Grenouer - Lifelong Days

de Astaroth Priestess

Grenouer - Lifelong Days

Grenouer este o formatie originara din Rusia chiar daca dupa sound-ul ametitor nu ai spune ca o tara unde regimul comunist a avut un impact major asupra economiei tarii, deci implicit asupra caselor de discuri si a formatiilor, a 'nascut' o astfel de trupa.

In anul 2008, baietii de la Grenouer lanseaza albumul 'Lifelong Days' despre care am numai vorbe de lauda - inovator, dinamic, viu, GENIAL!

Stilul formatiei este unul oarecum nedefinit pentru ca imbina elemente din foarte multe genuri muzicale, ducand totul la un nou nivel. De admirat modul perfect in care se imbina sound-ul poliritmic cu 'greutatea' rifurilor de chitara si beat-urile de industrial cu vocea solistului Ind, care aproape ca atinge perfectiunea - sau poate sunt doar efectele; oricum rezultatul final este exceptional.

Oricat de mult am incercat sa dau numele unor formatii la care s-ar putea raporta sound-ul muzicii create de Grenouer nu am reusit - este ceva nou. O comparatie nu poate fi realizata insa piesele de pe album par a fi rezultatul amestecarii unui Ink Dot Boy mai putin 'senzual' cu Rob Zombie, Retrosic si Puscifer, ceea ce in opinia mea reprezinta un material care nu trebuie ratat de fanii muzicii industrial metal.

Partea cea mai buna a acestui album este interactiunea cu lumea Grenouer - baietii au reusit sa creeze o atmosfera placuta ascultatorului, indiferent daca este fan strict al muzicii metal sau doar al muzicii industriale.

Piesa preferata de pe album este 'Re-Active', poate datorita sunetului futuristic sau a vocii puternice a lui Ind - irelevant; baietii s-au mai pricopsit cu un fan.

Concluzia finala este ca 'Lifelong Days' este cu siguranta un album pe care mi l-as cumpara datorita calitatii si spiritului inovator pe care-l detine materialul si pentru ca, desi sunt foarte mofturoasa cand vine vorba de industriale, au reusit sa ma convinga inca din primele clipe.

Nota finala: 9/10

Tracklist:
01. Indecent Loialty
02. Addicted To You
03. Taken Off The List
04. With No Concern
05. Away From Now
06. Finding The One
07. Off The Back Of Others
08. The Unexpected
09. Employed Beggar
10. Re-Active
11. Patience

Astaroth Priestess

Poze Poze_MH -



Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: