este una dintre piesele mele favorite de pe album, aducand “ in prima linie ” elementele prog. rock si metal. O piesa puternica si cu mult feeling din orice punct de vedere.

Ceva imi spune ca fanii Lacuna Coil, Evanescence(si nu numai) vor iubi urmatoarea piesa de pe album, anume "Sleep Down". Bucurati-va de pedala dubla si mult metal la sfarsitul piesei!

“ Privesc in jur si nu te vad, acum o iau de la-nceput”.
"So awake" reuseste sa puna capat “ primei calatorii ” alaturi de trupa brasoveana intr-o maniera muzicala absoluta conturand in detaliu ultimele parti ale albumului.

n.a. : Dupa mai multe ascultari ale albumului, am realizat ca in Romania inca mai exista daruire muzicala. “ Permanent Voyage ” al celor de la FusionCore este un album, ce cu siguranta se apropie de perfectiune. Ordinea pieselor din articol nu coincide cu ordinea pieselor de pe disc.


PS : Albumul poate fi downloadat gratuit de aici, iar mai multe informatii despre formatie puteti afla de pe Facebook-ul acesteia . Support and ROCK ON !



Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: