Helevorn - Forthcoming Displeasures

de Astaroth Priestess

Helevorn - Forthcoming Displeasures

Formatia Helevorn a luat nastere in anul 1999 iar muzica lor poate fi definita saracacios ca fiind atmospheric doom metal.

Pe data de 15 februarie, Helevorn lanseaza cel de-al doilea album full lenght din cariera, intitulat "Forthcoming Displeasures".

Noul material reuseste sa captiveze atentia ascultatorului inca din primele clipe, aducand placut aminte de nume precum Draconian, Katatonia sau Swallow The Sun. De fapt, intregul sound ar putea fi considerat un mix al stilurilor formatiilor specificate. Pentru a nu lansa o idee gresita, voi spune de la inceput ca "Forthcoming Displeasures" se distanteaza de restul albumelor din aceasta arie.

Poze Poze_MH -

Abordarea este una melancolica dar in acelasi timp dura iar liniile melodice sunt sublime si subliniaza perfect tema in care a fost conceput intregul album.

Instrumentatia este aproape genial gandita insa are si partile sale negative. Pe alocuri, bataile de baterie sunt prea rapide fata de restul instrumentelor si asta poate deranja ascultatorul. Din fericire, aceste scapari sunt rare si pot trece neobservate.

Partea solistica este bine pusa la punct, exceptie facand anumite parti clean. Intalnim eterna problema a europenilor, si anume ca pe alocuri se distinge neplacut accentul spaniol al lui Josep Brunet, insa ca si la partea de baterie este putin probabil sa fie observate de ascultator.

Se observa pe acest material usoare influente de gothic metal iar sound-ul de ansamblu Helevorn are ceva din stilul The 69 Eyes, chiar daca genurile muzicale difera.

Ritmurile nu sunt nicidecum 'catchy' insa raman fixate in memorie iar pe durata intregului material ascultatorul va avea ocazia sa asculte piese care se vor remarca prin instrumentatie gandita cu multa atentie, voce clean care se impleteste armonios cu cea tipica scenei doom si o atmosfera sumbra, solemna.

Ascultatorul va descoperi ca materialul este construit in "straturi" si nu ar trebui sa se lase inselat de sound-ul relativ dur al materialului, caci sub acel strat se afla un sentiment dureros, de angoasa, de delasare si melancolie.

Helevorn vor avea cuvinte grele de spus in industria muzicala, asa ca sfatul strict personal este sa luati la ascultat "Forthcoming Displeasures". Este loc de o surpriza placuta.

Nota: 8,5/10

Tracklist:

01. From Our Glorious Days
02. Descent
03. Two voices surrounding
04. Revelations
05. To bleed not to suffer
06. Hopeless truth
07. Yellow
08. On shores (of a dying sea)

Astaroth Priestess



Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: